Trądzik - cz. 3 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 15:49   #781
niewyspana91
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Wybaczcie, że tak wtrącam się wam w rozmowę.. Chciałam tylko się gdzieś wygadać..
Ja mam trądzik od ok. 11 roku życia (teraz 18). Nie chciałam już więcej testować tych "cudownych" kosmetyków na pryszcze. Chciałam czegoś, czym mogłabym umyć twarz nie pogarszając jeszcze bardziej jej stanu. Czytałam, analizowałam i zdecydowałam się kupić żel dla dzieci Babydream (rossmanowski, pewnie kojarzycie). Bo skoro jest ok dla delikatnej skóry dziecka to mi pewnie też nie zaszkodzi. I żałuję.... że nie trafiłam na opinie o nim wcześniej! Nareszcie mam ładną cerę! (nie idealną dla wielu, ale wymagająca w tej kwestii nie jestem) Teraz to przed okresem miałam taką ładną cerę, że gdyby nie inne objawy, to bym nie wiedziała, że okres mi się zbliża. Zawsze tak 10 dni przed wysypywały mi ropne pryszcze, często bolące na policzkach i żuchwie. W sumie to zawsze miałam w okolicy żuchwy jakieś pryszcze ropne. A teraz dosłownie 2 i to takie które chyba sam puder przykryje. Już się nie umiem doczekać aż okres się skończy i cera zacznie mi się poprawiać (jak to zwykle po okresie). Kurczę nie sądziłam, że przyjdzie mi cieszyć się taką buzią Plamy po ropniakach mi zeszły, te dwa co mam smaruję Benzacne i powoli schodzą... Jedynie co, to muszę znaleźć jakiś sposób na wągry, ale największe paskudztwa mam już chyba za sobą jak patrzę w lustro to nie łapie mnie już dołek, wręcz przeciwnie. Humor od razu świetny na dzień dobry, chce się żyć i przede wszystkim- zaczynam czuć się pięknie Nie żebym wpadła w jakieś samouwielbienie.. Ale teraz wiem, że to moje poczucia niskiej wartości, że jestem brzydka, paskudna itp, to głównie przez trądzik. Fajnie poczuć się ładną, zadbaną, pewną siebie... Nie mogę uwierzyć, że tyle lat się męczyłam z tymi wszystkimi żelami, tonikami "antybakteryjnymi, antytrądzikowymi" a pomógł tak bardzo zwykły żel do mycia dzieci...
Sama nie wiem czemu o tym wam piszę.. Widzę, że walczycie z trądzikiem silniejszymi środkami ;( Ale mam nadzieję, że wam też się uda go wreszcie pokonać ;*
*szukam motywacji coby popracować nad ciałem
niewyspana91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 16:08   #782
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niewyspana91 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że tak wtrącam się wam w rozmowę.. Chciałam tylko się gdzieś wygadać..
Ja mam trądzik od ok. 11 roku życia (teraz 18). Nie chciałam już więcej testować tych "cudownych" kosmetyków na pryszcze. Chciałam czegoś, czym mogłabym umyć twarz nie pogarszając jeszcze bardziej jej stanu. Czytałam, analizowałam i zdecydowałam się kupić żel dla dzieci Babydream (rossmanowski, pewnie kojarzycie). Bo skoro jest ok dla delikatnej skóry dziecka to mi pewnie też nie zaszkodzi. I żałuję.... że nie trafiłam na opinie o nim wcześniej! Nareszcie mam ładną cerę! (nie idealną dla wielu, ale wymagająca w tej kwestii nie jestem) Teraz to przed okresem miałam taką ładną cerę, że gdyby nie inne objawy, to bym nie wiedziała, że okres mi się zbliża. Zawsze tak 10 dni przed wysypywały mi ropne pryszcze, często bolące na policzkach i żuchwie. W sumie to zawsze miałam w okolicy żuchwy jakieś pryszcze ropne. A teraz dosłownie 2 i to takie które chyba sam puder przykryje. Już się nie umiem doczekać aż okres się skończy i cera zacznie mi się poprawiać (jak to zwykle po okresie). Kurczę nie sądziłam, że przyjdzie mi cieszyć się taką buzią Plamy po ropniakach mi zeszły, te dwa co mam smaruję Benzacne i powoli schodzą... Jedynie co, to muszę znaleźć jakiś sposób na wągry, ale największe paskudztwa mam już chyba za sobą jak patrzę w lustro to nie łapie mnie już dołek, wręcz przeciwnie. Humor od razu świetny na dzień dobry, chce się żyć i przede wszystkim- zaczynam czuć się pięknie Nie żebym wpadła w jakieś samouwielbienie.. Ale teraz wiem, że to moje poczucia niskiej wartości, że jestem brzydka, paskudna itp, to głównie przez trądzik. Fajnie poczuć się ładną, zadbaną, pewną siebie... Nie mogę uwierzyć, że tyle lat się męczyłam z tymi wszystkimi żelami, tonikami "antybakteryjnymi, antytrądzikowymi" a pomógł tak bardzo zwykły żel do mycia dzieci...
Sama nie wiem czemu o tym wam piszę.. Widzę, że walczycie z trądzikiem silniejszymi środkami ;( Ale mam nadzieję, że wam też się uda go wreszcie pokonać ;*
Świetnie, że Ci tak pomógł. Ja go stosuję też, ale na mnie tak fajnie nie działa, podczas jego stosowania miałam ostatnio taki wysyp, że wylądowałam u dermatologa prywatnie Nie mówię, że to przez ten żel, tylko, że u mnie cudów nie działa Teraz przetestuję ziołowe mydło antybakteryjne Tialo
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 16:38   #783
niewyspana91
Raczkowanie

Szkoda ;(
Ja z początku myślałam że dostanę po nim masy krostek na policzkach, jak to zwykle po żelach. Nie podobała mi się też (i dalej nie podoba) jego konsystencja, bo jak masuję twarz to czuję takie maleńkie krostki i to mnie lekko dołuje, a potem z lusterkiem powiększającym ich szukam i próbuję wycisnąć... Dlatego mieszam go z odrobiną peelingu i jest ok.
Domyślam się, że wam nie pomaga, bo widzę w waszych postach nazwy leków, o których jedynie słyszałam-nigdy nie stosowałam, nie znam skutków ubocznych itp. Sama nie wiem dlaczego o tym napisałam. Chciałam się trochę podzielić moim szczęściem i dodać wam otuchy, że może po długiej walce z różnymi specyfikami okaże się, że jakiś prosty krem czy żel, który wydawałby się słaby-może pomóc. Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś na taki specyfik traficie. (i żeby na mnie nie przestał przypadkiem działać!;P)
Stary 2010-05-14, 16:26   #784
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niewyspana91 Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawe to co napisałaś, mogłabyś napisać dokładniej co to za żel? Aha i stosujesz, go jako żel do mycia twarzy tak?
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:42   #785
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaaa Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawe to co napisałaś, mogłabyś napisać dokładniej co to za żel? Aha i stosujesz, go jako żel do mycia twarzy tak?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...l-do-mycia.htm

to ten z tyłu jest nawet napisane, że może być używany przez osoby z problemami dermatologicznymi. Jako żel do mycia twarzy
Stary 2010-05-14, 16:50   #786
Ewelina_94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PanzerKitty Pokaż wiadomość
O nowy wątek super chciałam się z wami podzielić moimi obserwacjami.Od ponad tygodnia zażywam Spirulinę w tabletkach i powiem wam , że nie dość, że poprawiło mi się ogólnie samopoczucie to jeszcze krostki szybciej mi się goją a plamy lekko zbladły do tego oczyszcza mi się organizm (częściej chodzę do toalety) oby tak dalej Biorę 6 tabletek dziennie - bo taka dawka podana jest na opakowaniu.A jak tam wasze zmagania z trądzikiem. My to jesteśmy biedne co nie ?
A czy schudłaś przez tę Spirulinę ?? Dla mnie to ważne, bo ja nie chcę schudnąć !

[fashion]610474[/fashion]

Proszę o kliknięcie, !!! <3 <3
Ewelina_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 18:00   #787
gogela
Raczkowanie

u mnie super jest az sie napatrzec nie moge krostek zadnych tylko przebarwienia nic sie nie maluje to pewnie za sprawa antybiotyku który łykam dermatolog kazala jak mi sie cera unormuje isc na oczyszczanie twarzy podała mi namiary na zaklad kosmetyczny ale obawiam sie tej wizyty pamietam ze jak kiedys bylam na oczyszczaniu moja cera wygladala koszmarnie( w innym zakladzie) nie wiem co mam zrobic myslicie ze jesli to jest dobra dermatolog to raczej w polecanym przez nia zakladzie masakry mi nie zrobia? doradzcie prosze
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 18:30   #788
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość

to ten z tyłu jest nawet napisane, że może być używany przez osoby z problemami dermatologicznymi. Jako żel do mycia twarzy

Dzięki, spróbować nie zaszkodzi
Stary 2010-05-14, 18:48   #789
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gogela Pokaż wiadomość
u mnie super jest az sie napatrzec nie moge krostek zadnych tylko przebarwienia nic sie nie maluje to pewnie za sprawa antybiotyku który łykam dermatolog kazala jak mi sie cera unormuje isc na oczyszczanie twarzy podała mi namiary na zaklad kosmetyczny ale obawiam sie tej wizyty pamietam ze jak kiedys bylam na oczyszczaniu moja cera wygladala koszmarnie( w innym zakladzie) nie wiem co mam zrobic myslicie ze jesli to jest dobra dermatolog to raczej w polecanym przez nia zakladzie masakry mi nie zrobia? doradzcie prosze
myślę że typowe oczyszczanie mechaniczne jest ogólnie przez dermatologów odradzane i faktycznie coś w tym jest...ale ultradźwięki czyli tzw. peeling kawitacyjny może byłby lepszy i dużo łagodniejszy przede wszystkim. byłam na tym kiedyś u mojej kosmetyczki i później było naprawdę ok
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:33   #790
niewyspana91
Raczkowanie

Cytat:

Tak, tak, dokładnie ten
Właśnie to, że może być stosowany przez osoby z problemami dermatologicznymi mnie bardziej zachęciło do kupna. Poza tym ma naturalne składniki. No i stwierdziłam, że skoro nadaje się do deliktnej skóry dziecka to i mi bardziej nie powinien zaszkodzić. Spróbować zawsze warto. Chociażby żeby nie wysuszać sobie buzi drogeryjnymi żelami.. Po tym nie muszę nawet używać kremu nawilżającego, skóra nie jest wysuszona i napięta jak po innych żelach.

klaa- od ok. miesiąca do pielęgnacji twarzy używam tylko tego żelu (+odrobina peelingu, bo nie lubię takie zwykłej żelowej konsystencji) i nigdy nie miałam tak ładnej cery! Jedynie punktowo Benzacne teraz na 2 pryszcze i nie mogę się napatrzeć poprostu Przebarwienia i plamy poschodziły, a ropne pryszcze, które miałam ładnie poznikały bez zostawiania przebarwień.

Edytowane przez niewyspana91
Czas edycji: 2010-05-14 o 19:39
Stary 2010-05-14, 20:52   #791
Madelaine
Raczkowanie

Cytat:
A jaki antybiotyk bierzesz?

Jeśli chodzi o oczyszczanie mechaniczne to ja bym się raczej nie zdecydowała, nawet w polecanym zakładzie, bo znam sporo historii, że dziewczyny wyglądały po tym 10 razy gorzej niż przed, albo była chwilowa poprawa a po jakimś czasie je mocniej wysypywało, tutaj np. masz artykuł w którym mechaniczne oczyszcanie jest odradzane: http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-do...5,3787209.html
Zgadzam sie z maryanna , że zabieg typu peeling kawitacyjny mógłby być o wiele lepszym rozwiązaniem

A mi wyskoczyły na brodzie dwie bolesne gule i na dole lewego policzka jedna, aż nie mogłam się powstrzymać i próbowałam dzisiaj wycisnąć ale ani drgną Najchętniej bym z domu nie wychodziła, ale od poniedziałku chce czy nie chce będę musiała, a przez weekend to się na pewno nie da tego podleczyć. No i dekolt cały czas brzydki
Ale dobra staram się myśleć pozytywnie, byle mi już nic nowego nie wyskoczyło i będzie dobrze I przynajmniej prawy policzek ładny gładki jest no i lewy też nie licząc tego jednego paskudztwa tylko proszę, proszę, proszę niech tak już zostanie.

Edytowane przez Madelaine
Czas edycji: 2010-05-14 o 20:55
Madelaine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 21:39   #792
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Hej, dziewczyny, potwierdzam , że ten żel jest naprawdę wspaniały zresztą pisałam o nim też w tym wątku. Krzywdy na pewno nie zrobi, a może naprawdę wiele zdziałać Polecam również z czystym sumieniem

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 22:08   #793
Nej
Raczkowanie

Dziewczyny,czy miała któraś z Was cysty? Podskórne grudki,które nie bolą,ale są widoczne pod światło.Boje się,ze chirurgicznie bd musiała je wyciąc i zostana mi blizny
Nej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:05   #794
gwiazdunia
Przyczajenie

Hej

do codziennej pielęgnacji skóry trądzikowej osobiście b. polecam Dermogal A+E i żel Vichy Normaderm
gwiazdunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:59   #795
Mystica23
Raczkowanie

też miałam czy nawet jeszcze mam ale już znacznie mniejsze problemy z trądzikiem brałam różne antybiotyki, maści, mydła antybakteryjne, żele, suplementy diety itp. i tak szczerze mówiąc to pomogły mi tabletki antykoncepcyjne, oczyszczanie organizmu przez zdrową dietę i face ok albo teraz ceranova ale ta z algami do ogólnej poprawy stanu cery... jeszcze mi wyskakują skubane i wyciskam (eh ) ale teraz jest tego znacznie mniej... no i obowiązkowo nawilżać nawilżać nawilżać, myślę, że to też mi pomogło niedługo do kosmetyczki na oczyszczanie, kiedyś też mi pomogło
Is an act with consequences

...szczęśliwa
Mystica23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:18   #796
tuturutu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nej Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy miała któraś z Was cysty? Podskórne grudki,które nie bolą,ale są widoczne pod światło.Boje się,ze chirurgicznie bd musiała je wyciąc i zostana mi blizny
To trzeba wycinać ?! To mi dałaś cios na urodziny ; O
Trzymają mi się takie dwie na policzku już od jakiegoś miesiąca ..
Stary 2010-05-15, 11:19   #797
klaaa
Zadomowienie

Tak zachwalacie ten żel, że nie mogłam się powstrzymać i dziś pojechałam do Rossmana i go kupiłam, wypróbuje wieczorem.
Stary 2010-05-15, 11:58   #798
Madelaine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nej Pokaż wiadomość
Koleżanka mojej mamy miała, była u jednego dermatologa który właśnie mówił, że trzeba to wyciąć, a potem poszła do drugiego który stwierdził, że absolutnie nie trzeba, że to jest tylko kwestia estetyki i że jeżeli jej nie przeszkadzają to może je zostawić w spokoju, no a że były widoczne właśnie tylko pod światło,a tak to praktycznie w ogóle to zostawiła. Nie wiem jak te Twoje wyglądają, ale ona ma takie w kolorze skóry tak, że ja szczerze mówiąc nic tam nie widzę, trzeba by było z bardzo bliska patrzeć i właśnie pod światło żeby je zobaczyć, jeśli też masz takie to ja bym z nimi nic nie robiła, no chyba, że naprawdę bardzo Ci przeszkadzają
Madelaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 13:59   #799
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
gogelo bylam na oczyszczaniu za poleceniem naszej Pani dermatolog u jakiejs Pani agnieszki ) gdzies mniej wiecej na kilinskiego, dabrowksiego lub jasnogorskiej ( nie pamietam dokladnie ale w tej okolicy gdzies) no i powiem ci ze bylo super:0 nie mialam po tym zadnych niespodzianek a wrecz powiem ze bylo lepiej... ale oczywisce bylam u niej dopiero jak mialam z 2-3 miesiace spokoju od jakichkolwiek pryszczy ( usuwala mi tzw wary) tak wiec ja bylam i bylo lepeij... a mialam spokoj z dwa lata po kuracji u Pani k)

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez tuturutu Pokaż wiadomość
To trzeba wycinać ?! To mi dałaś cios na urodziny ; O
Trzymają mi się takie dwie na policzku już od jakiegoś miesiąca ..
hmmmm tak jak napisała poprzedniczka wiekszosc lekqrzy traktuje to jako czysta estetyke jezeli ci nie ebda przeszkadzac to nie wycinac) alenogolnie miesac to za malo pamietam kiedys mi sie robily takie wielkie gule w kolorze skory... twarz byla opuchnieta, gula twarda ale nie bylo na niej nawet najmiejszego zaczerwienienia(( potrafily siedziec 2-3 miesiace napoczatku.. pozniej dermatolg mi plecila zebym sobie je smarowala gentamecyna no i nie powiem dosc szybko ( bo po jakims tygdoniu schodzily) a jezeli roba ci sie takie wielkie bulwy ktore nie maja czubka ale widac je weidentnie, bo sa czewrone i takie w ksztalcie pryzcza to pokojnie dla przyspiesznia ich gojenia sie mozesz je nakluwac cieniutka igielka i delikatnie naciskac zeby ta zainfekoana krew i ropa zeszly.. no i oczywisce wszystko higienicznie w rekawiczkach w kolo pryscza wysmarowac czyms atybakteryjnym zeby ehhh nie rozniesc sobie dziadotwa((
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-15, 14:04   #800
aboutagirl
Przyczajenie

hej mam takie pytanie nigdy nie bylam na solarium a slyszalam ze pomaga na tradzik. mam tradzik troche na plecach na dekolcie niezbyt no i na twarzy. w zwiazku z tym mam pytanie czy ktoras z was miala tradzik a po korzystaniu z solarium zauwazyla pozytywne zmiany??

Edytowane przez aboutagirl
Czas edycji: 2010-05-15 o 14:05 Powód: bledy gramatyczne
aboutagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 14:59   #801
visionAM
Zakorzenienie

solarium nie pomaga na trądzik.
Początkowo "zasuszy" Ci krosty, przesuszy cerę, która potem będzie produkować łój ze zdwojoną siłą, pozapycha Ci pory i krosty powrócą.
Trądzik się LECZY a nie "opala" w solarium.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:36   #802
n-nika
Zadomowienie

u mnie dziś 3 nowe pryszcze się pojawiły
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana
n-nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 16:16   #803
Katalonkaaa
Zadomowienie

GG do Katalonkaaa

A u mnie od 9 dni dzieją się niesamowite rzeczy- wszystkie pryszcze schodzą , nic mi nie wyskoczyło a byłam przed okresem! odstawiłam wszystkie maści, leki, maseczki i tego typu rzeczy, dałam skórze "odpocząć"- myję ją 2 razy dziennie i nawilżam Humektanem. Jeśli tak zostanie będę najszczęśliwsza na świecie!

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i powodzenia ;*
Katalonkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 16:20   #804
201803290936
Konto usunięte

U mnie poprawa jakiej nie miałam nigdy. Najpierw podleczyłam skórę szczęki i szyi, na której utrzymywały się przez wiele miesięcy pryszcze (czy cokolwiek to było). Nie miałam już siły na tłumaczenie dermatologowi, że pryszcze na szczęce to coś więcej, niż efekt zwykłego trądziku i że mam je naprawdę długo, a to nie jest normalne. Benzacne, brevoxyl, clotrimazolum, kilka innych środków na różne bakterie - i tak w kółko (mieszałam to razem i stosowałam naprzemiennie). Zaczęłam myć twarz wyłącznie zimną wodą - mam dużo mniej wągrów, wolniej się tworzą, pory są zwężone. Do mycia twarzy stosuję żel micelarny kupiony w Biedro. Jestem również po kilku użyciach peelingu enzymatycznego z serii Ideal Skin Bielendy. Plus maseczka błotno-algowa z tej samej serii. I jeszcze jakiś tonik do odświeżania twarzy w ciągu dnia lub z rana. Skóra nadal mi się przetłuszcza (tzn. czoło), ale po prostu odświeżam ją w ciągu dnia chusteczkami (nie wiem jakiej firmy, zdaje się, że do cery wrażliwej).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 16:26   #805
gogela
Raczkowanie

[QUOTE=kalaaga;19322830]gogelo bylam na oczyszczaniu za poleceniem naszej Pani dermatolog u jakiejs Pani agnieszki ) gdzies mniej wiecej na kilinskiego, dabrowksiego lub jasnogorskiej ( nie pamietam dokladnie ale w tej okolicy gdzies) no i powiem ci ze bylo super:0 nie mialam po tym zadnych niespodzianek a wrecz powiem ze bylo lepiej... ale oczywisce bylam u niej dopiero jak mialam z 2-3 miesiace spokoju od jakichkolwiek pryszczy ( usuwala mi tzw wary) tak wiec ja bylam i bylo lepeij... a mialam spokoj z dwa lata po kuracji u Pani k)

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

o to ciesze sie;D wlasnie chodzilo mi o ta pania Agnieszke biore antybiotyk Clinamycin MiP i szczerze mowiac moja cera wyglada swietnie i tak sobie mysle ze moze skorzystac z tego faktu i szybko umowic sie na oczyszczanie zeby jak przestanie dzialac antybiotyk cera byla czysciutka i paskudztwa nie mialy sie z czego robic
a jakie mialas zaskorniki? bo ja mam wlasnie wągry i takie koloru skory boje sie ze sie pogorszy a jak jeszcze mamie powiedzilam ze bym sie umowila to tej pani Agnieszki to ona na to ze tak daleko mnie wozic nie bedzie i mam isc do jej kosmetyczki a bylam 2 razy i moja cera wygladala od razu po zabiegu nieszczegolnie;/ pewnie to byla wina tego ze mialam wtedy taki dosc duzy tradzik bo kosmetyczka zrobila wszystko dobrze i dokladnie a ty Kalaga jak wygladalas od razu po zabiegu? i ile kosztowal? i jak myslisz umowic sie teraz czy lepiej poczekac jeszcze?
Stary 2010-05-15, 18:58   #806
kalaaga
Raczkowanie

[QUOTE=gogela;19326759]
Cytat:
Napisane przez kalaaga Pokaż wiadomość
gogelo bylam na oczyszczaniu za poleceniem naszej Pani dermatolog u jakiejs Pani agnieszki ) gdzies mniej wiecej na kilinskiego, dabrowksiego lub jasnogorskiej ( nie pamietam dokladnie ale w tej okolicy gdzies) no i powiem ci ze bylo super:0 nie mialam po tym zadnych niespodzianek a wrecz powiem ze bylo lepiej... ale oczywisce bylam u niej dopiero jak mialam z 2-3 miesiace spokoju od jakichkolwiek pryszczy ( usuwala mi tzw wary) tak wiec ja bylam i bylo lepeij... a mialam spokoj z dwa lata po kuracji u Pani k)

o to ciesze sie;D wlasnie chodzilo mi o ta pania Agnieszke biore antybiotyk Clinamycin MiP i szczerze mowiac moja cera wyglada swietnie i tak sobie mysle ze moze skorzystac z tego faktu i szybko umowic sie na oczyszczanie zeby jak przestanie dzialac antybiotyk cera byla czysciutka i paskudztwa nie mialy sie z czego robic
a jakie mialas zaskorniki? bo ja mam wlasnie wągry i takie koloru skory boje sie ze sie pogorszy a jak jeszcze mamie powiedzilam ze bym sie umowila to tej pani Agnieszki to ona na to ze tak daleko mnie wozic nie bedzie i mam isc do jej kosmetyczki a bylam 2 razy i moja cera wygladala od razu po zabiegu nieszczegolnie;/ pewnie to byla wina tego ze mialam wtedy taki dosc duzy tradzik bo kosmetyczka zrobila wszystko dobrze i dokladnie a ty Kalaga jak wygladalas od razu po zabiegu? i ile kosztowal? i jak myslisz umowic sie teraz czy lepiej poczekac jeszcze?
powiem tak nie wiem czego uzywala ta Pani Agnieszka ale nic mi nie rozniosla ani skora nie byla jakas wymeczona po jej zabiegu.. wyszlam do ludzi jeszcze tego samego dni i nikt nie zauwazyl... kupe czasu pozniej bylam u innej kosmetyczki ( w rodzinie mam ) no i tez nie mialam problemu do wizytu u niej... nie wiem moze to zbieg okolicznosci a moze Pani agnieszka miala inne sposoby, maseczki niz moja kuzynka... nie jestem w stanie ci powiedziec bo u pani agnieszki bylam kupe lat temu... z 6-7 a u kuzynki z 3... i od tamtehj pory nigdznie bylam...zrazilam sie a do Pani agnieszki nie mialam ani adresu ani telefonu(( pamietaj zebys sie na dr kubacka polecila) Powiem ci szczerze rob tak jak robi dr kubacka ona jest swietna mnie z wielu swinstw wyciagla
starsznie zaluje ze nie mam sie jak do niej dostac( mialam ladna skore dopoki ona mnie prowadzila a od jakis 5 lat byla masakra straszna u mnie
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 19:28   #807
gogela
Raczkowanie

[QUOTE=kalaaga;19329643]
Cytat:
powiem tak nie wiem czego uzywala ta Pani Agnieszka ale nic mi nie rozniosla ani skora nie byla jakas wymeczona po jej zabiegu.. wyszlam do ludzi jeszcze tego samego dni i nikt nie zauwazyl... kupe czasu pozniej bylam u innej kosmetyczki ( w rodzinie mam ) no i tez nie mialam problemu do wizytu u niej... nie wiem moze to zbieg okolicznosci a moze Pani agnieszka miala inne sposoby, maseczki niz moja kuzynka... nie jestem w stanie ci powiedziec bo u pani agnieszki bylam kupe lat temu... z 6-7 a u kuzynki z 3... i od tamtehj pory nigdznie bylam...zrazilam sie a do Pani agnieszki nie mialam ani adresu ani telefonu(( pamietaj zebys sie na dr kubacka polecila) Powiem ci szczerze rob tak jak robi dr kubacka ona jest swietna mnie z wielu swinstw wyciagla
starsznie zaluje ze nie mam sie jak do niej dostac( mialam ladna skore dopoki ona mnie prowadzila a od jakis 5 lat byla masakra straszna u mnie
zadzwonilam disiaj zeby sie umowic ale juz skonczyla prace i jutro mnie zapisze bo nie miala przy sobie kalendarza;D jak ty od razu po zabiegu wyszlas do ludzi to musi byc swietna a moze to kwestia cery ja wygladalam koszmarnie ;/ ale mysle ze bedzie dobrze ty to mnie zawsze pocieszysz dziekuje
Stary 2010-05-15, 19:46   #808
iwona200
Zakorzenienie

Kurcze, tutaj wszystkie piszecie (no, może nie wszytkie ), że u Was poprawa, a u mnie cały czas źle Ja juz nie chcę mieć tych pryszczy

Byłam u dermatologa prywatnie, ale ona mi przepisała coś do smarowania (bo antybiotykow nie chciałam, po tetracyklinie wraca) więc myślicie, że nie ma sensu prywatnie wydawać kasy skoro na NFZ też przepisują mi maści itp? Bo ja myslę, że tak, może w końcu trafię na taką, która spowoduje polepszenie cery Ale w sumie zbyt wielu dermatologów nie przerobiłam i nie wiem, może prywatnie jest jednak sens chodzic...Już sama nie wiem

Aha a czy macie jakiś sposób na pozbycie się pryszczy z pleców? Bo mam nawet takie bolące gule, kilka Idę niedługo na ślub przyjaciółki i chciałabym założyć sukienkę bez pleców (tzn tubę), ale z takimi plecami to porażka A nie chcę iść w jakiejs "zabudowanej"
Stary 2010-05-15, 21:15   #809
Mante
Raczkowanie

A właśnie u mnie znowu gorzej.
Już było dobrze, a na pewno lepiej. A dzisiaj znowu, dupa, w ciągu jednego dnia mi wyskoczyło chyba z 5 nowych. Nawet nie mam kiedy poratować, bo od razu, jak wyskoczą, to się robią zapalne, i żadne smarowanie na nic.
Jeszcze się ze zdenerwowania najadłam słodyczy, i pewnie potem będzie jeszcze gorzej. Czekam na ciąg dalszy.
Jak to jest, że niektórzy się niczym nie smarują, jedzą, co im się podoba, a i tak się im nic nie dzieje. U mnie jeden dzień od rana do wieczora gdzieś "na wyjściu", w podkładzie to prawie na pewno będzie pogorszenie.
Mam dosyć, nie wiem już, jak z tym walczyć. A jestem w samym środeczku cyklu, nie myślę, co będzie za tydzień albo za dwa.
Przepraszam za demotywowanie, jestem wkurzona...
Mante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 09:45   #810
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze, tutaj wszystkie piszecie (no, może nie wszytkie ), że u Was poprawa, a u mnie cały czas źle Ja juz nie chcę mieć tych pryszczy

Byłam u dermatologa prywatnie, ale ona mi przepisała coś do smarowania (bo antybiotykow nie chciałam, po tetracyklinie wraca) więc myślicie, że nie ma sensu prywatnie wydawać kasy skoro na NFZ też przepisują mi maści itp? Bo ja myslę, że tak, może w końcu trafię na taką, która spowoduje polepszenie cery Ale w sumie zbyt wielu dermatologów nie przerobiłam i nie wiem, może prywatnie jest jednak sens chodzic...Już sama nie wiem

Aha a czy macie jakiś sposób na pozbycie się pryszczy z pleców? Bo mam nawet takie bolące gule, kilka Idę niedługo na ślub przyjaciółki i chciałabym założyć sukienkę bez pleców (tzn tubę), ale z takimi plecami to porażka A nie chcę iść w jakiejs "zabudowanej"
niech Ci dermatolog przepisze taki plyn na bazie wody wapiennej robiony w aptece ja najpierw mylam plecy zelem antybakteryjnym( teraz plynem do higieny intymnej bo mi sie skonczyl zel) a potem przecierałam wacikiem nasaczonym tym plynem wieczorem i wszystko zniknelo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości