![]() |
#5221 |
Konto usunięte
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Jestem dopiero po pierwszym użyciu toniku z kwasami AHA/BHA 10% z BU, ale już czuję, że będzie moim hitem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5223 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5225 |
Raczkowanie
|
Cześć, Dziewczyny.
Odstawiłam wszystkie kremy, maści, maseczki i wszelkie inne specyfiki. I cera się poprawiła. Nie wiem co o tym myśleć... Poszłam do ginekologa, niedługo zacznę brać tabletki. Mam nadzieję, że zapewnienia lekarza o poprawie cery się sprawdzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#5226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5227 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny, a pomogły którejś z was tabletki drożdżowe Dromin?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5228 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ważna sprawa
![]() Wiem, że te pytanie padało w wątku wiele razy, ale przyznam się, że zazwyczaj omijałam takie posty, bo w żaden sposób mnie nie dotyczyły, a teraz... być może będą. Ale do rzeczy. Chodzi o to, że byłam u nowej gin-endo i powiedziała, żebym zastanowiła się nad wycofaniem leków obniżających androgeny (biorę tabletki anykoncepcyjne+leki obniżające androgeny, trądzik się w miarę uspokoił, ale miewam wysypy), a w zamian za to spróbowała kuracji izotekiem. Dotychczas tak naprawdę nie rozważałam tej opcji, bo poprzedni lekarz twierdził, że przy moich rozpierdzielonych hormonach trądzik pewnie i tak wróci. Natomiast ta lekarka stwierdziła, że owszem, ryzyko jest większe niż przy trądziku o podłożu niehormonalnym, ale szanse nadal są spore, mam wyregulowane hormony dzięki lekom i ona radziłaby spróbować, a nuż się uda. I teraz mam taką zagwozdkę, że szok... Chciałabym i boję się. Skutków ubocznych i nawrotu przede wszystkim ![]() Czy któraś z was miała trądzik o podłożu hormonalnym i izotek okazał się skuteczny? Proszę was o radę, co robić ![]()
![]() |
#5229 |
Zakorzenienie
|
Olka, ja mam prawdopodobnie trądzik na podłożu hormonalnym. W trakcie kuracji (a nie brałam antykonceptów) tuż przed okresem i tak miałam wysypy, choć nie takie spektakularne. Plecy, które były głównym celem terapii retinoidami, faktycznie się poprawiły i są piękne już prawie rok. Natomiast twarz, dekolt i szyja po ok 3 mies znowu zaczęły się wysypywać... Nie jest to wielki powrót trądziku taki, jaki był wcześniej, ale jest widoczny. I z kazdym miesiącem tego zaczyna przybywać. Miałam propozycję ewentualnego podtrzymania terapii kolejnymi 2miesiącami aknenorminu, ale się nie zdecydowałam, bo skutki uboczne pod koniec pierwszego leczenia były dla mnie zbyt uciążliwe i nie chcę tego powtarzać. Nie jestem przekonana, by terapia za taką cenę zarówno czysto finansową, jak i zdrowotną, dla "a nuż się uda", gdy i tak w większości trądzik powraca w jakimś stopniu, była dobrym rozwiązaniem.
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2012-08-24 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#5230 |
Wtajemniczenie
|
Ught, ja idę zaraz oczyszczanie twarzy i znowu będę tak :
![]() ![]() Czy któraś z was chodzi na oczyszczanie?
#5231 |
Zadomowienie
|
Dobrze dobrane tabletki antykoncepcyjne potrafia zdzialac cuda ... ale warunek jest jeden musza byc dobrze dobrane. Bralam kiedys takie o bardzo niskiej zawartosci hormonow i mialam ogromne pryszcze na calej twarzy, a pozniej przeszlam na wyzszy poziom i kilka miesiecy zajelo zanim twarz sie uspokoila po tym wysypie, ale nie mialam juz wiekszych problemow. Teraz mam pryszcze tylko wtedy gdy sie porzadnie stresuje, co zdaza sie dosc czesto. Niestety.
Z tego co mi pomoglo to napewno dodatkowo masci z antybiotykiem do smaowania, picie duzej ilosci wody, jogurt do smarowania, zdrowe jedzenie i duzo sportu ....
![]() |
#5232 |
Raczkowanie
|
Ja byłam na oczyszczaniu jakiś miesiąc temu,kosmetyczka sprawdzona wielokrotnie przez moją mamę.Niestety jakiś niecały tydzień po tym dostałam strasznego wysypu na twarzy,którego zaleczenie zajęło mi ponad miesiąc,a i dalej się z tym borykam.Wiadomo,że każda skóra reaguje inaczej,ale ja już podziękuje za tego typu atrakcje :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#5233 |
Rozeznanie
|
może ja z innej paki pytanie, czy można brać kilka suplementów diety ? np. bratek + jeszcze inne tabletki wspomagające kurację trądzikową? Czy nie mieszkać i zostać tylko przy jednych?
#5234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, jak dla mnie uciążliwość, ewentualne inne skutki uboczne, czy brak jakichkolwiek rezultatów to nie jest za duże ryzyko-na drugiej szali leży wyleczenie. Zależy jaką się jest osobą bo znam wiele, które stanem cery się aż tak bardzo lub wcale nie przejmują i ok. Ja wiem, że taka nie jestem i robiłam wiele żeby to zmienić, izotek naprawdę moje życie zmienił-brzmię jak reklama ![]() Olka, ja bym to skonsultowała z jeszcze jednym lekarzem, ale tak czy siak-ja bym chyba i tak spróbowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5235 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że będę to konsultować, bo na razie była to tylko rozmowa z endo-ginką(
![]() Dzięki za rady i proszę o więcej. Zarówno za, jak i przeciw, starannie rozważę. Jak wspominałam - nie mam już dużego trądziku, dobijają mnie głównie blizny i przebarwienia, ale czasem przed okresem potrafi nieźle wysypać (i nowe ślady, i blizny ![]() Jeszcze jedno - wiem mniej więcej jak wygląda kuracja i skutki uboczne. Ale co potem ze skórą? Wróciła wam do tłustości czy była trochę mniej tłusta niż przed? I czy nastąpiła jakaś poprawa jeśli chodzi o blizny/przebarwienia? Kurczę. Chyba uderzę na odpowiedni wątek o izoteku.
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2012-08-24 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#5236 |
Rozeznanie
|
Olka ja mam trądzik hormonalny i tez zastanawiałam się nad izotekiem. Nawet jeśli trądzik by wrócił to mam nadzieje że słabszy i skóra mniej by sie przetłuszczała, bo teraz w lato jest kiepsko z tym, a przed tabletkami to w ogole masakra byla.
Ale żaden lekarz mi go nie przepisze, bo aktualnie stan mojej skóry jest dobry, i nawet antybiotyku mi nie chcą przepisać a co dopiero izotek. Jeśli na skorze nie widać wskazań do tego. Ciekawe czy ty byś znalazla takiego co by przepisał... ![]() (żadne tłumaczenia mojej sytuacji ze biore tabletki, ze jest tak i tak...nic nie dają, mam za ładną skóre na izotek i koniec. Musiałabym odstawic tabsy, doprowadzic skóre do tragicznego stanu i dopiero wtedy bym dostała) |
![]() ![]() |
![]() |
#5237 |
Zakorzenienie
|
Maryanna, ja mogę opierać się tylko na wlasnym doświadczeniu, dlatego nie będę negować twojego zdania, bo jest pewnie również słuszne
![]() Olka, u mnie przetłuszczanie włosów i twarzy wróciło do takiego samego stanu, jak wcześniej. Z tym, że ja mam cerę mieszaną, więc nie jest i nie było to jakieś spektakularne przetłuszczanie. Podczas kuracji miałam piękny mat 24/24h, a po miesiącu - dwóch stopniowo się zmniejszał. Na plecach miałam wielkie brązowe plamy po trądziku i pozostały bez zmian. Ale są gładkie, więc jestem w stanie wybaczyć tą kosmetyczną niedogodność. Na twarzy część wgłębień po krostkach się zmniejszyło, plamy brązowe też. Z moich skutków ubocznych: bujny porost włosów na głowie ( ![]() Ale kuracja była skuteczna na to, na co była skierowana - plecy. I za to jestem wdzięczna, że mogę teraz nosić koszulki na ramiączkach ![]()
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2012-08-24 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#5238 |
Zakorzenienie
|
Shena mówisz? Też się właśnie zastanawiam nad tym
![]() Ale wydaje mi się, że dałoby radę przekonać, moja cera nie jest w dobrym stanie, wytłumaczyłabym ile lat to trwa, że biorę leki, endokrynolog kazał, itp. Najwyżej poprosiłabym tę moją lekarkę o nakierowanie na jakiegoś dermatologa ![]() Zresztą: oj tam ![]() Medeline dziękuję za wypowiedzi, to dla mnie bardzo ważne, żeby rozważyć kwestię z obydwu stron.
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2012-08-24 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#5239 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny któraś z was ma coś takiego że gdy zbliża się jesień pryszcze wyskakuja jeden po drugim i nie chcą zginąć
![]()
#5240 |
Rozeznanie
|
i nadal nie uzyskałam odpowiedzi.. czy suplementy wspomagające walkę z trądzikiem można łączyć?
#5241 |
Zakorzenienie
|
Zależy jakie masz leki. Jeśli retinoidy to nie wolno nic co zawiera wit A dodatkowo brać.
#5242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
KILKA INFORMACJI O NORMATABS: Wskazania: Suplement diety. Uzupełnienie codziennej diety w składniki korzystnie wpływające na cerę trądzikową. Zawarte w preparacie składniki pomagają zachować piękny i zdrowy wgląd skóry. Dawkowanie: Doustnie. 1 tabletka 2 razy dziennie. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Przed zastosowaniem suplementu diety należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy go stosować po terminie ważności. Przechowuj preparat w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta. Poinformuj lekarza: Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także, gdy karmisz piersią. Nie stosować w okresie ciąży oraz karmienia piersią.
'Prawdziwe życie zaczyna się wraz z prawdziwym marzeniem. Kto potrafi marzyć, nie stracił nadziei. A nadzieja może wszystko.' Edytowane przez summerparadise Czas edycji: 2012-08-25 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5243 |
Zakorzenienie
|
Summer, to zalezy od tego, co te tabletki zawierają w składzie. Jak, na przykład, jedne i drugie mają cynk, wit. E lub A, to nie łączy się ich razem. Ponadto zwracać trzeba uwagę, że zbytnie przewitaminowanie nie jest dobre dla organizmu i lepiej stosować tylko jeden suplement w danym czasie.
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2012-08-25 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#5244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o, dzięki za odpowiedź. Mogę tutaj podać skład: NORMATABS Składniki 2 tabletki Lipopen 39 mg L-cysteina 50 mg Cynk 80 mg Selen 15 mg (150%)* Hydrolizat białek kolagenowych 50 µg (91%)* Koenzym Q10 10 mg Wyciąg z fiołka trójbarwnego 100 mg Wyciąg z mniszka lekarskiego 100 mg Wyciąg z zielonej herbaty 80 mg Witamina A 800 µg (100%)* Witamina B6 2 mg (143%)* Niacyna 18 mg (113%)* KWas foliowy 200 µg (100%)* Witamina E 10 mg (83%)* Witamina C A bratek to wiadomo.
![]() |
#5245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() stosujecie maseczkę z zielonej glinki?
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5246 |
Rozeznanie
|
od czasu do czasu, ostatnio przerzuciłam się na Avon Planet Spa z Minerałami z Morza Martwego.
#5247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- wolę czerwoną
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5249 |
Zadomowienie
|
Mi się z kolei wydaje, że glinka zielona działa silniej niż czerwona. Obecnie używam mieszanki glinki żółtej i czerwonej, ale różnica wg mnie jest nieporównywalna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5250 |
Rozeznanie
|
i jak? napisałam wyżej ten skład, czy mogę brać dwa suplementy diety? Bratek + normatabs ?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.