![]() |
#5161 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() ![]() A z minerałami(używałam EDM) to najpierw było ,,wow,jaki efekt", do tego długo się trzymają, ale był niestety wysyp. Więc już chyba wolę korektor/podkład.
![]() |
#5162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do korektora Maybelline to też go lubię ![]()
![]() |
#5163 | |
Zakorzenienie
|
Mnie np colorstay nie zapychał, za to każdy krem z pozornie neiszkodliwa gliceryną powoduje masakrę.. także trzeba próbować. Mineraly niestety tez nei wsyztkim pasują.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oo proszę! Mi zajęło prawie rok i do dziś mam okropne ślady i blizny po tym doświadczeniu. Na początku nie wiedziałam czy to wina hormonów czy podkładu, ale widzę tutaj potwierdzenie moich podejrzeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5165 |
Zakorzenienie
|
Możecie mi polecić jakiś krem matujący do cery trądzikowej na dzień ? Taki, który ładnie wtopi się w cerę i bez problemu będzie można wykonać makijaż. ( cena: do 30 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5166 |
Raczkowanie
|
Z czystym sumieniem mogę polecić krem nawilżajacy o długotrwałym efekcie matującym z garniera. Wiem, garnier zbyt dobrą firmą nie jest, ale ten kremik jest wart uwagi. Nie zapycha, ładnie nawilża, przede wszystkim zmatowił moją twarz na cały dzień. Teraz się niestety buźka przyzwyczaiła i muszę szukać czegoś innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wielkopolska? Kurczę, trochę daleko... Ale jakbyś była w stolicy, to piszę serio - daj znać. Aha. Jeśli chodzi o revlona, to ja nie polecam nawet od wielkiego święta. Na co dzień - w ogóle nie ma mowy. "Zadusiłby" cerę. Miałam kiedyś, przyznam, że nieźle krył, ale po kilku godzinach spływał - używałam raz na ruski rok, a i tak nie spełniał swojej roli (lepiej iść np. przed weselem na makijaż i zaklajstrować się profesjonalnie ![]() Aktualnie od dłuższego czasu używam Pixii Cosmetics CDL i nie narzekam. Na zdjęciach wyglądam dobrze ![]() ![]()
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2012-08-17 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5169 | |
Zakorzenienie
|
nie ma juz chyba tej formuly?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5170 |
Zakorzenienie
|
Niby nie ma, ale można jeszcze kupić
![]()
![]() |
#5171 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5172 | |
Zakorzenienie
|
marrunia, przyjrzyj się Baviphat Indi Girl Tea Tree Trouble Catch BB Cream. Pięknie kryje
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5173 |
Zakorzenienie
|
Używasz? Mogłabyś napisać coś więcej?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5174 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam właśnie tego Baviphata, jest jasny żółty. W internecie można znaleźć swatche. https://www.google.pl/webhp?rlz=1C1A...w=1366&bih=643 Miałam jeszcze Elemonga, ale ten był za różowy, tez mocno krył i sie lepił
![]() https://www.google.pl/webhp?rlz=1C1A...w=1366&bih=643
![]() ![]() |
![]() |
#5175 |
Zakorzenienie
|
Też miałam Baviphat i chociaż mam zimną cerę bez żółtych tonów, pięknie się dopasował i bosko wyglądał
![]() ![]() Elemonga mam nadal i mnie pasuje, ale to też kwestia skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5176 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Przekonałyście mnie ostatecznie do kremów BB. Poszperałam już w necie, zamówię jakieś próbki i może coś podpasuje.
![]() |
#5177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeju, dzięki ![]() Ale do BB wracając. Jak z wydajnością? Na asianstore cena 82zł co tanie wg mnie nie jest... lepiej, żeby starczyło wtedy na długo ![]() Nie pamiętam nazwy bloga, ale czytałam właśnie, że te 100% asian BB cream są rewelacyjne Te zagraniczne kopie natomiast zapychają ![]() Już znalazłam bloga: http://sanctuaryofbeauty.blogspot.co...l#comment-form PS. agusia, nie mogę oderwać wzroku od Twojego avatara, jakoś tak zaraz się rozkojarzam ![]() Edytowane przez marrunia Czas edycji: 2012-08-18 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba jednak zacznę od próbek ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpierw pooglądaj w necie swatche, żeby dobrze dobrać kolor, chociaż większość bardzo fajnie się dopasowuje do cery ![]() A co do świecenia, to ja polecam puder ryżowy, naturalny, nie zapcha, dobrze matuje i wychodzi tanio. Roczny zapas to bodajże 15zł ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet nie pamiętam już, czemu się przerzuciłam na ryżowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#5181 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu w innym wątku pisałam, że mój trądzik może być wynikiem alergii. Raczej nie jest
![]() Ale za to stwierdziła, że węzły chłonne mam powiększone od trądziku, więc nie wiem, czy jej ufać. Inni lekarze pukali się w głowę, gdy im o tym mówiłam. No i przepisała mi leki, które wykupiłam i których brać nie mogę, bo powodują m. in. zaburzenia snu i skłonności samobójcze ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Jak zwykłego pudru ![]() ![]() Tylko trzeba uważać, żeby kupić skrobię, a nie mąkę, bo ja kiedyś ten błąd popełniłam i dziwiłam się, że mam ciasto na twarzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to może wypróbuję, bo już nie mogę dać rady z moim świecącym się wiecznie nosem ![]()
![]() |
#5183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakoś tak a propos pudrów naturalnych, nie byłam przekonana.wydawało mi się, że będę biała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie naturalne pudry nie bielą, o ile nie nałoży się grubej warstwy albo nie ma bardzo ciemnej karnacji. Chociaż nie wiem, jak jest z bambusowym, ale wydaje mi się, że też nie powinien. A w razie czego dobry jest też puder sypki z My Secret - on tym bardziej nie powinien bielić, bo mimo, że jest transparentny, to ma delikaty łososiowy kolor. A też całkiem nieźle matuje i jest niedrogi. No i ma fajne opakowanie, które potem można wykorzystać do naturalnego pudru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5185 |
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Edytowane przez 201607180946 Czas edycji: 2012-08-18 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#5186 |
Raczkowanie
|
Przed wakacjami zastanawiałam sie właśnie nad kupnem pudru transparentnego. wybierać miałam między sensique a my secret i wzięłam ten pierwszy. Boże! Masakra! Takie straszne krosty mi się pojawiły, że szok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5187 |
Konto usunięte
|
Możecie polecić mi jakiś korektor? Używam FlosLek w najjaśniejszym odcieniu, ale jest bardzo niewydajny, szukam czegoś bardzo jasnego z żółtymi tonami, długotrwałego.
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Bardzo fajny wykład, podbudowujący na duchu, są 3 części, polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5188 |
Rozeznanie
|
polecam Manhattan, korektor antybakteryjny. Niebieski sztyft. Jest bardzo wydajny, używam od +/- 5 miesięcy i nadal go mam! Cena w Naturze - 17 zł.
![]()
#5189 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607180946 Czas edycji: 2012-08-18 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5190 |
Zakorzenienie
|
Na twarz? Chyba nie za bardzo.
Bardzo dużo rzeczy stosujesz, nie wprowadzaj nigdy wszystkiego na raz, bo nie będziesz miała pojęcia co ewentualnie ci szkodzi. Rozumiem, że maści stosujesz tylko punktowo (pasta cynkowa, tormentiol, itp.), broń Boże na całą twarz? Ponadto szmatka może roznosić wypryski.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.