|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z brązu na blond - wątek zbiorczy
Hej dziewczyny i chłopaki!!!
Mam nadzieję, że mi doradzicie Mianowicie sprawa jest taka, że zdecydowałam się na blond z niefarbowanego prawie 8 miesięcy brązu. 100_0023.jpg Włosy potraktowałam na razie 1 raz rozjaśniaczem a chcę mieć jasny blond, na razie są żółte-bardzo lekko marchewkowe jaśniejsze niż na 2 zdjęciu - prawie jak na 1.Załącznik 4027738 100_0304.jpg Niestety zabrakło mi ciut rozjaśniacza i dzisiaj robię jeszcze to co jest ciemne, nasady włosów- lekko prześwitują ![]() Moje pytanie jest takie: czy lepiej jeszcze raz rozjaśnić całe czego raczej nie chcę robić czy farba powinna mi juz złapać te włosy?? I kiedy mogą stać się zielone ? bo tego to już w ogóle nie wiem wiem, że po basenie ale na basen się nie wybieram albo Palette XXL Mroźny Blond albo Naturalsem Garniera http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_pr...0179722&back=1 chyba, że jest coś lepszego![]() Acha, włosy po rozjaśnieniu są w bardzo dobrym stanie, co prawda też po ogromnej ilości maski ale są mięciutkie, końcówki całe, wszystko ok
Edytowane przez kasiulkasp Czas edycji: 2011-07-05 o 15:15 |
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
OOO!! Nareszcie ktoś, kto wie o tych czarnych Gliss Kurah
Nawet na KWC ich nie ma. Który produkt masz i jak Ci się spisuje?
|
|
|
#663 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=kasiulkasp;27546717]Hej dziewczyny i chłopaki!!!
Mam nadzieję, że mi doradzicie Mianowicie sprawa jest taka, że zdecydowałam się na blond z niefarbowanego prawie 8 miesięcy brązu. Załącznik 4027726 Załącznik 4027756 Włosy potraktowałam na razie 1 raz rozjaśniaczem a chcę mieć jasny blond, na razie są żółte-bardzo lekko marchewkowe jaśniejsze niż na 2 zdjęciu - prawie jak na 1.Załącznik 4027738 Załącznik 4027739 Niestety zabrakło mi ciut rozjaśniacza i dzisiaj robię jeszcze to co jest ciemne, nasady włosów- lekko prześwitują ![]() Moje pytanie jest takie: czy lepiej jeszcze raz rozjaśnić całe czego raczej nie chcę robić czy farba powinna mi juz złapać te włosy?? I kiedy mogą stać się zielone ? bo tego to już w ogóle nie wiem wiem, że po basenie ale na basen się nie wybieram albo Palette XXL Mroźny Blond albo Naturalsem Garniera http://www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/shades-haircolor.aspx?tpcode=OUR _PRODUCTS^PRD_HAIRCOLOR^C OLOR_NATURALS^COLOR_NATUR ALS_DISCOVER&prdcode=P520 01&varcode=3600540179722& back=1 chyba, że jest coś lepszego![]() Acha, włosy po rozjaśnieniu są w bardzo dobrym stanie, co prawda też po ogromnej ilości maski ale są mięciutkie, końcówki całe, wszystko okJeśli chcesz zejść do jasnego blondu to polecam Ci farby z palette rozjaśniające typu e20 superjasny blond Mówiłaś że chcesz je jeszcze jaśniejsze to radzę kupić rozjaśniającą farbę, ale te specyfiki o które pytałaś sądzę, że "wzięłyby" Ci Twój kolor
|
|
|
|
|
#664 |
|
Przyczajenie
|
Osobiście probowałam farbe delii ksiezycowy blond ale na jasniejsze wlosy od twoich, raczej nie załapały, byłe ziemniejsze jeśli o odcień chodzi, nic poza tym, ani super jasne, ani nic. Może zła farba, ale to moje doświadczenie
![]() Gliss kur sprawia że włosy są miekkie i takie lejące przy spłukiwaniu, łatwo sie rozczesuja, po wyschnieciu (nie suszę włosów) miałam sprężyste loczki, lśniące i bardziej miękkie niż po innych odżywkach (zazwyczaj lekko sianowate). A nałożyłam go tylko na 3 minutki. Zaraz idę się relaksować w wannie więc będę miała odżywkę na włosach dłużej, mogę napisać jaki efekt, ale dopiero jutro wieczorem
|
|
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;27555073]
Jeśli chcesz zejść do jasnego blondu to polecam Ci farby z palette rozjaśniające typu e20 superjasny blond Mówiłaś że chcesz je jeszcze jaśniejsze to radzę kupić rozjaśniającą farbę, ale te specyfiki o które pytałaś sądzę, że "wzięłyby" Ci Twój kolor [/QUOTE]Dzięki, własnie w sklepie zdecydowałam się jednak na Palette bo nie było tego Garniera, a widziałam na blogu blond bunny jak ładnie zmienił kolorek włosów i mam nadzieję, że wyjdzie fajnie, wzięłam a10 ultrapopielaty blond
Edytowane przez kasiulkasp Czas edycji: 2011-06-16 o 22:21 |
|
|
|
|
#666 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Raczkowanie
|
Czekam
Cytat:
|
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Jak będzie się czym chwalić to nie ma sprawy
|
|
#669 |
|
Przyczajenie
|
Hej
mam maly problem, mianowicie.... mialam brazowo wisniowe wlosy po wizycie u fryzjerki z zoltymi blond pasemkami wygladam strasznie! A najgorsze ze farba przez 2tygondnie sie nie splukala!? Wiec polozylam 9 jasny blond garniera chcialam je troche rozjasnic ale nie zeby wyszly blond, generanie tuz po farbowaniu nie zauwazylam zadnej roznicy jednak po kilkunastu dniach zobaczylam ze maja jasny braz z jakims rudawym odcieniem, potem polozylam 73 zloty blond garnier nutrisse, niestety mialam odrosty ktore zrobily sie rude a calosc jeszcze bardziej zrudziala..... kolor caly czas mi sie splukuje ale czekam az sie splucze do konca poniewaz bo glebszych rozwazaniach postanowliam ze chce byc blondynka i kupilam 111 superjasny popielaty blond (tez oczywiscie garniera) i tak sie zastanawaim co mi na tej glowie wyjdzieXD i kiedy mam farbowac!? jak bd miala odrosty to po farbie bd rude a reszta blond jakas
|
|
|
|
|
#670 |
|
Przyczajenie
|
gliss kur jak mowiłam, włosy lśniące i mniej suche niż były, delikatne przy spłukiwaniu. Całkiem dobra jest ta odżywka. Odrosty chwilę temu rozjaśniałam Palette Deluxe UIL, potem pokażę efekt.
|
|
|
|
|
#671 |
|
Przyczajenie
|
Dzieczyny mam pytanko
Mam włosy w kolorze jasnego brązu i chce uzyskać taki ciemny średni blond. Kupiłam farbę garniera jasny beżowy blond bo pomyślałam że lkepiej rozjaśni mi włosy i mam zamiar jeszcze później kiedy będą już rozjaśnione zafarbować na taki kolorek jaki sobie wymarzyłam. Myślicie że da rade czy wyjdą mi po tej farbce ,,śliczne" marchewkowe włoski ? Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dodaję zdjęcia rozjaśnionych odrostów. Włosy mokre i suche. |
|
|
|
|
|
#673 |
|
Przyczajenie
|
To jest link do farby: http://www.nokaut.pl/szukaj/farby-do...do-wlosow.html
|
|
|
|
|
#674 |
|
Raczkowanie
|
Włoski po, to jeszcze nie taki odcień jak chciałam ale farbę trzymałam krótko bo bałam się o włosy- tyle się nasłuchałam, że na pewno mi się pokruszą rozdwoją ale wylecą
, w sumie mogłam potrzymac dłużej, ale efekt jest dla mnie zadowalający, chociaż się mogę pokazać na ulicy Sorry za niedyskretny retusz, ale w dole pojawił się mój syn na żywo odcień jest bardziej naturalny.100_0400.jpg 100_0440.jpg
Edytowane przez kasiulkasp Czas edycji: 2011-06-19 o 12:11 |
|
|
|
|
#675 |
|
Przyczajenie
|
Witam po raz kolejny.
Ciągle borykam się z problemem odpowiedniego rozjaśnienia włosów.Mam pytanie: czy jeżeli pofarbuję włosy mniej więcej tego koloru: http://www.zeberka.pl/img/cam/pon0.JPG (kolor mam naturalny) farbą Garnier color naturals nr 7 -blond. http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/...-28217-big.jpg to czy jest szansa, że mi się ładnie rozjaśnią, chociażby o 3 tony? Najważniejsze, żeby nie wyszły żółte, czy rude. Czekam na odpowiedź i już daję Wam spokój.
|
|
|
|
|
#676 |
|
Przyczajenie
|
Witam po raz kolejny
![]() Ja już z ostatnim pytaniem. Mój naturalny kolor włosów jest mniej więcej taki: http://www.zeberka.pl/img/cam/pon0.JPG Planuję pofarbować je tą farbą: http://img.bazarek.pl/43770/6412/232...84b08b4194.jpg Moje pytanie: Czy nie wyjdzie mi żółty/rudy kolor? Chciałabym, by choć odrobinę się rozjaśniły, ale byle by nie były żółte! Błagam o odpowiedź. ![]() POZDRAWIAM. Edytowane przez aleksandy Czas edycji: 2011-06-19 o 18:34 |
|
|
|
|
#677 |
|
Przyczajenie
|
Generalnie to farbowanie włosów farbą trwałą, a nie rozjaśniaczem nie zrobi rudych włosów raczej...
![]() rozjaśniacz (rozjaśnia kolor wstępny o kilka tonów np. brąz przez rudości do blondu) =/= farba (która maskuje aktualny kolor np. blond ciemnym np. brązem). |
|
|
|
|
#678 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
|
#679 |
|
Przyczajenie
|
Przejście z brązowego na blond
Witam wszystkich.
Piszę tutaj w imieniu mojej dziewczyny ;p Zastanawiamy się od dłuższego czasu, i nie możemy znaleźć złotego środka, otóż: jak przejść najskuteczniej z koloru brąz na blond. Historia farbowań: pierwotny kolor ciemny blond -> kasztan -> intensywny ciemny rubin -> brąz (zwyczajny) Chodzi o to, żeby po farbowaniu nie wyszedł kolor żółty lub pochodny. Rozważamy opcję pierw użycia rozjaśniacza, a potem farby, lecz czy to da oczekiwany efekt? Nadmieniam że ona posiada cienkie włosy więc żadne większe eksperymenty są nie wskazane. Czasu jest mało bo z 9 na 10 lipca wyjeżdżamy więc ostatecznie decyzję musimy podjąć do wtorku. z góry dziękujemy za odpowiedzi pozdrawiamy |
|
|
|
|
#680 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Piszę tutaj w imieniu mojej dziewczyny ;p Zastanawiamy się od dłuższego czasu, i nie możemy znaleźć złotego środka, otóż: jak przejść najskuteczniej z koloru brąz na blond. Historia farbowań: pierwotny kolor ciemny blond -> kasztan -> intensywny ciemny rubin -> brąz (zwyczajny) Chodzi o to, żeby po farbowaniu nie wyszedł kolor żółty lub pochodny. Rozważamy opcję pierw użycia rozjaśniacza, a potem farby, lecz czy to da oczekiwany efekt? Nadmieniam że ona posiada cienkie włosy więc żadne większe eksperymenty są nie wskazane. Czasu jest mało bo z 9 na 10 lipca wyjeżdżamy więc ostatecznie decyzję musimy podjąć do wtorku. z góry dziękujemy za odpowiedzi pozdrawiamy |
|
|
|
|
#681 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja taką używam i jest świetna, włosy po niej są bardzo jasne prawie białe, nie niszczy mocno i włosy po niej mięciutkie
|
|
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Mam włosy średni brąz, wcześniej farbowałam na ciemny brąz ale któregoś dnia wymyśliłam sobie wiśniowy i owszem początkowo wyszedł piękny ale z czasem farba zaczęła się zmywać i teraz pozostały mi miedziane prześwity. Mój naturalny kolor to blond i chciałabym do niego wrócić. Tylko boje się o moje włoski, są słabe i nie wiem czy to wytrzymają. Zastanawiam się czy zrobić tylko parę pasemek żeby je rozjaśnić czy znów pofarbować na jakiś odcień brązu ??? Poradźcie mi
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym rozjaśnić swoje włosy. Fryzjerka powiedziała mi, że najlepiej bedzie pasemkami i tak też wyczytałam w internecie. Wiadomo, że najlepiej rozjaśnić je całe, ale to byłby koszmar dla moich włosów. Pasemka chciałabym taki jasny blond, ale wydaje mi się, że je chwyci tylko rozjaśniacz. |
|
|
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Moje naturalne wlosy , to mniej wiecej taki ciemny blond. Niedawno farbowalem na jasny braz , dokladnie ta farba -> http://www.syoss.pl/index.php?id=146 Przy nastepnym farbowaniu , chcialbym jednak zrobic jaśniejszy kolor. Tak aby wyszedl ciemny- sredni blond. I teraz mam pytanie, czy wystarczy ze na te wlosy co teraz mam , nałożę po prostu jasniejsza farbe? Jakis ciemny , albo sredni blond? Jezeli tak to , jaka farbe polecacie? Na niektórych farbach blond, jest pokazane, że można ją położyć na jasny brąz. Myslicie, że złapie na blond? Bede wdzieczny za pomoc
|
|
|
|
|
#686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z brązu na blond.
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Najlepiej to całe włosy zdekoloryzuj, później kładź jasną farbę
|
||
|
|
|
|
#687 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny.
Obecnie mam włosy w kolorze brąz, jak na załączonym obrazku, a chciałabym osiągnąć blond też dodałam załącznik - dokładnie taki kolor. Czy jest to możliwe podczas jednego farbowania? Pozdrawiam. Proszę o odpowiedź, być może jest tu jakaś fryzjerka lub dziewczyna która miała podobny problem |
|
|
|
|
#688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak bym teraz nałożył ciemny blond, to przyciemni mi włosy? Przecież farba jest jaśniejsza... A gdybym położył na to rozjaśniacz, to jaki? I co by wyszło? Pewnie jakiś rudy..? I potem można by po rozjaśnieniu położyć średni blond? Nie chciałbym tak bardzo męczyć tych moich cienkich kudłów :P
Edytowane przez devil inside Czas edycji: 2011-07-15 o 20:45 |
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, po rozjasniaczu wyjdzie ci rudo zolty kolor i przygotuj sie, ze nie rowno. A jaki kolor chcesz uzyskac? jak polozysz za jasny to ci nie przykryje dobrze, poza tym i tak za jednym razem nie uzyskasz takiego blondu jakiego chcesz i bedzie mial on cieply rudawy poblask
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

Mianowicie sprawa jest taka, że zdecydowałam się na blond z niefarbowanego prawie 8 miesięcy brązu.
jaśniejsze niż na 2 zdjęciu - prawie jak na 1.
? bo tego to już w ogóle nie wiem
wiem, że po basenie ale na basen się nie wybieram
ale są mięciutkie, końcówki całe, wszystko ok

22.01.2009 - 9cm...
--> 70cm 

wygladam strasznie! A najgorsze ze farba przez 2tygondnie sie nie splukala!? Wiec polozylam 9 jasny blond garniera chcialam je troche rozjasnic ale nie zeby wyszly blond, generanie tuz po farbowaniu nie zauwazylam zadnej roznicy jednak po kilkunastu dniach zobaczylam ze maja jasny braz z jakims rudawym odcieniem, potem polozylam 73 zloty blond garnier nutrisse, niestety mialam odrosty ktore zrobily sie rude a calosc jeszcze bardziej zrudziala..... kolor caly czas mi sie splukuje ale czekam az sie splucze do konca