|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z brązu na blond - wątek zbiorczy
Staram sie dbać cały czas
umyć włosy przed dekoloryzacja? Oczywiście razem z maskami itd? Czy zostawić je w troche przetluszczonym stanie? Wiem ze przed farbowaniem lepiej mieć włosy troche przetluszczone
Edytowane przez Karolajna1993 Czas edycji: 2013-11-26 o 16:55 |
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Nie musisz ich myć, a już na pewno robić masek, bo mogą zablokować/osłabić działanie.
Zbyt tłuste też być nie powinny.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
To może szampon oczyszczający?
|
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
Umylam włosy szamponem garnier fructis goodbye damage i sa takie suche ze masakra :/
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz, będą lżejsze i lepiej przyjmą
. Tylko porządnie wypłucz z włosków szampon i je podsusz.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieje ze jutro chociaż deko dobrze wyjdzie na tych suchych włosach.
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Oby
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
Witam
jestem po wizycie. Miałam robiona deko. Kolor wyszedł tylko troche jaśniejszy. Zdecydowałyśmy z fryzjerka ze w piątek zrobimy cała głowę pasemek a za 3 tygodnie położymy na to parme blond. Nie daliśmy dziś farby bo podejrzewaliśmy ze nie złapie. W piątek dodam zdj po deko i z zrobionymi pasemkami---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Rozjasniac będziemy utleniaczem 6 %. Nie wiem tylko czy rozjasni on włosy wystarczająco bardzo ale zobaczymy |
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
No to fajnie, bardzo fajnie.
Czekam na fotki. Ale Ci powiem- nie rób sobie pasemek. To jest zło totalne, raz tylko dałam się w to wrobić- na brązie pierwszy raz były rude. Odrosty po tygodniu. Drugi raz wyszedł blond, pasma przesuszone jak nie wiem. Odradzam.
|
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
Tez ich sie bałam ale tylko 3 tygodnie będę je miała na głowie bo potem nakładamy blond farbę. Pasemka dajemy tylko by rozjasnic włosy i żeby nie sciemnialy.
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, coś mi się tu dziwnie nie podoba. Pasemka na całą głowę- czyli innymi słowy rozjaśnienie całych włosów czy zwyczajne pasemka? Ten blond Ci potem niezbyt równo wyjdzie.
Ale grunt, byś była zadowolona.
|
|
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
Hmm zobaczymy. Przestraszylas mnie :/ zobaczymy co jutro wyjdzie. Jestem kolejny raz przerażona.
|
|
|
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
Witam ja juz po wizycie u fryzjera. Włosy mam rudo blond. Zastanawiam sie co dalej. Zdj dodam niedługo
|
|
|
|
|
#914 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiscie, ze beda mialy rudawy odcien. A czym robilas?
|
|
|
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
Fryzjerka robiła rozjasniaczem 6%
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
Oto moje wlosy
1. Wlosy przed farbowaniem i deko 2. Wlosy po deko 3. Wlosy po rozjasnieniu rozjasniaczem 6% |
|
|
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
Co sądzicie? Jakoś dziwnie wyglądam w tym blondzie. Sadze ze mi nie pasuje ale może muszę sie do niego przyzwyczaić. Fryzjerka powiedziała bym farbowała odrosty rozjasniaczem u niej ale nie mam zamiaru cały czas wydawać kasy na fryzjera i dawać na włosy rozjasniacza. Chce pofarbowac wlosy za 2 tygodnie farba sama w domu bo nie podoba mi sie ten rudo blond kolor. Sądzicie ze 2tygodnue to za mała przerwa czy wystarczy? Szczerze mówiąc jestem załamana tym jak wyglądam.
|
|
|
|
|
#918 |
|
Przyczajenie
|
hej, mam do was takie pytanie ... mam aktualnie włosy w kolorze jasny brąz część naturalna część farbowana (juz sama nie pamiętam gdzie jest jaki kolor). ostatnio postanowiłam zmienić kolor na ciemny/sredni brąz. w drogerii pani doradziła mi farbę rozjaśniającą syoss hollywood blond które rozjaśnia włosy o 3 tony. na próbę nałożyłam farbę tylko na jedno pasemko, zmyłam po godzine (trzymałam 15 minut dluzej niz w ulotce) i praktycznie nie chwyciło. jedynie wlosy u samej nasady ok. 2 -3 cm uzyskały jasniejszy kolor.myslicie ze nałozyc reszte farby na cale wlosy jutro ? nie wiem czy po prostu na moich włosach kolor zlapie jedynie u nasady czy może taki efekt to wina tego, że źle nałozylam farbę bądz źle wymieszałam tą malą część na to pasemko?
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 |
|
Przyczajenie
|
ponad pół roku temu rozjaśniałam włosy w ten sam sposób i wyszedł blond, fakt, że miałam wtedy o większe odrosty ale na pewno na części włosów była pozostałość farby. co w takim przypadku mogę zrobić? zwykły rozjaśniacz np z joanny i na to farba czy konieczna będzie dekoloryzacja?
|
|
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
Zrób dekoloryzacje
miałam robiona w tym tygodniu i nie żałuje. Możesz w sumie wyżej w komentarzu zobaczyć moje włosy i ich zmianę po deko i po rozjasniaczu
|
|
|
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy Ci pasuje czy nie to nie ocenimy, kiedy dodajesz zdjęcie tyłem . Po prostu to spora zmiana, więc pewnie musisz się przyzwyczaić.---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#923 |
|
Raczkowanie
|
No pewnie masz racje. Muszę jakiś czas mieć ten blond żeby sie przyzwyczaić. Hmm tylko to jeszcze nie jest to. Włosy chce mieć jaśniejsze choć moja góra wlosow jest bardzo jasna a dół rudy. Zostały mi tylko 3 tygodnie by doprowadzić moje włosy do koloru blond. Jak myślicie co teraz zrobić? Myślałam o farbie ale fryzjerka mi powiedziała ze będę musiała do niej dodać utleniacz co najmniej 9% co mnie zdziwiło. Myślałam o jakiejś farbie z drogerii by ten dół rozjasnic i mieć jednolity kolor. Będę juz farbowała włosy w domu bo u fryzjera za pasemka zostawiłam 200zl. Na co fryzjerka doradziła bym robiła włosy pasemkami i rozjasniaczem cały czas u niej bo po farbie szybko bedzie widać odrost.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
To co polecacie na ta moja radość?
|
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
Z jednolitym kolorem chodziło mi o to by ten blond na gorze i rudy dół miały taki sam kolor
refleksy ciemniejsze bądź jaśniejsze mogą byc. Tylko żeby nie było tego rudego. To może zrobię ta kąpiel rozjasniajaca na tym rudym czymś a potem na całość nałoże jakas farbę. Tylko powiedz co kupić i jak zrobić ta kąpiel i ile odczekać od ostatniego farbowania. No i czy od razu po kąpieli nałożyć farbę czy odczekać. Przepraszam za tyle pytań ale ja sie nie znam na tym wszystkim :/---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Moje włosy po umyciu sciemnialy tam gdzie były radości. Teraz mam jakiś taki średni ciemny blond i rudy oczywiście |
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie wytłumaczę Ci zaraz dlaczego masz teraz problem . Masz na głowie mieszankę blondu i rudości- której to mieszanki nie byłoby, gdyby nie było pasemek (dlatego Ci je odradzałam). Żeby zgasić rudość mogłabyś na RUDE WŁOSY położyć farbę z popielem. Wtedy ta rudość zostałaby zgaszona. Popiel jednak położony na WŁOSY ZŁOTE może dać zielony. A wątpię, byś mogła przy tej długości nałożyć farbę tylko na rudość i blond ominąć. Wersja druga- kąpiel rozjaśniająca. Jeśli nałożysz ją na całą głowę- część która teraz jest blond wyjdzie bardzo bardzo blond jasno, część ruda po prostu jako złoty blond. Przykryjesz farbą, dajmy na to blond z poziomu 9- będziesz mieć widocznie nierówne refleksy. I ot problem z pasemkami. Mimo wszystko jednak skłaniam się ku kąpieli i farbie potem, mniej ryzykowne, chociaż refleksy będą. Kąpiel możesz robić kiedy chcesz, zależy od stanu włosów. Poczekaj może jeszcze trochę, odżyw je, popłucz farbę. Farbę potem- to samo. Tylko bez płukania. ![]() Kąpiel: Kupujesz rozjaśniacz (biorąc pod uwagę długość Twoich włosów, weź dwie saszetki). Polecam Vicent Ledier albo Elgon. Fryzjerskie, lepsze, nie baw się w żadne sklepowe specyfiki palące włosy. Kupujesz oxydant (też sklepy fryzjerskie), do kąpieli chyba najlepszy 9%. No i kupujesz lekki szampon z prostym składem (Barwa, Joanna, coś takiego "kioskowego" wprost). Mieszankę robisz w proporcjach (przykładowo) 60g rozjaśniacza+ 60g oxydantu+ 15g szamponu. Mieszasz i nakładasz na włosy na 30-50 minut, potem dokładnie zmywasz. Kontoluj kolor włosów podczas procesu, zacznij nakładać mieszankę od najciemniejszych części. No i potem, czy za parę dni farba docelowa- słomkowy czy słoneczny blond, bo jak dobrze pamiętam taki chciałaś. I akcja pt. odżywianie.
|
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Zrobię sobie ta kąpiel rozjasniajaca starając sie ominąć ten blond na gorze. Może sie uda. A potem po kilku dniach nałoże na to farbę. Zamówień chyba ten rozjasniacz i oxydent na Allegro bo kąpiel będę robiła za tydzień. Moja koleżanka ma podobny problem i za tydzień wybiera sie do fryzjera pewnie tez na pasemka co jej odradze choć zobaczymy. Obie dążymy do blondu tylko ze ona od czerni ale juz jest po dwóch dekoloryzacjach.
|
|
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

umyć włosy przed dekoloryzacja? Oczywiście razem z maskami itd? Czy zostawić je w troche przetluszczonym stanie? Wiem ze przed farbowaniem lepiej mieć włosy troche przetluszczone

Zbyt tłuste też być nie powinny.

. Po prostu to spora zmiana, więc pewnie musisz się przyzwyczaić.