Br±zowow³ose farbowane :) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2007-08-22, 13:51   #991
201607060918
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 476
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)

Kupi³am farbe Loreal Recital Preference A3 Havane Jasny Bursztyn
http://www.swiatkobiet.com.pl/zakupy...dukty/1411.jpg

Ju¿ jej kto¶ z Was u¿ywa³ ?!
201607060918 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-22, 14:17   #992
_Ewelka___
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 672
GG do _Ewelka___

Jak mi sie marza brazowe wlosy, jednolite.... Sama z natury mam br±zowe, ale jakies takie wyplowiale, zachcialo mi sie farbowania i teraz mam za swoje - czarne. Ehhhhhhhhhhhhhh mam nadzieje ze sie zmyje ta farba. Podejrzewalam ze wyjda czarne, a trzymalam tylko 20 minut.
Stary 2007-08-22, 14:34   #993
201607060918
Konto usuniête

Z br±zowymi farbami tak czesto bywa ¿e wychodza bardzo ciemne (prawie czarne) dlatego te¿ nie sugerowa³abym siê zbytnio kolorem w³osów modelki na opakowaniu. Radze kupowaæ o ton ja¶niejszy ni¿ ten który nam siê podoba i trzymaæ z 5 min krócej ni¿ radza w ulotce.
Stary 2007-08-22, 15:21   #994
galinda
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Witam, przebrnê³am przez ca³y w±tek , ale niestety dalej nie wiem co zrobiæ. Otó¿ w maju diabe³ mnie podkusic aby ufarbowac w³osy wella safir± kolor drzewo hebanowe. Na poczatku wysz³y czarne jak smo³a, do tego zac¿ê³y wypadaæ, wrêcz wychodziæ pasmami. Po tygodniu zdecydowa³am sie obci±æ w³osy z d³ugich na takie do ramion, troche je to odci±¿y³o. Kolor sie lekko tylko wyp³uka³ do bardzo ciemnego br±zu, gdy pojawi³y sie odrosty, chcia³am to troche rozja¶nic i po³ozy³am palette natural&easy kolor: z³ota swietlista mokka, na opakowaniu ciemny szatyn raczej. Ku mojemu zdziwieniu kolor na odrostach wyszed³ rudy . Teraz siê zastanawiam czy casting ciemny blond chamois pokryje mi równo w³osy, bez rudego po³ysku i waham sie miedzy nim a jasnym br±zem castinga. W³osy mam teraz ciemny br±z, odrosty rude i rudawy odcieñ. Porad¼cie co¶.
galinda jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-22, 15:35   #995
201607060918
Konto usuniête

Galinda odradzam kupowanie farb Palette czy Wella. Strasznie niszcza w³osy. Najlepsza farba (wed³ug mnie i moich kole¿anek) to Loreal a z tych tañszych Garnier. W³osy s± po nich l¶ni±ce a kolor utrzymuje siê spowodzeniem 3 - 4 tygodnie. Je¿eli masz w³osy ciemny br±z ¿adn± farba nie ufarbujesz ich równomiernie na blond. Je¿eli kupisz blond rozja¶niaj±cy nawet o 3 tony masz jak w banku ¿e wyjd± rude albo kurczakowate. Wiem to z do¶wiadczenia. Je¿eli chce swoje w³osy rozja¶niæ kup dekoloryzator a nastepnie na³u¿ farbe (najlepiej) tej samej firmy wtedy masz pewnosc ¿e kolor we¼mie.
Stary 2007-08-22, 16:26   #996
ifrit
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 959

dziewczyny a jak rozjasnic o kilka tonow ciemna czekolade z castinga ... marzy mi sie braz ...
Stary 2007-08-22, 17:07   #997
galinda
Przyczajenie

Oj dekoloryzacja, to juz ostateczno¶c, czyta³am tu, ¿e ciemny blond castinga wychodzi jak zimny br±z, dlatego sie zastanawiam. Dziewczyny jesli farbowa³y¶cie castigiem na br±z dajcie znaæ.

Co do rozja¶nienia ciemnej farby to równiez na wizazu wyczyta³am, ¿e szampon przeciw³upiezowy ziaja, i witamina C w proszku wymieszana z od¿ywka. Podobno kolor sie wyp³ukuje.
Stary 2007-08-22, 17:12   #998
201607060918
Konto usuniête

Nie koniecznie szampon Ziaja. Ka¿dy szapon przeciw³upie¿owy sprawia ¿e kolor siê wyp³ukuje, w³osy s± matowe i bez po³ysku.
Stary 2007-08-22, 21:38   #999
*Justynka*
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 304

dzisiaj pofarbowa³am w³osy szamponetk± Joanny (do 24 myæ) kolor korzenny br±z i zamiast ³adnego br±zu mam br±zowo rudawo czerwone. B³agam pomó¿cie mi, co mam teraz zrobiæ, czy za kilka dni mogê na³o¿yæ szamponetke. Chcia³abym otrzymaæ ch³odny odcieñ br±zu, a wiêc jaki kolor musia³abym teraz na³o¿yæ, aby taki otrzymaæ
Mog³am siê domy¶leæ, ¿e korzenny br±z, bêdzie wpada³ w rudy

*Justynka* jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-22, 21:47   #1000
201607060918
Konto usuniête

Je¿eli myjesz codziennie w³osy to farba (szamponetka) powinna szybko siê zmyæ. Radzi³abym Ci z tydzieñ poczekaæ do kolejnego farbowania. A nie my¶la³a¶ o normalnej farbie ?! Szapon do farbowania jeszcze bardziej niszczy w³osy, Powie Ci to ka¿da fryzjerka.
Stary 2007-08-22, 22:15   #1001
untouchable
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 352

Cytat:
Napisane przez galinda Poka¿ wiadomo¶æ
Oj dekoloryzacja, to juz ostateczno¶c, czyta³am tu, ¿e ciemny blond castinga wychodzi jak zimny br±z, dlatego sie zastanawiam. Dziewczyny jesli farbowa³y¶cie castigiem na br±z dajcie znaæ.

Co do rozja¶nienia ciemnej farby to równiez na wizazu wyczyta³am, ¿e szampon przeciw³upiezowy ziaja, i witamina C w proszku wymieszana z od¿ywka. Podobno kolor sie wyp³ukuje.
ja farbowa³am br±zem castinga kolor wyszed³ bardzo ciemny (aczkolwiek nie czarny). Po kilku myciach by³ ciemny br±z. Szybko sie wyp³uka³ na rudo niestety. Jak chcesz moge poszukaæ zdjêæ.

edit: mala pomylka. to nie byl br±z a jasny br±z

Edytowane przez untouchable
Czas edycji: 2007-08-22 o 22:21 Powód: dopisek
untouchable jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-22, 22:19   #1002
*Justynka*
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 304

Cytat:
Napisane przez czaaajka Poka¿ wiadomo¶æ
Je¿eli myjesz codziennie w³osy to farba (szamponetka) powinna szybko siê zmyæ. Radzi³abym Ci z tydzieñ poczekaæ do kolejnego farbowania. A nie my¶la³a¶ o normalnej farbie ?! Szapon do farbowania jeszcze bardziej niszczy w³osy, Powie Ci to ka¿da fryzjerka.
jestem w szoku, bo ja zawsze my¶la³am, ¿e farba bardziej niszczy w³osy, ale dobrze wiedzieæ, ¿e jest odwrotnie
A jakim kolorem powinnam pokryæ moje 'kasztanowe' w³osy, zby otrzymaæ ch³odny (raczej ciemny) br±z??

*Justynka* jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-22, 22:38   #1003
galinda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez untouchable Poka¿ wiadomo¶æ
ja farbowa³am br±zem castinga kolor wyszed³ bardzo ciemny (aczkolwiek nie czarny). Po kilku myciach by³ ciemny br±z. Szybko sie wyp³uka³ na rudo niestety. Jak chcesz moge poszukaæ zdjêæ.

edit: mala pomylka. to nie byl br±z a jasny br±z
bardzo proszê o fotke, jesli masz. Nie ukrywam, ze chodzi mi o zimny odcieñ br±zu, a naczyta³am sie wiele dobrego o castingu, wiec obstawiam tem szampon.
Stary 2007-08-22, 22:47   #1004
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo proszê o fotke, jesli masz. Nie ukrywam, ze chodzi mi o zimny odcieñ br±zu, a naczyta³am sie wiele dobrego o castingu, wiec obstawiam tem szampon.
Mam nadzieje ze dostrzeglas ze to jasny br±z jednak

Fotke dam jutro bo teraz nie mam sk±d wzi±¶æ. Po po³udniu ju¿ powinna byæ. A ten mój odcieñ to zimny raczej nie by³ owszem kilka pierwszych dni. Po tygodniu zero zimno¶ci.
Stary 2007-08-22, 22:54   #1005
galinda
Przyczajenie

Tak, tak zauwazy³am, ale interesuje mnie ten odcieñ, wiêc czekam na foto i napisz jeszcze jaki by³ Twój kolor wy¶ciowy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-22, 23:24   #1006
bubble_gum
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 123

Jutro wybieram siê do fryzjerki. ¦cinam w³osy do ramion i pozbêde siê czê¶ci czarnych k³aków po szamponach i farbach Palette. Odrosty i w ogóle ca³± d³ugosc potraktujê ciemnym blondem Castinga i zobaczê co z tego wyjdzie. Mam nadziejê, ¿e bedzie to wreszcie upragniony br±z, a nie czerñ. ¯yczcie mi powodzenia
bubble_gum jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-22, 23:28   #1007
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, tak zauwazy³am, ale interesuje mnie ten odcieñ, wiêc czekam na foto i napisz jeszcze jaki by³ Twój kolor wy¶ciowy.
Moja mama na szczescie jeszcze nie spala wiec wklejam fotki z laptopa

Kolor wyj¶ciowy to byl moj naturalny taki jakis ciemny blond (fotka 1 i 2)
fotka nr 3 po uzyciu jasnego brazu castinga po jednym myciu
na nr4 po 4-5 myciach (ju¿ w sloncu bylo widac rudawy)
a na fotce nr5 po bodajze 3-4 tygodniach (z tym ze z tylu mi schodzilo nie rownomiernie ae juz innej fotki nie mam)
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (24,1 KB, 73 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (37,3 KB, 90 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (23,6 KB, 157 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (34,3 KB, 112 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 5.JPG (12,8 KB, 135 za³adowañ)
Stary 2007-08-23, 10:54   #1008
galinda
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bubble_gum Poka¿ wiadomo¶æ
Jutro wybieram siê do fryzjerki. ¦cinam w³osy do ramion i pozbêde siê czê¶ci czarnych k³aków po szamponach i farbach Palette. Odrosty i w ogóle ca³± d³ugosc potraktujê ciemnym blondem Castinga i zobaczê co z tego wyjdzie. Mam nadziejê, ¿e bedzie to wreszcie upragniony br±z, a nie czerñ. ¯yczcie mi powodzenia

Powodzenia. I zamie¶æ fotki, po zabiegu, koniecznie.
Stary 2007-08-23, 12:41   #1009
marsi11
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 982

Dziewczyny poratujcie!!!!
Mam rozjasniane wlosy, i to dosc mocno bo od dluzszego czasu nosze platynowy blond. Czasem fundowalam sobie czekoladowy balejage ale postanowilam na jesien przefarbowac sie na ciemno, taki kolorek ala mleczna czekolada. I teraz pytanie, bo wolalabym zrobic to samodzielnie w domu niz u fryzjera. Jaki kolor farby bedzie odpowiedni, by przypadkiem nic rudego mi nie wyszlo? Czy lepiej od razu potraktowac sie farba czy moze lepiej szamponem? Na przyszla wiosne pewnie znow bede chciala blond...
Bede wdzieczna za odpowiedz
marsi11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-24, 12:09   #1010
Agata*86
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21
Question Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)

DZIEWCZYNY. mam pytanko. Co trzeba zrobiæ ¿eby daæ tu swoje zdjêcie?? Bo chcia³am Wam pokazaæ mój kolorek. proszê o odpowied¼.
Agata*86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-24, 12:18   #1011
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agata*86 Poka¿ wiadomo¶æ
DZIEWCZYNY. mam pytanko. Co trzeba zrobiæ ¿eby daæ tu swoje zdjêcie?? Bo chcia³am Wam pokazaæ mój kolorek. proszê o odpowied¼.
Klikasz na "zarz±dzaj za³±czikami" pod okienkiem w którym piszesz widaomo¶æ (dodatkowe opcje) albo klikasz nad okienkiem w rz±dku kolor czcionki, rozmiaru, koloru na ikonke agrafki
Stary 2007-08-24, 12:47   #1012
mycha555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 350

Cytat:
Napisane przez ifrit Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny a jak rozjasnic o kilka tonow ciemna czekolade z castinga ... marzy mi sie braz ...

Mam ten sam problem... jednak nie farbowa³am castingiem tylko palette i te¿ chcia³am czekolade a wyszed³ mi strasznie ciemny br±z. Postanowi³am wiêcej nie bawiæ siê w to sama i pod koniec miesi±ca idê do fryzjerki mo¿e ona uzyska ³adny br±zik

Zakochana

mycha555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-24, 12:58   #1013
Celestia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 541

Ja w³asnie siedze z jak±s br±zow± farb± garniera na w³osach, zobaczymy co to wyjdzie
Celestia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-24, 14:20   #1014
ifrit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mycha555 Poka¿ wiadomo¶æ
Mam ten sam problem... jednak nie farbowa³am castingiem tylko palette i te¿ chcia³am czekolade a wyszed³ mi strasznie ciemny br±z. Postanowi³am wiêcej nie bawiæ siê w to sama i pod koniec miesi±ca idê do fryzjerki mo¿e ona uzyska ³adny br±zik

nio ja znalaz³am w drogerii takie cudo ... moze z³apie tym bardziej ¿e do ciemnych w³osów i zeby je rozjasnic
dekoloryzacja na moich w³osach 200-250 z³ zalezy ile materia³u z³uzyja
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 2100d.jpg (22,8 KB, 197 za³adowañ)
Stary 2007-08-24, 14:26   #1015
praline
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 415

Cytat:
nio ja znalaz³am w drogerii takie cudo ... moze z³apie tym bardziej ¿e do ciemnych w³osów i zeby je rozjasnic
robi³am kiedy¶ farb± z tej serii - beeeznadzieja! W³osy wysz³y mi jakie¶ zielonkawe :|
Lepsze s± te Loreal Recital Preferenceoczywi¶ci e nie spodziewaj siê jakiego¶ spektakularnego efektu. Troszkê rozja¶ni± Ci siê w³oski no i t± zmianê zaobserwujesz dopiero po 2 opakowaniu.
Przynajmniej ja tak mia³am
loreal.jpg
praline jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-24, 14:26   #1016
mycha555
Raczkowanie

Cytat:
o kurde to drogo... jak± masz d³ugo¶æ w³osków? ja za nowy br±zik i pasemka do tego zap³acê ok 55 z³. Ciekawa ta farba co znalaz³a¶ napisz efekty jak jej u¿yjesz

Zakochana

Stary 2007-08-24, 14:57   #1017
ifrit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez praline Poka¿ wiadomo¶æ
robi³am kiedy¶ farb± z tej serii - beeeznadzieja! W³osy wysz³y mi jakie¶ zielonkawe :|
Lepsze s± te Loreal Recital Preferenceoczywi¶ci e nie spodziewaj siê jakiego¶ spektakularnego efektu. Troszkê rozja¶ni± Ci siê w³oski no i t± zmianê zaobserwujesz dopiero po 2 opakowaniu.
Przynajmniej ja tak mia³am
Za³±cznik 1060306
hey oglada³am ja w drogerii tylko na niej pisze ¿e do naturalnie ciemnych w³osów a ja mam farbowane ...teraz nie mam odrostów niewiadomo jakich to by nie by³o róznicy na odrostach i koncówkach (wielkiej) i czy z³apie wogóle
w³asnie chce je troszkê ocieplic a ta dekoloryzacja uhh d³ugo by czekaæ
Stary 2007-08-24, 15:03   #1018
ifrit
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mycha555 Poka¿ wiadomo¶æ
o kurde to drogo... jak± masz d³ugo¶æ w³osków? ja za nowy br±zik i pasemka do tego zap³acê ok 55 z³. Ciekawa ta farba co znalaz³a¶ napisz efekty jak jej u¿yjesz

niop drogo kurde... 55z³ to OK
tylko odstrasza mnie napis na tych farbach naturalny ciemny odcien.... i co mam zrobic jak mam farbowane
Stary 2007-08-24, 15:34   #1019
Agata*86
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

Oto mój kolorek. Farbowa³am Garnier Color Naturals JASNY BR¡Z ( ale za jasny to on nie wyszed³) mi to wygl±da na ciemny br±z. Ale w sumie moze byæ Postaram sie wiêcej zdjêæ wys³aæ
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP1917.JPG (71,3 KB, 144 za³adowañ)
Agata*86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2007-08-24, 16:24   #1020
mycha555
Raczkowanie

Cytat:
niop drogo kurde... 55z³ to OK
tylko odstrasza mnie napis na tych farbach naturalny ciemny odcien.... i co mam zrobic jak mam farbowane

Heh to przyje¿d¿aj do mnie na farbowanie Przetestuje t± fryzjerkê na moich w³osach i potem wklejê fotki (zamierzam farbowaæ za jaki¶ tydzieñ)
Hmm w³a¶nie nie wiem czy to robi jaka¶ ró¿nicê czy mamy ciemne naturalne czy nie my¶lê, ¿e powinno byæ ok, ciemniejsze chyba nie wyjd± ni¿ s±...

Zakochana

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.