|
|
#5191 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
masło shea stosuje od kilku lat z powodzeniem i używam tylko czasami na noc, kiedy skóra potrzebuje Arganowy jest cudowny na wszelkie dolegliwości skórne. Ja nie wprowadziłam tego wszystkiego na raz, większość stosuję już od dawna i nie uważam, że jest tego dużo, nie używam wszystkiego na raz przecież Rano przecieram twarz tonikiem, potem filtr i już, wieczorem zmywam makijaż i kładę kwas, w razie potrzeby nakładam jakiś olej. Od czasu do czasu peeling lub maseczka. Maści i olejki eteryczne tylko punktowo rzecz jasna![]() Szmatkę stosuję tylko wtedy, kiedy nie mam żadnych zmian ropnych
|
|
|
|
|
#5192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#5193 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#5194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam tylko raz w stolicy-wstyd-ale dziękuję Ci Kochana, będę pamiętać.. Cytat:
![]() Jako korektora używam: dermacolu/dermablendu vichy/korektora edm sunlight. Matuje się skrobią modyfikowaną dry flo, ale przy tych upałach nic mi nie daje.
|
|
#5195 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też używam olejków do twarzy, shea dobre na mrozy
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Na pewno nie ma tam parafiny, trigilcerydów, gliceryny- bo wtedy na 100% zapchałby mnie
|
|
|
|
#5196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O tak widzę, że nie tylko ja uwielbiam oleje i masła. Nie używałam tylko awokado. Masło shea jest idealne dla mnie kiedy widzę, że skórki suche na twarzy się mnożą Ps. Polecam olej z malin i tamanu Zresztą KWC prawdę Wam powie |
|
|
|
|
#5197 |
|
Zakorzenienie
|
też mam te dwa
i arganowy, ale śmierdzi mi krowim plackiem i daje go na włosy
http://www.pmiska.pl/ Edytowane przez lotta_983 Czas edycji: 2012-08-18 o 21:32 |
|
|
|
#5198 | |
|
Zakorzenienie
|
arganowy na moich włosach robi masakrę, negatywną
ale na twarz- cudo.
|
|
|
|
#5199 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oleju z malin nie miałam, zaraz sobie o nim poczytam, dzięki za cynkPrzed erą wizażową byłam totalny ignorantem kosmetycznym, co ja wtedy wyprawiałam ze swoją cerą to lepiej nie mówić
|
|||
|
|
|
#5200 |
|
Zakorzenienie
|
powinny być na allegro, minus taki, że jest dość jasny, u mnie się odznacza, dlatego częściej rozświetlam nim oko..
|
#5201 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- to ten korektor EDM? |
|
|
|
|
#5202 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co, napisane, że puder ryżowy, ja mam korektor, a, no i doczytałam, że ten mój to głownie pod oczy..ale możesz poczytać o innych formułach/kolorach, może jakiś się nada na wypryski..
|
#5203 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja tam nawet lubię Pewnie dlatego mi nie przeszkadza bo działaA co do dermablend (wspomnianym) to dla mnie coś strasznego. Matko kilka lat temu cierpliwie zużywałam i podkład i korektor bo drogo mnie kosztowały, ale jak ja wyglądałam Kolorystyka to porażka. Jasny za jasny, ciemniejszy (następny w kolejce) za ciemny. Dzielnie mieszałam z kremem, ale jak to się ważyło. W każdym porze (od por w skórze) się osadzał.Dobrze, że to juz za mną ufff!!! Jeśli Wam, kochane odpowiadają tak silnie kryjące kosmetyki, musicie mimo trądziku mieć gładką cerę Zazdrościć uhe;(uhe;(
|
|
|
|
|
#5205 |
|
Konto usunięte
|
Ja stosuję Dermablend tylko i wyłącznie na policzki i pod oczy, ale tam mam suchą i gładziutką skórę, niestety naczynkową. Na strefe T Dermablend absolutnie się nie nadaje
|
|
|
|
#5206 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro jesteś pewna, to w porządku.
Również używam olejów do twarzy, ale jedynie tych najlżejszych. Wymienione przez ciebie na bank spowodowałyby u mnie masakrę, bo mam skórę bardzo podatną na zapychanie. Nawet na włosy stosuję te lekkie, bo nałożony na nie arganowy migrował na twarz.
|
|
#5207 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5208 |
|
Raczkowanie
|
Kasiamajo, napisz mi proszę jak wykonujesz makijaż twarzy?Chodzi mi o ukrycie krostek itp. Czy tylko korektor plus puder? Ja się boję korektorów, druga sprawa, że mam krosty takie skórkowe, jeśli wiesz o czym mówię...
i nie wygląda to u mnie dobrze, podobnie jak kryjace podkłady...revlon już przestaje mnie zadowalać |
|
|
|
#5209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podkład nakładam jedynie na policzki i pod oczy, reszta twarzy zostaje goła Na wszystkie niedoskonałości nakładam korektor, ulubiony to FlosLek 1, nakładam go punktowo, a następnie wklepuję, powtarzam aż wszystko będzie ładnie zakryte. Potem przypudrowuję dużą ilością transparentnego pudru, mam mieszankę: Kryolanu żółtego, Almay Pure Blends, bambusowego i glinek , wprasowuje tą mieszankę płaskim kabuki w twarz, miejsce po miejscu, zostawiam na twarzy i zmiatam pędzlem po 10 min. Jeśli nadal prześwitują jakieś krosty, to nakładam jeszcze trochę korektora i jeszcze raz przypudrowuję w tym miejscu.
|
|
|
|
|
#5210 |
|
Raczkowanie
|
Jejciu, ale mnie zawstydziłaś
Ja tak sobie wewnętrznie ponarzekam na swoją twarz, na cerę i jedynie pielęgnuję ją naturalnie jak już pisałam. Ale tak robiąc makijaż nigdy (no prawie jak szłam do pierwszej pracy to tak Jakoś tak sobie założyła, że nie ma takiego produktu który spowodował by, że zakryje mi to COŚ na twarzy. Ehhh...Powiedz mi jeszcze jak dobierasz/dobierałaś sobie kolor podkladu, kolor korektora? Zamawiałaś sobie próbki i testowałaś? Wspominałaś, że masz różową cerę, jasną. Ja też mam różową w czerwoną w sumie przechodzącą cerę i obawiałam się, że jak jeszcze będę stosowała podkład z różowym pigmentem to będę wyglądała jakbym była na rauszu delikatnie mówiąc... Kurcze, stara jestem, a dopiero teraz do głowy mi takie pytania przychodzą |
|
|
|
#5211 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam bardzo ciepłą, żółtą cerę, jedynie policzki są zaczerwienione-przez naczynka. Jestem też bardzo blada i nie udało mi się znaleźć podkładu, który by mi pasował kolorem i kryciem Ten podkład bardzo mocno kryje i na moje suche, zaczerwienione poliki sprawdza się idealnie, tubka starcza mi na 1,5 roku. Próbki można dostać w aptece, teraz ma on nową formułę i podobno jest lżejszy. Korektory zawsze kupowałam w ciemno, po prostu brałam najjaśniejszy kolor, często okazywały się klapą, jedynie ten z FlosLeku mi pasuje, jest trwały, bardzo jasny i lekko żółty Czasami kładę pod podkład zielony korektor Delia Zaczerwienienia najlepiej tuszować zielonym lub żółtym kolorem, możesz spróbować z tymi korektorami z Delii, kładzionymi pod podkład , albo z barwionymi bazami pod makijaż, ale one mogą mieć silikony.
|
|
|
|
|
#5212 |
|
Raczkowanie
|
Jej, dziękuję Ci bardzo
|
|
|
|
#5213 | |
|
Konto usunięte
|
Znacie tą stronę?http://www.thelovevitamin.com/2401/type-of-acne/
ta dziewczyna ma też kanał na YThttp://www.youtube.com/user/thelovevitamin/videos Cytat:
|
|
|
|
|
#5214 |
|
Zadomowienie
|
Witam towarzyszki niedoli
Dość dawno już nie pisałam tu jakiegoś dłuższego postu. Pewnie też dlatego że stan mojej cery jest stabilny i nie miałam z nią większych problemów. Staram się obserwować swoją cerę i zauważyłam, że to co jej najbardziej szkodzi to stres i nerwy. Zakupiłam Valerin, bo doszłam do wniosku, że stresuję się często sprawami w ogóle nie istotnymi. I widzę, że także moja cera powoli odżywa jak podchodzę do pewnych spraw z dystansem. Jeżeli chodzi o pielęgnację to nadal stawiam na naturę : Jak najmniej chemii, analizuję składy i staram się wspomagać cerę naturą a nie chemią ( choć wiadomo, że nie da się jej całkowicie wyeliminować , niestety jeśli chodzi o makijaż nie jestem w stanie z niej zrezygnować w 100%) Twarz myję żelem Avene Cleanance, demakijaż zakańczam wodą różaną ( zamiast toniku czy micela). Punktowo na wypryski maść ichtiolowa lub Acnefan. Często robię maseczki z zielonej glinki ( polecam Dermaglin) i często spryskuję twarz wodą termalną Avene. Twarz nawilżam kremami z serii Ava Eco Garden. Obserwowałam też swoją twarz pod kątem tego czy jakiś rodzaj jedzenia wpływa niekorzystnie na moją cerę. Na pewno szkodzi mi nabiał i wszelkie chemole ( napoje gazowane, dania instant, czipsy i słone przekąski) Generalnie stan cery jest dobry, acz jeszcze trochę jej brakuje do wymarzonego przeze mnie stanu Będę wdzięczna za odpowiedzi na w/w pytania
|
#5215 |
|
Konto usunięte
|
Jam mam puder bambusowy z BU, nie bieli, ale ja mam tak jasną karnację, że może tego nie dostrzegam
Daje bardzo mocny mat, ale mnie ten puder bardzo wysuszył, więc zmieszałam go z innym![]() Przyszło moje zamówienie z BU Ja też stawiam na naturalne metody i zdrowe odżywianie Kiedy jadłam nabiał miałam dużo większe problemy, teraz jest lepiej. Zdecydowanie nie służą mi też oleje, nawet te zdrowe, podobno zaostrzają stany zapalne, dlatego jem orzechy, pestki dyni i słonecznika. Coś w tym chyba jest, bo jak przesadzę z olejami to od razu widać to na skórze. Moja cera wyglądała najlepiej jak robiłam sobie ''głodówki'' na samych surowych owocach. Ogólnie im więcej jem warzyw i owoców, a mniej chleba, gotowanych pikantnych dań, tym lepiej wyglądam. Najbardziej jednak szkodzi mi cukier, nawet w domowych wypiekach, na szczęście odzwyczaiłam się od słodyczy. Czasem jem słodycze, jak mam wielką ochotę, bo uważam, że zdrowie psychiczne jest tak samo ważne jak fizyczne Jeśli chcemy się zdrowo odżywiać to musimy tego na prawdę chcieć |
|
|
|
#5216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą odnośnie odżywania
|
|
#5217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) . No i nie wyciskać pryszczy, ale to od paru tygodni praktykuję i rzeczywiście jest lepiej. Do tego odstawienie mleka, kawy, produktów sojowych - akurat z kawą to w sumie u mnie walka przesądzona,bo nie umiem bez niej żyć (a i tak nie jadam/nie piję dużo rzeczy określanych jako niezdrowe). Stosowanie zamiast kremu oleju / żelu z aloesu - chyba spróbuję. Mycie twarzy miodem: sama nie wiem Tylko zastanawia mnie- co jeśli znikną pryszcze a zostaną zaskórniki/wągry? Taki olej też miałby im pomóc czy maseczka z ogórka i cytryny? Bo walczę z tym od zawsze i teraz jako tako nie mam już wielkich syfów, ale cera i tak jest zanieczyszczona.
|
|
#5218 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Też lubię kawę i jem produkt sojowe, ale nie zauważyłam, żeby zaostrzało mi to trądzik. Niestety zdarza mi się wyciskać, to chyba na tle nerwowym , poza tym niektóre rzeczy po prostu musze usunąć mechanicznie, inaczej męczyłabym się z nimi bardzo długo. Ja z powodzeniem używam oleju zamiast kremu i mnie nie zapycha. Myślę, że trzeba przetestować na sobie, bo każda cera jest inna. Myślę też, że jak skóra się ureguluję, tzn. przestanie wytwarzać takie ilości łoju, to znikną też zaskórniki. Chyba po prostu trzeba sprawdzić samemu
Edytowane przez 201607180946 Czas edycji: 2012-08-20 o 17:11 |
||
|
|
|
#5219 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Mam pytanie, czy któraś z Was stosowała maść Epiduo? Ja stosuję ją na zmianę z TriAcneal. Dermatolog kazała mi jeszcze rano smarować się Klindacinem, ale jak dla mnie to już trochę za dużo cały dzień przechodzić w maściach (szczególnie w taki upał ), ale chyba będę musiała się przemóc na jesień. Trzymajcie się kochane
|
|
|
|
#5220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) mieszankę:sok z ogórka, sok z cytryny i jakieś 80ml wody. Bardzo odświeża i mam pewność,że mnie nie zapcha. Przeczytałam na tym LoveVitamin, że dobra jest np. maseczka miód+cynamon+cytryna na zaskórniki i przebarwienia. Może wypróbuję z ciekawości, ale jednak podświadomie uważam że na zaskórniki to tylko jakiś zabieg z kwasami/mikrodermabrazja/peeling.
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

masło shea stosuje od kilku lat z powodzeniem i używam tylko czasami na noc, kiedy skóra potrzebuje
Rano przecieram twarz tonikiem, potem filtr i już, wieczorem zmywam makijaż i kładę kwas, w razie potrzeby nakładam jakiś olej. Od czasu do czasu peeling lub maseczka. Maści i olejki eteryczne tylko punktowo rzecz jasna

Oleju z malin nie miałam, zaraz sobie o nim poczytam, dzięki za cynk
Ja tak sobie wewnętrznie ponarzekam na swoją twarz, na cerę i jedynie pielęgnuję ją naturalnie jak już pisałam. Ale tak robiąc makijaż nigdy (no prawie jak szłam do pierwszej pracy to tak
Jakoś tak sobie założyła, że nie ma takiego produktu który spowodował by, że zakryje mi to COŚ na twarzy. Ehhh...
) . No i nie wyciskać pryszczy, ale to od paru tygodni praktykuję i rzeczywiście jest lepiej. Do tego odstawienie mleka, kawy, produktów sojowych - akurat z kawą to w sumie u mnie walka przesądzona,bo nie umiem bez niej żyć (a i tak nie jadam/nie piję dużo rzeczy określanych jako niezdrowe). Stosowanie zamiast kremu oleju / żelu z aloesu - chyba spróbuję. Mycie twarzy miodem: sama nie wiem
, poza tym niektóre rzeczy po prostu musze usunąć mechanicznie, inaczej męczyłabym się z nimi bardzo długo. Ja z powodzeniem używam oleju zamiast kremu i mnie nie zapycha. Myślę, że trzeba przetestować na sobie, bo każda cera jest inna. Myślę też, że jak skóra się ureguluję, tzn. przestanie wytwarzać takie ilości łoju, to znikną też zaskórniki. Chyba po prostu trzeba sprawdzić samemu
) mieszankę:sok z ogórka, sok z cytryny i jakieś 80ml wody. Bardzo odświeża i mam pewność,że mnie nie zapcha. Przeczytałam na tym LoveVitamin, że dobra jest np. maseczka miód+cynamon+cytryna na zaskórniki i przebarwienia. Może wypróbuję z ciekawości, ale jednak podświadomie uważam że na zaskórniki to tylko jakiś zabieg z kwasami/mikrodermabrazja/peeling.