Trądzik - cz. 3 - Strona 170 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 10:32   #5071
piratte
Zadomowienie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Mam już zaleczony trądzik, teraz zależy mi na rozjaśnieniu przebarwień i pozbyciu się kilku dziurek (o ile to w ogóle możliwe ) Chyba spróbuję z Bliznasilem i Acnedermem na zmianę
piratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:46   #5072
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Jakiś czas temu była mowa o oleju i siemieniu lnianym i teraz sobie przypomniałam, że kiedyś czytałam na temat wpływu zaparć na trądzik A siemię lniane jest na tą przypadłość zdecydowanie najlepszym środkiem Poza tym sama po sobie widzę, jak niesamowicie działa na skórę. Łykam suche, świeżo mielone od paru tygodni i skórki przy paznokciach praktycznie przestały być suche Co prawda nadal się zadzieraja, bo od dawna odgryzam a potem zrywam strupki, ale jednak są w dużo lepszej formie. Naprawdę polecam

I byłam parę dni temu u innego dermatologa, bo chciałam jakiegoś nowego spojrzenia na trądzik. Przepisał mi Normatabs, flukonazol doustnie raz w tygodniu i Zorac. Co do zewnętrznego, to prawie zapytał, co bym chciała Bo powiedziałam mu szczerze, że już wszystkiego próbowałam poza tazarotenem. Ale przynajmniej nie potraktował mnie jak kretynki, która niczego nie wie o dermatologii, bo w koncu po 9 latach leczenia cośtam wiem
Spotkała się może któraś z Was z lekami przeciwgrzybicznymi w terapii trądziku? I to jeszcze w dziwnej dawce 1/tydzień Może to jest jakiś niezły kierunek.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:23   #5073
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu była mowa o oleju i siemieniu lnianym i teraz sobie przypomniałam, że kiedyś czytałam na temat wpływu zaparć na trądzik A siemię lniane jest na tą przypadłość zdecydowanie najlepszym środkiem Poza tym sama po sobie widzę, jak niesamowicie działa na skórę. Łykam suche, świeżo mielone od paru tygodni i skórki przy paznokciach praktycznie przestały być suche Co prawda nadal się zadzieraja, bo od dawna odgryzam a potem zrywam strupki, ale jednak są w dużo lepszej formie. Naprawdę polecam

I byłam parę dni temu u innego dermatologa, bo chciałam jakiegoś nowego spojrzenia na trądzik. Przepisał mi Normatabs, flukonazol doustnie raz w tygodniu i Zorac. Co do zewnętrznego, to prawie zapytał, co bym chciała Bo powiedziałam mu szczerze, że już wszystkiego próbowałam poza tazarotenem. Ale przynajmniej nie potraktował mnie jak kretynki, która niczego nie wie o dermatologii, bo w koncu po 9 latach leczenia cośtam wiem
Spotkała się może któraś z Was z lekami przeciwgrzybicznymi w terapii trądziku? I to jeszcze w dziwnej dawce 1/tydzień Może to jest jakiś niezły kierunek.
Ja za to piję olej lniany juz prawie 3 tygodnie i zauważyłam, że niesamowicie mi włosy rosną. Wydaje mi się, ze to od tego, aha, wcieram jeszcze ten olej we włosy na noc. W skórę też wcieram. Ładnie uspokaja i nawilża. Stosuję też na plecy, żeby nie były zbytnio wysuszone od mydła siarkowego. Co do siemienia to czytałam , że powinno być swieżo zmielone, bo takie całe ziarna się nie rozpuszczą w żołądku czy coś takiego. A że nie mam jak mielić to kupiłam olej. A Ty w czym mielisz? słyszałam, ze mozna w młynku do kawy, ale ja takowego nie posiadam chyba
Olka, ja tez mam niestety pory i blizny, już trochę mniej, ale są. Jednak tyle razy juz byłam w makijażu na plaży, w morzu, że wydaje mi się, ze czas sie przemóc i w końcu nie przejmować się make-upem na wakacjach. Nie wiem czy mi się to uda-po 7 latach noszenia "maski"-chciałabym bardzo, jejku jaki to by był przełom. Nawet nie śmiem o tym marzyć

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:15   #5074
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Ja za to piję olej lniany juz prawie 3 tygodnie i zauważyłam, że niesamowicie mi włosy rosną. Wydaje mi się, ze to od tego, aha, wcieram jeszcze ten olej we włosy na noc. W skórę też wcieram. Ładnie uspokaja i nawilża. Stosuję też na plecy, żeby nie były zbytnio wysuszone od mydła siarkowego. Co do siemienia to czytałam , że powinno być swieżo zmielone, bo takie całe ziarna się nie rozpuszczą w żołądku czy coś takiego. A że nie mam jak mielić to kupiłam olej. A Ty w czym mielisz? słyszałam, ze mozna w młynku do kawy, ale ja takowego nie posiadam chyba
Olka, ja tez mam niestety pory i blizny, już trochę mniej, ale są. Jednak tyle razy juz byłam w makijażu na plaży, w morzu, że wydaje mi się, ze czas sie przemóc i w końcu nie przejmować się make-upem na wakacjach. Nie wiem czy mi się to uda-po 7 latach noszenia "maski"-chciałabym bardzo, jejku jaki to by był przełom. Nawet nie śmiem o tym marzyć
Ja mielę w młynku do kawy Takim elektrycznym, zwykłym, baaardzo starym
I najlepsze jest świeżo mielone, bo całe ziarna się nie rozpadają i są wydalane, chociaż też pozytywnie wplywają na trawienie. A z kolei gotowe mielone też nie jest takie świetne, bo zwykle jest odtłuszczone, a jednak tłuszcz jest tu ważny.

Stary 2012-07-10, 13:19   #5075
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkałam się o tyle, o ile wyczytałam kiedyś, że trądzik może wywoływać kandydoza. Jednak lekarka miała mnie gdzieś i powiedziała, że to na pewno nie to. O dawkowaniu niestety nic nie wiem.

Cytat:
Ja za to piję olej lniany juz prawie 3 tygodnie i zauważyłam, że niesamowicie mi włosy rosną. Wydaje mi się, ze to od tego, aha, wcieram jeszcze ten olej we włosy na noc. W skórę też wcieram. Ładnie uspokaja i nawilża.
Mnie się nie chciało pić oleju regularnie. Muszę spróbować jeszcze raz. A na plaży nie byłam już od kilku lat.
Stary 2012-07-11, 07:34   #5076
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Ja kiedyś brałam fluconazol jednocześnie z antybiotykiem (kuracja na trądzik, kilka miesięcy) i wtedy bardzo pomogło. Potem się przeziębiłam, dostałam antybiotyk z jakąś zwykłą osłoną (nic przeciwgrzybiczego) i ciach, znowu trądzik (trzy dni po zakończeniu przyjmowania antybiotyku). Miałam tez wtedy problemy z pęcherzem i... grzybicę. Moim zdaniem fluconazol odgrywa dużą rolę w całej kuracji.
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 20:57   #5077
shena
Rozeznanie

Cytat:
kremem brązującym (mam sprawdzony niezapychający) i cieszyć sie w końcu wakacjami. .
Co to za krem?
shena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-11, 23:49   #5078
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez shena Pokaż wiadomość
Co to za krem?
Bebe Holiday Skin No more make up, niestety dostępny tylko za granicą, mama mi kupiła jak była w Niemczech. Tutaj recenzje: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ji-twarzy.html możliwe, że na allegro są

to słowo(nie "te słowo")
Stary 2012-07-16, 09:00   #5079
Wenus21
Zakorzenienie

Jestem załamana. zaczęły mi się robić krostki na brzuchu. jak bym miała ich mało w innych miejscach ;/. Nie wiem co jest grane .nie chcę mi się żyć przez ten piep.rzony trądzik nienawidzę go i swojego ciała przez to.

Dodam jeszcze ,że wyskoczyło mi kilka krostek na udach . nie wiem może to jakieś uczulenie? I na jednym udzie już jakiś czas mam taka duża czerwoną plamę najpierw myślałam ,że coś mnie tam ugryzło teraz to już sama nie wiem bo to nie chce zejść .;/

jak myślicie od czego to mogło mi się zrobić? może ktoś ma jakiś pomysł?

Edytowane przez Wenus21
Czas edycji: 2012-07-16 o 10:30
Wenus21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 10:43   #5080
Abuuu
Raczkowanie

Dzień dobry... Nie udzielałam się tu jeszcze, ale dzisiaj naszedł mnie kryzys i przypomniało mi się o wizażu.

Jestem na siebie po prostu wkurzona, bo dzisiaj zdałam sobie sprawę, że mam paskudną cerę przez siebie samą. Naprawdę, są ludzie, których problemy wynikają z hormonów itd., a u mnie wszystko zaczęło się od wyciskania jakichś nieistniejących zaskórników. A wczoraj znowu jakoś magicznie "zapomniałam" o tym, co powtarzam sobie co krok i wycisnęłam dwa zaskórniki (zamknięte) mówiąc sobie "inaczej się ich nie pozbędę, a przecież nic z nich się nie zrobi"... oczywiście, ZROBIŁO SIĘ, dwie paskudne gule wypełnione ropą. Naprawdę jestem zła, mam ochotę walić głową w ścianę z powodu własnej głupoty. Stosuję acne-derm od miesiąca i widzę że NIC mi się nie robi, prawy policzek mam czysty z wyjątkiem całej masy blizn... tak wolno bledną, a ja narobiłam sobie właśnie dwóch nowych. To naprawdę strasznie boli, moja cera wyglądałaby co najmniej dwa razy lepiej gdybym dała jej spokój. Teraz już praktycznie nic nie wyciskam (to wczoraj to był incydent), ale zanim skóra sie uspokoi minie na pewno spoooro czasu.

Edytowane przez Abuuu
Czas edycji: 2012-07-16 o 10:45
Abuuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 11:57   #5081
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Abuuu Pokaż wiadomość
Dzień dobry... Nie udzielałam się tu jeszcze, ale dzisiaj naszedł mnie kryzys i przypomniało mi się o wizażu.

Jestem na siebie po prostu wkurzona, bo dzisiaj zdałam sobie sprawę, że mam paskudną cerę przez siebie samą. Naprawdę, są ludzie, których problemy wynikają z hormonów itd., a u mnie wszystko zaczęło się od wyciskania jakichś nieistniejących zaskórników. A wczoraj znowu jakoś magicznie "zapomniałam" o tym, co powtarzam sobie co krok i wycisnęłam dwa zaskórniki (zamknięte) mówiąc sobie "inaczej się ich nie pozbędę, a przecież nic z nich się nie zrobi"... oczywiście, ZROBIŁO SIĘ, dwie paskudne gule wypełnione ropą. Naprawdę jestem zła, mam ochotę walić głową w ścianę z powodu własnej głupoty. Stosuję acne-derm od miesiąca i widzę że NIC mi się nie robi, prawy policzek mam czysty z wyjątkiem całej masy blizn... tak wolno bledną, a ja narobiłam sobie właśnie dwóch nowych. To naprawdę strasznie boli, moja cera wyglądałaby co najmniej dwa razy lepiej gdybym dała jej spokój. Teraz już praktycznie nic nie wyciskam (to wczoraj to był incydent), ale zanim skóra sie uspokoi minie na pewno spoooro czasu.
Znam ten ból. Powtarzam sobie od paru lat, zeby nie grzebać przy twarzy. czasem co rozdrapuję i mam potem ranki, strupki...teraz jest lepiej bo jak np. nie muszę nigdzie iść to zostawiam jakieś niedoskonałosci w spokoju do samodzielnego zniknięcia. Ale w ciągu roku akademickiego to tragedia:/ i na nic postanowienia, to jest silniejsze ode mnie. Może dopisz się do wątku o niewyciskaniu, tam dziewczyny siebie wspierają i wielu z nim udalo się pozbyć tego parszywego nawyku.
Wenus, też mam czasem jakieś krostki na brzuchu i udach, myślę, że to albo dieta(ostatnio trochę słodkości pojadłamD, albo- u mnie przynajmniej-niedostateczna higiena. Tzn, myję się , wiadomo ale dopiero jak porządnie wyszoruję gąbką z mydłem siarkowym (a nie wymiziam dłonią) te partie to jest lepiej.

Kiedyś rok temu smarowałam się cerkodermem z mocznikiem 15 % i od dwóch dni powróciłam do niego-jestem zachwycona jak niegdyś buzia gładka, nawilżona, zdrowo zarumieniona, znikają nierówności. Polecam, nie wiem czemu go zarzuciłamkiedyś. Poczytajcie recenzje na kwc. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-mlekowym.html

to słowo(nie "te słowo")

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-16, 13:31   #5082
Wenus21
Zakorzenienie

Cytat:
Wenus, też mam czasem jakieś krostki na brzuchu i udach, myślę, że to albo dieta(ostatnio trochę słodkości pojadłamD, albo- u mnie przynajmniej-niedostateczna higiena. Tzn, myję się , wiadomo ale dopiero jak porządnie wyszoruję gąbką z mydłem siarkowym (a nie wymiziam dłonią) te partie to jest lepiej.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-mlekowym.html
niestety jestem prawie pewna że to AZS (atopowe zapalenie skóry) porobiły mi sie czerwone plamy na brzuchu i piersiach ciagle tego przybywa jestem załamana , cały dzień ryczę (a to jeszcze pogarsza stan pewnie) ale nie mogę przestać.Na twarzy tez jakieś bąble mi się porobiły, nie mam sił z tradzikiem walczyć a co dopiero jeszcze z tym

chociaż mam nadzieje ,że to jednak coś innego .

Edytowane przez Wenus21
Czas edycji: 2012-07-16 o 13:39
Wenus21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:37   #5083
włoczykijka
Zadomowienie

Dziewczyny(i chłopcy,jeśli któryś czyta) przyszłam z takim oto problemem.Chcę zamówić jakieś naturalne olejki do demakijażu+nawilżania,hyd rolat,może jeszcze peeling do mojej tłustej(zanieczyszczonej, z zaskórnikami itp) cery Mam dość tego,że praktycznie każdy krem ma w sobie glicerynę-która mnie zapycha.Nawet płyn micelarny Ziaji niby świetnie zmywa makijaż,ale w składzie-gliceryna. Żele do mycia twarzy z SLS wysuszają,już od paru dni myję ją olejem kokosowym i jest trochę uspokojona.
Zastanawiam się nad mniej więcej takim zestawem: do nawilżania: olej z malin/z wiesiołka, do mycialejek żurawinowy/pomarańczowy(chyba jest całkiem popularny), na oczyszczenie cery- olej z pachnotki, hydrolat: oczarowy/aloesowy, do tego korund(taki proszek który wraz z żelem staje się mini mikrodermabrazją).
Dlatego pytanie: co polecacie od siebie,jakie oleje,hydrolaty?
Stary 2012-07-16, 17:56   #5084
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez włoczykijka Pokaż wiadomość
Dziewczyny(i chłopcy,jeśli któryś czyta) przyszłam z takim oto problemem.Chcę zamówić jakieś naturalne olejki do demakijażu+nawilżania,hyd rolat,może jeszcze peeling do mojej tłustej(zanieczyszczonej, z zaskórnikami itp) cery Mam dość tego,że praktycznie każdy krem ma w sobie glicerynę-która mnie zapycha.Nawet płyn micelarny Ziaji niby świetnie zmywa makijaż,ale w składzie-gliceryna. Żele do mycia twarzy z SLS wysuszają,już od paru dni myję ją olejem kokosowym i jest trochę uspokojona.
Zastanawiam się nad mniej więcej takim zestawem: do nawilżania: olej z malin/z wiesiołka, do mycialejek żurawinowy/pomarańczowy(chyba jest całkiem popularny), na oczyszczenie cery- olej z pachnotki, hydrolat: oczarowy/aloesowy, do tego korund(taki proszek który wraz z żelem staje się mini mikrodermabrazją).
Dlatego pytanie: co polecacie od siebie,jakie oleje,hydrolaty?
1. Olejek do mycia - pomarańczowy jest chyba najpopularniejszy, można kupić gotowy olejek (ja kiedyś miałam różany, ale chyba nie umiałam go używać, bo tak średnio mi się podobał, teraz od czasu do czasu użyję oliwki Hipp -wolę mydło Alep albo żel dla dzieci babydream)
2. Używam oleju z pachnotki od dwóch dni - migiem wszystko goi i rewelacyjnie pachnie
3. Miałam hydrolat oczarowy - ściągał skórę i nie do końca pasował mi jego zapach. Aloesowy chyba lepiej łagodzi o ile nie masz uczulenia. Teraz mam różany, ale chyba nie jestem przekonana - zapach mnie denerwuje, chociaż lubię zapach róż.
4. Olej z malin jest rewelacyjny, sama żałuję, że w ostatnim zamówieniu o nim zapomniałam - nawilża, rozświetla, nie zapycha. Teraz używam tego z pachnotki, z pestek arbuza (bardzo delikatny, nie zapycha, lekko nawilża), z pestek róży nałożyłam pod oczy, po przebudzenia wyglądałam jak po liftingu (nie mam dużego problemu, ale jak za mocno wysuszy mi sie okolica oczu to niestety, ale pojawiają się zmarszczki). Używałam też skwalanu i działał bardzo nawilżająco, nie zapychał.
4. Korund jest całkiem niezły, ale nie polecam mechanicznych peelingów przy ropnych zmianach.
Stary 2012-07-16, 23:08   #5085
włoczykijka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
1. Olejek do mycia - pomarańczowy jest chyba najpopularniejszy, można kupić gotowy olejek (ja kiedyś miałam różany, ale chyba nie umiałam go używać, bo tak średnio mi się podobał, teraz od czasu do czasu użyję oliwki Hipp -wolę mydło Alep albo żel dla dzieci babydream)
2. Używam oleju z pachnotki od dwóch dni - migiem wszystko goi i rewelacyjnie pachnie
3. Miałam hydrolat oczarowy - ściągał skórę i nie do końca pasował mi jego zapach. Aloesowy chyba lepiej łagodzi o ile nie masz uczulenia. Teraz mam różany, ale chyba nie jestem przekonana - zapach mnie denerwuje, chociaż lubię zapach róż.
4. Olej z malin jest rewelacyjny, sama żałuję, że w ostatnim zamówieniu o nim zapomniałam - nawilża, rozświetla, nie zapycha. Teraz używam tego z pachnotki, z pestek arbuza (bardzo delikatny, nie zapycha, lekko nawilża), z pestek róży nałożyłam pod oczy, po przebudzenia wyglądałam jak po liftingu (nie mam dużego problemu, ale jak za mocno wysuszy mi sie okolica oczu to niestety, ale pojawiają się zmarszczki). Używałam też skwalanu i działał bardzo nawilżająco, nie zapychał.
4. Korund jest całkiem niezły, ale nie polecam mechanicznych peelingów przy ropnych zmianach.
Bardzo dziękuję za tak obszerną odpowiedź Dużo mi pomogłaś,bo w sumie człowiek czyta o olejkach/hydrolatach,ale wiadomo że każdy ma inną cerę i co pasuje suchej to tłustą może zapchać. W ogóle to myślałam jeszcze nad jakimś żelem do mycia twarzy,bo jednak ciężko mi odstawić żel na rzecz olejku. Używał ktoś może jakiegoś dobrego(i taniego) żelu do mycia twarzy? Bo Avene Cleanance jest świetny,ale aktualnie mój portfel nie jest zbyt pełny.
Zamierzam zamówić(później o ile nie zapomnę skrobnę parę słów tutaj jak się co sprawuje): do mycia twarzylejek pomarańczowy/żurawinowy(co poradzę że uwielbiam jej zapach), do nawilżania: olej z malin, do oczyszczania: olej z pachnotki, do tego hydrolat aloesowy(miałam już raz oczarowy,ale wypróbuję coś nowego.no i aloes zawsze łagodzi).Co do korundu to się zastanawiam. Nie mam dużo syfów,zamierzam podleczyć olejami+hydrolatem aktualne strupki(polecam Tribiotic swoją drogą) i wtedy od września korund/kwasy
Stary 2012-07-17, 00:09   #5086
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Bardzo dziękuję za tak obszerną odpowiedź Dużo mi pomogłaś,bo w sumie człowiek czyta o olejkach/hydrolatach,ale wiadomo że każdy ma inną cerę i co pasuje suchej to tłustą może zapchać. W ogóle to myślałam jeszcze nad jakimś żelem do mycia twarzy,bo jednak ciężko mi odstawić żel na rzecz olejku. Używał ktoś może jakiegoś dobrego(i taniego) żelu do mycia twarzy? Bo Avene Cleanance jest świetny,ale aktualnie mój portfel nie jest zbyt pełny.
Zamierzam zamówić(później o ile nie zapomnę skrobnę parę słów tutaj jak się co sprawuje): do mycia twarzylejek pomarańczowy/żurawinowy(co poradzę że uwielbiam jej zapach), do nawilżania: olej z malin, do oczyszczania: olej z pachnotki, do tego hydrolat aloesowy(miałam już raz oczarowy,ale wypróbuję coś nowego.no i aloes zawsze łagodzi).Co do korundu to się zastanawiam. Nie mam dużo syfów,zamierzam podleczyć olejami+hydrolatem aktualne strupki(polecam Tribiotic swoją drogą) i wtedy od września korund/kwasy
Ziaja TinTin - najlepszy żel na świecie Ale nie wiem, gdzie go teraz dostać, bo w Naturach nie widuję
Za to ostatnio kupiłam właśnie w Naturze jakiś z Avy do cery trądzikowej i muszę przyznać, że jest prześwietny Przede wszystkim nie ma SLS ani SLeS, co dla mnie jest podstawowym kryterium (właściwie tylko dlatego go wzięłam), nie ma nic bardzo paskudnego w składzie (przynajmniej ja się nie dopatrzyłam, ale jestem laikiem), a na dodatek ma olejki eteryczne Co prawda na końcu składu, ale akurat ich stężenie może być minimalne. Pachnie bosko, tylko jedyny minus - drobinki. Na szczęście nie są ostre, a wręcz okrągłe i przy delikatnym myciu nie da się zrobić peelingu (nie uznaję peelingów mechanicznych).
To ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...el-myjacy.html

Dodam, że dla mnie żel ma głównie myć i nie wysuszać ani nie podrażniać. A ten jeszcze ładnie, odprężająco pachnie i mam wrażenie, że może odrobinkę dobrego zrobić dla skóry dzięki tym olejkom.

Stary 2012-07-17, 15:15   #5087
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Używał ktoś może jakiegoś dobrego(i taniego) żelu do mycia twarzy? [/B]Bo Avene Cleanance jest świetny,ale aktualnie mój portfel nie jest zbyt pełny.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oderm-zel.html ten jest dobry i tani Aktualnie kończę butelkę żelu z SVR, kosztowała około 75zł na allegro (1000ml!!) i starczył mi na około 4 mies:P A myję nim twarz i całe ciało. Teraz czaję się na Avene clean-ac bo mam krem do twarzy z tej serii i jestem zadowolona
Visez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:23   #5088
lotta_983
Zakorzenienie

Poszłam na zakupy i widząc się w lustrze w przymierzalni doznałam obrzydzenia. Jak patrzę na swoją twarz w tych światłach to normalnie nie mogę uwierzć, że jestem aż tak brzydka.
Wyglądałam jak skrzyżowanie Hogatej ze Zgredkiem.
Nie wiem czy zbierać na operację twarzy czy biustu, żeby uwagę od niej odwrócić..
Kupiłam kilka próbek górnopółkowych podkładów, ale na mojej cerze nawet lancome wygląda jak podkład za 5 zł.
Chciałam się tylko pożalić...bo znowu łapie syfiastego doła.☠☠☠☠a
Stary 2012-07-25, 18:26   #5089
visionAM
Zakorzenienie

U mnie się super sprawdza Revlon Colorstay i MAC Studio Fix
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-25, 18:34   #5090
lotta_983
Zakorzenienie

Revlon miałam, ale nie dałam rady zużyć. Miał boski kolor, ale też dostawałam guli. Z Maca mam pro longwear i przypomina trochę Colorstay. Masz może jakieś porównanie studio fix, do double wear EL? Kuźwa może czegoś aptecznego spróbuję.
Ps. powinnyśmy już kolejną część założyć do naszych narzekań...
Stary 2012-07-25, 18:36   #5091
visionAM
Zakorzenienie

Nie mam niestety porównania
Mnie na szczęście mało co zapycha...
Stary 2012-07-25, 18:40   #5092
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotta_983 Pokaż wiadomość
Poszłam na zakupy i widząc się w lustrze w przymierzalni doznałam obrzydzenia. Jak patrzę na swoją twarz w tych światłach to normalnie nie mogę uwierzć, że jestem aż tak brzydka.
Wyglądałam jak skrzyżowanie Hogatej ze Zgredkiem.
Nie wiem czy zbierać na operację twarzy czy biustu, żeby uwagę od niej odwrócić..
Kupiłam kilka próbek górnopółkowych podkładów, ale na mojej cerze nawet lancome wygląda jak podkład za 5 zł.
Chciałam się tylko pożalić...bo znowu łapie syfiastego doła.☠☠☠☠a
Wiem co czujesz kochana Mam tak samo W ogóle idiotyzm robić takie oczoje*ne światła w sklepach Unikam tam luster jak diabeł święconej wody;/
U mnie sprawdził się najpierw toleriane z La roche-posay, ale po kilku użyciach przestał mi się podobać, miałam też próbkę podkładu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ssant-mat.html który był całkiem niezły ale nie na moją kieszeń... No i teraz używam na lato podkładu Lumi z l'oreala, a przebarwienia częstuję dermacolem i jest w miarę... Lumi całkiem nieźle rozświetla zmęczoną kuracją buzię..

Edytowane przez Visez
Czas edycji: 2012-07-25 o 18:41
Stary 2012-07-25, 18:43   #5093
visionAM
Zakorzenienie

U mnie w zasadzie w makijażu jest OK, wyglądam normalnie, gorzej bez niego I mam przebarwienia jedynie w okolicy ust i brody, więc mocniejszy akcent na oczy i reszta już nie jest taka widoczna... poza tym Revlon daje mi prawie 100% krycia...
Stary 2012-07-25, 18:45   #5094
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
U mnie w zasadzie w makijażu jest OK, wyglądam normalnie, gorzej bez niego I mam przebarwienia jedynie w okolicy ust i brody, więc mocniejszy akcent na oczy i reszta już nie jest taka widoczna... poza tym Revlon daje mi prawie 100% krycia...
Myślisz że można gdzieś dostać jego próbkę? W ciemno nie kupię a proponują mi zawsze tester na miejscu;/ Akurat tester mi powie jak się spisuje na twarzy po kilku godzinach;/
Stary 2012-07-25, 18:51   #5095
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Myślisz że można gdzieś dostać jego próbkę? W ciemno nie kupię a proponują mi zawsze tester na miejscu;/ Akurat tester mi powie jak się spisuje na twarzy po kilku godzinach;/
w Douglasie miewają próbki, kiedyś widziałam tam z Revlona te małe saszetki Widzę, że na Allegro też można zamówić

Poza tym to taki dość nietypowy podkład, bo jak się go nakłada to początkowo nie wygląda za dobrze, po około 2-3 minutach dopiero stapia się z cerą. Poza tym można nim doskonale wybierać poziom krycia, bo jak się nałoży niewielką ilość to kryje tylko trochę. Ja raz na jakąś imprezę dowaliłam go dość sporo, krycie było maksymalne i nie miałam efektu maski
Stary 2012-07-25, 18:58   #5096
lotta_983
Zakorzenienie

Chyba w Superpharm można dostać próbki podkładów. Moja koleżanka, czasem coś tam wysępi.
Długo się Wam trzymają podkłady, daje jakiś radę 9 godzin?

Co do przymierzalni-już wiem, czemu wolę zakupy przez internet.
Stary 2012-07-25, 19:02   #5097
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba w Superpharm można dostać próbki podkładów. Moja koleżanka, czasem coś tam wysępi.
U mnie teraz każdy podkład się długo trzyma, ciekawe co będzie jak skończę leczenie izotekiem Aż nie chce się odstawiać...
Stary 2012-07-25, 19:05   #5098
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

Co do przymierzalni-już wiem, czemu wolę zakupy przez internet.
mi się Revlon trzyma od nałożenia do zmycia, nie ściera się
Stary 2012-07-25, 20:30   #5099
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Odnośnie żelu, ja często używałam Rival de Loop z Rossmana, taki zielony, bez drobinek, bez SLS, dobrze oczyszcza i jest taniutki.

Ja od ponad tygodnia testuję podkład Under20, fluid matujący - wzięłam dlatego, że był tani i był mi potrzebny na szybko. Całkiem miło mnie zaskoczył, krycie jak na moje wymagania niezłe, ładnie stapia się ze skórą, jedyny mankament jest taki, że szybko zaczynam się po nim świecić, nie wygląda to jakoś strasznie, ale jednak ja jestem przeczulona na tym punkcie, nie mam żadnego pudru, bo cały czas używałam podkładu mineralnego Revlona, po którym niczego już nie musiałam używać i nie świeciłam się cały dzień. Jednak krycie mi nie odpowiadało. Teraz resztki używam do zmatowienia fluidu, a i tak najlepiej się sprawdza taki zielony papier do wycierania rąk - lepszy niż bibułki matujące.

Dziewczyny, nie łamcie się światłem, wiem, jak to jest, nieraz chciało mi się płakać w przymierzalni, a dzięki temu często kupowałam rzeczy, które wcale nie były mi potrzebne i wcale nie leżały idealnie, ale w porównaniu do mojej twarzy wyglądały dobrze, więc wydawałam kasę a potem byłam coraz bardziej zdołowana, bo nie dość, że miałam paskudną cerę, to jeszcze miałam niezbyt ciekawą garderobę. Dlatego, w miarę możliwości nie patrzcie na twarz w lustrze, jak idziecie zmierzyć na przykład spodnie, skupcie się na tym, co macie kupić. W ogóle najlepszą metodą nie załamywania się jest nie patrzenie w lustro - bardzo trudne, bo to praktycznie nawyk każdej osoby z trądzikiem, ale naprawdę warto spróbować się tego oduczyć.
Stary 2012-07-27, 07:13   #5100
taktaktoja
Raczkowanie

Kolejna narzekająca się zgłasza.Nie mam już ostatnio siły,jak widzę się w lustrze to mam ochotę strzelić sobie w głowę.Totalna apatia i brak chęci do życia,nawet staram się nie wychodzić z domu,bo wstyd mi tego jak wyglądam,czuje do siebie obrzydzenie.Trądzik mam już od gimnazjum,w liceum zaczęłam z nim walkę,a obecnie jestem na trzecim roku studiów.Aktualnie mam przerwę antybiotykową,ale to co się dzieje zmusza mnie do udania się do dermatologa,po jakiś inny antybiotyk.Do tej pory brałam Tetralysal,ale jak widzę to tylko dobre okresowo,bo potem są nawroty.Nie wiem co się dzieje z moją skórą,ale mam sporo takich małych białych czubków,i nie są to prosaki.Żadne gule czy cysty,ale coś takiego białego w ilości zdecydowanie nadprogramowej z którą już nie wiem jak działać.Odstawiłam wszystkie kosmetyki,myślałam że może coś mi szkodzi,ale to nie to.Niszczy mnie to okrutnie,samoocena jest poniżej głębokości Rowu Mariańskiego,a wsparcia od otoczenia zero.Nie wierze jak mój facet twierdzi,że mu to nie przeszkadza i dla niego zawsze jestem ładna.Dla mnie po prostu jest to nie do pojęcia,a najgorsze jest to że zamiast mnie wysłuchać,to on mówi,że niepotrzebnie przesadzam i że kiedy tak dramatyzuje,to on czuje się jakbym była z nim tylko dlatego,że uważam się za brzydką i nikogo innego nie znajdę.Do tego wszystkiego zrobiłam się bardziej zazdrosna i czuję się zagrożona.Naprawdę jeśli ktoś myśli,że trądzik to tylko kilka pryszczy i robienie z igły widły,to bardzo się myli.U mnie oddziałuję na każdą sferę życia,i po prostu najzwyczajniej w świecie odbiera całą chęć do egzystowania.
Proszę przyjmijcie mnie do swego grona,jeśli Wy mnie nie zrozumiecie,to już nikt inny tego nie zrobi.
taktaktoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości