|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ten szampon migdałowy Sehata w ogóle nie obciąża włosów - jest dość gęsty, choć nie tak jak nasze szampony drogeryjne, ale nie przelewa sie między palcami. I ładnie pachnie bo obok migdałków czuję sezam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedz. Postaram sie porownac sklady tych olejkow Bhringraj.
Mialam olejki Vatika i Sesa. Nie polubilam sie z nimi. Na placu boju pozostal jedynie olejek kokosowy Parachute. Dla mnie znakomity. Teraz czas na szampony. Wlosy mam podobne do Twoich (nie rozjasniane). Narobilas mi smaku na ten migdalowy. A moze masz inne sugestie ?! Szkoda, ze w "moim" sklepie internetowym od 18-go urlop. Trzeba poczekac. Na Allegro z zasady nie robie zakupow. Od dluzszego czasu nie uzywam szamponow drogeryjnych. Stalam sie fanka firmy Kallos. Bardzo chetnie przyjme Twoje (Wasze) rady. Porownalam - na "moje oko" ten Bhringraj z firmy Hesh ma bogatszy sklad. Czy to zaleta, czy wada - nie wiem. Chyba, gwoli porownania, Ty masz Jivy, to ja kupie Hesha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps dobrze wiedziec , ze moge pytac bede czesto to robic ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
brzozka, moj naturalny kolor wlosow to jasny braz. obecnie mam bardzo ciemny braz, prawie czarny, z czego szczerze mowiac nie jestem zadowolona, bo wlasnie z powodu tego koloru musialam wlosy dekoloryzowac
![]() ![]() a dzisiaj mialam sobie kupic szampon bez SLS Aroma Magic do wlosow suchych i zniszczonych, ale nie moglam go dostac ![]() ![]() mam pytanie do wszystkich, którzy używają szamponów ziołowych: czy wasze włosy też stają się po nich sztywne?
Hazaaron Khwaahishen Aisi, Ki har Khwaahish pe Dam Nikle... (Mirza Ghalib) Thousands of Desires...and each worth dying for... Edytowane przez meili Czas edycji: 2008-08-18 o 09:52 Powód: byłby post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogole jest mi duzo wygodniej z olejkami bo wmasowuje je w wilgotna skore i zanim wmasuje to jestem sucha - oszczednosc czasu. no i skora mi nie schodzi przy opalaniu ![]() Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-19 o 20:48 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#547 |
Zadomowienie
|
Meili moje wlosy sa odrobine sztywniejsze.
Ale nigdy nie ma tak, ze nie moge ich rozczesac ![]() (moze tylko wtedy, gdy uzywam ghassoul/rhassoul) nie wiem czy jest to zasługa olejkow czy szamponu. Ale mi to odpowiada, poniewaz mam bardzo sypkie wlosy. uwaga uwaga! ![]() sehaty pojawily sie na helfach ![]() kilka dni temu zamowilam w ciemno jakis cedrowy szampon. Nie bylo zdjecia. A teraz dodali fote. to sehacik ![]() tak wiec czekam na moja paczuszke ![]() juz teraz wiem z czym w srodku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny właśnie przyszła do mnie paczka z helfy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
hmmm
![]() ![]() jest znosny. tzn generalnie nie narzekam. ale mam wrazenie jakbym siedziala w stajni (powaznie!) ale czego nie robi sie dla czupryny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
a tak z innej beczki, myslicie, ze te nasze wcierki olejowe moga poratowac troche przed kompletnym wylysieniem osobe przechodzaca chemioterapie? albo wspomoc odrost juz po zakonczonej kuracji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie, może ktoś będzie wiedział czy jest jakaś różnica między tym jak się wsmaruje olejek Jiva czy Vatika na cała noc a na 1, 2 godziny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Przyczajenie
|
nooo...róznca będzie zasadnicza
![]() Przed wyłysieniem z pewnością nie uratuje ale ...moim zdaniem w momencie odrastania jak najbardziej olejki wskazane. Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-19 o 22:38 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
ja tez mysle, ze na lysienie olejki nie pomoga.
Z chemioterapia to nie ma zartow. Wlosy wypadna nawet jesli przykleiloby sie je na klej (kropelke ![]() Ale mysle, że przy odrastaniu napewno olejowanie pomoze. beda rosly mocne i zdrowe... A czasem po chemii roznei z tym bywa. Przewaznie odrastaja juz oslabione. Tak w ogole to bardzo wspolczuje tym osobom, ktore musza przez to pzrechodzic ![]() ani wlosow, ani rzes, ani brwi. Moja mama miala miec chemie...ale jednak obeszlo sie bez tego. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuufff |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Wynotowalam sobie cala liste rzeczy ktore polecacie w tym watku i które z wielka checia bym kupila, ale zdaje sobie sprawe ze sa one opracowane dla osob z innymi niz nasze, europejskie wlosy. Moje sa nawet geste, ale cienkie, naturalne, dlugie blond. Co moglybyscie mi polecic lub odradzic, zeby je dobrze nawilzyc i zregenerowac, ale nie obciazac?
![]() Narazie mam chrapke na: vatike, bhringaraj, olejek jasminowy, sesa i pudry: z platkow rozy, amla, brahmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Oliwkaaa - co prawda uzywam jedynie olejku kokosowego, ale prawie zawsze nakladam go na glowe
i wlosy okolo poludnia i trzymam rana nastepnego dnia. Chodze z gola glowa - nie owijam zadnymi foliami i recznikami, jedynie poduszke przykrywam { ochrona przed potluszczeniem}. Z innymi olejkami chyba bedzie tak samo. Czy dluzsze trzymanie preparatu na glowie i wlosach da lepszy efekt ... ![]() zapaalka - mam tez tak jak Ty : slinie sie ![]() Wsmaruje toto we wlosy lub skore glowy i mysle, ze zaraz wyrosna mi loki-kreciolki do pasa. ![]() Wyprobowalam juz troche (troche ... ![]() ![]() Tez, tak jak Ty, mam watpliwosci : mamy inny typ wlosow (z wyjatkami) niz np. hinduski. Czy to, co wymyslono dla ich nam tez moze pomoc ?! Truizmem jest mowic {pisac} : trzeba samemu sprobowac. Ale to prawda. Tylko jest jeden mankament - ceny ... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
wlasnie.
ceny.... tam to wszystko mozna kupic za gorsze. a i nas.... ![]() i wez tu sie skusz na pare rzeczy, to nie masz juz jedzenia na np 2 tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Strasznie sie napalilam, bo byc moze uda mi sie zamowic cos z usa, a tam ceny sa tez duzo nizsze niz u nas
![]() ![]() Moze ktorys z tych kosmetykow nie nadaje sie do jasnych czy cienkich wlosow - prosze od razu informowac i ratowac moj budzet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() zasmucilyscie mnie z ta chemia, nie wiedzialam, ze i brwi i rzesy sie traci ![]() ![]() milego popoludnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony to przeciez 'tylko' 5-6$ Tak tak, grosz do grosza i .. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do olejku jasminowego to mi sie pojawily krostki w okolicach uszu i skroni we wlosach i jakby zaczely sie roznosic. staram sie nakladac coraz mniejsza ilosc i raz, dwa razy w tygodniu, bron boze nie zostawiam na noc tylko godzinka na glowie ![]() EDIT: za jasminowy zaplacilam w zaleznosci od producenta 3 i 4 USD ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2008-08-20 o 14:48 Powód: dodanie informacji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
Zadomowienie
|
[quote=julianna-p;8583667]
Cytat:
Byłam w czoraj na zwiadach i "Dom książki" znalazłam i pare sklepów indyjskich też ale nie było w nich ani śladu olejków ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#563 |
Rozeznanie
|
hej wam kobietki
![]() ja jeszcze nie mam rzadnego doswiadczenia z olejkami , ale mam zamiera w niedlugim czasie miec ![]() u mnie problemem sa wypadajace wlosy ![]() ![]() chce zakupic sobie olejek Sesa ( narazie jest niedostepny , ale powiedzieli mi , ze okolo 5 wrzesnia bedzie juz) moze ktoras z was uzywala go i moze cos powiedziec o nim?? bo pomimo , ze przeczytalam cale forum nie znalazlam odp. na moje pytanie mam zamiar zakupic teraz Vichy Der... szampon i ampulki, macie jakies doswiadczenie?? ja juz sama nie wiem co mam robic i te olejki wydaja sie ratunkiem dla mnie ![]() pozdrawiam i z gory dzieki za odp. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jakiej firmy mialas ten olejek jasminowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zorientowalas sie, ze nikt nie moze Ci nic doradzic. Kazda glowa, wlosy sa inne, unikatowe. Wszystko musisz metoda prob i bledow. Poszukaj bardziej doswiadczonych dziewczyn o podobnym rodzaju wlosow jak Ty i przypatrz sie ich pielegnacji. Mnie np. zadne mieszaniny olejkowe nie sluzyly. Jedynie olejek kokosowy zagoscil na stale w mojej szafce. Pudrow nie uzywalam - jakos nie mam przekonania. Ale nie mowie, ze sie kiedys nie skusze ![]() Obecnie chce wyprobowac jakis szampon. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Dziewczyna chciałam zdać relacje na temat olejków
![]()
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy któraś z wa uzywała oleju musztardowego? Chodzi mi o jego działanie na wypadające włosy. Niestety nie mam czas na przeczytanie wszystkich postów więc proszę o odpowiedzi lub linki - jeśli temat już się pojawił. Dzięki!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Wtajemniczenie
|
przyciemnienie obserwuje na odrostach. henna mi sie wyplukiwala wiec dosyc jasne odrosty byly a teraz jakies ciemniejsze sie zrobily. nie sadze aby efekt byl dlugofalowy. raczej kilka myc, no chyba zeby regularnie amlowac
![]() olejek jasminowy mam Dabur i pomimo niepochlebnych opinii mi sluzy najbardziej jesli chodzi o wlosy a nie o zapychanie. i drugi mam firmy three rivers 100% jasmine oil. smierdzi tak jakas ropa ze przestalam uzywac ale po nim efekt byl jeszcze lepszy - mam ogolnie miekkie wlosy i na miekkosci mi nie zalezy bo wg mnie nie ma nic gorszego niz cienkie i miekkie wlosy. no moze wyjatkiem jest brak wlosow. a po jasminowych mam sprezyste wlosy, nie elektryzuja sie i nie przyklejaja do twarzy i szyi. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
zdaje sobie sprawe , ze kazde wlosy sa inne.....i nie ma zlotego srodka dla wszystkich
![]() a pytam sie o Sesa olejek , poniewaz bardzo wypadaja mi wlosy i szukam ratunku wszedzie ![]() dodam , ze zamawianie nie jest takie proste , poniewaz nie mieszkam w Pl stad te pytania ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zadomowienie
|
Asionek ja postawiłabym jednak na naturalne specyfiki.
Przez jakis czas uzywalam roznych aptecznych produktow na skore glowy(od dermatologa). Efektu nie wiedzialam. Roznce zauwazylam odstawiajac wszystko co zle. W tej chwili na skore glowy aplikuje tylko ziolowe szampony, olejki i puder. Dlatego i Tobie radzialbym postawic na nature ![]() Zawsze mozesz zamowic mala buteleczke czegos. Nie rzucaj sie od razu na duze opakowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.