![]() |
#961 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Ha, tyle tu ciekawych teorii można się naczytać, ciekawe czy ktoś kiedyś je wszystkie sprawdzi. Przydałoby się. Moim zdaniem nie ma wpływu. Ale np. niektórzy sądzą, że dieta nie ma wpływu, inni, że ma, więc pewnie z gumami jest podobnie - różne będą opinie, żadnych konkretów.
Dzisiaj zapytałam pani dermatolog o ten wasz ostatnio omawiany kurz i zmianę poszewki na poduszkę. ![]()
#962 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a na wyjazd ze znajomymi polecam takie mokre chusteczki do twarzy które oczyszczają, tonizują i nawilżają ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do tabletek drogie Panie to wybór macie duży, warto więc poradzić się rożnych ginekologów a nie jednego, tak samo jak z dermatologiem. Tak myślę, że jeśli to hormony u mnie, za które nigdy się konkretnie "nie wziąłem", to chyba będe musiał zrezygnować z wypraw na imprezy i wrocławski rynek.. tam tak często mi skacze testosteron, że masakra.. wiecie, teraz ta moda na legginsy i odkrytą pupę u kobiet ![]() ![]() Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-05-31 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz odstawiłam wszystkie kremy. Bo wszystko mnie zapycha, mam coraz więcej zaskórników
![]() ![]() Myję tylko twarz żelem Babydream i przecieram hydrolatem geraniowym. Czasem też pryskam wodą termalną Avene. Wiem, ze to nie jest wyjscie na dłuższą metę, bo już czuję lekkie przesuszenie, ale zamowilam ten krem: http://www.joppaminerals.com/product...cai-Berry.html Nie ma zadnych bytelyne glycon, propylene glikol, gliceryny... Mam nadzeje, ze cos sie poprawi, bo mam juz dosc tej kaszy na twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
Tych gum do żucia bym nie bagatelizował, to czysta chemia chociaż ja puszczam dużą paczkę Orbit tygodniowo..
Czytałem teraz to: http://kuchnia.wp.pl/index.php/gallery/prop/id/146 ale o gumach nic nie było. O! Zrobię test nr 92, odłożę gumy na miesiąc, ale te do żucia tylko ![]() http://www.poradnikzdrowie.pl/forum/thread/2618/2/ Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-05-31 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() odnośnie tego kosmetyku nie widzę informacji jakie jest pH ![]()
jesteśmy razem już... ![]() Edytowane przez narciarka Czas edycji: 2010-05-31 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I zazdroszczę tym dziewczynom co je widzisz bo ja swoich legginsów i tuniki nie zakładałam masę czasu przez te deszcze i ogólne brrr zimno pod koniec maja ![]() Aha ginekologów odwiedzałam w sumie 3 więc... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
też tak sądziłam, ale kilka dni temu mnie strasznie wysypało, wcześniej tez tak było, i myślę, że żucie gum może mieć na moją cerę jakiś wpływ..
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, wiadomo że sporo tam jest substancji które niekoniecznie można nazwać pożytecznymi i bezpiecznymi. Ale to tak samo jak myjesz się kosmetykami z chemikaliami, jesz serki, jogurty w których aż się roi od dziwnych nazw których nikt nie rozumie itd. Ale myślę też że bez przesady, jeśli nie spożywasz jej w ilościach kosmicznych to nie wiem czy to możliwe. Czy ten wysyp był bezpośrednio(znaczy w przeciągu jakiś 2-3 dni) po wyżuciu gum? Ja najpierw przyczyny szukałabym gdzieś indziej, może po prostu jesteś przed okresem wtedy zawsze z cerą gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj odebrałam wyniki wymazu. Wyszło mi, że mam gronkowca kogaulazo-ujemnego i corynobacterium sp. Antybiogramu nie dostałam, pani w laboratorium stwierdziła, że to jest niegroźny rodzaj gronkowca. Szczerze mówiąc to myślałam, że wszystkie rodzaje gronkowca są mniej lub bardziej groźne i trzeba je leczyć no ale ja się kompletnie nie znam na wymazach i bakteriach. Jednak poszukałam w internecie informacji na temat tego gronkowca i znalazłam np. wypowiedź dziewczyny która tez go miała i powodował on u niej trądzik, dostała antybiogram i leczyła go doxycyklina. Nie wiem już co o tym wszystkim myśleć zwłaszcza, że od kilku dni codziennie wyskakuje mi po kilka ropnych pryszczy a nigdy tak nie miałam i byłam prawie że pewna, że coś złego na tym wymazie wyjdzie, dostanę antybiogram i wszystko się wyjaśni. No ale dobra 9 mam wizytę u dermatologa, zobaczymy co powie. Ale naprawdę jestem przerażona bo mój trądzik to zawsze była taka drobna kaszka, a ropne wypryski rzadko a tu teraz codziennie po kilka...nie wiem co się dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2010-05-31 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpierw bralam Diane 35 przez 9 miesiecy, teraz biore yasminelle, koncze 2 opakowanie, i narazie jest cera ok, tzn taka jak przy dianie..oby sie to utrzymalo.. zeszlam z mocnych tabletek na slabsze bo chce je wkoncu porzegnac...i tez slyszalam ze drastyczne nagle odstawienie tabletek nie jest dobre i lepiej stopniowow schodzic ![]() Olka a jak u ciebie? dawno nic nie pisałas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
A u mnie się nałożyły przesilenie choroby i czas przed okresem... efekt? Wysyp, tragiczny i makabryczny, nawet na policzku, gdzie od dawna już mi nic się nie pojawiało! I przesuszona skóra, wyraźnie widoczna pod podkładem... A tu na uczelnię trzeba chodzić, dzisiaj cały dzień spędziłam na myśleniu jak tragicznie muszę wyglądać jak ktoś na mnie patrzy i pilnowałam, żeby mi włosy spadały na twarz... no koszmar...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Rozeznanie
|
na pewno nie jest aż tak źle jak myślisz
![]() co tak ucichło na tym wątku? ![]()
#979 |
Raczkowanie
|
Bo przestałem pisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
1. Hey girls, a taki krem Nivea Control Shine byłby dobry dla faceta z cera skłonną do trądziku?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...3&produkt=5064 2. Czy w ogóle facet potrzebuje kremów typowych dla facetów z serii Man itp. czy to tylko reklama? Mamy jakiś inny skład skóry czy coś w tym stylu? ![]() 3. Czy na takim kremie przeżyję lato, opalanie i słońce? Będzie okej do twarzy na cały sezon jak i na narty w góry? Może być do stosowania rano po kuracji Differinem? 4. Może jest tu jakaś kochana, która porównałaby skład tego kremu Cntrol Shine z tym kremem, którego używam aktualnie: http://bi.gazeta.pl/im/7/5468/z5468647M.jpg Będę super wdzięczny.. nie znam się na tym. Kiedyś go używałem ale nie pamiętam jak miała się wówczas moja sytuacja. Wiem tylko, że nie zatyka porów i pachnie 16letnią dziewczyną ![]() Czy on przeciwdziała świeceniu się skóry? Cholera, dużo tego, czy może jednak wystarczy sam tonik z tej serii, który też niby zapobiega świeceniu się cery..? Hm, poradźcie bo jutro idę do Rossmana. Brakuje w serii Young Nivea płynu micelarnego.. Już tyle mi pomogłyście, za co dziękuję w ukłonie ![]() Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-04 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem serie "Man" to włąsnie dobrze rozegrany chwyt marketingowy
![]() Jeśli chodzi o pielęgnację cery trądzikowej to wg mnie nie ma podziałów na damskie i męskie kosmetyki. Ja np. myję twarz żelem mojego chłopaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
Proszę jeszcze o czyjeś wypowiedzi
![]() W ogóle to czy to nawilżania skóry trądzikowej, co jeden dzień p-o Differinie, mogę używać łagodnego balsamu Nivea po goleniu zamiast kremu? On ma zapach rumiankowy, krem żadnego. Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-05 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Ja też uważam, że jeśli chodzi o skórę trądzikową to i faceci i dziewczyny mogą używać tych samych kosmetyków, a te serie "Men" to tylko taki chwyt żeby faceci chętniej kupowali.
Co do tego kremu to używałam go jak nie miałam jeszcze jakiś większych problemów z cerą i nie robił kompletnie nic, ani nie nawilżał wystarczająco( wręcz przesuszał, to pewnie przez to, że ma alkohol dosyć wysoko w składzie), ani nie przeciwdziałał świeceniu. Więc ja osobiście poszukałabym czegoś innego ![]() Bo jak na lato, opalanie i słonce to najlepszy byłby jakiś krem z filtrem. A czy w ogóle przy kuracji Differinem latem nie trzeba używać wysokich filtrów? Bo ja kiedyś używałam Epiduo, tez z adapalenem i dermatolog kazał mi używać filtru minimum 30. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten krem AA wygląda okej, ale nie lepiej mieć wszystko z jednej firmy i serii? Ten krem AA posiada antyoksydanty w składzie, ale przecież takie rzeczy są w warzywach i owocach.. Zgłupiałem już. Wiele rożnych opinii, czytałem ok. 60 rożnych pokolei. Jak to krem wysusza? Eh ;( Boję się, że wciągnę się tak jak Wy, w to całe szukanie swojego KWC ![]() Hmm.. płyn micelarny, potem tonik Nivea a potem krem.. tylko jaki? Może co miesiąc inny i sam na końcu wybiorę odpowiedni? Na celowniku Nivea for Man, Nivea Anty Shine oraz powyższy krem AA.. Nie wiem też czy nie wrócić do mycia twarzy żelem i wodą z kranu. Czy wiele z Was, z dużych miast, ma po kranówce problemy z cerą? Zrobię tak! Pójdę po tonik AA z serii Young: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...bakteryjny.htm i po krem z AA i wypróbuję przez miesiąc. Potem kupię odpowiedniki z Nivea Young i wyciągnę wnioski. Dzięki! ![]() Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-05 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
jesteśmy razem już... ![]() Edytowane przez narciarka Czas edycji: 2010-06-06 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy kremem mogę także smarować plecy i czy tonik też trzeba (przy micelu) stosować na noc czy tylko na dzień? Słuchajcie dziewczyny, nigdzie temu kremu i tonika AA Young nie mogłem dorwać we Wrocławiu. Byłem zaskoczony, obskoczyłem 4 Rossmany, konkurencję Farm coś tam i markety. Nie pytałem w aptekach, zmuszony byłem kupić krem i tonik Nivea Young ale po tym kupię AA. Widziałem jeszcze to samo z serii 20+, o którym jeszcze na KWC nie czytałem.. W takim razie krem stosuję na buzię rano, po dniu, kiedy stosuję Differin. Latem codziennie będę dawał krem. * * * Przeszukałem wszystkie kremy z kategorii kremy dla cery trądzikowej: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/katego...recDSC&kat=106 ale szukałem tylko tych z filtrem (nie wiem dlaczego i po co ten filtr :P ale tak polecacie), znalazłem 3: 1. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...filtrem-UV.htm (niedostępny) 2. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...m-matujacy.htm 3. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...enia-skory.htm Który najlepszy i dlaczego żadna porządna firma nie robi takich kremów z filtrami tylko jacyś słabi gracze? Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-07 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Ja niedługo skończę 16 lat. Z trądzikiem męczyłam się 3 lata. Pewnie niektóre z was wiedzą czym jest trądzik w gimnazjum. Wyśmiewanie się przez rówieśników, głupie uwagi.. Zaczęłam chodzić do dermatologów. Co jakiś czas nowy antybiotyk, smarowidło, które nie przynosiło spektakularnych efektów. Po jednym z antybiotyków miałam taki wysyp, że nie miałam na twarzy miejsca bez krostek. I w końcu zaczęłam brać Diane. Pomogła. Zostały mi niestety przebarwienia, ale z nimi idzie jakoś żyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Natali a nadal ją bierzesz czy juz odstawiłas? Robiłas przed badania hormonów?
Ja chyba tez sięgne po jakies antykoncepty(zaraz ide dzwonic do gina), wolałabym Diane nie.. bo mój organizm jest juz tak zmasakrowany ze przedzej skoncze w grobie, jak znowu zawale wątrobe.. U mnie pogorszenie, mam od paru dni na wszystko wyje*ane, dzisiaj jakies wrecz mysli samobójcze. Wiadomo, ze nie tylko przez trądzik, raczej przez całokształt 'egzystencji'... Dzwieczyny, robiąc wymaz mam nabrac rope z pryszcza na ten patyczek tak? Zamówiłam taki oto ciekawy przedmiot co się zwie wymazówka i zamierzam sama pobrac , bo u mnie w lab przyjmują tylko pobrane. |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Tak, najlepiej przebić wyprysk jednorazową igiełką i tą ropę co wyjdzie nabrać na patyczek, tak przynajmniej robiła mi pani w laboratorium jak byłam na wymazie
![]() Ja mam też ostatnio okropny humor, pogorszenie straszne i już po prostu nie wyrabiam psychicznie, nic mnie nie cieszy, tylko ryczeć mi się chcę jak w lusterko patrzę. Byłam dzisiaj u nowej pani dermatolog, ogólnie dobre wrażenie na mnie zrobiła, wizyta trwała bardzo długo, o wszystko się szczegółowo wypytała, nawet obejrzała moje wyniki hormonów i zauważyła, że mam za niski estradiol, powiedziała, że to też może być przyczyną trądziku i zaleciła wizytę u endokrynologa, fajnie bo sama miałam zamiar iść już się nawet zarejestrowałam i 24 idę. Przepisała mi duac i tetralysal. Kurczę szczerze mówiąc to nie bardzo mam ochotę brać antybiotyk i to co najmniej 3 miesiące, boję się początkowego wysypu, nie wiem czy zdołałabym wytrzymać jakiekolwiek pogorszenie, bo jestem naprawdę w kiepskim stanie psychicznym, no i obawiam się, że i tak po odstawieniu wszystko wróci bo czytałam, że wiele osób tak ma... dziewczyny czy któraś z was brała tetralysal i może powiedzieć jakie były efekty, czy był wysyp na początku? Myślę, że wykupie duac a z tym antybiotykiem wstrzymam się do wizyty u endokrynologa, bo coś czuję, że problem jest jednak w tych hormonach. I też coraz częściej myślę, żeby zacząć brać jakieś tabletki antykoncepcyjne, no ale właśnie też Diana wydaje mi się za silna, ale nie wiem jakie inne "lżejsze" tabletki antykoncepcyjne naprawdę dobrze wpływają na cerę, bo z takich typowo leczniczych na trądzik to chyba właśnie jest tylko diana, syndi 35 i OC-35, ale one są z tego co się orientuje tak samo silne jak Diana. ooo własnie zobaczylam Twój post kasiam, to z tego co piszesz to warto byłoby sie zastanowić nad yasminelle ![]() Edytowane przez Madelaine Czas edycji: 2010-06-09 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.