![]() |
#991 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
madelaine ja na poczatku bralam tetralysal, i ok cos tam pomogl, ale to jednk nie bylo to, dopiero jak zaczelam anty brac pomoglo, dermatolod od razu po zarzyciu 1 opakowania powiedzial zebym szla do ginekologaa bo to moga byc hormony
![]() a yasminelle jak narazie polecam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
A czy jest tu ktoś, kto zwycięża trądzik myjąc się żelem antybakteryjnym i KRANÓWKĄ? Bo ja nie wytrzymam chyba z tymi wacikami i wrócę do wody..
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zadomowienie
|
Jako że ostatnio zrobiło się duszno i ciepło mam do Was dziewczyny pytanie : Jakich podkładów/pudrów używacie latem ? Rozglądam się za czymś nowym bo mam wrażenie że ten którego obecnie używam jest zbyt ciężki....
#994 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałem w tym wątku zapytać o coś innego, czasem trądzik mi się zdarzy jeszcze, stąd niepewność czy.. jak zacznę plażować, to czy balsam z SPF ok. 15 będę mógł także stosować na twarz i szyję? Czytałem o filtrach już wszystko, wiem, że dzisiejsze 15stki nie są "ciężkie" ale czy na wrażliwą twarz o cerze tłustej 15stka nie będzie za tłusta? Do reszty ciała to na pewno będę używał jakiegoś balsamu, np. tego DAXa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-4...SPF-6-9-12.htm ale jak z twarzą i szyją, na które na co dzień używam kremu DAXa z minimalnym filtrem UV/UVB, czy ten krem wystarczy mi na mocne słońce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie 24 idę do endokrynologa, a potem do ginekologa i chyba chciałabym zacząć brać tabletki antykoncepcyjne i teraz w sumie sama nie wiem czy zacząć brać ten tetralysal już teraz czy poczekać te 2 tygodnie i zobaczyć co endokrynolog powie. Ercola ja używam minerałów everyday minerals, a teraz planuje kupić pixie, można je zamówić na allegro, są bardzo leciutkie, nie czuję żeby moja buzka się pod nimi dusiła, a nieźle kryją ![]() Ostatnio tez zaciekawił mnie ten podkład: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...korygujacy.htm na kwc ma dobre oceny, używała może go któraś z was? Bo z chęcią bym sobie kupiła tylko ta cena mnie trochę odstrasza. Chyba zrobię tak jak pisze Lirriel i pojdę do Sephory poprosić o próbki ![]() Tomaan ja bym się bała takiego zwykłego balsamu do opalania kłaść na buzię, żeby mnie nie zapchało, no ale mnie dużo rzeczy zapycha, jeżeli Ty nie masz takiego problemu to możesz spróbować ![]() Ja teraz też intensywnie rozglądam się za jakimś filtrem tyle, że zdecydowanie wyższym no bo jakbym miała brać ten antybiotyk to pewnie 40 lub 50 musi być i myślalam nad tym z Biodermy do skóry tradzikowej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-40-UVA-26.htm ale cena dosyć wysoka, a boję się, że mi nie podpasuje i 45 zł będzie wyrzucone w błoto, bo jakoś nigdzie próbek nie mogę dostać ![]() Więc zastanawiałam się czy by nie kupić tego z babydream: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...a-z-SPF-50.htm Jest tani, a wszytskie produkty jakie mam z babydream ( żel do mycia, krem nagietkowy) są świetne więc może ten filtr też by się sprawdził. Używała może go któraś z was ? Edytowane przez Madelaine Czas edycji: 2010-06-10 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...enia-skory.htm Jeśli nie on to co do buzi na słońce? Jeśli chodzi o próbki to ja mam w domu 5 mini tubek tego kremu Biodermy ale faktor 50, dostałem na zimę na narty od dermatolog. Jak jesteś z Wrocka to mogę Ci dać nawet 3. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
madelaine wiesz ja mialam tak tragiczna twarz ze nawet nie zwuwarzylam czy byl wysyp czy nie, ale zaczelam brac na poczatku czerwca, pamietam ze 21 mialam pewna "impreze' i skora wygladala lepiej. co do everyday minerlas mi jakos z nimi nie wychodzi.. ![]() ![]() tez potrzebuje jakiegos flitru ..ale z tym nie latwo..wiele slyszlam ze one tlyko zapychaja..ciezko dobrac..i tak jak mowisz madelaine kupisz za 50 zl i trzeba bedzie w kosz potem... ;/ tak wiec narazie chodze bez filtru a czy ktos zna jakis tani fajny micel? kupowalam zawsze pefrecty z blawatkiem i mineralami morskimi, i nagle teraz gdy mi sie skonczyl nie mgoe nigdzie go znalesc, bylam dzis w 3 rossmanach i nic ... ;/ widzialam dwa z zjaji, czerwony i niebieski ale pisalo na odwrocie ze do skory po 30..wiec nie wiem czy moglabym go stosowac... i to by bylo an tyle, w calym rossmanie az te 2 z ziaji micel .... ;/ Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2010-06-10 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
no ja też a myję się micelem pół roku. Jedyna rzecz to po wodzie skóra jest bardziej spięta, to to potrafiłem zauważyć :P Ale tonik trzeba zawsze po kranówce tak? PH musi zostać przywrócone tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety nie jestem z Wrocławia, a szkoda bo chętnie bym kilka próbek przygarnęła, bo obeszłam już wszystkie apteki w swoim rodzinnym mieście i kilka w Poznaniu i nigdzie próbek nie mają. kasiam187 dzięki za odpowiedź ![]() ![]() a korektora mint kompletnie nie umiem używać, używam multi-tasking albo jakiegoś fair, nie pamiętam teraz nazwy dokładnie i dobrze się sprawują, nie kryją w 100%, ale lepiej niż inne korektory które miałam ![]() Ja micel tez kupuje ten z perfecty, właśnie tydzień temu kupowałam w rossmanie, dziwne, że u Ciebie nie ma. Ale czasami kupuje też taki z AA nawilżający, też jest w miarę dobry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Madelaine;19899870]
Ercola ja używam minerałów everyday minerals, a teraz planuje kupić pixie, można je zamówić na allegro, są bardzo leciutkie, nie czuję żeby moja buzka się pod nimi dusiła, a nieźle kryją ![]() Ostatnio tez zaciekawił mnie ten podkład: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...korygujacy.htm na kwc ma dobre oceny, używała może go któraś z was? Bo z chęcią bym sobie kupiła tylko ta cena mnie trochę odstrasza. Chyba zrobię tak jak pisze Lirriel i pojdę do Sephory poprosić o próbki ![]() Też myślałam nad Pixie... Tylko obawiam się właśnie czy wystarczająco kryją ![]()
#1003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do próbek- napisz maila do nich z prośbą o nie. Ja napisałam czy mogliby wysłać próbki filtrów do problematycznej cery i dostałam właśnie ten AKN MAT i 3 inne z tej pomarańczowej serii, więc polecam napisać poprostu.
![]() |
#1004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Yy, jak tym się myje? Bo napisane jest, że bez wody.. Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-10 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
można bez wody, a można po prostu rozprowadzić na wilgotnej skórze i myć tak jak innymi żelami, tylko że ta emulsja jest bardzo wydajna więc wystarczy użyć niewielką jej ilość
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Raczkowanie
|
To chyba wybiorę ten Cetaphil zamiast żelu. A czy alkohol w jego składzie nie zaszkodzi przypadkiem? W moich żelach nie ma alkoholu.
Do tego balsam Cetaphil? Ktoś z Was używa zamiast kremu? http://www.cetaphil.pl/sklep/cetaphi...jacy-p-17.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Raczkowanie
|
rok temu używałam rożnych filtrów z spf50 lirene, biodermy ale inny niż ten akn mat ale mnie zapychały, więc teraz szukam jakiegoś dobrego niezapychającego filtru.
Ja używam tego balsamu Cetaphil, jest świetny, nie zapycha, ładnie nawilża, jest strasznie wydajny, mam go od stycznia, a używam zwykle 2 razy dziennie, z tego co czytałam na wizażu to ma dobry skład i w ogóle na kwc większość dziewczyn bardzo go chwali ![]() niewyspana91 dzięki za radę, nie pomyślałam zupełnie o tym. Zaraz napiszę do nich maila ![]() Ercola poczytałam trochę wątek o pixie na wizażu i dziewczyny są zadowolone z krycia, zresztą jak dla mnie kosmetyki z edm kryją dobrze więc z tymi z pixie będzie pewnie podobnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Był w aptece Iwostin dla cery z problemami z filtrem 20 ![]() ![]() Trzeba go będzie wypróbować. Jakbyś odkryła jakiś krem to daj znać nawet na PW. Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-10 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem stosowałam kiedyś i był ok, fajnie nawilżał. Ale na Wizażu niektóre dziewczyny pisały, że je zapycha więc nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
opis brzmi ciekawie, myślę że do stosowania na co dzień byłby dobry ![]() Najlepiej byłoby dorwać gdzieś próbki i przetestować, pójdę jutro popytać w aptekach może będą mieli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.iwostin.pl/rozwiazania_iw...acy_nawilzenie Iwostin już nie zastosował filtrów.. bo ta seria Purritin jest de facto dla cery trądzikowej no ale.. trzeba testować ![]() Ten niebieski Iwostin ma w sumie 40 opinii i średnią 4.0 to bardzo dobre noty, bo 40 osób to nie jest mała zbiorowość statystyczna (sory, miałem wykład ze staty ![]() Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-10 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Rozeznanie
|
używam balsam Cetaphil i jestem bardzo zadowolona
![]() co do kremów z filtrem ostatnio czytałam na necie artykuły, że te filtry w ogóle nie działają ![]()
#1014 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Filtry działają, ponieważ ludzie pisali o tym jak wracali z rodziną z Egiptu itp. i stosowali silniejsze filtry od pozostałych członków rodziny i nie byli tak silnie opaleni jak inni z rodziny, mimo takiej samego fototypu skóry, jednak filtry nie blokują opalenizny, minimalnie zwalniają proces opalania ale nie blokują. Przeciwnie blokery. Gdybym skłamał to mnie poprawcie. Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-10 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zauważyłam, że Ty jak się w coś angażujesz (dbanie o swoją cerę) to na całego ![]()
![]() |
#1016 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tzn. zacznijmy od tego, że artykuł ten jest treścią na jakimś pozycjonerskim zapleczu, strona nie ma renomy całkowicie, niski Page Rank itp., ważne gdzie czytamy i kogo treści czytamy.. Ja się nie wypowiem na temat tego artykułu bo od tego są specjalistki z kilkoma tysiącami postów "na wizażu" ale czytając arta widzę, że autor nie neguje całkowicie filtrów tylko przestrzega przed nadmiarem chemii i przewrażliwieniem. Jak wiemy, wszystko z umiarem i rozsądkiem. Cytat:
Piszą też o rybach i Omega 6 i 3.. od zarania dziejów ludzie wiedzieli, że ryby są super zdrowe. Prawda jest taka, że żeby spokojnie dozyć starości w dzisiejszym świecie trzeba jeść wszystko. Nasz organizm potrzebuje wszystkiego, a nie jak samochód tylko benzyny i oleju. Artykuł jest bardzo swieży bo z czerwca br. jednak opiera się na badaniach z 2007 roku a jak wiem w filtrach wiele przez ostatnie lata wiele się zmieniło.. nawet wcześniej odrzucony filtr przywrócono do łask w wyniku powtórnych badań. W bardzo mądrym artykule: http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce_uv.php napisano, że: Cytat:
![]() Piszą także o tym samym co w Twoim arcie: Cytat:
Wiele też kłamstwa producentów wychodzi z artykułu i opisywanych w nim badań niemieckich firm: http://www.byckobieta.pl/2,355,1,fal...st-kremow.html co jak co ale niemieckiej rzetelności ufam zawsze. Wg mnie wnioski płynące z Twojego artykułu mogą być ciekawe a brzmią wg mnie dokładnie tak: Nie bój się panicznie słońca, jednak uważaj na nie bo jego zbyt duża ilość zaszkodzi, tak jak z resztą wszystko z czym przesadzamy. Unikaj skutków nadmiaru czyli poparzeń, pamiętaj, że organizm człowieka umie się sam bronić jednak do tego potrzebuje amunicji jaką są warzywa, owoce i wszystko inne co biega, zwisa i pływa ![]() Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-10 o 21:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny i chłopaku
![]() Mam pytanie i liczę,że mi doradzicie.Chciałam iść na solarium.Jestem blada,a opalać sie uwielbiam,jednak użwam toniku z biochemii,tego z kwasami AHA i BHA,więc się boję,a mam słaby filtr w podkładzie,bo 15.No więc wiadomo- lampa na twarz -wyłączona,aleeee,czy mimo wszytsko mi jakoś zaszkodzi?Czy zakryć twarz dodatkowo? Tak w ogole,to jestem od jakiegoś miesiąca w stanie depresyjnym. Dobija mnie moja cysta,która od 3 miesięcy nie znika.I pryszcz,który od miesiąca się odradza i nie wiem co mam z nim już robić.I jeszcze ten upał,gdzie wszytsko ze mnie spływa i mam uczucie nieświeżości co 1,5 h.Błyszczę się niemiłosiernie.Kobietyyy, jak ja mam sobie z tym poradzić.Kiedyś cieszyłam się z każdej poprawy,teraz doszłam do wniosku,że to jak walka z wiatrakami.I co z tego,że chwilami jest lepiej,jeśli za 5 dni znowu będzie gorzej? I co z tego,że zniknęły mi blizny,skoro za kilka dni pojawi się kolejny pryszcz i też zostawi blizny.Nie no,ja nie wytrzymam.Nękają mnie te myśli i nie umiem dać sobie już rady,nawet sama ze sobą. ![]() Wybazczice,musiałam się wyżalić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Rozeznanie
|
dzięki Tomaan za odpowiedź
![]() ostatnio zauważyłam, że jak używam tylko płynu do mycia twarzy (lubex) i Cetaphil jako krem to mam ładną cere ![]() ![]()
jesteśmy razem już... ![]() Edytowane przez narciarka Czas edycji: 2010-06-10 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam pytanko: wiecie czy Spirulinę Hawajską kupuje się bez recepty ? Proszę o odpowiedź ;P
Ahhh. ten trądzik... ;/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Raczkowanie
|
A co filtrów jeszcze to byłoby bardzo prawdopodobne, że temat filtrów został nadmuchany, ponieważ z niczego, dzięki samemu słońcu stwarza okazję do stworzenia bardzo ale to bardzo opłacalnego mitu generującego miliardy zysku - kremy z filtrem są drogie, sprzedaż ich jest wysoka.. a takie przypadki są znane z innych branż.. z resztą ostatnio głośno było o rzekomej pandemii, której nie było oczywiście a na której producenci szczepionek zarobili mimo wszystko krocie!
nie jest to jednak wiarygodne, ponieważ badaniami zawartych filtrów zajęła się sama UE i nałożyła milionowe kary (link do arta wyżej).. myślę, że Unii Europejskiej nikomu przekupić się nie udało. Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-10 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.