|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o cenę, to najtaniej wychodzi ten olejek z Khadi na aspirante.pl tam kosztuje bodajże 48zł +9zł wysyłka. Chociaż sama trafiłam na tą stronkę trochę za późno - po złożeniu mojego zamówienia na allegro, na dodatek to jest sklep tej samej osoby, która ma aukcje z Khadi na allegro, ale ponieważ nie muszą płacić prowizji od sprzedaży, datego w sklepie internetowym mają niższe ceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Wybacz, nie pamiętam
![]() Zamawiam tam tylko czysty olejek kokosowy, bo bardzo sie z nim polubiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Wtajemniczenie
|
to nie mam pojecia co to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zauważyłam ostatnio, że olejki i inne kosmetyki indyjskie można nabyć w "specyficznych" sklepach stacjonarnych tzn takich z ziołami, jakimś kartami anielskimi i innymi innościami itp.. w Łodzi np jest "Cudny Sklep" w którym Amla Plus Emami kosztuje 15 zł/200 ml. W aptekach można nabyć za 13 zł/200 ml -olejek do włosów Himalaya, który z powodzeniem (tzn ograniczył wypadanie włosów) stosujemy z mężem od kilku miesięcy. Generalnie ważne przy zakupie kosmetyków (nie tylko do włosów i nie tylko indyjskich) jest żeby pochodziły one z serii produkowanej na export bo wtedy mamy pewność, że ich jakość jest badana i spełnia wymagane normy zawartości np. zanieczyszczeń i są dopuszczone na rynek europejski Edytowane przez ewa112 Czas edycji: 2009-01-23 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,moze któraś z Was ma olej którego nie używa i chciałaby go wymienić na amlę?Zapraszam na mój wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post10629537 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Rozeznanie
|
OMG, jedna uwaga - juz mi sie przejadl zapach tej Amli
![]() po miesiacu stosowania Amli Badur oraz Vatiki zdaje relacje: wlosy mniej wypadaja (o wiele), no i to by bylo na tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie dotyczące pudru Shikakai. Dzisiaj po olejowaniu go uzylam wg zalecen, ale nie wymyla mi wlosow. Nie wiem czemu moze zle proporcje? za krotko trzymalam? masowalam?
Napiszcie mi jak ja uzywacie dokladnie( ile proszku na ile wody) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta,przyłączam się
![]() ![]() ![]() A co polecicie na większy błysk?Mam z tym kłopot...może Vatika?
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj po raz drugi położyłam pudrową papkę i po zmyciu okazało się , że włosy mam jeszcze ciemniejsze niż po pierwszym razie. Teraz już po blondzie nie ma ani śladu, wszystkie włosy są brązowe. Jestem bardzo wkurzona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]()
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
Ja nakładam przede wszystkim na skalp i trochę jeszcze wcieram we włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
A czy te olejki nie obciazaja Wam wlosow? Czy nie sa one pozniej tluste? Bo ja mam ogromny problem z przytluszczaniem sie wlosow i boje sie 'ryzykowac' ;-) (czasami jest tak, ze umyje wlosy rano i pod wieczor tez musze myc, bo wygladaja tlusto. Seboradin by mi pomogl?)
![]() |
#1035 |
Raczkowanie
|
Moje włosy też są przetłuszczające. Zwykle staram się myć co 2 dni, ale zdarza się że myję też codziennie. Paradoksalnie po olejku czy pudrach włosy mam dużo ładniejsze i dłużej świeże niż normalnie. Pisałam już o tym - przeczytaj sobie post #955.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
No więc zdaję relację.Moje włosy po amli były sianowate,napuszone,szors tkie,a na skórze przetłuszczone(mimo,że umyłam seboradinem 2 razy,więc tak jak normalnie-nawet rycyna mi schodzi,a Amla nie,dziwne...).Zniechęcił am się,ale następnym razem spróbuję połączyć to z kokosem albo oliwą z oliwek i może będzie lepiej
![]()
![]() |
#1037 |
Raczkowanie
|
Ja mam inny problem... otóż może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak mam wmasowywać tej olejek w skalp? dla mnie to jest tragedia, bo jak to masuję to mi się wręcz wyrywają włosy - nie robię tego jakoś strasznie gwałtownie, czy mocno, ale wczoraj mi się tyle włosów posypało przy myciu, że byłam załamana.... nie wiem już jak mam to robić, a chciałabym jednak aby amla dobrze wnikała w skórę głowy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja amlę aplikuję strzykawką i masuję bardzo delikatnie. Nie powoduje to, że w ogóle mi włosy nie wypadają, ale jednak trochę mniej |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Raczkowanie
|
Używałam w oleju.To moja pierwsza przygoda z indyjskimi olejkami.Kusi mnie vatika,czy pomogłaby na błysk?Mam dość matowe włosy i chciałabym je rozświetlić.
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A vatika jest bardzo fajna. Ja z olejków kokosowych lubię ją najbardziej, ale jakiś spektakularnych efektów też nie daje. Czy działa na błysk? Chyba nie. Co prawda nawilżone włosy wiadomo, że się błyszcza, a vatika jak dla mnie świetnie nawilża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję,że niedokładnie domyłam czy coś.Następnym razem albo pomieszam ją z kokosem(co o tym sądzisz?) albo skórę umyję trzy razy,a od ucha w dół dam jeszcze jakąś odżywkę.Nie poddaję się łatwo
![]()
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wystarczy umycie głowy 2 razy po amli (standardowo po wszystkich olejach myję 2 razy) i nigdy nie zaobserwowałam przetłuszczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a moja Vatika jest i z amla i z henna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
W każdej vatice jest, ale nie oszukujmy się nie jest jej tam jakoś dużo. To głównie olej kokosowy. A ja mówiłam raczej o czystej hennie i ewentualnie amli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Rozeznanie
|
to ja się podzielę swoimi wrażeniami ze stosowania amli po jakichś hm dwóch miesiącach chyba niecałych jej stosowania
![]() początkowo nie byłam jakoś przeraźliwie zachwycona, ot fajny bajer, włoski lśniące, ładnie pachnie, można się pobawić. ale jak zmieniłam sposób stosowania - włoski bajer ![]() ale jak zrobiłam tak, że nałożyłam amlę na włosy i potem masowałam dłuuugo, z godzinę do półtorej [z przerwami co by rączki nie odpadły ciągle trzymane w górze ![]() ![]() mimo, że mam tendencję do różnych krostek i innych niespodzianek to póki co trzymanie tak długo amli nie przysporzyło mi kłopotów. z przetłuszczaniem też problemu nie ma, nawet jest mniejsze. o ile nie mam jakiegoś większego wyjścia, mogę myć głowę co drugi dzień, co jakiś czas temu było nie do wytrzymania [nie umyta skóra swędziała i w ogóle była "nie fajna", teraz przetłuszczanie mniejsze i nie czuję potrzeby umycia codziennie włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
A w nocy nie przeszkadza ci zapach? Bo jak dla mnie jest strasznie intensywny. Nie wiem czy potrafiłabym zasnąć z nim. I półtorej godziny masażu głowy. Podziwiam na prawdę. Dla mnie 5 min to dużo, ręce mnie bolą i nudzi mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i nuda też była moim pierwotnym problemem przy długim masowaniu, dlatego porzuciłam masowanie w łazience, i teraz - włączam sobie film i oglądając masuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie amli w proszku ?? masujesz głowę , rozprowadzasz na całych włosach czy tylko amlę na głowę ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.