Trądzik - cz. 3 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 20:37   #61
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziekuje Ci bardzo za wszystkie informacje i porady zamowilam sobie ten bambusowy z jedwabiem, bede probowac

a co do tej dziewczyny, to wiesz ja bylabym wdzieczna za rady i to bardzo, przeciez mozesz jej wiele pomoc, nawet o mineralach wspomniec itd ja nikogo nigdy takiego nie mialam, dopeior na studiach poznalam kolezanke z takim samym problemem jak ja i ona duzo mi doradzila i wdzieczan jej jestem, podbudowala mnie tez psychicznie tak delikatni moze nawiaz z nia jakis kontak, i opowiedz o sobie , co przeszlas itd

tak w ogole to dzis przeczytalam artykul o tradziku na onecie i pisalo tam , ze nie powinno sie zmywac makijarzu mleczkami...ja zawsze zmywalam mlekcziem ogorkowym ziaji, potem dopiero żle i tonik itd.... zgadzacie sie co do tego mleczka z tym artykulem?
No ja się zgadzam Najlepiej płynem micelarnym (ja polecam Biodermę Sebium H2O)
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:51   #62
littlelady18
Raczkowanie

Witam
Też męczę się z trądzikiem od kilku lat..Leczyłam się u dermatologa tetracykliną(unidox) ale po odstawieniu powróciło..Teraz znowu mam masakryczny stan..sama nie wiem co robic ,jestem zwolenniczką naturalnych sposobów(udzielam się w watku domowe sposoby na trądzik-ale zaczynam powoli watpić w to że cos pomoże)
przez pewien czas było ok ale znów powróciło,jestem załamana nie chce w ogóle z domu wychodzić..

Poradzicie co zakupić na BU? i może ktoś mi poradzi mi jakis fajny niedrogi korektor?

Obecnie stosuję
-olej z wiesiołka w kapsułkach
-aloes,olejek z drzewa herbacianego punktowo,bądź brevoxyl
-maseczki z drożdży,zielonej glinki,aspirynowa przestałam bo nie mam filtrów i się boję
-pije bratka jakis 3 miesiąc i czy nie powinnam zrobić przerwy? bo mam wrazenie ze juz nie działa w połowie było ok a teraz nie wiem czy cos pomaga;((
littlelady18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 13:54   #63
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
tak w ogole to dzis przeczytalam artykul o tradziku na onecie i pisalo tam , ze nie powinno sie zmywac makijarzu mleczkami...ja zawsze zmywalam mlekcziem ogorkowym ziaji, potem dopiero żle i tonik itd.... zgadzacie sie co do tego mleczka z tym artykulem?
Mleczka głównie przeznaczone są dla cery suchej. Moja mama używa mleczka, które ma przerażający skład (w sensie u mnie spowodowałoby na pewno okropny wysyp), ale jej bardzo odpowiada.
Dla osób z tłustą/mieszaną/trądzikową cerą bardziej odpowiednie są właśnie micele.
Stary 2009-12-15, 13:58   #64
kasza80
Rozeznanie

Dziewczyny, wszyscy mówią: nie wyciskaj, ale ja jestem chyba jakaś inna bo jak mi się zrobi ropna gula, to jeżeli ją stłumię i nie wyjdzie, to zrobi się gula obok, tak jakby ta ropa musiała wyjść na zewnątrz, musiała znaleźć ujście. Jeżeli nie wycisnęłabym ropnej zmiany to moja twarz wyglądałaby jak łąka zaatakowana przez plagę kretów... też tak macie?? Czy udaje Wam się wysuszyć tą ropę, jeśli tak, to co na Was najlepiej działa?? Coś punktowego??
kasza80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 14:25   #65
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasza80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszyscy mówią: nie wyciskaj, ale ja jestem chyba jakaś inna bo jak mi się zrobi ropna gula, to jeżeli ją stłumię i nie wyjdzie, to zrobi się gula obok, tak jakby ta ropa musiała wyjść na zewnątrz, musiała znaleźć ujście. Jeżeli nie wycisnęłabym ropnej zmiany to moja twarz wyglądałaby jak łąka zaatakowana przez plagę kretów... też tak macie?? Czy udaje Wam się wysuszyć tą ropę, jeśli tak, to co na Was najlepiej działa?? Coś punktowego??
Ja wyciskam, bo nie widzę opcji pójść z ropnym syfem np. do szkoły czy gdziekolwiek indziej...
Stary 2009-12-15, 14:54   #66
n-nika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
Ja wyciskam, bo nie widzę opcji pójść z ropnym syfem np. do szkoły czy gdziekolwiek indziej...
ja tak samo. Białych syfów nawet makijaż nie zakryje
najlepiej wyciskać przez chusteczke oczywiście i potem posmarować np. spitytusem kosmetycznym, a potem krem jakiś nawliżający i czekać aż się zagoi.... ehhh no ale zazwyczaj jest tak, że jak jeden pryszcz zniknie to już zdąży pokazać się inny - nowy
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana
n-nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 15:26   #67
littlelady18
Raczkowanie

Czy ktoś doradzi mi jakiś dobry korektor??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 18:42   #68
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

a mozecie polecic jakis tanszy płyn micelarny do demakijarzu? bo na ten z biodermy nie mam kasy jak narazie, za drogi.
mi w sumie nic teraz nie wyskakuje, wiec nie wiem jak to mleczko ziaji na mnie dziala, ale wole dmuchac na zimne

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2009-12-15 o 18:43
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 18:54   #69
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littlelady18 Pokaż wiadomość
Witam
Też męczę się z trądzikiem od kilku lat..Leczyłam się u dermatologa tetracykliną(unidox) ale po odstawieniu powróciło..Teraz znowu mam masakryczny stan..sama nie wiem co robic ,jestem zwolenniczką naturalnych sposobów(udzielam się w watku domowe sposoby na trądzik-ale zaczynam powoli watpić w to że cos pomoże)
przez pewien czas było ok ale znów powróciło,jestem załamana nie chce w ogóle z domu wychodzić..

Poradzicie co zakupić na BU? i może ktoś mi poradzi mi jakis fajny niedrogi korektor?

Obecnie stosuję
-olej z wiesiołka w kapsułkach
-aloes,olejek z drzewa herbacianego punktowo,bądź brevoxyl
-maseczki z drożdży,zielonej glinki,aspirynowa przestałam bo nie mam filtrów i się boję
-pije bratka jakis 3 miesiąc i czy nie powinnam zrobić przerwy? bo mam wrazenie ze juz nie działa w połowie było ok a teraz nie wiem czy cos pomaga;((
o to mnie troche wstraszylas ja biore unidox trzeci miesiac po polowce i jest swietnie mam nadzieje ze jak odstawie wszystko nie wroci
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 18:57   #70
littlelady18
Raczkowanie

Byłam dzisiaj w osiedlowym sklepie z ziołami i sprzedawca polecił mi krem do twarzy na trądzik cat's claw & aloe vera .
Bałam się trochę że to jakiś badziew ale zaryzykowałam to 18 złotych
przeraziłam się jak otworzyłam opakowanie i zobaczyłam że jest koloru jak podkład(dość ciemny) ale się posmarowałam i o dziwo nie zostawia smug..hmmm zobaczymy...
tu link do tego kremu nas allegro
http://allegro.pl/item836751752_krem...at_s_claw.html
przetestuję...

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

gogelamam nadzieje że u ciebie będzie inaczej
Stosowałam go jakieś 4 miesiące i potem z 2 miesiące witaminę PP

Edytowane przez littlelady18
Czas edycji: 2009-12-15 o 18:56
Stary 2009-12-15, 19:36   #71
n-nika
Zadomowienie

Cytat:
a mozecie polecic jakis tanszy płyn micelarny do demakijarzu? bo na ten z biodermy nie mam kasy jak narazie, za drogi.
mi w sumie nic teraz nie wyskakuje, wiec nie wiem jak to mleczko ziaji na mnie dziala, ale wole dmuchac na zimne
ja używam płynu micelarnego z firmy PERFECTA z minerałami morskimi i bławatkiem, około 10zl zaplacilam
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 22:36   #72
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez n-nika Pokaż wiadomość
ja używam płynu micelarnego z firmy PERFECTA z minerałami morskimi i bławatkiem, około 10zl zaplacilam

oh dziekuje ci bardzo dostane go w rossmanie ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 08:02   #73
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasza80 Pokaż wiadomość
ehh... mnie się wydaje, że czasem nie ma innej rady jak wycisnąć.
kiedyś obsesyjnie wyciskałam prawie wszystko (i mam niezłe blizny), ale od jakiegoś czasu podchodzę do tego sposobem. tzn. nauczyłam się rozpoznawać te paskudy i wiem którą powinnam wycisnąć (bo jak nie, to właśnie uaktywni się obok 5 innych), a której nie tykać. w każdym razie podstawą jest to, aby czekać aż taka ropna gula wyjdzie na wierzch (można troszkę posterować jej szybszym lub wolniejszym wybiciem za pomocą różnych maści, aby wyrosła w dogodnym momencie, ale nie zawsze się udaje) i dopiero wtedy wycisnąć. dzięki temu pozostaje niewielki ślad, który szybciej znika.

Cytat:
Z biodermy to rzeczywiście tani nie jest, jak chciałam kupić to kosztował koło 60 zł. Dlatego kupiłam z plante system za 35zł (ta sama objętość) i jestem zadowolona (mam go bardzo długo, w końcu to 500ml, a używam tylko do zmywania makijażu).
Czytałam i słyszałam, ze ponoć ziaja ma jakiś niezły micel za ok. 10 zł, ale nie próbowałam. Popatrz na KWC.
Stary 2009-12-16, 10:53   #74
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
ehh... mnie się wydaje, że czasem nie ma innej rady jak wycisnąć.
kiedyś obsesyjnie wyciskałam prawie wszystko (i mam niezłe blizny), ale od jakiegoś czasu podchodzę do tego sposobem. tzn. nauczyłam się rozpoznawać te paskudy i wiem którą powinnam wycisnąć (bo jak nie, to właśnie uaktywni się obok 5 innych), a której nie tykać. w każdym razie podstawą jest to, aby czekać aż taka ropna gula wyjdzie na wierzch (można troszkę posterować jej szybszym lub wolniejszym wybiciem za pomocą różnych maści, aby wyrosła w dogodnym momencie, ale nie zawsze się udaje) i dopiero wtedy wycisnąć. dzięki temu pozostaje niewielki ślad, który szybciej znika.
Masz rację, są takie, których lepiej nie tykać i taki, które koniecznie trzeba wypstryknąć
Wiecie co, ostatnio moja buźka była niemalże idealna, pomyślałam, że nareszcie nauczyłam się o nią dbać i może w końcu się skończy moja walka z trądzikiem... niestety, nie wiem dlaczego, w przeciągu trzech dni pojawiły się na policzku 3 wypryski, 1 na czole i 1 na szyi. Wszystkie o takim samym kształcie, tak samo bolały, wszystko takie same, pomyślałam, że pewnie to jakaś bakteria zaatakowała i muszę czymś jak najszybciej zadziałać, żeby nie rozlazło się na całej twarzy. Nie miałam pojęcia co zastosować, bo mam same kosmetyki, już nie miałam potrzeby stosowania jakiś duac'ów, brevoxyli itd. Przyszedł mi wtedy na myśl cudowny lek każdej babci )) czyli.... Amol wieczorem po peelingu enzymatycznym, maseczka, amol, moja dzieckowa maść na odparzenia i spać 3 dni i sytuacja opanowana !!!!
Ach te babcie....
Mogę Wam jeszcze polecić tonik z cytryny i teraz jestem na etapie poszukiwania fajnego kremu z wit C, myślę o Redermic, Active C z LPR lub Hydracid C z SVR, macie jakieś doświadczenia???

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Z biodermy to rzeczywiście tani nie jest, jak chciałam kupić to kosztował koło 60 zł. Dlatego kupiłam z plante system za 35zł (ta sama objętość) i jestem zadowolona (mam go bardzo długo, w końcu to 500ml, a używam tylko do zmywania makijażu).
Czytałam i słyszałam, ze ponoć ziaja ma jakiś niezły micel za ok. 10 zł, ale nie próbowałam. Popatrz na KWC.
Ja stosuję płyn micelarny z Lysalphy SVR, tani też nie jest, ale udało mi się trafić na promocję 2 w cenie jednego, więc za 58 zł. mam litr micelaru. Jestem z niego b.zadowolona
Stary 2009-12-20, 07:18   #75
merila
Raczkowanie

Co tu tak cicho?
Powiem wam dziewczyny, że u mnie jest naprawdę dobrze, pozostało mi kilka blizn i raz na jakiś czas coś się pojawi, ale znika szybko;p
Ogólnie jeśli chodzi o dietę, żadnej nie stosuję i boję się, że jak zacznę po świętach oczyszczającą, to mnie wysypie.... Zobaczymy;]
Stary 2009-12-21, 21:00   #76
dagna1
Zakorzenienie

mam bardzo sucha skore (a nawet odwodniona). nie uzywam zadnych kosmetykow przeciwtradzikowych. nakladam gruba warstwe dermosanu poltlustegu i nie pomaga. wczoraj uzylam peelingu zeby lepiej dermosan sie wchlonal,ale twarz dalej sucha jak wior. to na pewno sprawa niskiej temperatury,bo nigdy takiej twarzy nie mialam.. mozecie polecic jakis krem mocno nawilzajacy? na pewno bede pila wiecej wody,bo ostatnio malo pilam,ale sprzydalby sie krem

pusta miska.. ale możesz ją napełnić!
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:33   #77
--Olka--
Zakorzenienie

hej
Ja ci niestety nic nie polecę, bo też mam ostatnio problem z nawilżeniem. Z takiego samego powodu jak ty - mróz na zewnątrz i ogrzewanie w pomieszczeniach. Na dodatek używam przeciwtrądzikowo-przeciwbliznowych () preparatów. Oczywiście w mniejszej częstotliwości i ilości niż do niedawna, ale mimo to dermosan/ha+olej nie dają rady.
Jutro muszę iść polatać po sklepach i nie wiem co to będzie. A nie mogę pozwolić sobie na żadne eksperymenty z nawilżaczami, bo zazwyczaj źle się dla mnie kończyły, a na święta dobrze byłoby wyglądać jak człowiek.
Zresztą... I tak już załamana jestem, bo ostatnio cera była w dobrym stanie, a na święta to oczywiście wybijają mi się gule na brodzie - niby tylko 2, ale wielkości pięciozłotówek.
Stary 2009-12-21, 23:54   #78
dagna1
Zakorzenienie

skarbie tylko nie wyciskaj tych drani!! nie przejmuj sie, kto Ci na brode bedzie patrzec dla mnie broda to takie miejsce,ktore sie nie rzuca w oczy i jak wyskoczylo mi cos na niej to olewalam to. wedlug mnie najgorsze miejsce to policzki,bo czolo grzywka mozna zakryc wez moze potraktuj te gule atre? tak punktowo.

co do kremu,to kiedys kiedys na watku o atre przeczytalam pare dobrych opinii o https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...alergiczny.htm . czytalam,ze bardzo dobrze nawilza tylko kwestia,czy pozapycha hmm.. ja chyba kupie i pare dni bede kremowac jedno male miejsce

znalazlam analize tego kremu i jednak nie kupie :/
Cytat:
Napisane przez Lorri Pokaż wiadomość
Sądząc po składzie, rzeczywiście "extra tłusta". Olej norkowy - specyfik używany do pielęgnacji i nabłyszczania sierści psów i kotów, może zapychać. W roli emulgatorów - lanolina (niektórych zapycha) + cholesterol, do tego stabilizator - alkohol cetearylowy działający okluzyjnie (film na twarzy), więc jest to emulsja bez wątpienia zbyt ciężka dla skóry mieszanej i problemowej. Zdecydowanie nie polecam. W życiu bym tego nie dała na twarz.

Edytowane przez dagna1
Czas edycji: 2009-12-22 o 13:30
Stary 2009-12-22, 08:31   #79
Ercola
Zadomowienie

U mnie od jakis 2-3 tygodnie jest klarownie Myślę,że to zasługa Effaclara Duo, ale też regularnego łykania Siliki. Oby tak dalej

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 13:58   #80
lloo
Raczkowanie

hej dziewczyny muszę sie przyłączyc do Was bo tez juz borykam sie parę lat z trądzikiem ;/ i wiem co to za koszmar , chociaż osoby bliskie z mojego otoczenia uważaja że przesadza i nawet powiedzieli ze sama sobie wymyslam hmm bardzo ciekawe tylko wiekszość widzi mnie w makijażu bo bez nie wychodze nigdzie i jestem uzależniona od korektora :/ ale co zrobic
Kiedys mialam tradzik głownie na czole , brodzie i czasami na nosie ale jakos samo przeszło pewnie z wiekiem :p a teraz głownie mam na brodzie i to jest moje przekleńswto same blizy albo pryszcze tz. takie grube podskórne kulki bleeeeeee koszmar poprostu a jescze jak mam dostac okres to juz moja samoocena siega zera

Może to ten szczególny kolor nieba...
lloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 14:12   #81
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
mam bardzo sucha skore (a nawet odwodniona). nie uzywam zadnych kosmetykow przeciwtradzikowych. nakladam gruba warstwe dermosanu poltlustegu i nie pomaga. wczoraj uzylam peelingu zeby lepiej dermosan sie wchlonal,ale twarz dalej sucha jak wior. to na pewno sprawa niskiej temperatury,bo nigdy takiej twarzy nie mialam.. mozecie polecic jakis krem mocno nawilzajacy? na pewno bede pila wiecej wody,bo ostatnio malo pilam,ale sprzydalby sie krem
w tradzik cz. 2 na ostatnich stronach pisalam dużo o kremach z a-derma - używam - super, exomega na noc a epithe... z a.h. na dzień http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...eparatrice.htm, http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-z-Omega-6.htm są w aptekach próbki tych kremów.
Na wyjscia z domu używam i również chwalę krem z iwostinu http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ime-SPF-15.htm
Stary 2009-12-22, 14:30   #82
dagna1
Zakorzenienie

dzieki jutro pojde do apteki po probki ze wzgledu na cene bardziej zainteresowalam sie epitheliale.. no i te dobre opinie, miodzio

Stary 2009-12-22, 16:04   #83
kalaaga
Raczkowanie

dziewczyny ja na nawilżenie polecę Cetaphil MD Derpomrotector jest genialny radził sobie nawet jak przesadziłam ze specyfikami antytradzikowymi które np zostawiły mi przesuszona rozowa plame... ogolnie deramtolodzy go polecaja bo pomaga jeszzce w szybszym wchlanianiu masci domiejscowych) ogonie polecam

kurcze a ja dalej borykam sie z moimi czerwonymi sladami. minal juz grubo ponad miesiac a one ehhh nic nie bledna((((( zalamana jestem.../
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:55   #84
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ercola Pokaż wiadomość
U mnie od jakis 2-3 tygodnie jest klarownie Myślę,że to zasługa Effaclara Duo, ale też regularnego łykania Siliki. Oby tak dalej
A jaką masz Silice? Bo ja tez łykam, ale to na włosy i dalej wypadają Choć z buzia właśnie nie najgorzej Mam z firmy Naturell, a Ty?
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 20:45   #85
n-nika
Zadomowienie

Cytat:
oh dziekuje ci bardzo dostane go w rossmanie ?
tak, ja wlasnie w rossmanie go kupilam
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana
Stary 2009-12-23, 12:11   #86
Cinderella225
Raczkowanie

ehhh a kto mi pomoże coś na to
Walcze z trądzkiem już 7 lat i nic mi nie pomaga

[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Załącznik 2736211[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Cinderella225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 12:33   #87
ojalika
Wtajemniczenie

ja niestety znowu mam nawrót było już dobrze... i teraz na okres zimy znowu wszystko wróciło, postanowiłam zmienić dermatologa i tak też zrobiłam
biorę:
Tetralysal 300 (obecnie mam już zmniejszoną dawkę do 150)
Hydro Skin
Vitamine PP
mam jeszcze coś nowego teraz przepisanego ale jak narazie w 3 aptekach nie było tego specyfiku

twarz smaruję:
Effaclar Duo na dzień
Epi Duo na noc
myję: effaclarem

myślę, o zakupie jakiegoś peelingu enzymatycznego , pani doktos przepisala mi jeszcze jakieś serum(wyrównuje koloryt itp.)ale jak zobaczyłam na cenę to się trochę przestraszyłam 150 zl za 15 ml ? lekkie przegięcie
czekam teraz na jakiś wolny tydzień, żeby zrobić peeling chemiczny i zredukować blizny
Stary 2009-12-23, 13:03   #88
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cinderella225 Pokaż wiadomość

kochana a co juz stosowalas? moze to gronkowiec? albo cos nie tak z formonami jesli juz 7 lat leczysz i nic nie pomaga moze warto by bylo siegnac po izotek co ci powiedzial dermatolog?
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 15:17   #89
dagna1
Zakorzenienie

Cinderella225, ja mialam cos podobnego (gorzej to u mnie wygladalo) i tetralysal mi pomogl. po skonczonej kuracji byl nawrot,ale pod inna postacja,zdecydowanie lagodniejsza. teraz biore diane i jest dobrze. ale gdyby nie tetralysal to nie wiem jakbym dzis wygladala

Edytowane przez dagna1
Czas edycji: 2009-12-23 o 15:19
Stary 2009-12-23, 20:49   #90
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cinderella225 Pokaż wiadomość

kochana ja miałam bardzo podobne coś na twarzy i po wymazie okazało sie ze to gronkowiec teraz już nie mam zadnych grud nic nie powraca ale mam okropne czerwone slady...... warto iść i zrobić na własna rękę ten wymaz) u mnie jest o niebo lepiej a tez juz kilka lat nic na mnie nie skutkowało a co do dermatologów to ehhh większość ma nas porostu gdzieś(( ja wielokrotnie mówiłam ze moze mam znów gronkowca ( MIALAM GO 8 LAT TEMU ALE WYLECZYLAM BO TARFILAM NA SUPER LEKARKE) ale moje podejrzenia byly zawsze krytykowane i ciagle słyszałam slowa kto tu jest lekarzem ja czy ty....... w koncu sama zrobilam wymaz wyszedł gronkowiec wzielam leki miałam spokoj teraz biorę sama na wlasna reke lisc oliwny ( pomaga jak jest gronkowiec - niszczy go) oraz citrosept i mam efekt juz 2 miesiące po odstwieniu lekow jakbym je dalej brala zaopatrz sie w liscia i citrospet a nie pozalujesz fakt jest to dosc droga kuracja ale szczerze więcej wydalam miesięcznie jak łapałam sie każdej deski ratunku... liść to koszt okolo 40 zl i starcza na miesiac a citrospet okolo 70 zl ( 100 ml) i tez starcza na miesiac tak wiec grubo sie zastanow przede wszystkim te leki ci nie zaszkodzą a nawet jakby nie podzialaly na twarz ( w co wątpię ) to bardzo uodpornia twój organizm na rożne dziadostwa i gwarantuje ci ze grypki nie będziesz miala

Edytowane przez kalaaga
Czas edycji: 2009-12-23 o 21:08
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości