|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Hej
Dziewczyny czy ,któras z was używała do włosów oleju palmowego ?? ![]() Bo ja właśnie sie na niego skusiłam ,kiedyś Jolie2601 pisała ,że działa coś jak olej kokosowy ( ale niby ciut lepiej ) Co do Amli i jej odstawienia Nie używam jej już 3 tygodnie i włosy przestały wypadać.Teraz tylko Vatika ,albo sam kokos i jojoba i ten właśnie olej palmowy ( ma jakiś dziwny zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj wyprobowalam amle w proszku wg przepisu z helfy czyli z goraca woda i miodem. nie wiem czy ona nie wplywa troszke na kolor wlosow. trzymalam grubo ponad godzine. wlosy oczywiscie nie daja sie rozczesac po splukaniu ale do rana same sie rozczesuja po zastosowaniu odzywki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Alma
Napaliłam się na te olejki, szczególnie na Vatikę kokosową, ale wyczytałam, ze zawiera hennę, więc na moje rozjaśnione włosy się nie nada chyba
![]()
![]() |
#514 |
Zadomowienie
|
heroldin i jak tam wlosy? jaki kolor Ci wyszedl? wszystko ok?
Dziunia chyba mozesz spokojnie uzywac vatiki. Ona przeciez nie zmienia koloru wlosow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Witajcie. Wlasnie mialam sie podzielic wrazeniami po farbowaniu.
Zadnych niespodzianek - a to dla mnie najwazniejsze. Kolor wyszedl - tak jak obiecywal producent : brazowy {!!!}. Moim zdaniem - cudnosci ! Taki orzechowy. Zadnych tez nawet najmniejszych czerwonych refleksow. Ja mialam henne z domieszkami do uzyskania koloru brazowego. Mialam wlosy okolo trzech miesiecy temu {duze odrosty} fabrwane chemicznie tez na braz. Pokryte idealnie wszystkie, siwe wlosy - kolorek o jakies dwa tony jasniejszy od pozostalych. Fajniutko ! Tak ogolnie : dla mnie w porzadku. Zobaczymy co bedzie za drugim razem {okolo dwoch tygodni}. Jesli efekt tak samo zadawalajacy - rezygnuje z farb chemicznych. Jednka trzeba pamietac, ze caly proces farbowania henna to troche dyskonfort. Ale ja mam juz swoje sztuczki. ![]() latach wracam do zrodel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Podpowiem Ci jesli moje dawniejsze sposoby beda dzialaly. Myje wlosy
co drugi dzien. Mysle, ze po tygodniu powinna byc odpowiedz. Mylam tez i dzisiaj rano i nie tylko, ze woda nie byla kolorowa, to i bialego recznika nie zabarwilo. Dla mnie - kolor sie nie zmywa. Ale zobaczymy po kilku razach. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
Używała może któraś z Was szamponu Alepia z olejem z drzewa agar?
Mam go od 3 dni... Gdy za pierwszym razem umyłam włosy były przeraźliwie tłuste i obciążone ![]() A czytałam pozytywne opinie na jego temat, że wręcz przedłuża świeżość włosów. Może mam jakiś felerny egzemplarz ![]() Co o tym sądzicie? Wizualnie prezentują się nawet ładnie, ale w dotyku są właśnie jakby obciążone... Może po prostu ten szampon tak dobrze nawilża ![]() ![]()
![]() |
#519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
a w ogole powiedzcie mi co jest lepsze? henna czy chemiczna farba?
pytam juz teraz z czystej ciekawosci.. nie farbowalam nigdy wlosow. I jakos nie mam zamiaru narazie. odpowiada mi taki kolor jaki mam(wklejalam zdjecie wiec wiecie ![]() z henna jest wiecej babrania. To juz wiem. Wskazecie tez jakies inne roznice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Najbardziej przypadł Ci do gustu Bhringraj? A potem? Ten jasminowy czy Vatika? Który jest lepszy na zniszczone mocno końcówki? Muszę wreszcie coś zamówic |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Rozeznanie
|
a ja wlasnie lubie henne za te jej czerwone reflexy, moze dlatego, ze pasuja mi cieplejsze kolory. niedawno pofarbowalam wlosy farba Revlon. mial wyjsc sredni braz, ale w rezultacie wyszedl dosc ciemny kolor. i tak wlasnie heroldin przypomniala mi o tym, ze mam gdzies henne schowana. wczoraj ja zastosowalam i mam wlasnie fajne, brazowo-czerwonawy odcien na ciemnych wlosach
![]() brzozka, a propos zapotrzebowan: jakby cos to pisz na Priv'a ![]()
![]() |
#524 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=meili;8604358]a ja wlasnie lubie henne za te jej czerwone reflexy, moze dlatego, ze pasuja mi cieplejsze kolory. niedawno pofarbowalam wlosy farba Revlon. mial wyjsc sredni braz, ale w rezultacie wyszedl dosc ciemny kolor. i tak wlasnie heroldin przypomniala mi o tym, ze mam gdzies henne schowana. wczoraj ja zastosowalam i mam wlasnie fajne, brazowo-czerwonawy odcien na ciemnych wlosach
![]() meili czy moglabys mi powiedziec jak dlugo utrzymuja Ci sie takie cieple refleksy i czy stosowalas kiedys henne na wlosy krotko po dekoloryzacji ?? mi tez jest duuuzo lepiej w cieplych kolorach , ale ostatnia dekoloryzacja doprowadzila do tego ze kolory sie spieraja na zimne ![]() ![]() stosuje od niedawna oprocz odzywek fryzjerskich , olejki - amla z firmy dabur i heenara . dopiero "raczkuje " w takiej pielegnacji i bede wdzieczna za kazda rade ![]() podobno mam strukture wlosow wlasnie jak mieszkanki Indii - opinia fryzjerow, ale przed uszkodzeniami dekoloryzaja jeden moj wlos mial grubosc czterech wlosow moich kolezanek sa tez calkowicie proste jesli dam dowolny krem do wlosow a po olejkach robia sie takie bardzo delikatne fale . jesli masz takie wlosy i wiesz jak je pielegnowac bede wdzieczna za kazda wskazowke (kolor np firma farby henny , sposb cięcia wszytsko ![]() ![]() ![]() pozdrawiam
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moje wlosy w ogole nie przypominaja wlosow azjatyckich: sa bardzo cienkie. ale henna je "oblepia", przez co staja sie grubsze. zanim zastosujesz henne, wez to pod uwage ![]()
![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
Co ja bym dala, zeby moc nosic czerwony odcien na wlosach ...
Niestety, buzke mam nieco czerwoniasta (naczynka, rumieniec) i nie bardzo mi ten kolor pasuje. Wlosy farbuje od czternastego roku zycia i ... zawsze w odcieniach ciemnej czerwieni. Stad tez i moja przygoda z henna . Na skutek opini fryzjerki, ze henna zmienila mi w znacznym stopniu na gorsze strukture wlosa - zarzucilam ten sposob farbowania na rzecz srodkow chemicznych. Przeszlam na brazy - cieple i niezbyt ciemne. I jakze czlowiek jest przekorny - zapragnelam czeronych wlosow i powrotu do farby ziolowej. Ot, najwyzej wiecej podkladu na liczko. Sklep internetowy opoznil sie z przesylka, farbowac musialam juz, natychmiast. Pobieglam do sklepu zielarskiego i tam na polce roznorakie henny. Miedzy innymi : dajaca kolor brazowy. Tez wczesniej nigdy nie przypuszczalam, ze henna mozna farbowac na braz. Nawet sie troche z Pania ze sklepu przekomarzlam. I efekt : cieply braz, ktory mi sie osobiscie bardzo podoba. Ja tez nie lubie sie z zimnymi odcieniami kolorow na wlosach. Z doswiadczenia wiem, ze henne nalezy nakladac minimum co dwa tygodnie. Nie mam natomiast zadnego doswiadczenia z farbami do wlosow z zawartoscia henny w tubach, czy tez w postaci szamponow. Jak dlugo ten braz utrzyma sie - zobaczymy. P.S. meili - moge rowniez i ja to PW ?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Rozeznanie
|
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
meli - dziekuje za odp , mam nadzieje , ze Cie nie urazilam bo dopiero pozniej zobaczylam , ze napisalas o sobie "Polka na emigracji " , jesli tak nie chcialam i przepraszam .
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i za nic już nie odmówiłabym sobie szamponów (teraz używam Sehat migdałowy). Myślę, że krok został zrobiony i nie ma już powrotu do drogeryjnych szamponów i cud odżywek, bo nic nie przebije olejków i łagodnego szamponu migdałowego. Ale naturalnie opiszę wrażenia jak zacznę stosować pozostałe czekające w kolejce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
Kupiłam olejek Bhringraj i właśnie go użyłam. Wsmarowałam w skórę głowy, zapach nawet fajny. A wy wsmarowujecie go też we włosy czy tylko w skórę głowy? Ja wsmarowałam w skórę głowy ale na włosy też trochę poszło, bo na razie mam dosyć jeszcze dosyć krótkie. I jeszcze mam pytanie czy dużo wam wychodzi tego olejku na jednorazowe użycie, mi dosyć dużo poszło, ale może to dlatego że nie mam jeszcze wprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
od trzech dni podczytuję sobie Wasze wpisy dotyczące tych szamponów i olejków.Muszę przyznać,że najbardziej wczytywałam się w to co pisze maat7 bo moje włoski są dokładnie takie same.Ostatnio baaardzo je podcięłam (około 20 cm ![]() ![]() I jeszcze taka skromna rada co do nakładania toników,olejków itp. na skórę głowy.Ja olejków jeszcze nie miałam okazji ale powiem Wam, że wcierki nakładam tak: przelewam troszkę wcierki do kieliszka, napełniam nią strzykawkę (5 ml) i przedziałek po przedziałku po troszku spuszczam ze strzykawki i od razu wcieram.Jak dla mnie najlepszy sposób na to aby wcierka czy w Waszym przypadku olejek dotarł tam gdzie trzeba,czyli na skórę głowy.Może i Wam się spodoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zamówiłam ten olejek na allegro, ale chyba aktualnie nie jest wystawiony. Znalazłam jednak w tym sklepie internetowym http://www.ajurweda.pl/index.php?PG=&A=&F=&S=0&P=138
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.helfy.pl/sesa-olejek-wypa...pecia-lysienie http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-parachute http://www.helfy.pl/olejek-do-wlosow http://www.helfy.pl/bhringaraj-wypad...e-eclipta-alba Spójrz też na allegro na ten olejek http://www.allegro.pl/item414382593_...ow_200_ml.html - mnie on kusi, ale póki co mam jeszcze dużo więc ciutkę się wstrzymam ![]() A co do wcierki - Twoja metoda jest na pewno precyzyjna, ale ja to robię w biegu i na szybko czyli w dłoń kilka dużych kropel rozsmarowuję w dłoniach i przeczesuję rękoma włosy dłużej i dokładniej zatrzymując się na końcówkach, a w skórę na koniec idzie to co mi na rękach osiadło. Oczywiście te krople dozuję sobie na dłonie spokojnie ze 4 do 5 razy aby ładnie dotrzeć do każdego włoska ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko odnosnie sprowadzania tych wszystkich cudow z usa do Polski. Czy ktoras z Was kupowala moze kosmetyki do wlosow za oceanem? Doszly mnie sluchy, ze nie wolno takowych rzeczy wysylac w paczkach, wiec wolalabym nie narobic rodzinie problemow, ale jednak cena kusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Zadomowienie
|
A ja tez pochwale sie moim sposobem uzywania olejku
![]() przelewam odrobine do malego spodka. i zamaczam palce. nastepnie przechylam glowe do przodu. wlosy z przodu mam prostopadle do podlogi. w ten sposob udaje mi sie przeniknac przez wlosy do skory glowy ![]() smaruje ![]() potem odchylam wlosy do tylu. i robie tak samo. wlosy musza byc prostopadle do podlogi...nie znalazlam lepszego sposobu.. bo zawsze gdy robilam to innymi sposobami to najwiecej zostawalo na wlosach.. a nie na skorze. wlasciwie nie bylam pewna, czy chociaz troche olejku tam lądowało. potem maly masazyk ![]() jakies 15 min ![]() Meili w ogole jaki teraz masz kolor wlosow? i jakie masz naturalne? ach. i zapomnialam o czyms. Uzywacie jakis olejow do ciala? bo ja narazie wciaz uzywam oliwki dla dzieci. A azjatyckie kosmetyki kusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry ! Mam do Was pytanie. Co to jest : olejek Bhringraj rozowy , o
ktorym piszecie ? Czy to ten z rozowa nalepka na opakowaniu ?! Czym rozni sie Bhringraj firmy Jiva od tego z firmy Hesh ?! maat - od dluzszego czasu mam nieodparta ochote na ajurwedyjski szampon. Niestety : osiolkowi w zlobie dano ... Nie moge sie zdecydowac ! Czy ten migdalowy, ktorego uzywasz ma gesta konsystencje; czy zbytnio nie obciaza wlosow ?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.