Amla- indyjskie olejki do włosów - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-17, 08:33   #541
maat7
Raczkowanie

Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

Cytat:
Napisane przez brzozka88 Pokaż wiadomość
ach. i zapomnialam o czyms.
Uzywacie jakis olejow do ciala?
bo ja narazie wciaz uzywam oliwki dla dzieci.
A azjatyckie kosmetyki kusza
Brzozka - ja ostatnio stawiam opór zdroworozsądkowy, ale kusi mnie olejek migdałowy do ciała (gdzieś na allegro przyoczyłam). No i uwielbianm różane historie, a takowe olejki i pudry i wody też się pojawiają Póki co kremów do ciała mam na jakieś pół roku, ale ... potem nie będzie ograniczeń. Choć chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Dzien dobry ! Mam do Was pytanie. Co to jest : olejek Bhringraj rozowy , o
ktorym piszecie ? Czy to ten z rozowa nalepka na opakowaniu ?!
Czym rozni sie Bhringraj firmy Jiva od tego z firmy Hesh ?!

maat - od dluzszego czasu mam nieodparta ochote na ajurwedyjski
szampon. Niestety : osiolkowi w zlobie dano ... Nie moge sie zdecydowac !
Czy ten migdalowy, ktorego uzywasz ma gesta konsystencje; czy zbytnio
nie obciaza wlosow ?!
Heroldin - tak to ten różowy olejek Jivy. CZym się różnią - prawdopodobnie jedynie firmą, choć warto by było spojrzeć na skład jednego i drugiego bo i tam mogą pojawić się różnice. Ja akurat kupiłam Jivy i jestem z niego zadowolona
A ten szampon migdałowy Sehata w ogóle nie obciąża włosów - jest dość gęsty, choć nie tak jak nasze szampony drogeryjne, ale nie przelewa sie między palcami. I ładnie pachnie bo obok migdałków czuję sezam Ale po woskowaniu myję głowę nim dwukrotnie (zresztą innymi też). A jakie jeszcze szampony chodzą Tobie po głowie? No i przede wszystkim jakie masz włosy? Uda nam się coś fajnego dobrać, choć czasem metodą jedyną akceptowalną jest próbowanie i wybieranie zwycięzców
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 09:21   #542
Heroldin
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedz. Postaram sie porownac sklady tych olejkow Bhringraj.
Mialam olejki Vatika i Sesa. Nie polubilam sie z nimi. Na placu boju
pozostal jedynie olejek kokosowy Parachute. Dla mnie znakomity.
Teraz czas na szampony. Wlosy mam podobne do Twoich (nie rozjasniane).
Narobilas mi smaku na ten migdalowy. A moze masz inne sugestie ?! Szkoda,
ze w "moim" sklepie internetowym od 18-go urlop. Trzeba poczekac.
Na Allegro z zasady nie robie zakupow.
Od dluzszego czasu nie uzywam szamponow drogeryjnych. Stalam sie
fanka firmy Kallos.
Bardzo chetnie przyjme Twoje (Wasze) rady.

Porownalam - na "moje oko" ten Bhringraj z firmy Hesh ma bogatszy
sklad. Czy to zaleta, czy wada - nie wiem. Chyba, gwoli porownania,
Ty masz Jivy, to ja kupie Hesha.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 15:21   #543
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meili Pokaż wiadomość
alez skad mozesz sie pytac o co tylko zechcesz bardzo bym chciala miec takie wlosy ale niestety, nie bylo mi to dane
no nie wiem czy bys chciala dostalam w promocji znimi dziwny typ urody takie skrzyzowanie z poplataniem nie mowiac o tym , ze zaden fryzjer nie umie sie nimi zajac i w zaleznosci od "wizji " albo cieniowano je tak jakos ze wygladaly na grube , ale rzadkie albo cos w rodzaju kasku bo jestem niewysoka a zdaniem europejskich fryzjerow to powinno sie wiazac z krotkimi wlosami . a po ostatniej dekoloryzacji to mowiac szczerze jakos sie cienkawe zrobily
ps dobrze wiedziec , ze moge pytac bede czesto to robic

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 15:38   #544
meili
Rozeznanie

brzozka, moj naturalny kolor wlosow to jasny braz. obecnie mam bardzo ciemny braz, prawie czarny, z czego szczerze mowiac nie jestem zadowolona, bo wlasnie z powodu tego koloru musialam wlosy dekoloryzowac bardzo chcialam miec ladny sredni braz, ale znow nie wyszlo

a dzisiaj mialam sobie kupic szampon bez SLS Aroma Magic do wlosow suchych i zniszczonych, ale nie moglam go dostac zamiast tego kupilam na sprobowanie szampon Biotique'a jablkowy(tez sama natura :P ) ; a wlasciwie tu nie jest napisany szampon, ale cleanser for scalp and hair.. zobaczymy wkrotce, czy sa jakies roznice

mam pytanie do wszystkich, którzy używają szamponów ziołowych: czy wasze włosy też stają się po nich sztywne?

Hazaaron Khwaahishen Aisi,
Ki har Khwaahish pe Dam Nikle...

(Mirza Ghalib)

Thousands of Desires...and each worth dying for...

Edytowane przez meili
Czas edycji: 2008-08-18 o 09:52 Powód: byłby post pod postem
meili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 12:54   #545
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak
Cytat:
Napisane przez meili Pokaż wiadomość
brzozka, moj naturalny kolor wlosow to jasny braz. obecnie mam bardzo ciemny braz, prawie czarny, z czego szczerze mowiac nie jestem zadowolona, bo wlasnie z powodu tego koloru musialam wlosy dekoloryzowac bardzo chcialam miec ladny sredni braz, ale znow nie wyszlo

a dzisiaj mialam sobie kupic szampon bez SLS Aroma Magic do wlosow suchych i zniszczonych, ale nie moglam go dostac zamiast tego kupilam na sprobowanie szampon Biotique'a jablkowy(tez sama natura :P ) ; a wlasciwie tu nie jest napisany szampon, ale cleanser for scalp and hair.. zobaczymy wkrotce, czy sa jakies roznice

mam pytanie do wszystkich, którzy używają szamponów ziołowych: czy wasze włosy też stają się po nich sztywne?
strasznie sztywne i nie daja sie rozczesac bez zadnego srodka poslizgowego. dlatego ja bez silikonu musialabym ogolic skalp.

Cytat:
Napisane przez brzozka88 Pokaż wiadomość

ach. i zapomnialam o czyms.
Uzywacie jakis olejow do ciala?
bo ja narazie wciaz uzywam oliwki dla dzieci.
A azjatyckie kosmetyki kusza
Ja uzywam juz od pewnego czasu olejki do ciala. Obecnie parachute kokosowy na zmiane z migdalowym. juz tu o tym pisalam. wspanialy wynalazek jesli chodzi o depilacje i wrastanie wloskow. skora staje sie tak miekka, ze depilacja trwa chwilke i nie jest bolesna no i wrosniete wloski latwo sie same przebijaja przez skore bez dlubania
w ogole jest mi duzo wygodniej z olejkami bo wmasowuje je w wilgotna skore i zanim wmasuje to jestem sucha - oszczednosc czasu. no i skora mi nie schodzi przy opalaniu i nie jest przesuszona.

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-08-19 o 20:48 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
paprak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 13:18   #546
meili
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
strasznie sztywne i nie daja sie rozczesac bez zadnego srodka poslizgowego. dlatego ja bez silikonu musialabym ogolic skalp.
oj, papraku, a juz myslalam, ze tylko mnie to spotkalo. juz podczas mycia zrobily sie drutowate. nawet nie chcialam czekac az mi wyschnac i zaraz zaaplikowalam sobie balsam do wlosow. tak mysle, ze ten szampon z Aroma Magic do wlosow suchych nie podzialalby tak samo... musze go dostac!

Hazaaron Khwaahishen Aisi,
Ki har Khwaahish pe Dam Nikle...

(Mirza Ghalib)

Thousands of Desires...and each worth dying for...

meili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-18, 20:10   #547
brzozka88
Zadomowienie

Meili moje wlosy sa odrobine sztywniejsze.
Ale nigdy nie ma tak, ze nie moge ich rozczesac
(moze tylko wtedy, gdy uzywam ghassoul/rhassoul)
nie wiem czy jest to zasługa olejkow czy szamponu.
Ale mi to odpowiada, poniewaz mam bardzo sypkie wlosy.

uwaga uwaga!
sehaty pojawily sie na helfach

kilka dni temu zamowilam w ciemno jakis cedrowy szampon.
Nie bylo zdjecia.
A teraz dodali fote.
to sehacik
tak wiec czekam na moja paczuszke
juz teraz wiem z czym w srodku
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 11:56   #548
camm
Raczkowanie

Dziewczyny właśnie przyszła do mnie paczka z helfy nie czekając do wieczora od razu zabrałam sie do roboty i nałożyłam bhiringaraj na włosy zapach po prostu nieziemski! czuje sie jakbym sie przeniosła do Indii Mój TZ oczywiście jest w szoku bo jak zobaczyłam przesyłkę to sie ucieszyłam jak nigdy jutro opisze czy są już jakieś "widoczne" skutki dobrodziejstwa - chociaż przy moich tak zniszczonych włosach to nie sadze
Stary 2008-08-19, 19:26   #549
brzozka88
Zadomowienie

hmmm wiec jestem chyba jedyna osoba, ktorej nie zachwycil zapach jivy.
jest znosny.
tzn generalnie nie narzekam.
ale mam wrazenie jakbym siedziala w stajni (powaznie!)

ale czego nie robi sie dla czupryny?
Stary 2008-08-19, 20:03   #550
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

a tak z innej beczki, myslicie, ze te nasze wcierki olejowe moga poratowac troche przed kompletnym wylysieniem osobe przechodzaca chemioterapie? albo wspomoc odrost juz po zakonczonej kuracji?
Stary 2008-08-19, 20:50   #551
Oliwkaaa80
Raczkowanie

a ja mam pytanie, może ktoś będzie wiedział czy jest jakaś różnica między tym jak się wsmaruje olejek Jiva czy Vatika na cała noc a na 1, 2 godziny?
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 20:56   #552
aranika 32
Przyczajenie

nooo...róznca będzie zasadnicza Dłuższe działanie lepszy efekt.

Przed wyłysieniem z pewnością nie uratuje ale ...moim zdaniem w momencie odrastania jak najbardziej olejki wskazane.

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-08-19 o 22:38 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
aranika 32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 21:52   #553
brzozka88
Zadomowienie

ja tez mysle, ze na lysienie olejki nie pomoga.
Z chemioterapia to nie ma zartow.
Wlosy wypadna nawet jesli przykleiloby sie je na klej (kropelke)

Ale mysle, że przy odrastaniu napewno olejowanie pomoze.
beda rosly mocne i zdrowe...
A czasem po chemii roznei z tym bywa.
Przewaznie odrastaja juz oslabione.

Tak w ogole to bardzo wspolczuje tym osobom, ktore musza przez to pzrechodzic
ani wlosow, ani rzes, ani brwi.

Moja mama miala miec chemie...ale jednak obeszlo sie bez tego.
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuufff
Stary 2008-08-19, 22:10   #554
Oliwkaaa80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aranika 32 Pokaż wiadomość
nooo...róznca będzie zasadnicza Dłuższe działanie lepszy efekt.
Jesteś pewna? zastanawia mnie czy te składniki i tak się nie wchłoną w krótszym czasie
Oliwkaaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 22:17   #555
zapaałka
Zakorzenienie

Wynotowalam sobie cala liste rzeczy ktore polecacie w tym watku i które z wielka checia bym kupila, ale zdaje sobie sprawe ze sa one opracowane dla osob z innymi niz nasze, europejskie wlosy. Moje sa nawet geste, ale cienkie, naturalne, dlugie blond. Co moglybyscie mi polecic lub odradzic, zeby je dobrze nawilzyc i zregenerowac, ale nie obciazac?
Narazie mam chrapke na: vatike, bhringaraj, olejek jasminowy, sesa i pudry: z platkow rozy, amla, brahmi
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 06:51   #556
Heroldin
Zakorzenienie

Oliwkaaa - co prawda uzywam jedynie olejku kokosowego, ale prawie zawsze nakladam go na glowe
i wlosy okolo poludnia i trzymam rana nastepnego dnia.
Chodze z gola glowa - nie owijam zadnymi foliami i recznikami, jedynie poduszke przykrywam { ochrona przed potluszczeniem}.
Z innymi olejkami chyba bedzie tak samo. Czy dluzsze trzymanie preparatu na glowie i wlosach da lepszy efekt ... Chyba nikt tak do konca nie moze byc tego pewien. To moja metoda stosowania.

zapaalka - mam tez tak jak Ty : slinie sie do prawie kazdej polecanej przez Dziewczyny dobroci.
Wsmaruje toto we wlosy lub skore glowy i mysle, ze zaraz wyrosna mi loki-kreciolki do pasa.
Wyprobowalam juz troche (troche ... !!!!!!!) i jedynie okolo 10% moge uzywac (alegik i wrazliwiec jestem). Tak bylo np. z olejkami VATIKA i SESA. Za to Sasiadka zadowolona... I nie tylko z olejami - tak jest z szamponami, kremami, filtrami itp. Na przyklad jakos nigdy nie mialam ciagotek do prob z pudrami do wlosow. Sama nie wiem : dlaczego ?!
Tez, tak jak Ty, mam watpliwosci : mamy inny typ wlosow (z wyjatkami)
niz np. hinduski. Czy to, co wymyslono dla ich nam tez moze pomoc ?!
Truizmem jest mowic {pisac} : trzeba samemu sprobowac. Ale to prawda.
Tylko jest jeden mankament - ceny ... O Jezuniu !!!
Stary 2008-08-20, 07:01   #557
brzozka88
Zadomowienie

wlasnie.
ceny....
tam to wszystko mozna kupic za gorsze. a i nas....
i wez tu sie skusz na pare rzeczy, to nie masz juz jedzenia
na np 2 tyg
Stary 2008-08-20, 10:56   #558
zapaałka
Zakorzenienie

Strasznie sie napalilam, bo byc moze uda mi sie zamowic cos z usa, a tam ceny sa tez duzo nizsze niz u nas Ale co z tego skoro i tak wyszlo ponad 120 zl i nie wiem tak naprawde co wyrzucic.. bo wszystko sie przyda
Moze ktorys z tych kosmetykow nie nadaje sie do jasnych czy cienkich wlosow - prosze od razu informowac i ratowac moj budzet
Stary 2008-08-20, 13:42   #559
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Strasznie sie napalilam, bo byc moze uda mi sie zamowic cos z usa, a tam ceny sa tez duzo nizsze niz u nas Ale co z tego skoro i tak wyszlo ponad 120 zl i nie wiem tak naprawde co wyrzucic.. bo wszystko sie przyda
Moze ktorys z tych kosmetykow nie nadaje sie do jasnych czy cienkich wlosow - prosze od razu informowac i ratowac moj budzet
jasminowy moze byc zapychajacy jesli masz cere mieszana ale poza tym to nie wiem czy cos ci zaszkodzi Ja mam wrazenie, ze amla przyciemnia moje wlosy. Ale moze to henna jakos zmienia kolor w miare wyplukiwania sie. Ja mam cienkie ale dosyc ciemne (avatar do wgladu) i nie wiem czy amla bedzie dla blondynki ok. puder rozany swietny i polecam. wlasnie jestem teraz a stanach i testuje za grosze te kosmetyki ale nigdzie mojego ukochanego pudru rozanego nie widzialam

zasmucilyscie mnie z ta chemia, nie wiedzialam, ze i brwi i rzesy sie traci ale coz, aby zdrowie bylo

milego popoludnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 14:38   #560
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wrazenie, ze amla przyciemnia moje wlosy. Ale moze to henna jakos zmienia kolor w miare wyplukiwania sie. Ja mam cienkie ale dosyc ciemne (avatar do wgladu) i nie wiem czy amla bedzie dla blondynki ok.
Myslalam o tej amli w pudrze, bo podobno nie barwi wlosow tak jak olejek Jesli jednak mialaby przyciemnic wlosy nawet odrobine to podziekuje - i bez tego coraz bardziej ciemnieja

Cytat:
jasminowy moze byc zapychajacy jesli masz cere mieszana ale poza tym to nie wiem czy cos ci zaszkodzi
Cere mam niestety mieszana Ale to chyba nie przeszkadza, olejek jest przeciez do wlosow?
Z drugiej strony to przeciez 'tylko' 5-6$
Tak tak, grosz do grosza i ..
Stary 2008-08-20, 14:46   #561
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Myslalam o tej amli w pudrze, bo podobno nie barwi wlosow tak jak olejek Jesli jednak mialaby przyciemnic wlosy nawet odrobine to podziekuje - i bez tego coraz bardziej ciemnieja

Cere mam niestety mieszana Ale to chyba nie przeszkadza, olejek jest przeciez do wlosow?
Z drugiej strony to przeciez 'tylko' 5-6$
Tak tak, grosz do grosza i ..
tak, mowie o amli w pudrze. mam i olejek i puder ale wydaje mi sie, ze maska pudrowa jakby przyciemniala. byc moze to moje subiektywne wrazenie.

co do olejku jasminowego to mi sie pojawily krostki w okolicach uszu i skroni we wlosach i jakby zaczely sie roznosic. staram sie nakladac coraz mniejsza ilosc i raz, dwa razy w tygodniu, bron boze nie zostawiam na noc tylko godzinka na glowie

EDIT: za jasminowy zaplacilam w zaleznosci od producenta 3 i 4 USD

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2008-08-20 o 14:48 Powód: dodanie informacji
Stary 2008-08-20, 16:14   #562
doruś
Zadomowienie

[quote=julianna-p;8583667]
Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
na dworcu centralnym w warszawie jest stoisko helfy? gdzie? i do której czynne? Poproszę o info na ten temat [/QUOT]

nie ma sprawy juz pisze co wiem - nie jest to stoisko samodzielne , przynajmniej nie bylo kiedy ja tam bylam , jest to czesc stoiska z bizuteria , kamieniami itd . znajduje sie w podziemiu dworca centralnego , tuz obok "domu książki" , nie znam dworca centralnego za dobrze , ale najblizej bedziesz miec jak wejdziesz schodami w dol naprzeciwko duzego budynku gdzie sprzedaja bilety lotu , nie wiem co to dokladnie bo bylam tak zaaferowana olejkami ze nie zauwazylam http://www.wizaz.pl/forum/images/smilies/redface.gif
ps jest tam mnostwo indyjskich i egoztycznych sklepow wiec mozesz jak ja troche sie naszukac tylko nie pytaj policjanta ani ochrony gdzie to bo podobno maja wszytsko wiedziec , ale na moje pytanie "gdzie jest dom ksiazki ?? jeden odpowiedzial - "a to jest tam gdzie sprzedaja mapy ?? " http://www.wizaz.pl/forum/images/smilies/eek.gif

Byłam w czoraj na zwiadach i "Dom książki" znalazłam i pare sklepów indyjskich też ale nie było w nich ani śladu olejków Następnym razem będe szukała jeszcze dokładniej
Stary 2008-08-20, 21:19   #563
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

hej wam kobietki
ja jeszcze nie mam rzadnego doswiadczenia z olejkami , ale mam zamiera w niedlugim czasie miec
u mnie problemem sa wypadajace wlosy pomimo tego , ze sa lsniace i zdrowe ( nigdy nie mialam problemu z rozdwojonymi koncowkami) i rosna dosc szybko........ale te wypadanie mnie dobija......szukalam w necie roznych sposobow i trafilam na te olejki
chce zakupic sobie olejek Sesa ( narazie jest niedostepny , ale powiedzieli mi , ze okolo 5 wrzesnia bedzie juz) moze ktoras z was uzywala go i moze cos powiedziec o nim?? bo pomimo , ze przeczytalam cale forum nie znalazlam odp. na moje pytanie
mam zamiar zakupic teraz Vichy Der... szampon i ampulki, macie jakies doswiadczenie??
ja juz sama nie wiem co mam robic i te olejki wydaja sie ratunkiem dla mnie

pozdrawiam i z gory dzieki za odp.
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 21:24   #564
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
tak, mowie o amli w pudrze. mam i olejek i puder ale wydaje mi sie, ze maska pudrowa jakby przyciemniala. byc moze to moje subiektywne wrazenie.

co do olejku jasminowego to mi sie pojawily krostki w okolicach uszu i skroni we wlosach i jakby zaczely sie roznosic. staram sie nakladac coraz mniejsza ilosc i raz, dwa razy w tygodniu, bron boze nie zostawiam na noc tylko godzinka na glowie

EDIT: za jasminowy zaplacilam w zaleznosci od producenta 3 i 4 USD
Kusi mnie ta amla.. Czy ten efekt przyciemnienia jest staly czy moze schodzi przy myciu?

Z jakiej firmy mialas ten olejek jasminowy?
Stary 2008-08-21, 07:01   #565
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
ja juz sama nie wiem co mam robic i te olejki wydaja sie ratunkiem dla mnie
Jesli przeczytalas wypowiedzi Wizazanek w tym temacie {i w innych - tez}, zapewne
zorientowalas sie, ze nikt nie moze Ci nic doradzic. Kazda glowa, wlosy sa inne, unikatowe.
Wszystko musisz metoda prob i bledow.
Poszukaj bardziej doswiadczonych dziewczyn o podobnym rodzaju wlosow jak Ty i przypatrz sie ich pielegnacji.
Mnie np. zadne mieszaniny olejkowe nie sluzyly. Jedynie olejek kokosowy
zagoscil na stale w mojej szafce. Pudrow nie uzywalam - jakos nie mam
przekonania. Ale nie mowie, ze sie kiedys nie skusze
Obecnie chce wyprobowac jakis szampon.
Stary 2008-08-21, 10:41   #566
camm
Raczkowanie

Dziewczyna chciałam zdać relacje na temat olejków otorz przedwczoraj caly dzien i całą noc miałam na włosach bhringraj i efekt był satysfacjonujący (tzn. wlosy miękkie) ale nie spektakularny. natomiast dzisiaj w nocy połozyłam sobie na włosy vatike i porządnie wmasowałam w skalp- efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania! włosy są mięciutkie, błyszczące po prostu cudowne! i pomyśleć ze jeszcze tydzień temu zastanawiałam sie nad obcięciem włosów do ramion...
Stary 2008-08-21, 10:50   #567
stilll
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy któraś z wa uzywała oleju musztardowego? Chodzi mi o jego działanie na wypadające włosy. Niestety nie mam czas na przeczytanie wszystkich postów więc proszę o odpowiedzi lub linki - jeśli temat już się pojawił. Dzięki!
stilll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-21, 13:15   #568
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

przyciemnienie obserwuje na odrostach. henna mi sie wyplukiwala wiec dosyc jasne odrosty byly a teraz jakies ciemniejsze sie zrobily. nie sadze aby efekt byl dlugofalowy. raczej kilka myc, no chyba zeby regularnie amlowac

olejek jasminowy mam Dabur i pomimo niepochlebnych opinii mi sluzy najbardziej jesli chodzi o wlosy a nie o zapychanie. i drugi mam firmy three rivers 100% jasmine oil. smierdzi tak jakas ropa ze przestalam uzywac ale po nim efekt byl jeszcze lepszy - mam ogolnie miekkie wlosy i na miekkosci mi nie zalezy bo wg mnie nie ma nic gorszego niz cienkie i miekkie wlosy. no moze wyjatkiem jest brak wlosow. a po jasminowych mam sprezyste wlosy, nie elektryzuja sie i nie przyklejaja do twarzy i szyi.

Cytat:
Napisane przez stilll Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś z wa uzywała oleju musztardowego? Chodzi mi o jego działanie na wypadające włosy. Niestety nie mam czas na przeczytanie wszystkich postów więc proszę o odpowiedzi lub linki - jeśli temat już się pojawił. Dzięki!
ja juz kilka razy miala go w rekach i nie kupilam ale w koncu chyba wyprobuje. ponoc do calego ciala jest dobry zdam relacje jesli tylko zakupie
Stary 2008-08-21, 17:18   #569
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

zdaje sobie sprawe , ze kazde wlosy sa inne.....i nie ma zlotego srodka dla wszystkich
a pytam sie o Sesa olejek , poniewaz bardzo wypadaja mi wlosy i szukam ratunku wszedzie wiem , ze ktoras z wizazanek pisala tutaj , ze go zakupila , ale nie pisala nic o dzialaniu .....chyba jeszcze nie zaczela go uzywac.........wiec tutaj prosba o info jak dziala?? czy warto kupic?? bo ja czekam na to az bedzie dostepny na Halfy.pl i nie wiem czy warto czekac czy lepiej kupic szampon i ampulki Vichy Dercos??
dodam , ze zamawianie nie jest takie proste , poniewaz nie mieszkam w Pl stad te pytania
pozdrawiam
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 18:12   #570
brzozka88
Zadomowienie

Asionek ja postawiłabym jednak na naturalne specyfiki.
Przez jakis czas uzywalam roznych aptecznych produktow na skore glowy(od dermatologa).
Efektu nie wiedzialam. Roznce zauwazylam odstawiajac wszystko co zle.
W tej chwili na skore glowy aplikuje tylko ziolowe szampony, olejki i puder.
Dlatego i Tobie radzialbym postawic na nature
Zawsze mozesz zamowic mala buteleczke czegos. Nie rzucaj sie od razu na duze opakowania
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości