![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Wybaczcie, że tak wtrącam się wam w rozmowę.. Chciałam tylko się gdzieś wygadać..
Ja mam trądzik od ok. 11 roku życia (teraz 18). Nie chciałam już więcej testować tych "cudownych" kosmetyków na pryszcze. Chciałam czegoś, czym mogłabym umyć twarz nie pogarszając jeszcze bardziej jej stanu. Czytałam, analizowałam i zdecydowałam się kupić żel dla dzieci Babydream (rossmanowski, pewnie kojarzycie). Bo skoro jest ok dla delikatnej skóry dziecka to mi pewnie też nie zaszkodzi. I żałuję.... że nie trafiłam na opinie o nim wcześniej! Nareszcie mam ładną cerę! (nie idealną dla wielu, ale wymagająca w tej kwestii nie jestem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sama nie wiem czemu o tym wam piszę.. Widzę, że walczycie z trądzikiem silniejszymi środkami ;( Ale mam nadzieję, że wam też się uda go wreszcie pokonać ;* ![]()
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Szkoda ;(
Ja z początku myślałam że dostanę po nim masy krostek na policzkach, jak to zwykle po żelach. Nie podobała mi się też (i dalej nie podoba) jego konsystencja, bo jak masuję twarz to czuję takie maleńkie krostki i to mnie lekko dołuje, a potem z lusterkiem powiększającym ich szukam i próbuję wycisnąć... Dlatego mieszam go z odrobiną peelingu i jest ok. Domyślam się, że wam nie pomaga, bo widzę w waszych postach nazwy leków, o których jedynie słyszałam-nigdy nie stosowałam, nie znam skutków ubocznych itp. Sama nie wiem dlaczego o tym napisałam. Chciałam się trochę podzielić moim szczęściem i dodać wam otuchy, że może po długiej walce z różnymi specyfikami okaże się, że jakiś prosty krem czy żel, który wydawałby się słaby-może pomóc. Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś na taki specyfik traficie. ![]() ![]()
#784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ten ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[fashion]610474[/fashion] Proszę o kliknięcie, !!! <3 <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
u mnie super jest az sie napatrzec nie moge krostek zadnych tylko przebarwienia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, spróbować nie zaszkodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie to, że może być stosowany przez osoby z problemami dermatologicznymi mnie bardziej zachęciło do kupna. Poza tym ma naturalne składniki. No i stwierdziłam, że skoro nadaje się do deliktnej skóry dziecka to i mi bardziej nie powinien zaszkodzić. Spróbować zawsze warto. Chociażby żeby nie wysuszać sobie buzi drogeryjnymi żelami.. Po tym nie muszę nawet używać kremu nawilżającego, skóra nie jest wysuszona i napięta jak po innych żelach. klaa- od ok. miesiąca do pielęgnacji twarzy używam tylko tego żelu (+odrobina peelingu, bo nie lubię takie zwykłej żelowej konsystencji) i nigdy nie miałam tak ładnej cery! Jedynie punktowo Benzacne teraz na 2 pryszcze i nie mogę się napatrzeć poprostu ![]()
DBaM o Się ![]() *zapuszczam włosy *wybielam kły ![]() *szukam motywacji coby popracować nad ciałem ![]() Edytowane przez niewyspana91 Czas edycji: 2010-05-14 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o oczyszczanie mechaniczne to ja bym się raczej nie zdecydowała, nawet w polecanym zakładzie, bo znam sporo historii, że dziewczyny wyglądały po tym 10 razy gorzej niż przed, albo była chwilowa poprawa a po jakimś czasie je mocniej wysypywało, tutaj np. masz artykuł w którym mechaniczne oczyszcanie jest odradzane: http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-do...5,3787209.html Zgadzam sie z maryanna , że zabieg typu peeling kawitacyjny mógłby być o wiele lepszym rozwiązaniem ![]() A mi wyskoczyły na brodzie dwie bolesne gule i na dole lewego policzka jedna, aż nie mogłam się powstrzymać i próbowałam dzisiaj wycisnąć ale ani drgną ![]() ![]() Ale dobra staram się myśleć pozytywnie, byle mi już nic nowego nie wyskoczyło i będzie dobrze ![]() Edytowane przez Madelaine Czas edycji: 2010-05-14 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Wtajemniczenie
|
Hej, dziewczyny, potwierdzam , że ten żel jest naprawdę wspaniały
![]() ![]() ![]()
#793 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Przyczajenie
|
Hej
do codziennej pielęgnacji skóry trądzikowej osobiście b. polecam Dermogal A+E i żel Vichy Normaderm |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
też miałam czy nawet jeszcze mam ale już znacznie mniejsze problemy z trądzikiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymają mi się takie dwie na policzku już od jakiegoś miesiąca ..
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Tak zachwalacie ten żel, że nie mogłam się powstrzymać i dziś pojechałam do Rossmana i go kupiłam, wypróbuje wieczorem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Przyczajenie
|
hej mam takie pytanie nigdy nie bylam na solarium a slyszalam ze pomaga na tradzik. mam tradzik troche na plecach na dekolcie niezbyt no i na twarzy. w zwiazku z tym mam pytanie czy ktoras z was miala tradzik a po korzystaniu z solarium zauwazyla pozytywne zmiany??
![]() ![]() Edytowane przez aboutagirl Czas edycji: 2010-05-15 o 14:05 Powód: bledy gramatyczne |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
solarium nie pomaga na trądzik.
Początkowo "zasuszy" Ci krosty, przesuszy cerę, która potem będzie produkować łój ze zdwojoną siłą, pozapycha Ci pory i krosty powrócą. Trądzik się LECZY a nie "opala" w solarium. |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
u mnie dziś 3 nowe pryszcze się pojawiły
![]()
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
A u mnie od 9 dni dzieją się niesamowite rzeczy- wszystkie pryszcze schodzą , nic mi nie wyskoczyło a byłam przed okresem!
![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i powodzenia ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Konto usunięte
|
U mnie poprawa jakiej nie miałam nigdy. Najpierw podleczyłam skórę szczęki i szyi, na której utrzymywały się przez wiele miesięcy pryszcze (czy cokolwiek to było). Nie miałam już siły na tłumaczenie dermatologowi, że pryszcze na szczęce to coś więcej, niż efekt zwykłego trądziku i że mam je naprawdę długo, a to nie jest normalne. Benzacne, brevoxyl, clotrimazolum, kilka innych środków na różne bakterie - i tak w kółko (mieszałam to razem i stosowałam naprzemiennie). Zaczęłam myć twarz wyłącznie zimną wodą - mam dużo mniej wągrów, wolniej się tworzą, pory są zwężone. Do mycia twarzy stosuję żel micelarny kupiony w Biedro. Jestem również po kilku użyciach peelingu enzymatycznego z serii Ideal Skin Bielendy. Plus maseczka błotno-algowa z tej samej serii. I jeszcze jakiś tonik do odświeżania twarzy w ciągu dnia lub z rana. Skóra nadal mi się przetłuszcza (tzn. czoło), ale po prostu odświeżam ją w ciągu dnia chusteczkami (nie wiem jakiej firmy, zdaje się, że do cery wrażliwej).
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kalaaga;19322830]gogelo bylam na oczyszczaniu za poleceniem naszej Pani dermatolog u jakiejs Pani agnieszki
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- o to ciesze sie;D wlasnie chodzilo mi o ta pania Agnieszke ![]() ![]() a jakie mialas zaskorniki? bo ja mam wlasnie wągry i takie koloru skory boje sie ze sie pogorszy a jak jeszcze mamie powiedzilam ze bym sie umowila to tej pani Agnieszki to ona na to ze tak daleko mnie wozic nie bedzie i mam isc do jej kosmetyczki a bylam 2 razy i moja cera wygladala od razu po zabiegu nieszczegolnie;/ pewnie to byla wina tego ze mialam wtedy taki dosc duzy tradzik bo kosmetyczka zrobila wszystko dobrze i dokladnie a ty Kalaga jak wygladalas od razu po zabiegu? i ile kosztowal? i jak myslisz umowic sie teraz czy lepiej poczekac jeszcze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=gogela;19326759]
Cytat:
![]() ![]() ![]() starsznie zaluje ze nie mam sie jak do niej dostac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kalaaga;19329643]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, tutaj wszystkie piszecie (no, może nie wszytkie
![]() ![]() ![]() Byłam u dermatologa prywatnie, ale ona mi przepisała coś do smarowania (bo antybiotykow nie chciałam, po tetracyklinie wraca) więc myślicie, że nie ma sensu prywatnie wydawać kasy skoro na NFZ też przepisują mi maści itp? Bo ja myslę, że tak, może w końcu trafię na taką, która spowoduje polepszenie cery ![]() ![]() Aha a czy macie jakiś sposób na pozbycie się pryszczy z pleców? Bo mam nawet takie bolące gule, kilka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Raczkowanie
|
A właśnie u mnie znowu gorzej.
Już było dobrze, a na pewno lepiej. A dzisiaj znowu, dupa, w ciągu jednego dnia mi wyskoczyło chyba z 5 nowych. Nawet nie mam kiedy poratować, bo od razu, jak wyskoczą, to się robią zapalne, i żadne smarowanie na nic. Jeszcze się ze zdenerwowania najadłam słodyczy, i pewnie potem będzie jeszcze gorzej. Czekam na ciąg dalszy. Jak to jest, że niektórzy się niczym nie smarują, jedzą, co im się podoba, a i tak się im nic nie dzieje. U mnie jeden dzień od rana do wieczora gdzieś "na wyjściu", w podkładzie to prawie na pewno będzie pogorszenie. Mam dosyć, nie wiem już, jak z tym walczyć. A jestem w samym środeczku cyklu, nie myślę, co będzie za tydzień albo za dwa. Przepraszam za demotywowanie, jestem wkurzona... |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.