Trądzik - cz. 3 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-22, 13:35   #871
gogela
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

ciesze sie bardzo imartal ze ci sie spodobal to jest jedyny podklad ktory nie robi szkody na mojej twarzy a probowalam wiele
maajka19 jasne ze mozesz go zmieszac z kremem tonujacym tylko nie wiem czy uda Ci sie uzyskac wlasciwy odcien cieżko maja osoby z jasna karnacja moze jakbys kupila jesczze ten ciemny i mieszała?
dzisiaj sie budze rano myje twarz i nawet sladziku nie ma po oczyszczaniu jestem w szoku i musze wam to napisac ciekawe ile bedzie się trzymał efekt czystej cery
a skoro tak wszyscy zmieniaja poszewki to ja tez jak nie zapomne
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 18:11   #872
lmartal
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tomaan Pokaż wiadomość

We Wrocławiu polecam Ci tylko i wyłącznie dermatologa w przychodni na Joannitów, ona mnie wyleczyła! Ale o alkoholu, fluorze, kurzu itp. to już nie wiedziała.. ale jest za to dosyć młoda, daje dużo próbek i się stara a nie jak te inne stare baby z PRLu w innych przychodniach.

Joannitów 10/12
50-525 Wrocław
tel.: 71 795 70 27
A ona przyjmuje na kasę czy prywatnie? I czy można się tam dostać z dnia na dzień?

Cytat:
najlepiej niech każda z Was wklei linka do profilu na NK i już, zrobię audyt
Haha!
Stary 2010-05-23, 08:11   #873
Ewuska_90
Raczkowanie

A ja zawitam do Wrocka od października prawdopodobnie
Dziewczyny Częstochowianki, mogłybyscie mi zapodac nr do dr Kubackiej?
U mnie systematycznie sie pogarsza, trzeba cos robic..
Czy to sie kiedys skonczy...?
Ewuska_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:37   #874
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lmartal Pokaż wiadomość
A ona przyjmuje na kasę czy prywatnie? I czy można się tam dostać z dnia na dzień?
Za free, czekanie ok. miesiąca, jeśli Ci się spieszy to chyba 30-40 zł za wizytę o ile się nie mylę, zadzwoń.

Wklejajcie linki do NK i już, nie gadać!

Testy z kurzem trwają, obserwuję na czarnym plastiku od monitora po ilu dniach osiada się go już tyle, by wycierać znowu cały pokój. Kupiłem też Pronto do paneli, którym będę jechał po odkurzaniu odkurzaczem.

Wpadłem też na pomysł, by rano jak już wstaję poprostu trzepać poduszkę i ją zaraz schować do szuflady.
Tomaan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:46   #875
narciarka
Rozeznanie

Cytat:
Wklejajcie linki do NK i już, nie gadać!
czyżby z tego wątku robiło się biuro matrymonialne?
Stary 2010-05-23, 09:47   #876
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewuska_90 Pokaż wiadomość
A ja zawitam do Wrocka od października prawdopodobnie
Dziewczyny Częstochowianki, mogłybyscie mi zapodac nr do dr Kubackiej?
U mnie systematycznie sie pogarsza, trzeba cos robic..
Czy to sie kiedys skonczy...?
343611734 prosze
Stary 2010-05-23, 10:46   #877
kalaaga
Raczkowanie

OOO matko nie bylo mnie nie cale 3 dni i 3 strony do przeczytania.!!! hehehe na szczescie juz przebrnelam)
Witam męzczyzne na forumDD ehehe kolega szuka dziewczyny?? to moze sam da linka do nk i jak jakas bedzie zainteresowana to napiszeDD
ogolnie ostatnio mialam pogorszenie fesss ale hmmm nie uwierzycie wyczytalam gdzies ze po goracej kapieli bezposrednio powinno sie splukac twarz lodowata woda.. Robilam tak pzrze ostatnie kilka dni i efekt oszalmiajacy... Koloryt twarzy super, pory zwezoene, skora delikatna w dotykuuu polecam!!!!

Co do opalania zgadzam sie z kolega)) jezeli sie po palaniu dobrze zada o skorke) nie przesusza jej nawilzazaraz po opalaniu anwet dwa razy dziennie, nie uzywa nic na alkoholu, nic podrazniajacgo to pogorszenia nie bedzie na jesien na pewno!!! po wszystkich wakacjach zagranica w tropikach gdzie slonce jest nie taki jak w polsce mam super skore, i dlugooo pozniej sie taki efekt utrzymuje.... A dziwne bo po solarium tak samo dbajac o skore mam jedna wieka masakre!!!

Cytat:
Napisane przez gogela Pokaż wiadomość
ciesze sie bardzo imartal ze ci sie spodobal to jest jedyny podklad ktory nie robi szkody na mojej twarzy a probowalam wiele
maajka19 jasne ze mozesz go zmieszac z kremem tonujacym tylko nie wiem czy uda Ci sie uzyskac wlasciwy odcien cieżko maja osoby z jasna karnacja moze jakbys kupila jesczze ten ciemny i mieszała?
dzisiaj sie budze rano myje twarz i nawet sladziku nie ma po oczyszczaniu jestem w szoku i musze wam to napisac ciekawe ile bedzie się trzymał efekt czystej cery
a skoro tak wszyscy zmieniaja poszewki to ja tez jak nie zapomne
Mowiłam Ci drog gogelo ze Pani agnieszka jest super) po jej zabiegach zawsze czlwoeik wyglada super.. zna sie kobitka na tym

Co do Dr Kubackiej gogela podała numer zeby isc do niej prywatnie ja ci podam numer do przychodni przy ulicy kopalnianejw czestochowie. Trzeba zadzownic i umowic sie na najblizszy termin... teraz z racji wakacji i tgo z eludzie czesciej wyjezdzaja te terminy oczekiwania nie sa takie dlugie bo z 2 -3 tyg ( przyjmuje tylko we wtroki miedzy 10 a 12)

Euromedikus
ul. Kopalniana 4
42-271 Częstochowa (woj.śląskie)
Telefon: 3659625
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:17   #878
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalaaga Pokaż wiadomość
kolega szuka dziewczyny?
w zasadzie to kobiety ale obie mają wiele wspólnego nie dam linka do swojego profilu, bo zalejecie mnie wiadomościami ;D hyhy, tak na poważnie, jeśli jest tu jakaś zgrabna Pani o wyższym IQ niż 70% i lubiąca nosić legginsy to zapraszam na priva ;D hehe

Pozdrawiam.
Stary 2010-05-23, 12:50   #879
gogela
Raczkowanie

Cytat:
w zasadzie to kobiety ale obie mają wiele wspólnego nie dam linka do swojego profilu, bo zalejecie mnie wiadomościami ;D hyhy, tak na poważnie, jeśli jest tu jakaś zgrabna Pani o wyższym IQ niż 70% i lubiąca nosić legginsy to zapraszam na priva ;D hehe

Pozdrawiam.
hehe to nie czateria! ale to nasze forum stało się wesołe i to za sprawa jednego chłopaka zapraszamy wiecej
Stary 2010-05-23, 13:19   #880
maryanna3
Zakorzenienie

Hahahaha: może będę Twoją jakby agentką matrymonialną i podam informacje w formie zbitej żeby dziewczyny wiedziały:
legginsy, wrocław, 19-21, IQ powyżej 70 %, zgrabna, fajna no i link na nk

A i już usuwam tamto zdanie, bo oczywiście że JESTEŚ CAŁKOWICIE I BEZWZGLĘDNIE HETERO, myślę że każda się tu zorientowała

dziewczyny od jakiegoś już czasu nie mam zbyt dużego problemu, od czasu do czasu coś się pojawiało ale kupiłam visaxinum, ponoć zupełnie do niczego jak czytałam na wątku o tych tabletkach, ale o dziwo biorę od jakiegoś już czasu i nie wyskakują mi niespodzianki więc jestem zadowolona zwłaszcza że to nie jakiś wielki wydatek

poza tym zauważyłam że stres bardzo wpływa na stan mojej cery, więc się staram nie stresować i was też namawiam:chill out
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 13:41   #881
tuturutu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Hahahaha: może będę Twoją jakby agentką matrymonialną i podam informacje w formie zbitej żeby dziewczyny wiedziały:

A i już usuwam tamto zdanie, bo oczywiście że JESTEŚ CAŁKOWICIE I BEZWZGLĘDNIE HETERO, myślę że każda się tu zorientowała

dziewczyny od jakiegoś już czasu nie mam zbyt dużego problemu, od czasu do czasu coś się pojawiało ale kupiłam visaxinum, ponoć zupełnie do niczego jak czytałam na wątku o tych tabletkach, ale o dziwo biorę od jakiegoś już czasu i nie wyskakują mi niespodzianki więc jestem zadowolona zwłaszcza że to nie jakiś wielki wydatek

poza tym zauważyłam że stres bardzo wpływa na stan mojej cery, więc się staram nie stresować i was też namawiam:chill out
W takim razie pani Agentko, proszę o sprawne poszukiwanie kandydatek dla naszego forumowego rodzynka, bo powoli zaczynam się już irytować tym całym biurem matrymonialnym

Visaxinum ? Popytam w aptece, może i mi również podpasuje Możesz sprawdzić na ulotce, czy można to brać przy terapii hormonalnej [terapia nie jest związana z leczeniem trądziku] ? Swoją drogą ta nazwa kojarzy mi się strasznie z kroplami do oczu

Czy wie ktoś może coś na temat wpływu l-karnityny na trądzik? Śmigam sobie na siłownię, bawię się w suplementy i niby zmian nie widać przy stosowaniu, ale boję się, że to taka cisza przed burzą i nagle zaatakuje mnie giga wysyp ...
Stary 2010-05-23, 13:42   #882
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:

nie tylko chill out, potrafi się znudzić, polecam polski hip hop też dla zrelaksowania się i zdystansowania do wielu rzeczy.

Dziś wpadłem na nowy pomysł, przykrywka na klawiaturę, w klawie przecież gromadzi się masa syfu a my po niej jedziemy palcami.. potem zapewne poprawimy sobie (Wy) spinkę we włosach, albo rzęska zaswędzi i zakurzonym paluszkiem strącamy wszystko na nosek i na buźkę

Cytat:
Napisane przez tuturutu Pokaż wiadomość
powoli zaczynam się już irytować tym całym biurem matrymonialnym
no okej, już nie będę jedna dziewczyna muszę przyznać jest tu rzeczywiście fajna..

Co do l-karnityny na odchudzanie, może coś spowodować bo to chemia, proszek, wolne rodniki

To http://www.visaxinum.pl może być rzeczywiście ciekawe bo nic nie kosztuje, hmm..

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-05-23 o 13:50
Stary 2010-05-23, 14:44   #883
narciarka
Rozeznanie

Ja mam laptopa także go zamykam i się nie kurzy

jutro idę do szpitala więc będę spała na szpitalnej poduszce i moja cała poduszkowa kuracja pójdzie na marne ale jak tylko wrócę będę znowu dbać o poduszkę

a co do polskiego hip hopu lubię go słuchać i również polecam
Stary 2010-05-23, 16:08   #884
maryanna3
Zakorzenienie

Staram się staram tuturutu ale nasz rodzynek chyba już sam sobie znalazł jakieś dziewczę więc zwalniam się z funkcji agentki

Właśnie patrzę na opakowanie visaxinum i jest napisane: wyciąg z fiołka trójbarwnego, laktofaryna(wielofuncyjne białko), wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego, witamina PP, cynk, wyciąg z zielonej herbaty, witamina B6. Na ile ja zorientowana w chemii(matura a jakże) to sądzę że na nic Ci to nie zaszkodzi a pomóc może, to raczej zwykłe zioła i witaminy więc nie powinno się nic złego stać. Myślę że podaliby informacje o tym, że nie można stosować przy terapii hormonalnej a podali jedynie rzecz jasną, żeby nie stosować jako zamiennik zróżnicowanej diety. Na dermatologii cały wątek o visaxinum. Ja myślę że jeśli ktoś ma ostre zmiany skórne no to wiadomo, nic nie zdziałają te ziólka i witaminki ale jak coś od czasu do czasu wyskakuje tak jak mi to może pomóc. A kosztuje 20 zł

Apeluję żeby tak z tym kurzem nie przesadzać bo wpadniemy w paranoję utrzymywać cały czas względny porządek tam gdzie przebywamy i będzie ok. chill out!-czyli wyluzujcie i się nie stresujcie a muzyka to już jaką każdy lubi
Stary 2010-05-23, 18:13   #885
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Apeluję żeby tak z tym kurzem nie przesadzać bo wpadniemy w paranoję utrzymywać cały czas względny porządek tam gdzie przebywamy i będzie ok. chill out!-czyli wyluzujcie i się nie stresujcie a muzyka to już jaką każdy lubi
bez sterylności przecież.. ja będe sprzątał chyba co sobotę, ale zobaczę jak testy z szybkością osiadania kurzu

Rap i hip hop, chillout, lounge, nJazz, House Jazz oraz rock&roll są jedyną słuszną muzyką, no ale nawracać Was nie będę, z pewnością wolicie Eskę

Pozdrówki, party time..

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-05-23 o 18:15
Stary 2010-05-24, 17:56   #886
Tomaan
Raczkowanie

Przemyśleń ciąg dalszy..

Kiedyś moja Mama miała uczulenie i jakieś zaczerwienienia na skórze od proszku. Dziś uprałem poszewkę w płynie ale zwykłym, Woolite Kolor, zobaczymy co będzie. Co do poduszki, myślę, tak jak pisały dziewczyny wyżej, że nie tyle kurz nam w nocy przeszkadza co wszystko inne, co na poduszce się gromadzi, czyli "coś" z włosów, buźki itp.

Zapomniałem Wam napisać o testach pokarmowych-alergicznych, robiłem je rok temu na wszystko (w 3 przychodniach, bo nigdzie nie mieli kompletu) i wyszło mi, że jestem uczulony na orzech laskowy.

Nie jem.

Co do kurzu, to zastanawia mnie to, jak alergicy uczuleni właśnie na
kurz reagują na te roztocza, może kurz powoduje krostki tylko u tych na niego uczulonych?

Czytałem dzisiaj o diecie na trądzik:
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...owa_36533.html

i powiem szczerze, że w moim przypadku ona skutkuje, bo stosuję taką od paru miesięcy. Załamało mnie tylko to o czym nie wiedziałem - ser żółty, którego kocham!

Wczoraj np. zjadłem chipsy i wypiłem szklankę coli na domówce i dziś miałem jedną niespodziankę po 7 dniach spokoju. To na bank nie był zbieg okoliczności

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-05-24 o 17:59
Stary 2010-05-24, 18:05   #887
znikajac
Zakorzenienie

dołączam do posiadaczek trądziku

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 19:28   #888
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
dołączam do posiadaczek trądziku
witamy serdecznie
Stary 2010-05-24, 20:31   #889
tuturutu
Raczkowanie

Cytat:
no okej, już nie będę jedna dziewczyna muszę przyznać jest tu rzeczywiście fajna..
i tym ' jedna ' zraniłeś całą rzeszę fajnych dziewczyn z wątku !
kobietki, nie dajcie się !

Cytat:
Co do l-karnityny na odchudzanie, może coś spowodować bo to chemia, proszek, wolne rodniki
chemia, proszek wolne rodniki .. no cóż, przyjmuję ją w płynie, więc proszku tam raczej nie ma i jest dość ' naturalna ' w porównaniu do całej gamy odżywek jakie już wpadły w moje ręce .. dobra. będę sobie jej używać tak długo, aż nie będzie katastrofy. a może akurat pomoże ..

i witamy nowicjuszkę !
Stary 2010-05-24, 20:49   #890
maryanna3
Zakorzenienie

tuturutu:
l-karnityna jest dość łagodnym suplementem. kreatyna jest już trochę że tak powiem 'ostrzejsza' (wpływu na trądzik nie znam). generalnie, jak z większością, jeżeli nie masz uczulenia nic nie powinno się stać. tylko pamiętaj żeby ćwiczyć jak już to bierzesz

a 'chemię' to my mamy w chwili obecnej wszędzie...ścieramy te kurze:detergenty, chemia, owoce warzywa:chemia, wszelkie produkty spożycze z tak naprawdę niewiadomego źródła:chemia, sprzatamy dom:chemia itd itd. więc tego raczej uniknąć się nie da.
Stary 2010-05-24, 21:02   #891
tuturutu
Raczkowanie

Cytat:
tuturutu:
l-karnityna jest dość łagodnym suplementem. kreatyna jest już trochę że tak powiem 'ostrzejsza' (wpływu na trądzik nie znam). generalnie, jak z większością, jeżeli nie masz uczulenia nic nie powinno się stać. tylko pamiętaj żeby ćwiczyć jak już to bierzesz

a 'chemię' to my mamy w chwili obecnej wszędzie...ścieramy te kurze:detergenty, chemia, owoce warzywa:chemia, wszelkie produkty spożycze z tak naprawdę niewiadomego źródła:chemia, sprzatamy dom:chemia itd itd. więc tego raczej uniknąć się nie da.
Kreatyna ma znaczny i niestety negatywny wpływ .. A szkoda, niby takie bajery polepszenie nawadniania organizmu, działania antyarytmiczne itd. pamiętaj żeby ćwiczyć ? Kobieto ! Ja na siłowni spędzam więcej czasu niż w domu czasami, jestem praktycznie codziennie minimum 1,5h więc spokojnie

I ta cała chemia niby ma nam ułatwiać życie a w gruncie rzeczy okropnie szkodzi. I po co to wszystko ?

Ogólnie tragedia, wyszły mi dwa potwory POD OKIEM i kompletnie nie wiem co robić. Nie wyobrażałam sobie, że w tak delikatnym miejscu cokolwiek może wyskoczyć, a tu masz babo placek, od razu podwójnie.

Edytowane przez tuturutu
Czas edycji: 2010-05-24 o 21:06
tuturutu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 21:07   #892
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
i właśnie przez to jest trądzik, jest to choroba cywilizacyjna, w średniowieczu takiej nie było
Stary 2010-05-24, 21:48   #893
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Powiem wam, że od 2 tygodni stosuję kapsułki z wiesiołka znowu. Myślałam, że po prostu miałam taki fajny okres bez gul na plecach, dekolcie i szyi sama z siebie, bo lato/jesień. Ale widzę, że chyba jednak miał ten wiesiołek wpływ - znowu zaczynam się wygładzać

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 22:52   #894
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez narciarka Pokaż wiadomość
ja właśnie stosuje ją codziennie, mam taką specjalną do twarzy która jest miękka i nie szoruje nią mocno podrażnień po niej u mnie nie widać (a myję nią już pół roku) a dzięki niej pozbyłam się wągrów na nosie i mam cerę już prawie taką jaka być powinna, sporadycznie mi tylko coś wyskakuje

macie może jakiś sposób jak poradzić sobie z rozszerzonymi porami?

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

w moim przypadku kosmetyki z La roche posay w ogóle się nie sprawdziły wydałam na nie kupę pieniędzy a później byłam zawiedziona, tak samo jak po używaniu kosmetyków np z vichy
próbowałaś kiedyś kremu z perfecta no problem! gruszkowy? ja jestem z niego bardzo zadowolona a wiele kremów w życiu przetestowałam
Ciekawe co mówisz o tej szczoteczce, ja też mam taką mięciutką, ale próba używania jej do codziennej pielęgnacji to katastrofa... Ale ostatnio jej użyłam przy robieniu peelingu morelowego St. Ives. Myślałam sobie cały czas - kobieto, jesteś szalona, ale będziesz miała masakrę na paszczy - ale nie, o dziwo, efekt na następny dzień bardzo ładny. Ogólnie poprawa jest nawet pomimo faktu, że jestem chora i tydzień przed okresem.
Co do rozszerzonych porów... też próbuję z tym walczyć. Ostatnio namierzyłam, że OLAY wypuściło jakąś piankę na rozszerzone pory, ciekawe czy to skuteczne...? Nie żebym wierzyła w cuda.
A co do kremu - dzięki za sugestię, ale z perfecty korzystałam, moja skórka jest totalnie odporna i to jest powód dla którego wydaję coraz więcej pieniędzy na coraz droższe specyfiki... Dalej korzystam z 3 steps dla skóry tłustej Clinique'a - najpierw przez dwa tygodnie codziennie rano i wieczorem mydełko w płynie, tonik złuszczający i żel nawilżający, a teraz rano używam mydełka i nakładam żel nawilżający, wieczorem natomiast myję żelem, przecieram złuszczającym i nakładam jakiś inny krem - albo dynamiczny nawilżający dr. Nony, albo nawilżający kondycjonujący z wiesiołka, albo z serii aromatherapy (ylang ylang, dla skóry problemowej) Decleora. Grunt żeby to było mocne nawilżanie. Dzisiaj nabyłam mimo wszystko Pityval - będzie próba. I tak, jak widzicie, mieszam kremy - kiedyś mi kosmetyczka poleciła tego nie robić, ale prędko się okazało, że skóra mi się za szybko przyzwyczaja, a efekty jak się poużywa tydzień jednego a potem drugiego czy wręcz co drugi dzień się wymienia w moim wypadku są bardziej niż dobre.
Medeline, POPIERAM! Sama pożeram (4-6 kapsułek dziennie... ale zaraz po kupieniu miałam taką fazę, że pożarłam jednego dnia chyba ze 12). I naprawdę widzę poprawę. Pożeram Oeparol Agropharmu, aptekarze mówią, że jest najlepszy na rynku (ja już jako kilkulatka podkradałam go ojcu, uwielbiałam ^^) i właśnie od Agropharmu mam też krem kondycjonujący, kosztował jakieś 11 zł. Na pewno nie jest do stosowania na dzień bo za mocno natłuszcza skórę, ale na noc ekstra.
Tomaan, ciekawe po czym oceniasz tę fajność (i czy to oznacza spełnienie Twoich kryteriów), po awatarze (lub jego braku)? :P
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 23:00   #895
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
Tomaan, ciekawe po czym oceniasz tę fajność (i czy to oznacza spełnienie Twoich kryteriów), po awatarze (lub jego braku)? :P
nie, nie oceniam "fajności" po awatarze, nie jestem "dzieckiem NEO" tylko studentem z własną firmą

Dobranoc, życzę siły i optymizmu w walce z naszymi problemami!
Stary 2010-05-25, 08:49   #896
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Lirriel, ja chyba też jestem odporna na większość "Tanszych" kosmetyków, więc raz na ok pół roku wydaję 200 zł na La Roche... Cerę na twarzy mam ładną, niewiele wągrów, ale wyskakujących pryszczy nie udaje mi się samymi kosmetykami zwalczyć Najczęściej wyskakują mi te podskórnem co mnie dobija Jeśli chodzi o wiesiołek - tak, dokładnie z tej firmy zażywam. Zimą wróciłam na jakieś 3 tyg do wiesiołka, ale w aptece dostałam jakiś inny i nic mi to nie dało

A co do wcześniejszych tematów... Kurz? Jeśli to dziadostwo przysparza mi krostek... Cóż, idę rozprawić się z tymi draniami jeżdżącymi na głownej drodze pod moim blokiem

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-05-25 o 08:54
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 09:05   #897
Lirriel
Zadomowienie

Ano właśnie, jak ostatnio kupowałam, to aptekarka mówiła, że pojawiło się kilku innych producentów, ale ten z agropharmu jest po prostu najbardziej optymalny i to zawsze jego poleca klientom. Teraz to już wierzę na słowo, choć nie wątpię, że jest on droższy od innych.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 15:02   #898
Tomaan
Raczkowanie

Dzisiaj odkryłem płyny do płukania na pewno nie drażniące skóry:
http://www.silan.pl/produkty/sensitive/

Proszek i płyn Sensitive jest także produkcji firmy E:
http://www.pzcussons.com.pl/marki/produkty/2/2

oraz Lenora:
http://lenor.pl/index.php?id=2

martwi mnie tylko, to, że nie ma płynu do czarnego z serii Sensitive. Nie wiem też czy takimi płynami można prać kolorowe czy to tylko do białego? Jakaś rada?

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-05-25 o 15:07
Stary 2010-05-25, 15:17   #899
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gogela Pokaż wiadomość
witamy serdecznie
Cytat:
Napisane przez tuturutu Pokaż wiadomość

i witamy nowicjuszkę !
dziękuję za miłe przyjęcie

Przez kilka ostatnich dni jadłam duuuużo ketchupu, muszę przystopować, bo wczoraj i dziś wyskoczyły mi nowe pryszcze, a kilka dni temu miałam jedynie ślady po nich - dzięki kremu z AA (taki w czarnym opakowaniu, ponoć do cery alergicznej, a jednak leżał w kosmetykach dla cery tłustej/mieszanej - chociaż z tego co pamiętam to pisało coś tam też o cerze mieszanej) mam nadzieję, że nie przestanie działać, bo niestety najczęściej jest tak, że po kilku dniach/miesiącach stosowania kosmetyk już nie pomaga

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-05-25 o 15:19
znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 15:34   #900
Tomaan
Raczkowanie

Ha! Znalazłem!

http://www.persil.pl/produkty/asorty...azliej_skorze/

Do koloru i do prania a nie tylko do płukania.. zostało tylko znaleźć coś do czarnego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości