|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#991 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 476
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
Kupi³am farbe Loreal Recital Preference A3 Havane Jasny Bursztyn
http://www.swiatkobiet.com.pl/zakupy...dukty/1411.jpg Ju¿ jej kto¶ z Was u¿ywa³ ?! |
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi sie marza brazowe wlosy, jednolite.... Sama z natury mam br±zowe, ale jakies takie wyplowiale, zachcialo mi sie farbowania i teraz mam za swoje - czarne. Ehhhhhhhhhhhhhh mam nadzieje ze sie zmyje ta farba. Podejrzewalam ze wyjda czarne, a trzymalam tylko 20 minut.
|
#993 |
|
Konto usuniête
|
Z br±zowymi farbami tak czesto bywa ¿e wychodza bardzo ciemne (prawie czarne) dlatego te¿ nie sugerowa³abym siê zbytnio kolorem w³osów modelki na opakowaniu. Radze kupowaæ o ton ja¶niejszy ni¿ ten który nam siê podoba i trzymaæ z 5 min krócej ni¿ radza w ulotce.
|
|
|
|
#994 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Witam, przebrnê³am przez ca³y w±tek
, ale niestety dalej nie wiem co zrobiæ. Otó¿ w maju diabe³ mnie podkusic aby ufarbowac w³osy wella safir± kolor drzewo hebanowe. Na poczatku wysz³y czarne jak smo³a, do tego zac¿ê³y wypadaæ, wrêcz wychodziæ pasmami. Po tygodniu zdecydowa³am sie obci±æ w³osy z d³ugich na takie do ramion, troche je to odci±¿y³o. Kolor sie lekko tylko wyp³uka³ do bardzo ciemnego br±zu, gdy pojawi³y sie odrosty, chcia³am to troche rozja¶nic i po³ozy³am palette natural&easy kolor: z³ota swietlista mokka, na opakowaniu ciemny szatyn raczej. Ku mojemu zdziwieniu kolor na odrostach wyszed³ rudy . Teraz siê zastanawiam czy casting ciemny blond chamois pokryje mi równo w³osy, bez rudego po³ysku i waham sie miedzy nim a jasnym br±zem castinga. W³osy mam teraz ciemny br±z, odrosty rude i rudawy odcieñ. Porad¼cie co¶.
|
|
|
|
#995 |
|
Konto usuniête
|
Galinda odradzam kupowanie farb Palette czy Wella. Strasznie niszcza w³osy. Najlepsza farba (wed³ug mnie i moich kole¿anek) to Loreal a z tych tañszych Garnier. W³osy s± po nich l¶ni±ce a kolor utrzymuje siê spowodzeniem 3 - 4 tygodnie. Je¿eli masz w³osy ciemny br±z ¿adn± farba nie ufarbujesz ich równomiernie na blond. Je¿eli kupisz blond rozja¶niaj±cy nawet o 3 tony masz jak w banku ¿e wyjd± rude albo kurczakowate. Wiem to z do¶wiadczenia. Je¿eli chce swoje w³osy rozja¶niæ kup dekoloryzator a nastepnie na³u¿ farbe (najlepiej) tej samej firmy wtedy masz pewnosc ¿e kolor we¼mie.
|
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 959
|
dziewczyny a jak rozjasnic o kilka tonow ciemna czekolade z castinga ... marzy mi sie braz ...
|
#997 |
|
Przyczajenie
|
Oj dekoloryzacja, to juz ostateczno¶c, czyta³am tu, ¿e ciemny blond castinga wychodzi jak zimny br±z, dlatego sie zastanawiam. Dziewczyny jesli farbowa³y¶cie castigiem na br±z dajcie znaæ.
Co do rozja¶nienia ciemnej farby to równiez na wizazu wyczyta³am, ¿e szampon przeciw³upiezowy ziaja, i witamina C w proszku wymieszana z od¿ywka. Podobno kolor sie wyp³ukuje. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#998 |
|
Konto usuniête
|
Nie koniecznie szampon Ziaja. Ka¿dy szapon przeciw³upie¿owy sprawia ¿e kolor siê wyp³ukuje, w³osy s± matowe i bez po³ysku.
|
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 304
|
. Chcia³abym otrzymaæ ch³odny odcieñ br±zu, a wiêc jaki kolor musia³abym teraz na³o¿yæ, aby taki otrzymaæMog³am siê domy¶leæ, ¿e korzenny br±z, bêdzie wpada³ w rudy
|
#1000 |
|
Konto usuniête
|
Je¿eli myjesz codziennie w³osy to farba (szamponetka) powinna szybko siê zmyæ. Radzi³abym Ci z tydzieñ poczekaæ do kolejnego farbowania. A nie my¶la³a¶ o normalnej farbie ?! Szapon do farbowania jeszcze bardziej niszczy w³osy, Powie Ci to ka¿da fryzjerka.
|
|
|
|
#1001 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 352
|
Cytat:
![]() edit: mala pomylka. to nie byl br±z a jasny br±z
do twardego st±pania po ziemi nie nadaj± siê buty z miekk± podeszw±. .. . ... Edytowane przez untouchable Czas edycji: 2007-08-22 o 22:21 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1002 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 304
|
Cytat:
jestem w szoku, bo ja zawsze my¶la³am, ¿e farba bardziej niszczy w³osy, ale dobrze wiedzieæ, ¿e jest odwrotnie![]() A jakim kolorem powinnam pokryæ moje 'kasztanowe' w³osy, zby otrzymaæ ch³odny (raczej ciemny) br±z?? ![]()
|
|
#1003 |
|
Przyczajenie
|
bardzo proszê o fotke, jesli masz. Nie ukrywam, ze chodzi mi o zimny odcieñ br±zu, a naczyta³am sie wiele dobrego o castingu, wiec obstawiam tem szampon.
|
|
|
|
#1004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fotke dam jutro bo teraz nie mam sk±d wzi±¶æ. Po po³udniu ju¿ powinna byæ. A ten mój odcieñ to zimny raczej nie by³
|
|
#1005 |
|
Przyczajenie
|
Tak, tak zauwazy³am, ale interesuje mnie ten odcieñ, wiêc czekam na foto i napisz jeszcze jaki by³ Twój kolor wy¶ciowy.
|
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 123
|
Jutro wybieram siê do fryzjerki. ¦cinam w³osy do ramion i pozbêde siê czê¶ci czarnych k³aków po szamponach i farbach Palette. Odrosty i w ogóle ca³± d³ugosc potraktujê ciemnym blondem Castinga i zobaczê co z tego wyjdzie. Mam nadziejê, ¿e bedzie to wreszcie upragniony br±z, a nie czerñ. ¯yczcie mi powodzenia
|
|
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kolor wyj¶ciowy to byl moj naturalny taki jakis ciemny blond (fotka 1 i 2) fotka nr 3 po uzyciu jasnego brazu castinga po jednym myciu ![]() na nr4 po 4-5 myciach (ju¿ w sloncu bylo widac rudawy) a na fotce nr5 po bodajze 3-4 tygodniach (z tym ze z tylu mi schodzilo nie rownomiernie ae juz innej fotki nie mam)
|
|
#1008 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Powodzenia. I zamie¶æ fotki, po zabiegu, koniecznie. |
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 982
|
Dziewczyny poratujcie!!!!
Mam rozjasniane wlosy, i to dosc mocno bo od dluzszego czasu nosze platynowy blond. Czasem fundowalam sobie czekoladowy balejage ale postanowilam na jesien przefarbowac sie na ciemno, taki kolorek ala mleczna czekolada. I teraz pytanie, bo wolalabym zrobic to samodzielnie w domu niz u fryzjera. Jaki kolor farby bedzie odpowiedni, by przypadkiem nic rudego mi nie wyszlo? Czy lepiej od razu potraktowac sie farba czy moze lepiej szamponem? Na przyszla wiosne pewnie znow bede chciala blond... Bede wdzieczna za odpowiedz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1010 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
DZIEWCZYNY. mam pytanko. Co trzeba zrobiæ ¿eby daæ tu swoje zdjêcie?? Bo chcia³am Wam pokazaæ mój kolorek. proszê o odpowied¼.
|
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
Klikasz na "zarz±dzaj za³±czikami" pod okienkiem w którym piszesz widaomo¶æ (dodatkowe opcje) albo klikasz nad okienkiem w rz±dku kolor czcionki, rozmiaru, koloru na ikonke agrafki
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 350
|
Cytat:
Mam ten sam problem... jednak nie farbowa³am castingiem tylko palette i te¿ chcia³am czekolade a wyszed³ mi strasznie ciemny br±z. Postanowi³am wiêcej nie bawiæ siê w to sama i pod koniec miesi±ca idê do fryzjerki mo¿e ona uzyska ³adny br±zik
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 541
|
Ja w³asnie siedze z jak±s br±zow± farb± garniera na w³osach, zobaczymy co to wyjdzie
|
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nio ja znalaz³am w drogerii takie cudo ... moze z³apie tym bardziej ¿e do ciemnych w³osów i zeby je rozjasnic dekoloryzacja na moich w³osach 200-250 z³ zalezy ile materia³u z³uzyja
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 415
|
Cytat:
Lepsze s± te Loreal Recital Preference Przynajmniej ja tak mia³am ![]() loreal.jpg |
|
|
|
|
#1016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napisz efekty jak jej u¿yjesz
|
|
#1017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i czy z³apie wogóle![]() w³asnie chce je troszkê ocieplic a ta dekoloryzacja uhh d³ugo by czekaæ
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niop drogo kurde... 55z³ to OK tylko odstrasza mnie napis na tych farbach naturalny ciemny odcien.... i co mam zrobic jak mam farbowane
|
|
#1019 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Oto mój kolorek. Farbowa³am Garnier Color Naturals JASNY BR¡Z ( ale za jasny to on nie wyszed³) mi to wygl±da na ciemny br±z. Ale w sumie moze byæ
Postaram sie wiêcej zdjêæ wys³aæ
|
|
|
|
#1020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh to przyje¿d¿aj do mnie na farbowanie Przetestuje t± fryzjerkê na moich w³osach i potem wklejê fotki (zamierzam farbowaæ za jaki¶ tydzieñ) Hmm w³a¶nie nie wiem czy to robi jaka¶ ró¿nicê czy mamy ciemne naturalne czy nie my¶lê, ¿e powinno byæ ok, ciemniejsze chyba nie wyjd± ni¿ s±...
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.

, ale niestety dalej nie wiem co zrobiæ. Otó¿ w maju diabe³ mnie podkusic aby ufarbowac w³osy wella safir± kolor drzewo hebanowe. Na poczatku wysz³y czarne jak smo³a, do tego zac¿ê³y wypadaæ, wrêcz wychodziæ pasmami. Po tygodniu zdecydowa³am sie obci±æ w³osy z d³ugich na takie do ramion, troche je to odci±¿y³o. Kolor sie lekko tylko wyp³uka³ do bardzo ciemnego br±zu, gdy pojawi³y sie odrosty, chcia³am to troche rozja¶nic i po³ozy³am palette natural&easy kolor: z³ota swietlista mokka, na opakowaniu ciemny szatyn raczej. Ku mojemu zdziwieniu kolor na odrostach wyszed³ rudy
. Teraz siê zastanawiam czy casting ciemny blond chamois pokryje mi równo w³osy, bez rudego po³ysku i waham sie miedzy nim a jasnym br±zem castinga. W³osy mam teraz ciemny br±z, odrosty rude i rudawy odcieñ. Porad¼cie co¶.

jestem w szoku, bo ja zawsze my¶la³am, ¿e farba bardziej niszczy w³osy, ale dobrze wiedzieæ, ¿e jest odwrotnie