![]() |
#1051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Snuję też sobie tezę, że tak częsty trądzik u młodych chłopaków, w latach np. gimnazjum itp. może być spowodowany właśnie brakiem pielęgnacji.. może już wtedy w wyniku zmian organizmu ich skóra potrzebuje do regulacji sebum odpowiednich kremów i żelów etc. a nikt z nich w tym szczeniackim wieku o tym nie myśli, myślą za to o grach komputerowych, wybrykach, kolegach, sporcie itp. Przecież nikt nawet nie odważyłby się użyć jakiegoś kremu w tym wieku, wiem to po sobie.. może nawet to nie hormony tylko brak profilaktyki?
Napiszę książkę chyba ![]() * * * Na coś innego nie teraz, jak coś to odstawię go całkowicie na jakiś czas i zobaczę, dam szansę strategii "classic". Ps. jak wracacie z plaży to zaraz myjecie twarz i na nowo nakładacie krem? Wieczorem ponownie?
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-11 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez gogela Czas edycji: 2010-06-11 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Zakorzenienie
|
Gogela, nie wszystkim chłopakom zależy w gimnazjum na wyglądzie... Przykład mam w domu i w sąsiedztwie
![]() Takie piękne słoneczko, a ja nie mogę wyjść w bluzkach na ramiączkach ![]() Kurcze. Może faktycznie pożyczę sobie książkę z uczelnianej biblioteki, dla kosmetologii? To wtedy Tomaan, mogę pomóc Ci weryfikować tezy ![]() (Przy robieniu referatu o fotostarzeniu na jakiś fakultet doczytałam tylko na temat hormonalnego leczenia, że Diane35 jest lekiem tymczasowym, który leczy trądzik tylko w trakcie stosowania, po przerwaniu zazywania trądzik wraca... )
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-06-11 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=medeline;19930576]Gogela, nie wszystkim chłopakom zależy w gimnazjum na wyglądzie... Przykład mam w domu i w sąsiedztwie
![]() Takie piękne słoneczko, a ja nie mogę wyjść w bluzkach na ramiączkach ![]() ja nie moge sobie wyobrazic jak ktos kto ma problemy z tradzikiem moze sie nie przejmowac i nic z tym nie robic ale no coz ![]() roznie to bywa niektorzy wogole nie dbaja o pielegnacje cery i maja piekne buzie a ja tak sobie mysle ze moze za wczesnie zaczelam stosowac te rozne preparaty ( jeszcze w gim to byly jakies drogeryjne dziadostwa) i to moze wzmocnilo klopoty z cera o malowaniu nie wspomne nie wiedzialam wtedy ze cos moze ,,zapchac'' ![]() teraz patrze na brata wlasnie w takim wieku gim i ma ladna buzie a w sumie myje ja tylko tym moim cetaphilem ale wiem ze jakby nagle sie cos zaczelo psuc to by tego tak nie zostawil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Gogela, to twój brat ma dobre zapędy
![]() ![]() ![]()
#1056 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zaczęłam stosować hydrolat lawendowy. Powiem Wam, że nawet mi łagodzi co nieco ![]()
![]() |
#1058 |
Raczkowanie
|
A u mnie rodzice nigdy problemów z cerą nie mieli i moja mama zawsze się dziwi po kim ja ten trądzik mam. Mój brat od liceum przez kilka lat tez miał problemy z cerą i to spore, ale nic z tym nie zrobił, mama mu czasem jakieś kremy kupowała, ale on posmarował się 2-3 razy i rzucał krem w kąt, u dermatologa nigdy nie był no i jakoś mu tak samo z wiekiem przeszło, jak 22 lata skończył i teraz już od 2 lat nie ma problemu, tylko raz na kilka miesięcy mu coś malutkiego wyskoczy, ale szybko znika, przebarwienia mu wszystkie poznikały, cera wygląda ładnie, zdrowo, szczęściarz
![]() ![]() Ja stosowałam hydrolat oczarowy, według mnie genialny jest, ale na razie nie stać mnie na zamówienie z BU i kupiłam sobie tonik Pollena-Eva z ekstraktem z koniczyny łąkowej, na razie użyłam kilka razy tylko, zobaczę jak się będzie sprawowować, ale na kwc ma bardzo dobre oceny. Najważniejsze, że jest bezalkoholowy ![]() Edytowane przez Madelaine Czas edycji: 2010-06-11 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Kiedyś, daawno temu udzielałam się trochę w wątku, chyba w poprzedniej części. Piszę znowu, bo jest źle, bardzo źle, a było już tak dobrze po Atredermie ![]() Dermatolog przepisała mi Aknemycin Plus, Zincas forte i tonik robiony, który przy sprzyjających warunkach mogę odebrać jutro, postaram się wklepać skład. Do tego za 2,5 tygodnia zmieniam plastry hormonalne na pigułki - Cilest. Ginekolog uznała, że po 1,5 roku leczenia powinnam mieć gładką buźkę i trzeba inaczej zadziałać. Zobaczymy. Piszę tu właściwie nie dlatego, że jest gorzej, ale dlatego, że znowu czuję się z tego powodu gorzej psychicznie. Płaczę po spojrzeniu w lustro, a na dodatek te upały, przez które nie mogę normalnie funkcjonować i praktycznie w ogóle spać. Madelaine, miałam kiedyś ten tonik Evy, bardzo fajny był ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Nadrobiłam parę stron wstecz i widzę, że był poruszony temat filtrowania. Jak dla mnie wysokie filtry są cudownym wynalazkiem ![]() ![]() No i moja dermatolog każe mi unikać słońca, a jest naprawdę świetna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Raczkowanie
|
Zdania co do stosowania wysokich filtrów cały rok, są podzielone ale o tym w innym wątku, o filtrach.
Ktoś z Was wie może gdzie najtaniej można dorwać produkty Avene?
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój brat (teraz jest w gim.) ma trądzik i też muszę walczyć o to żeby chociaż toniku użył, czasem myje żelem jakims moim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj jestem trochę załamana. To niesprawiedliwe, że tylu ludzi wokół nas ma takie piękne cery albo przynajmniej twarz bez pryszczy, a my z tym trądzikiem wciąż musimy walczyć.. To okropne, ta bezsilność, gdyby chociaż można zastosować jakąś kurację, po której by ten trądzik znikł już niezależnie ile by to kosztowało albo cokolwiek. Np. nadwaga - zawsze można przejść na dietę, ćwiczyć i choćby miało trwać to dwa lata to w końcu osiągniesz zamierzony efekt..
![]() |
#1064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Życie jest sprawiedliwe, Ty masz trądzik ale ktoś kto go nie ma, np. jest tumanem w szkole albo ma HIVa, albo musiał być na operacji jakiejś i teraz ma mega bliznę pod bluzką, której nie widzisz? Spokojnie. Naukowcom łatwiej było opracować metody na dobrą sylwetkę niż na trądzik. Mówi się trudno. Cieszmy się, że współczesni ludzie żyją o 20 lat dłużej niż dawniej. Włącz sobie Boba Marleya http://www.youtube.com/watch?v=u-rJ-6hBfSo albo hip hop ale ta muzyka jest dla słuchających, nie do kręcenia głową. I nie załamuj się bo teraz trądzik się cieszy. Wygraj z nim. Jesteś silniejsza niż on. To tyle ode mnie ![]()
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-12 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trądzik mnie załamuje, bo go widać ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Raczkowanie
|
Zarobisz kaskę potem i wszystko sobie zniwelujesz zabiegami i laserami
![]()
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym teraz jak nałożę szpachelkę, też nie jest źle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz coś o tych lekach przeciwgrzybicznych. Były zewnętrznie czy wewnętrznie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1071 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeciwgrzybiczne to np. Fluconazole, osłona tzw. ale ja kiedyś brałem je także tak poprostu by zwalczyć ewentualne bakterie w żołądku przed przejściem na zdrową dietę, z którą żyję do dziś. Poczytaj to: http://forum.gazeta.pl/forum/w,34969...tradziku_.html i np. to: http://forum.gazeta.pl/forum/w,30155..._cera.html?v=2 to temat rzeka. Dlatego śmieszą mnie opinie ludzi, którzy oddzielają trądzik od diety. Dieta ma znaczenie! Jeśli nawet ktoś ma inną przyczynę problemów skórnych to i tak stosując dietę przeciwgrzybiczną (czyt. przeciwtrądzikową) zyskuje poprostu zdrowie i na pewno lepszy koloryt i kondycję skóry ![]() Ja nawet nie będę Wam pisał z ilu rzeczy zrezygnowałem w sklepach a ile nowych rzeczy w warzywniakach i dobrych garmażerkach zacząłem kupować.. ![]() Są znane przypadki, gdzie ludzie np. po wycięciu ropnych migdałków pożegnali trądzik. Dlaczego? Bo mieli ropne, a ropne = z bakteriami.
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-12 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fluconazole nawet kiedyś brałam, na zajady mi bardzo pomogło ![]() Dieta u niektórych rzeczywiście ma małe znaczenie, jeśli mają trądzik np. hormonalny, ale faktem jest, że to co jemy, wpływa bezpośrednio na stan skóry. Oczywiście u każdego może to być co innego ![]() Co do tych migdałków, to moja kuzynka miała wycinane i rzeczywiście, polepszyła jej się cera. Zastanawiam się, czy np. wyżynająca się ósemka może wpływać na cerę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Piszesz, że u każdego może to być co innego.. ale tu nie chodzi o alergie pokarmowe, tylko o to co lubi organizm a każdy z nas ma chyba identyczny więc zdrowa dieta pomoże każdemu a nie niektórym. Co do alergii to mam na orzech laskowy. Badań nie robiłem, poszedłem do lekarza po leki, brałem całe opakowania 2 i dieta (w tym litry wody na wypłukanie), nie wiem czy to miałem, czy to mam dalej ale cera mi się poprawiła dużo noi na pewno dzięki diecie będę żył dłużej i będę mieć mniej problemów po 50tce ![]() Niestety, ale jeśli chcecie zwalczyć grzyby to zapomnijcie o takich sklepach jak Lidl, Aldi, Biedronka itp. powiedzcie papa chipsom, napojom gazowanym, lodom, używkom, tanim sokom z marketu, słodyczom, ciastkom kruchym paluszkom, pakowanym szynkom, pomidorach w plastiku z importu, McDonaldom, odżywkom etc. i wszystkiemu innemu co ma konserwanty i pokochajcie warzywniaki i owoce oraz warzywa z całego świata - jest ich masa a ich spożywanie daje więcej frajdy niż ssanie ChupaChupsa ![]() Ja np. gdybym zobaczył zgrabną babkę na ulicy wcinającą marchewkę albo granata to bym na pewno się obejrzał hehe. Hmm, 3-4 tygodnie ale tak w ogóle to inni wcześniej je zauważyli.
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-12 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wolę jednak badania zrobić, bo i tak faszeruję się lekami, a poza tym i tak za jakiś czas powinnam zrobić próby wątrobowe i jakieś ogólne badania. Dieta dla mnie ok, ale w lato bez lodów nie wytrzymam, czasem mnie aż telepie ![]() ![]() ![]() Co do treningów, to też muszę wrócić, tym bardziej, że jedyny sport, jaki akceptuję, uprawia się na świeżym powietrzu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Raczkowanie
|
i to jest typowy błąd, ponieważ w bananie czy jabłku masz więcej węglowodanów i cukrów prostych niż w batonie, poza tym jabłko ma błonnik zatrzymujący głód a banan beta karoten.
#1077 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o dietę, to nie jem żadnych słodyczy ani słonych przekąsek, nie piję też słodkich napojów - tylko woda mineralna, herbata zielona i miętowa, na pewno jest lepiej dzięki temu.. ![]() Tomaan, takie pytanie jeszcze. Robiłeś badania krwi/moczu/ inne? Czy po prostu zacząłeś stosować tę dietę? A masz jakieś namiary na to jak ta dieta dokładnie wygląda, bo na tym forum, do którego podałeś link jest tego tyle, a jakoś konkretnych wskazówek co do diety nie ma, poprawka, ja nie znalazłam.. ![]()
Edytowane przez merila Czas edycji: 2010-06-13 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Wtajemniczenie
|
a ja zauważyłam, że u mnie np. nie ma tak, że po zjedzeniu czekolady na drugi dzień mam wysyp. Ale jak już np. przez tydzień jem codziennie dość dużo słodyczy-na pewno to odbije się prędzej czy pozniej na mojej skórze. zawsze to było złudne-powiedzmy, zjadłam dużo czekolady, sos ostro przyprawiany, lody, jakieś niezdrowe napoje-na następny dzień nic. więc myślę:mogę znowu coś podeżreć
![]() ![]()
#1079 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie robiłem badań, zagrałem w ciemno. Proszę, krótko i zwięźle: http://mamzdrowie.pl/dieta-na-tradzik/ http://www.badz.pl/porady/dieta_na_tradzik.htm Na kandydozę m.in. tutaj ale to temat rzeka więc to będzie za mało: http://www.4wymiar.pl/index.php?d=ar...=art2008_06_64 a o równowadze w organiźmie wszystko jest ładnie napisane tutaj: http://www.resmedica.pl/pl/archiwum/zdart1002.html Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Pamiętajcie o jednej rzeczy, jeśli coś zjecie i nie macie dużych problemów to znaczy, że Wasz organizm w miarę daje radę. Zabójstwem jest jedzenie wszystkiego co niezdrowe i nie jedzenie w dodatku warzyw, owoców, ryb etc. etc. wtedy mało, że dostarczamy masę syfu do organizmu to w dodatku nie dajemy mu szansy obrony. Antyoksydanty są najważniejsze! Jeśli przeczytacie teksty będziecie już wiedzieć, że np. witamina A i E są najsilniejszymi przeciwutleniaczami (antyoksydantami) ![]() ![]() E: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...61,979069.html http://www.witaminy.org.pl/witamina-e-tekoferol/ A: http://www.witaminy.org.pl/witamina-...l-betakaroten/ Wg mnie warto zażywać kapsułki jeśli ktoś nie jest w stanie obżerać się warzywkami lub nienawidzi np. brokuł lub szpinaku itp. ale witaminy te powinny być kompletne a nie, że tylko A lub E w kapsułkach. Do wykorzystania jednych witamin są potrzebne drugie, jeśli ich nie dostarczymy inną drogą to wszystko rozbija się o kant dupy za przeproszeniem ![]() Kwestią dyskusyjną z kolei jest to, że podobno witaminy apteczne są gorzej przyswajalne niż np. te dla kulturystów, np. firmy Olimp lub Trec. Ta informację mam od mistrza Polski w kulturystyce fitness z Wrocławia (BodyZone). Zbadam ten temat bo w sumie zapomniałem, że mógłbym sobie kupić dodatkowo jakieś witaminy. Tutaj już na ten temat, mowa o tym o czym wspomniałem, że takie witaminy są tylko dodatkiem: http://www.sfd.pl/JAKIE_WITAMINY%2C_..._-t136457.html Ciekawie wyglądają Maxiwit oraz Antioxidant Formula ![]() ![]() Dziękuję, jadę na egzamin ![]()
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-13 o 10:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.