![]() |
#5071 |
Zadomowienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Mam już zaleczony trądzik, teraz zależy mi na rozjaśnieniu przebarwień i pozbyciu się kilku dziurek (o ile to w ogóle możliwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5072 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu była mowa o oleju i siemieniu lnianym i teraz sobie przypomniałam, że kiedyś czytałam na temat wpływu zaparć na trądzik
![]() ![]() ![]() ![]() I byłam parę dni temu u innego dermatologa, bo chciałam jakiegoś nowego spojrzenia na trądzik. Przepisał mi Normatabs, flukonazol doustnie raz w tygodniu i Zorac. Co do zewnętrznego, to prawie zapytał, co bym chciała ![]() ![]() Spotkała się może któraś z Was z lekami przeciwgrzybicznymi w terapii trądziku? I to jeszcze w dziwnej dawce 1/tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Olka, ja tez mam niestety pory i blizny, już trochę mniej, ale są. Jednak tyle razy juz byłam w makijażu na plaży, w morzu, że wydaje mi się, ze czas sie przemóc i w końcu nie przejmować się make-upem na wakacjach. Nie wiem czy mi się to uda-po 7 latach noszenia "maski"-chciałabym bardzo, jejku jaki to by był przełom. Nawet nie śmiem o tym marzyć ![]()
![]() |
#5074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I najlepsze jest świeżo mielone, bo całe ziarna się nie rozpadają i są wydalane, chociaż też pozytywnie wplywają na trawienie. A z kolei gotowe mielone też nie jest takie świetne, bo zwykle jest odtłuszczone, a jednak tłuszcz jest tu ważny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5076 |
Rozeznanie
|
Ja kiedyś brałam fluconazol jednocześnie z antybiotykiem (kuracja na trądzik, kilka miesięcy) i wtedy bardzo pomogło. Potem się przeziębiłam, dostałam antybiotyk z jakąś zwykłą osłoną (nic przeciwgrzybiczego) i ciach, znowu trądzik (trzy dni po zakończeniu przyjmowania antybiotyku). Miałam tez wtedy problemy z pęcherzem i... grzybicę. Moim zdaniem fluconazol odgrywa dużą rolę w całej kuracji.
#5077 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5078 |
Wtajemniczenie
|
Bebe Holiday Skin No more make up, niestety dostępny tylko za granicą, mama mi kupiła jak była w Niemczech. Tutaj recenzje: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ji-twarzy.html możliwe, że na allegro są
![]()
#5079 |
Zakorzenienie
|
Jestem załamana. zaczęły mi się robić krostki na brzuchu. jak bym miała ich mało w innych miejscach ;/. Nie wiem co jest grane .nie chcę mi się żyć przez ten piep.rzony trądzik nienawidzę go i swojego ciała przez to.
Dodam jeszcze ,że wyskoczyło mi kilka krostek na udach . nie wiem może to jakieś uczulenie? I na jednym udzie już jakiś czas mam taka duża czerwoną plamę najpierw myślałam ,że coś mnie tam ugryzło teraz to już sama nie wiem bo to nie chce zejść .;/ jak myślicie od czego to mogło mi się zrobić? może ktoś ma jakiś pomysł?
Edytowane przez Wenus21 Czas edycji: 2012-07-16 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#5080 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry... Nie udzielałam się tu jeszcze, ale dzisiaj naszedł mnie kryzys i przypomniało mi się o wizażu.
Jestem na siebie po prostu wkurzona, bo dzisiaj zdałam sobie sprawę, że mam paskudną cerę przez siebie samą. Naprawdę, są ludzie, których problemy wynikają z hormonów itd., a u mnie wszystko zaczęło się od wyciskania jakichś nieistniejących zaskórników. A wczoraj znowu jakoś magicznie "zapomniałam" o tym, co powtarzam sobie co krok i wycisnęłam dwa zaskórniki (zamknięte) mówiąc sobie "inaczej się ich nie pozbędę, a przecież nic z nich się nie zrobi"... oczywiście, ZROBIŁO SIĘ, dwie paskudne gule wypełnione ropą. Naprawdę jestem zła, mam ochotę walić głową w ścianę z powodu własnej głupoty. Stosuję acne-derm od miesiąca i widzę że NIC mi się nie robi, prawy policzek mam czysty z wyjątkiem całej masy blizn... tak wolno bledną, a ja narobiłam sobie właśnie dwóch nowych. ![]() Edytowane przez Abuuu Czas edycji: 2012-07-16 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#5081 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wenus, też mam czasem jakieś krostki na brzuchu i udach, myślę, że to albo dieta(ostatnio trochę słodkości pojadłamD ![]() ![]() Kiedyś rok temu smarowałam się cerkodermem z mocznikiem 15 % i od dwóch dni powróciłam do niego-jestem zachwycona jak niegdyś ![]()
![]() |
#5082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chociaż mam nadzieje ,że to jednak coś innego .
Edytowane przez Wenus21 Czas edycji: 2012-07-16 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5083 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny(i chłopcy,jeśli któryś czyta) przyszłam z takim oto problemem.Chcę zamówić jakieś naturalne olejki do demakijażu+nawilżania,hyd rolat,może jeszcze peeling do mojej tłustej(zanieczyszczonej, z zaskórnikami itp) cery Mam dość tego,że praktycznie każdy krem ma w sobie glicerynę-która mnie zapycha.Nawet płyn micelarny Ziaji niby świetnie zmywa makijaż,ale w składzie-gliceryna. Żele do mycia twarzy z SLS wysuszają,już od paru dni myję ją olejem kokosowym i jest trochę uspokojona.
Zastanawiam się nad mniej więcej takim zestawem: do nawilżania: olej z malin/z wiesiołka, do mycia ![]() Dlatego pytanie: co polecacie od siebie,jakie oleje,hydrolaty?
#5084 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Używam oleju z pachnotki od dwóch dni - migiem wszystko goi i rewelacyjnie pachnie ![]() 3. Miałam hydrolat oczarowy - ściągał skórę i nie do końca pasował mi jego zapach. Aloesowy chyba lepiej łagodzi o ile nie masz uczulenia. Teraz mam różany, ale chyba nie jestem przekonana - zapach mnie denerwuje, chociaż lubię zapach róż. 4. Olej z malin jest rewelacyjny, sama żałuję, że w ostatnim zamówieniu o nim zapomniałam - nawilża, rozświetla, nie zapycha. Teraz używam tego z pachnotki, z pestek arbuza (bardzo delikatny, nie zapycha, lekko nawilża), z pestek róży nałożyłam pod oczy, po przebudzenia wyglądałam jak po liftingu (nie mam dużego problemu, ale jak za mocno wysuszy mi sie okolica oczu to niestety, ale pojawiają się zmarszczki). Używałam też skwalanu i działał bardzo nawilżająco, nie zapychał. 4. Korund jest całkiem niezły, ale nie polecam mechanicznych peelingów przy ropnych zmianach.
![]() |
#5085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zamierzam zamówić(później o ile nie zapomnę skrobnę parę słów tutaj jak się co sprawuje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za to ostatnio kupiłam właśnie w Naturze jakiś z Avy do cery trądzikowej i muszę przyznać, że jest prześwietny ![]() ![]() To ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...el-myjacy.html Dodam, że dla mnie żel ma głównie myć i nie wysuszać ani nie podrażniać. A ten jeszcze ładnie, odprężająco pachnie i mam wrażenie, że może odrobinkę dobrego zrobić dla skóry dzięki tym olejkom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5088 |
Zakorzenienie
|
Poszłam na zakupy i widząc się w lustrze w przymierzalni doznałam obrzydzenia. Jak patrzę na swoją twarz w tych światłach to normalnie nie mogę uwierzć, że jestem aż tak brzydka.
Wyglądałam jak skrzyżowanie Hogatej ze Zgredkiem. Nie wiem czy zbierać na operację twarzy czy biustu, żeby uwagę od niej odwrócić.. Kupiłam kilka próbek górnopółkowych podkładów, ale na mojej cerze nawet lancome wygląda jak podkład za 5 zł. Chciałam się tylko pożalić...bo znowu łapie syfiastego doła.☠☠☠☠a ![]()
#5089 |
Zakorzenienie
|
U mnie się super sprawdza Revlon Colorstay i MAC Studio Fix
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5090 |
Zakorzenienie
|
Revlon miałam, ale nie dałam rady zużyć. Miał boski kolor, ale też dostawałam guli. Z Maca mam pro longwear i przypomina trochę Colorstay. Masz może jakieś porównanie studio fix, do double wear EL? Kuźwa może czegoś aptecznego spróbuję.
Ps. powinnyśmy już kolejną część założyć do naszych narzekań...
#5091 |
Zakorzenienie
|
Nie mam niestety porównania
![]() Mnie na szczęście mało co zapycha... |
![]() ![]() |
![]() |
#5092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie sprawdził się najpierw toleriane z La roche-posay, ale po kilku użyciach przestał mi się podobać, miałam też próbkę podkładu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ssant-mat.html który był całkiem niezły ale nie na moją kieszeń... No i teraz używam na lato podkładu Lumi z l'oreala, a przebarwienia częstuję dermacolem i jest w miarę... Lumi całkiem nieźle rozświetla zmęczoną kuracją buzię.. Edytowane przez Visez Czas edycji: 2012-07-25 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5093 |
Zakorzenienie
|
U mnie w zasadzie w makijażu jest OK, wyglądam normalnie, gorzej bez niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5094 |
Zakorzenienie
|
Myślisz że można gdzieś dostać jego próbkę? W ciemno nie kupię a proponują mi zawsze tester na miejscu;/ Akurat tester mi powie jak się spisuje na twarzy po kilku godzinach;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#5095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym to taki dość nietypowy podkład, bo jak się go nakłada to początkowo nie wygląda za dobrze, po około 2-3 minutach dopiero stapia się z cerą. Poza tym można nim doskonale wybierać poziom krycia, bo jak się nałoży niewielką ilość to kryje tylko trochę. Ja raz na jakąś imprezę dowaliłam go dość sporo, krycie było maksymalne i nie miałam efektu maski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5096 |
Zakorzenienie
|
Chyba w Superpharm można dostać próbki podkładów. Moja koleżanka, czasem coś tam wysępi.
Długo się Wam trzymają podkłady, daje jakiś radę 9 godzin? Co do przymierzalni-już wiem, czemu wolę zakupy przez internet.
#5097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5098 |
Zakorzenienie
|
mi się Revlon trzyma od nałożenia do zmycia, nie ściera się
|
![]() ![]() |
![]() |
#5099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od ponad tygodnia testuję podkład Under20, fluid matujący - wzięłam dlatego, że był tani i był mi potrzebny na szybko. Całkiem miło mnie zaskoczył, krycie jak na moje wymagania niezłe, ładnie stapia się ze skórą, jedyny mankament jest taki, że szybko zaczynam się po nim świecić, nie wygląda to jakoś strasznie, ale jednak ja jestem przeczulona na tym punkcie, nie mam żadnego pudru, bo cały czas używałam podkładu mineralnego Revlona, po którym niczego już nie musiałam używać i nie świeciłam się cały dzień. Jednak krycie mi nie odpowiadało. Teraz resztki używam do zmatowienia fluidu, a i tak najlepiej się sprawdza taki zielony papier do wycierania rąk - lepszy niż bibułki matujące. Dziewczyny, nie łamcie się światłem, wiem, jak to jest, nieraz chciało mi się płakać w przymierzalni, a dzięki temu często kupowałam rzeczy, które wcale nie były mi potrzebne i wcale nie leżały idealnie, ale w porównaniu do mojej twarzy wyglądały dobrze, więc wydawałam kasę a potem byłam coraz bardziej zdołowana, bo nie dość, że miałam paskudną cerę, to jeszcze miałam niezbyt ciekawą garderobę. Dlatego, w miarę możliwości nie patrzcie na twarz w lustrze, jak idziecie zmierzyć na przykład spodnie, skupcie się na tym, co macie kupić. W ogóle najlepszą metodą nie załamywania się jest nie patrzenie w lustro - bardzo trudne, bo to praktycznie nawyk każdej osoby z trądzikiem, ale naprawdę warto spróbować się tego oduczyć.
![]() |
#5100 |
Raczkowanie
|
Kolejna narzekająca się zgłasza.Nie mam już ostatnio siły,jak widzę się w lustrze to mam ochotę strzelić sobie w głowę.Totalna apatia i brak chęci do życia,nawet staram się nie wychodzić z domu,bo wstyd mi tego jak wyglądam,czuje do siebie obrzydzenie.Trądzik mam już od gimnazjum,w liceum zaczęłam z nim walkę,a obecnie jestem na trzecim roku studiów.Aktualnie mam przerwę antybiotykową,ale to co się dzieje zmusza mnie do udania się do dermatologa,po jakiś inny antybiotyk.Do tej pory brałam Tetralysal,ale jak widzę to tylko dobre okresowo,bo potem są nawroty.Nie wiem co się dzieje z moją skórą,ale mam sporo takich małych białych czubków,i nie są to prosaki.Żadne gule czy cysty,ale coś takiego białego w ilości zdecydowanie nadprogramowej z którą już nie wiem jak działać.Odstawiłam wszystkie kosmetyki,myślałam że może coś mi szkodzi,ale to nie to.Niszczy mnie to okrutnie,samoocena jest poniżej głębokości Rowu Mariańskiego,a wsparcia od otoczenia zero.Nie wierze jak mój facet twierdzi,że mu to nie przeszkadza i dla niego zawsze jestem ładna.Dla mnie po prostu jest to nie do pojęcia,a najgorsze jest to że zamiast mnie wysłuchać,to on mówi,że niepotrzebnie przesadzam i że kiedy tak dramatyzuje,to on czuje się jakbym była z nim tylko dlatego,że uważam się za brzydką i nikogo innego nie znajdę.Do tego wszystkiego zrobiłam się bardziej zazdrosna i czuję się zagrożona.Naprawdę jeśli ktoś myśli,że trądzik to tylko kilka pryszczy i robienie z igły widły,to bardzo się myli.U mnie oddziałuję na każdą sferę życia,i po prostu najzwyczajniej w świecie odbiera całą chęć do egzystowania.
Proszę przyjmijcie mnie do swego grona,jeśli Wy mnie nie zrozumiecie,to już nikt inny tego nie zrobi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.