|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
Stosuje sie albo przed myciem np nakładam na noc a następnego dnia myję włosy ( szampon bebi dla dzieci ![]() Osobiście nie zaóważyłam przyciemnienia czy ochłodzenia koloru włosów po Amlie i Oleju rycynowym ,ale na niekrórych właśnie tak działają |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za odp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Za namową WIZAŻu zaczęłam stosować olejki. Dla mnie rewelacja ! Mam nie zbyt ładne włosy : cienkie. Olejki dobrze się zmywają i włosy nie są obciążone. Stosuję na całe włosy i noszę je cały dzień lub noc. Potem zmywam szamponem z (niestety) SLS-em. Ale parę mieszanek olejowych, o których Dziewczyny piszą w tym wątku - nie służyło mi. Tak bywa. Musisz dobrać, metodą prób i błędów, swój własny zestaw do pielęgnacji włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje Wam! własnie tak czytam sobie Wasz wątek i natknełam sie już na to, że jednej dziewczynie zaczeły wypadać bardziej włosy bo olejek ją zapychał....no to mnie troszke zniechęciło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Coś Ty, nie można tak szybko się zniechęcać ! Spróbuj !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś za to jestem wniebowzięta, bo całą noc miałam vatike na włosach- teraz juz mam wyschnięte (same wysychały) i są takie głaciutkie, że aż miło podotykac
![]() Tyle, że ja mam inna vatikę tą z oliwką, limonką i kaktusem ![]() CUD MIÓD I ORZESZKI ![]() SWOJĄ DROGĄ UŻYWAŁAM TEŻ AMLI I OLEJKU RYCYNOWEGO, ALE NIE ZAUWAŻYŁAM ANI OBCIĄŻANIA WŁOSÓW ANI PRZYCIEMNIANIA ![]()
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam kilka pierwszych stron wątku, a później dwie ostatnie
![]() Edytowane przez KasiaxQ Czas edycji: 2008-10-25 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vatikę nadal uwielbiam, chociaż używam jej częściej w niewielkich ilościach po umyciu, spłukaniu odzywki do zdefiniowania loków i w tej roli sprawdza się świetnie. Położona samodzielnie przed myciem na 2-3 godziny lub całą noc - nieźle. Mam jednak wrażenie, że czysty nierafinowany olej kokosowy bez chemicznych domieszek sprawdza się lepiej w moim przypadku. Jabakusum Hibiskus Herbal Hair Oil - zużyłam pół butelki, a resztę wylałam do zlewu ![]() Zdecydowałam, że na razie dam raczej szansę czystym olejom (jojoba, kokosowy, awokado, słodkie migdały) i rycynowemu w różnych mieszankach, tak jak to robiłam dotychczas, aniżeli zakupię kolejne olejki. Wyjątek zrobię tylko dla Vatiki. I mam jeszce do wypróbowania olejek Himalaya. ![]()
![]() |
![]() |
#700 |
Przyczajenie
|
![]()
Jestem pierwszy raz na tym forum także witam wszyskicg
![]() zapuszcza włosy...czytałam już dużo na temat jak przyśpieszyć ich wzrost stosowałam pewne kuracje lecz oprucz tego że są mocniejsze i mniej wypadają nie zauważyłam znaczących efektów a chodzi mi o to by przyśpieszyć ich wzrost!! wkońcu natknełam się na takie preparaty: http://www.helfy.pl/ziola-wlosy-wzmo...nacja-ajurweda (kalpi tone) ![]() http://www.helfy.pl/amla-puder-piling-do-wlosow (alma puder) ![]() Może ktoś z was ich używał?? albo cokolwiek z tej formy boje się zamawiać tak bez żadnych opini.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: indyjskie preparaty do włosów
idz na forum "pytania do fryzjerki"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skoro stawiasz pierwsze kroki na wizażu to polecam zapoznac się z regulaminem forum jak i zasadami panującymi na fryzjerskim http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219266 pozwoli Ci to uniknąć potknięć jakie zdarzają się na poczatku ![]()
![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Alma
http://www.allegro.pl/item452400067_...ci_wlosow.html
co myślicie o tym oleju? ma bardzo kuszący opis ![]()
![]() |
#705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podpinam się do pytania. byłam dzisiaj nawet na tej aukcji i też mnie zaintrygował ![]()
![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Acha i ten szampon Neem jest przeciwłupieżowy itd. ale jest też wzmianka, że ma składniki kondycjonujące, więc jakaś regenerację zapewni? Nie wysuszy jak szampony przeciwłupieżowe?
Ciekawy jest też ten szampon Henna, ale nic nie piszą czy barwi włosy ![]()
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
Miałam szampon Neem z Jivy.
I nie powiem- całkiem, całkiem był ![]() Teraz czekam na przesyłkę z szamponem Henna, tym razem z firmy Hesh. Na temat barwienia nie mam zielonego pojęcia.
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
te szampony khadi bardzo kusza.
Ja ost mam wiecej okazji, by uzywac dlugotrwale olejki ![]() mianowicie nie mam juz okazji mycia wlosow wieczorem. Myje codziennie rano przed praca.. tak wiec spie z cudami na glowie ![]() az do rana ![]() Z parachute jestem bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
dalaczam do maniaczek olejowych
![]() Jestem w trakcie zuzywania olejku jasminowego firmy Ancient Formula, ktory bosko pachnie, ale efektow spektakularnych nie widze. Zamowilam sobie za to juz nastepny ![]() ![]() Tylko po myciu (nawet jesli naloze odzywke a w tej chwili uzywam The body shop - miodowa) )wlosy mi sie ogromnie pusza (chyba to jest puszenie) - tak jakby na powierzchni mojej fryzury szczegolnie na gorze wlosow jest pelno takich delikatnych kreciolkow choc wlosy generalnie sa proste. Zastanawiam sie czym to likwidowac? Czytalam ze olej rycynowy pomaga - ale akurat w tym jasminowym olejku jest rozwniez olej rycynowy a wlosy pomimo tego sie tak pusza ![]() Generalnie od kiedy zaczelam studiowac forum fryzjerskie, to co chwile nachodzi mnie ochota na kolejny zakup ![]() ![]() Vanda - mam szampon Henna ale jak sie nie myle to z Ancient Formula. Nie barwi wlosow.
A+E=JKD Heal my heart and make it clean Open up my eyes to the things unseen Show me how to love like you have loved me Edytowane przez Ejva Czas edycji: 2008-11-04 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
Koniecznie napisz jak sprawuje się Bhringraj
![]() Ja przymierzam się do olejku SESA. Używał ktoś może?
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
vanda - o artykułach z Allegro nic nie wiem. Z zasady tam nie kupuję. Zaopatruję się w sklepie internetowym. Używałam mieszanki : Bhiringaraj, Sesa, Vatika. Nie polubiły się z moimi włosami i skalpem. Używałam też ojejku - Parachute {kokos}. Dla mnie rewelacja! Obecnie mam olejek z miąższu kokosowego. Wracam skruszona do Parachute. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no przymierzalam sie do Parachute i w koncu zdecydowalam sie na Bhringraj. Jak podzialal na Ciebie ten Parachute?
![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie olejek kokosowy to rewelacyjne odkrycie . Używam go od ponad pół roku, można powiedzieć - bez przerwy. I do kompletu jeszcze ze dwa, trzy inne. To moja podstawowa pielęgnacja. Olejek kokosowy to był zawsze Parachute. Zużyłam parę butelek. Włosy po nim miałam przecudnej urody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ten olejek o którym pisałam jest na helfach ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Też jestem stałą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
A po jakimś produkcie z helfy. com zauważyłyście przyśpieszenie porostu włosów? Jakiś szampon, proszki?
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
Kupię go jak tylko będę miała fundusze bo przez helfy bankrutuję
![]()
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
dziuniaaa -Do tego tematu { i jeszcze paru innych } podchodzę sceptycznie i nie bardzo przekonywują mnie opowieści o środkach przyśpieszających porost włosów. Ot, tak już mam, że w cuda nie wierzę.
Jeśli istniałby taki specyfik, pewnie o jakimś noblu dla jego odkrywcy słyszelibyśmy. Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2008-11-05 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.