![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Alma
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Właśnie chodzę z amlą na włosach. Ma dziwny zapach. Coś w takim type jak wax do włosów. Poza tym moja amla jest w plastikowej butelce, nie w szklanej jak pisałyście. I też ma ogromny otwór. Jest zielonkawa. i baaaardzo tłusta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
kosmitka
|
Beliczku, i jak wrazenia?
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Czy pomógł wam ten olejek/?
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Amla- indyjskie olejki do włosów
Zastanawiam się nad zakupem amly do włosów. Chcę je trochę wzmocnic naturalnie. Czy ktoś używał? jakie były efekty. Nie wiem czy też kupic ją w pudrze czy olejek z amlą. Proszę o opinie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Dot.: Amla
Używałam i używam - efekty daje naprawdę ŚWIETNE! i nałożona solo i połączona z henną i indygo. Naprawdę gorąco polecam, bo efekt błyszczących, jedwabistych włosów utrzymuje się nie tylko od mycia do mycia, ale dłużej. A no i zdecydowanie polecam proszek - może ciut więcej z nim roboty, ale olejek z amlą (przynajmniej ten który znam) zawiera w składzie parafinę, która po pierwsze oblepia włosy, po drugie skutecznie hamuje wchłanianie się składników aktywnych amli - wiec dla mnie osobiście takie polączenie jest bez sensu. Szkoda, że nie robią tych olejków na bazie olejów roslinnych, które mogłyby wspomóc działanie amli. Ale to tylko moje skromne zdanie.
![]()
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Olejek do włosów firmy Jiva zawiera Amle i powstaje na bazie składników roślinnych. Nie zawiera parafiny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
tutaj wiecej informacji :https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...highlight=AMLA
sama zastanawiam sie nad kupnem ![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Wiesz co ja już braku laku czailam się żeby zrobić domowy macerat z amli na bazie jakiegoś oleju roślinnego. A tu proszę - jest do kupienia dokładnie to czego szukalam
![]()
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
A gdzie można kupić olejek firmy Jiva i po ile?
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Ja znalazlam ten olejek Jiva na stronie www.helfy.pl za 24zł-50 ml lub 42zł-100 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
O wątek ożył
![]() Charlotto, ja najpierw spłukuję włosy wodą potem nakładam nierozcieńczony, spieniony w dłoniach szampon na całą długość i masuję, masuję, masuję...Procedurę powtarzam razy dwa. Ja wreszcie wypróbuję amlę w proszku skoro pojawiła się na Mazidłach w znośnej cenie. Od dłuższego czasu pojadam też Chyawanprash celem wspomożenia włosów wewnętrznie. Bardzo polecam zimową porą - rozgrzewa i działa jak afrodyzjak ![]() Powiem Wam, że polscy dystrybutorzy kosmetyków Jiva poszaleli z cenami ![]()
![]() |
#77 |
kosmitka
|
Ja mam dabura - vatika. Używałam kilka razy, bez żadnych rewelacji, a chciałabym się nim zachwycać tak jak Wy. Lepszy efekt, przynajmniej na moich włosach, dawał nałożony na krócej. Przy nałożeniu na noc - w zasadzie żadnych zmian.
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
una cretura bella, dzisiaj nałożyłam olejek z amlą po czym umyłam włosy Twoim sposobem.I żadnych strąków
![]() Zaineresowałaś mnie tym Chyawanprash. Rzeczywiście działa dobrze na włosy?No i to "rozgrzewanie" bardzo mi się przydało ![]()
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
A co to jest ten Chyawanprash?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Annaso, tutaj np. można poczytać :
http://www.helfy.pl/chyavanprash-chavanaprash Ja na razie podchodzę do wszelkich suplementów jak pies do jeża dlatego ciekawi mnie opinia kogoś kto to już stosował...
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź Charlotta, a w jakiej to jest formie? ziół do zaparzenia? czy w kapsułkach jakichś? tam na tej stronie nie ma informacji co do tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Tutaj znalazłam więcej informacji:
http://allegro.pl/item258157884.html
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Olejek Jivy kupiłam właśnie w helfy. Chociaż buteleczka ma 50ml starcza na bardzo długo. Używam go od 1,5 trzy razy w tygodniu. W tym czasie ubyło zaledwie 5 ml olejku choć włosy mam dość gęste, za łopatki. Stąd te 24 zł, to wcale nie wygórowana cena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
a szampony Jivy używał ktoś? czy też są tak samo wydajne jak olejek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Annaso -- > Mam szampon migdałowy i jest równie wydajny, zawiera sponiny dzięki temu niezwykle intensywnie się pieni. Wystarczy kropla, aby umyć całe włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź. Chyba w najbliższym czasie zainwestuje w ten szampon i olejek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jem ten specyfik od miesiąca - kupiłam go bo dużo chorowałam i jak na razie jest ok,ale konsystencja nie przypadła mi do gustu.Doprawiam sobie jogurtem naturalnym i szybko popijam wodą.Na Amazonie widziałam wersję z miodem,chyba sobie kupię. A co olejku z amli oraz Vatiki.Stosuję jedno i drugie i przyznam ,że Amla w olejku lepiej działa na moje włosy , po Vatice nie widzę żadnych efektów ,oprócz szybko przetłuszczającego sie skalpu. ![]() Edytowane przez gosiala Czas edycji: 2007-11-08 o 22:37 Powód: poprawka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A "rozgrzewa" na pewno, w końcu w takim celu został sporządzony po raz pierwszy ![]() ![]() Jedna uwaga, jeśli Chyawanprash ma odpowiednio zadziałać, powinno się przedtem oczyścić organizm. Tako głoszą zasady ajurwedy ![]() Cytat:
Jeśli ktoś woli kapsułki to widuję w niektórych sklepach internetowych produkty firmy Himalaya: Amla C i Triphala (oprócz amli zawiera wyciągi z jeszcze 2 owoców). No ale to już nie jest Chyawanprash ![]() Cytat:
![]() 5 ml to zaledwie pojemność łyżeczki do herbaty... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Używam go wieczorem, przetrzymuje przez noc, rano myję włosy. Olejek staje się jeszcze tłustszy, kiedy w ciągu nocy ciało się ogrzewa, dlatego rano włosy są nim bardzo dokładnie pokryte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Mam teraz olejek Vatika z amlą i amlę w proszku. Na razie użyłam raz Vatiki ale musiałam po nim umyc głowe 2 razy żeby go zmyc. Po jednym użyciu nic nie zauwazyłam, następnym razem nałozę go na cała noc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.