![]() |
#1081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
własnie co do sera to nie spotkałem się z jego zakazem przy trądziku ale być może masz poprostu na niego alergię pokarmową? Założę się, że nie robiłaś odczynów na ser. Mówię o testach z krwi bo te nakłuwane nie są wiarygodne. Badanie jednego czynnika na bazie krwi (najskuteczniejsze badania) kosztuje we Wrocławiu 40 zł.
#1082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam jeszcze dodatkowo fajną stronę lek. Andrzeja Janusa - tam wszystko jest opisane na temat grzybicy i nawet przepisy na dania.. Chyba się skuszę na tę dietę - na pewno pomoże, jeśli nie na trądzik to przynajmniej będę zdrowsza;d
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
A ja mam kryzys
![]() ![]() Mam do was Dziewczyny pytanie,może troszkę głupie,ale czy waszym TŻtom nie przeszkadzają problemy z cerą? Bo ja się boje że przez to nikogo nie znajdę ![]() ![]()
#1084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uff, dobrze wiedzieć, że nie jestem sama ![]()
Nie wiem jak Ty, ale ja żyję RAPEM. Edytowane przez Ercola Czas edycji: 2010-06-14 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej nie myślę w sposób "jeśli nie zaakceptuje, to na mnie nie zasługuje", bo sama pewnych rzeczy u faceta bym nie zaakceptowała. Czytam teraz "Trądzik, łojotok a dieta" na LU. Zmodyfikuję swoją dietę, nawet wyrzeknę się pewnych rzeczy, zobaczymy, co z tego wyniknie i czy przeżyję ![]() ![]() A jak już jestem przy diecie, to słyszeliście o diecie kaszowej? Bo ja jestem pewna, że gdzieś widziałam wzmiankę na Wizażu w kontekście trądziku, ale nie jestem w stanie znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojemu nigdy to nie przeszkadzało, nigdy nic złego mi nie powiedział ani nie dał mi odczuć, że przez pryszcze wyglądam gorzej niż inne dziewczyny... moja przyjaciółka miała niedawno taki okres w życiu, że przez trądzik i ropne gule aż zniekształciło jej twarz (wyleczyła się retinoidami), a jakoś jej chłopak także nie zwracał na to uwagi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
A co do diety-zgadzam się że niektóre produkty szkodzą na cerę (przynajmniej u mnie) Czekolada to zabójstwo dla mojej cery-w zeszłym tyg.moja mama miała imieniny-były ciastka,cukierki,ciasto i oczywiście wszystko z czekoladą
![]() ![]() ![]() ![]()
#1088 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny jeśli piszecie, że coś czytacie do dawajcie od razu linki, no kurde ![]() Kasza jest bardzo zdrowa, uwielbiam ją od zawsze bo tym to mnie karmili za małolata.. dzisiaj pierwszy raz kupiłem za własne pieniądze sałatę ![]() Kupiłem też witaminki (100 kapsułek za 35 zł) Maxiwit firmy Naturell. Robią najlepsze, polecają je pakerzy, są droższe ale mają najmniej chemii, sama nazwa tez o tym mówi, ta firma stawia na jakość. Kupiłem wersję zwykłą ale Wy powinnyście kupić sobie wersję dla Pań ![]() Cytat:
![]() Ps. poproście moderatora, żeby połączył temat z tym tematem: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post19980426
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-14 o 17:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
http://www.laboratoriumurody.pl/foru...eta,t1012.html Link do wątku, o którym mówiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Wtajemniczenie
|
ja dzis odwiedzilam kontrolnie derme, nadal mam sie smarowac epiduo...poza tym dostalam z***ke ze nie zakupialm jeszcze kremu z filtrem...
![]() ale w sumie nie ma tam wzmianki o tradziku... wacham sie jeszcze nad tym ; Bioderma , Photoderm AKN Mat SPF 40.... nie wiem, moze jest tu ktos kto zna sie na tych skladnikach co zapychaja, i moglby odczytac po skladzie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To co podałaś z Iwostinu to nie seria chyba dla cery trądzikowej. Dla Ciebie jest linia Niebieska lub Zielona - Purritin, niestety nie ma w ofercie kremu z filtrem. O niezapychających składnikach wszystko jest w dziale biochemii jednak nie ma niektórych kremów. Przesłałem do najlepszej na forum tutaj specjalistki składy ciekawych kremów z filtrem, niedługo prześle mi analizy to Ci napiszę. Każdego zapycha co innego ale najczęściej różne parafiny i gliceryny (mogę się mylić). Jeśli krem dla cery trądzikowej z filtrem to na chwilę obecną, najlepiej wg tego co czytałem, wypadają francuski Avene i polski Iwostin.
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-14 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta Bioderma ma swoich zwolenników jak i przeciwników, ale ja osobiście jej nie miałam. LRP ma też całkiem fajny filtr do skóry tłustej, lekki, nie świeci się przestraszliwie. Vichy z kolei nie polecam, bo ma alkohol. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Raczkowanie
|
Wklejam link - wszystko o grzybicy wg doktora Janusa - http://www.janus.net.pl/grzybice%20candida.htm
![]() Dzisiaj mój pierwszy dzień diety - nie do końca taka jak podaje ten doktor z linka wyżej, ale od czegoś trzeba zacząć ![]() Jeśli chodzi o kosmetyki, to powiem wam, że od niedawna moim ulubionym jest błękitna glinka. chyba już nigdy się z nią nie rozstanę ![]()
![]() |
#1094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki dzieki, bylabym wdzieczna za podeslanie ![]() wiem ze ta zielona seria jest dla mnie, ale mi wlasnie z iwostinu polecala dermatolog, a ja no znalazlam tylko ten wiec chyba miala ten na mysli. a ten a avene to ktory masz na mysli? o LRP nie myslalam, musze poczytac o nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ma niestety tylko SPF25, a pewnie wolałabyś spf40 lub 50 Ja nad tą Biodermą też się waham, patrzyłam też na avene do skóry trądzikowej, o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...radzikowej.htm ale ma gorsze oceny na kwc niż Bioderma. A LRP ma taki filtr do cery trądzikowej:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...radzikowej.htm Najgorsze jest to, że te wszystkie filtry są takie drogie. No ale już bym to przebolała, gdybym wiedziała, który na pewno nie zapycha, bo pamiętam jakie to było wkurzające w zeszłe wakacje, jak smarowałam się kremami na tradzik niby pomagały, ale filtr mnie zapychał strasznie i po każdym nałożeniu miałam coś nowego na twarzy i wszystkie starania o gładką cere szly na marne ![]() Mam pytanie do osób, które używają filtrów: Nakładacie przepisową ilość? Bo ja pamiętam, że jak w zeszłym roku nakładałam te 1-1,25 ml to wyglądałam strasznie blado, po jakimś czasie filtr zaczynał przebijać spod podkładu i strasznie się świeciłam i nie wiem czy to tak po każdym filtrze będzie, jeżeli będę w w przepisowej ilości nakładać czy po prostu te co miałam były takie beznadziejne. Tomaan ooo ja też jestem zainteresowana analizą tych składów, gdybyś mógł mi też przesłać to byłabym bardzo wdzięczna ![]() Edytowane przez Madelaine Czas edycji: 2010-06-15 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok, to trochę potrwa, będę pamiętał. Mi w aptece farmaceutka powiedziała, że to pomarańczowe z Iwostinu (seria Solecrin) to sam filtr a nie krem :/
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to zasługa tego visaxinum ale już tyle czasu jest dobrze, mimo jedzenia np. czekolady(czasem w dużych ilościach
![]() no i może też zasługa tego, że w końcu zainwestowałam w kosmetyki La Roche-Posay i tego, że aktualnie zero stresów(oprócz oczekiwania na wyniki matur oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę Visaxinum tak Ci pomogło? Bo mi też to polecano,ale jakoś się nie mogę zdecydować,bo słyszałam o nim sporo negatywnych opinii
![]()
#1099 |
Zakorzenienie
|
mi pomogło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Właśnie to nie jest do końca tak, że takie ziołowe tabletki nie mogą zaszkodzić.
Ja brałam kiedyś chyba Belissę i niestety po niej miałam straszny wysyp pryszczy, cera mi się pogorszyła i nie przechodziło, z każdą tabletką było wręcz gorzej. Na początku myślałam, że to taki naturalny efekt oczyszczania organizmu, ale po dwóch tygodniach zażywania poszłam do lekarza no i okazało się, że tylko sobie szkód narobiłam, bo wyciąg z bratka nie na każdego działa dobrze ![]() Mi zaszkodził zamiast pomóc i potem przez 3 miesiące walczyłam z tym co Belissa w 2 tyg. zrobiła z moją twarzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Wtajemniczenie
|
Madelaine dzieki za linka do tego iwostinu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Mi Belissa też szkodziła,może nie było jakiegoś mega wysypu,ale kilak krostek wyskoczyło
![]()
#1104 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o kosmetyki Iwostin to nie polecam, przynajmniej w moim wypadku się nie sprawdziły. Nie są warte swojej ceny. Kupno ich zasugerowała mi pani dermatolog. Myślałam, ze efekty będą lepsze. Jest dużo tańszych i lepszych kosmetyków do cery problematycznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam o leku o nazwie Flutamid, który ma działanie antyandrogenne i który podaje się w przypadku trądziku hormonalnego, hirsutyzmu itd. (niestety w większości to były tylko wzmianki, jakieś krótkie posty na forach).
Miała któraś z Was (pytam tylko kobiet, bo chyba tylko kobiety się tym leczy) do czynienia z tym lekiem? Zastanawiam się, czy jest sens pytać o to dermatologa? Do ginekologa na razie się nie wybieram, bo dopiero co byłam, a do dermy mam termin na 1 lipca. Ale nie wiem, czy możliwe jest branie tego typu leków przy żylakach ![]() ![]() Ten Flutamid to chyba co innego niż Androcur? Naprawdę mało informacji na jego temat znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o problemy z poziomem androgenów to chociażby Cyprest jest typowym lekiem na takie problemy... ja go zażywam aby zwalczyć trądzik ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-06-17 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
#1108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze tutaj można przeczytać, że jakaś dziewczyna bierze Flutamid: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=16077 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Raczkowanie
|
Nie bylo mnie tu z tydzien a tu tyle stron do p-rzeczytania
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Hmm to dlaczego na innych stronach poza tym Łuskiewnikiem piszą, że to lek dla mężczyzn? Jest wiele innych leków, najlepiej spytać lekarza co o tym sądzi... ja tak jak pisałam biorę Cyprest, jego opis:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.