![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Też męczę się z trądzikiem od kilku lat..Leczyłam się u dermatologa tetracykliną(unidox) ale po odstawieniu powróciło..Teraz znowu mam masakryczny stan..sama nie wiem co robic ,jestem zwolenniczką naturalnych sposobów(udzielam się w watku domowe sposoby na trądzik-ale zaczynam powoli watpić w to że cos pomoże) przez pewien czas było ok ale znów powróciło,jestem załamana nie chce w ogóle z domu wychodzić.. Poradzicie co zakupić na BU? i może ktoś mi poradzi mi jakis fajny niedrogi korektor? Obecnie stosuję -olej z wiesiołka w kapsułkach -aloes,olejek z drzewa herbacianego punktowo,bądź brevoxyl -maseczki z drożdży,zielonej glinki,aspirynowa przestałam bo nie mam filtrów i się boję -pije bratka jakis 3 miesiąc i czy nie powinnam zrobić przerwy? bo mam wrazenie ze juz nie działa w połowie było ok a teraz nie wiem czy cos pomaga;(( |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla osób z tłustą/mieszaną/trądzikową cerą bardziej odpowiednie są właśnie micele.
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wszyscy mówią: nie wyciskaj, ale ja jestem chyba jakaś inna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najlepiej wyciskać przez chusteczke oczywiście i potem posmarować np. spitytusem kosmetycznym, a potem krem jakiś nawliżający i czekać aż się zagoi.... ehhh no ale zazwyczaj jest tak, że jak jeden pryszcz zniknie to już zdąży pokazać się inny - nowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś doradzi mi jakiś dobry korektor??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
a mozecie polecic jakis tanszy płyn micelarny do demakijarzu? bo na ten z biodermy nie mam kasy jak narazie, za drogi.
![]() mi w sumie nic teraz nie wyskakuje, wiec nie wiem jak to mleczko ziaji na mnie dziala, ale wole dmuchac na zimne ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2009-12-15 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w osiedlowym sklepie z ziołami i sprzedawca polecił mi krem do twarzy na trądzik cat's claw & aloe vera .
Bałam się trochę że to jakiś badziew ale zaryzykowałam to 18 złotych przeraziłam się jak otworzyłam opakowanie i zobaczyłam że jest koloru jak podkład(dość ciemny) ale się posmarowałam i o dziwo nie zostawia smug..hmmm zobaczymy... tu link do tego kremu nas allegro http://allegro.pl/item836751752_krem...at_s_claw.html przetestuję... ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- gogelamam nadzieje że u ciebie będzie inaczej ![]() Stosowałam go jakieś 4 miesiące i potem z 2 miesiące witaminę PP Edytowane przez littlelady18 Czas edycji: 2009-12-15 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oh dziekuje ci bardzo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś obsesyjnie wyciskałam prawie wszystko (i mam niezłe blizny ![]() Cytat:
Czytałam i słyszałam, ze ponoć ziaja ma jakiś niezły micel za ok. 10 zł, ale nie próbowałam. Popatrz na KWC.
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, ostatnio moja buźka była niemalże idealna, pomyślałam, że nareszcie nauczyłam się o nią dbać i może w końcu się skończy moja walka z trądzikiem... niestety, nie wiem dlaczego, w przeciągu trzech dni pojawiły się na policzku 3 wypryski, 1 na czole i 1 na szyi. Wszystkie o takim samym kształcie, tak samo bolały, wszystko takie same, pomyślałam, że pewnie to jakaś bakteria zaatakowała i muszę czymś jak najszybciej zadziałać, żeby nie rozlazło się na całej twarzy. Nie miałam pojęcia co zastosować, bo mam same kosmetyki, już nie miałam potrzeby stosowania jakiś duac'ów, brevoxyli itd. Przyszedł mi wtedy na myśl cudowny lek każdej babci ![]() ![]() ![]() Ach te babcie.... ![]() Mogę Wam jeszcze polecić tonik z cytryny i teraz jestem na etapie poszukiwania fajnego kremu z wit C, myślę o Redermic, Active C z LPR lub Hydracid C z SVR, macie jakieś doświadczenia??? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Co tu tak cicho?
![]() Powiem wam dziewczyny, że u mnie jest naprawdę dobrze, pozostało mi kilka blizn i raz na jakiś czas coś się pojawi, ale znika szybko;p Ogólnie jeśli chodzi o dietę, żadnej nie stosuję i boję się, że jak zacznę po świętach oczyszczającą, to mnie wysypie.... Zobaczymy;]
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
mam bardzo sucha skore (a nawet odwodniona). nie uzywam zadnych kosmetykow przeciwtradzikowych. nakladam gruba warstwe dermosanu poltlustegu i nie pomaga. wczoraj uzylam peelingu zeby lepiej dermosan sie wchlonal,ale twarz dalej sucha jak wior. to na pewno sprawa niskiej temperatury,bo nigdy takiej twarzy nie mialam.. mozecie polecic jakis krem mocno nawilzajacy? na pewno bede pila wiecej wody,bo ostatnio malo pilam,ale sprzydalby sie krem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja ci niestety nic nie polecę, bo też mam ostatnio problem z nawilżeniem ![]() ![]() Jutro muszę iść polatać po sklepach i nie wiem co to będzie. A nie mogę pozwolić sobie na żadne eksperymenty z nawilżaczami, bo zazwyczaj źle się dla mnie kończyły, a na święta dobrze byłoby wyglądać jak człowiek. Zresztą... I tak już załamana jestem, bo ostatnio cera była w dobrym stanie, a na święta to oczywiście wybijają mi się gule na brodzie - niby tylko 2, ale wielkości pięciozłotówek ![]()
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
skarbie
![]() ![]() ![]() co do kremu,to kiedys kiedys na watku o atre przeczytalam pare dobrych opinii o https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...alergiczny.htm . czytalam,ze bardzo dobrze nawilza tylko kwestia,czy pozapycha hmm.. ja chyba kupie i pare dni bede kremowac jedno male miejsce znalazlam analize tego kremu i jednak nie kupie :/ Cytat:
Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2009-12-22 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
U mnie od jakis 2-3 tygodnie jest klarownie
![]() ![]()
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Kiedys mialam tradzik głownie na czole , brodzie i czasami na nosie ale jakos samo przeszło pewnie z wiekiem :p a teraz głownie mam na brodzie i to jest moje przekleńswto same blizy albo pryszcze tz. takie grube podskórne kulki bleeeeeee koszmar poprostu a jescze jak mam dostac okres to juz moja samoocena siega zera ![]()
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na wyjscia z domu używam i również chwalę krem z iwostinu http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ime-SPF-15.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja na nawilżenie polecę Cetaphil MD Derpomrotector jest genialny radził sobie nawet jak przesadziłam ze specyfikami antytradzikowymi które np zostawiły mi przesuszona rozowa plame... ogolnie deramtolodzy go polecaja bo pomaga jeszzce w szybszym wchlanianiu masci domiejscowych
![]() kurcze a ja dalej borykam sie z moimi czerwonymi sladami. minal juz grubo ponad miesiac a one ehhh nic nie bledna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
tak, ja wlasnie w rossmanie go kupilam
![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
ehhh a kto mi pomoże coś na to
![]() Walcze z trądzkiem już 7 lat i nic mi nie pomaga ![]() [ATTACH][ATTACH][ATTACH]Załącznik 2736211[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH] |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
ja niestety znowu mam nawrót
![]() ![]() biorę: Tetralysal 300 (obecnie mam już zmniejszoną dawkę do 150) Hydro Skin Vitamine PP mam jeszcze coś nowego teraz przepisanego ale jak narazie w 3 aptekach nie było tego specyfiku ![]() twarz smaruję: Effaclar Duo na dzień Epi Duo na noc ![]() myję: effaclarem ![]() myślę, o zakupie jakiegoś peelingu enzymatycznego ![]() ![]() czekam teraz na jakiś wolny tydzień, żeby zrobić peeling chemiczny i zredukować blizny ![]()
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Cinderella225, ja mialam cos podobnego (gorzej to u mnie wygladalo) i tetralysal mi pomogl. po skonczonej kuracji byl nawrot,ale pod inna postacja,zdecydowanie lagodniejsza. teraz biore diane i jest dobrze. ale gdyby nie tetralysal to nie wiem jakbym dzis wygladala
![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2009-12-23 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kochana ja miałam bardzo podobne coś na twarzy i po wymazie okazało sie ze to gronkowiec teraz już nie mam zadnych grud nic nie powraca ale mam okropne czerwone slady...... warto iść i zrobić na własna rękę ten wymaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2009-12-23 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.