|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki naturalne, ajurwedyjskie i arabskie
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Przyczajenie
|
Upss... dzięki, w takim razie już się zanurzam w lekturze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Konto usunięte
|
Pytanie do dziewczyn używajacych pudru SHIKAKAI
Czy mogłybyście wkleić jego sklad? I czy używacie po nim jeszcze odżywki? Z góry dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
składu teraz Ci nie podam - jestem w pracy, ale o ile pamiętam na opakowaniu nie ma nic po polsku....
po pudrze, nie dawałam juz zadnej odzywki, a Ty go stosujesz regularnie na włosy?
![]() |
#1115 |
Konto usunięte
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
dopiero zastanawiam się nad jego kupnem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Raczkowanie
|
Czy jest jakiś sposób na osłabienie zapachu olejku (np. zostawienie go otwartego)? Sesa nie dość, że jest bardzo tłusta, to jeszcze niesamowicie śmierdzi. Ten zapach nie jest duszący czy mocny, tylko dla mnie śmierdzi. Muszę używać go w dzień, bo na noc nie dam rady. Ręce mimo zmywania i kilkakrotnego mycia nadal mają zapach Sesy. Olejek Bhringaraj też miał charakterystyczna woń, ale w porównaniu z Sesą to było nic. Domownicy mnie odizolowali, bo też nie mogą znieść tego zapachu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, gdzie Wy zamawiacie olejek amla z firmy Jiva? Na www.helfy.pl brak aktualnie i sie zastanawiam gdzie go zamówić.hmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
BAN stały
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;11472498]Pytanie do dziewczyn używajacych pudru SHIKAKAI
Czy mogłybyście wkleić jego sklad? I czy używacie po nim jeszcze odżywki? Z góry dziekuję ![]() acacia concinna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Muszę się pożalić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
A ja już wyjeżdzam do Tunezji i mam zamiar przywieźć sobie z tamtąd olejki i może jakieś szampony? muszę sobie jeszcze pospisywać nazwy co by wiedzieć co wybrać
![]()
![]() |
![]() |
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() będąc w Tunezji zupelnie nie pomyslalam ze m oge cos takiego poprzywozić . Będę o tym pamiętała będąc w Turcji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Większość olejów zawierała domieszki ciekłej parafiny, która koszmarnie schodziła mi z włosów [przetestowałam], więc siłą rzeczy odpadły w przedbiegach. Gotowe kosmetyki natomiast wcale nie miały fajnych składów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Zadomowienie
|
Ja ze sklepów w Tunezji pamiętam jedną wielką niewiadomą i ogólnie troszkę syf . Myśle że bezpieczniej zamówić z helfy lub innej stronki ale jestem ciekawa po prostu jaką mają ofertę kosmetyczną . Kolejna sprawa że turki czy arabki mają z natury silne i mocne wlosy i to niekoniecznie tylko na głowie ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
A jak ta ciekła parafina nazywa się? Tak zebym w składzie mogla to zobaczyć i od razu odłożyć na półkę?
A ma ktoś może sprawdzone jakieś kosmetyki, które były kupowane za granicą? Generalnie myślę, że będę kupować tylko jakieś typowe olejki. Żadnych nieznanych mieszanek nie przewiduję kupić.
![]() |
![]() |
#1127 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Paraffinum liquidum
![]()
![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
No tak
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takze wiem, ze jedna z pan tamtjesyzhc powiedziala mi, ze one uzywaja na wlosy jakiegos zleu z weza, mialam go kupic, ale zobaczylam alko w skladzie, wiec zrezygnowalam i teraz troche zaluje, chyba jeszcze vatike tam widzialam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wcześniej używałam olejku Dabur Amla i pomógł mi z na moje wypadające włosy , zachęciłam sie i zakupiłam kolejna butelkę olejku amla z brahmi i ziołami, oraz szampon:
1.NEEM HERBAL SHAMPOO do włosów delikatych i osłabionych 2.OLEJEK BRAHMI AMLA i zauważyłam że przy myciu i czesniu wiecej mi włosów leci o 10 za dużo myslicie że może to byc zasługa tego olejku z amlą która zawiera sobie jakies dodatkowe zioła, czy może raczej tego szamponu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
BAN stały
|
tego sklepu to chyba nie było?
http://indyjskibazar.pl/index.php?cPath=49_75 Ta firma to Song of India, skład szamponu : Ingredients:Coconut extract(SLES), Aqua, Melaleuca, Aloe Barbadens, Simmondsia Chinesis, Triticum Volgare Cream, Citrus Aurantium & Pure Essential oils. Edytowane przez tiare Czas edycji: 2009-04-10 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, uzywała któraś oleju z rokitnika? Stosuje na całą noc na skóre głowy i włosy ale rano jak je umyje nie wyglądają zbyt zdrowo. Tracą na grubości i elektryzują się poza tym nie wyglądają na nawilzone jak po kokosie. Czy ten olej mozna uzywać tez na całe włosy?? Czy tylko na skórę głowy. Producent pisał ze zmiejsza łamliwosc włosów na czym mi zalezało więc na logikę samrowałam całe. Ale moze to trzeba jednak na skórę? Please help me.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
Rozeznanie
|
Zbliżają sie wakacje a wraz z tym wyjazdy do cieplych krajow gdzie jak wiadomo mocne slonce, bardzo slona woda lub chlorowana i stad mam pytanie, poniewaz w pon wybieram sie do Egiptu. Napewno wezme ze soba niezastapiona vatike i bede wcierac we wlosy kiedy sie da ;PP a co innego polecacie nalozyc na wloski podczas calodziennego plazowania a co na noc. Jakies porady?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Rozeznanie
|
Hej, ja w tamtym roku intensywnie szukałam czegoś do włosów z filtrami, bez sylikonów i alkoholu co chroniłoby włosy przed słońcem na co dzień, ale z marnym skutkiem. Jednym słowem coś takiego nie istnieje
![]() Ale podobno warto wetrzeć oliwkę dla dzieci -najlepiej firmy HIPP-zawiera tylko olej kokosowy i sezamowy , które podobno chronią w w duzym stopniu włosy przed UV A tak na marginesie, czy zauważyłyście, że po oleju kokosowym włosy nabrały złotawych refleksów? bo ja tak miałam po oliwce HIPP, co mi sie bardzo nie podobało, bo zależy mi na przyciemnieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() No i wróciłam z tej Tunezji ![]() ![]() W końcu jak gdzieś je dorwałam to wziełam: - Mayfair, natural coconut hair oil - Marhaba, Amla hair oil. Moze jakby się udać gdzieś w głąb ich domostw to może w sklepie bym znalazła więcej, ale nie chciałam aż tak się zanurzać ![]() Na necie niestety nie znalazlam żadnej opinii ani cokolwiek o tych olejkach, narazie dokończę te co mam a potem się wezmę za te. Chociaż amlę tą co mam teraz Dabura to jakoś ciężko mi się tego używa... Stoi narazie.
![]() |
![]() |
#1137 |
Przyczajenie
|
hejka
mieszkam uk jak napewno wszyscy wiedza uk ma tych rzeczy co nie miara i mozna tu znalesc doslownie wszystko.uzywam olejkow juz dlugi dlugi dlugi czas. Mam wlosy bardzo grube, i jest it strasznie duzo. Uzywalam juz wszystkiego i musze stwierdzic ze olejki jakiekolwiek...wmasowane we wlosy naprawde pomagaja. ![]() np. w ostatnim tygodniu zachcialo mi sie -_- zmian i zdecydowalam -_- ze chce zrobic sobie -_- jakis jasny kolor....uzylam 8 wybielaczy ![]() chcialam jeszcze dodac...ze arabski olejek flax jest bardzo dobry...ale zeby miec wlosy piekne mozecie uzywac np. olejku z migdalow. jest tez fantastyczny...i naturalny przedewszystkim pozdrawiam was kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Patko ja w Tunezji nabylam swoja. na suku bylo tego pelno..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to jest to "suku"
![]()
![]() |
![]() |
#1140 |
Raczkowanie
|
Suk to taki targ. Popularne miejsce zakupów nie tylko w krajach arabskich. Można się tam nieźle targować.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.