![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Jak myslicie, ktory preparat jest lepszy?
http://www.helfy.pl/amla-puder-piling-do-wlosow http://www.helfy.pl/amla-olejek-do-wlosow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Ja używam jednego i drugiego. Amla w pudrze przy farbowaniu włosów i podkręcaniu koloru ,a amla w olejku miedzy farbowaniami włosów do odżywiania włosow , stosuję tak jak się stosuje olejek rycynowy ,też moim zdaniem super działa.
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Dzięki, na początek chyba zdecyduje się na olejek. Zobaczymy jakie będą efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
kiedys uzywalam olejku kokosowego z Vatiki. pierwszy raz uzylam na suche wlosy, doslownie 2 kropelki, ale efekt nie byl zadowalajacy: tluste, zwisajace straki zamiast miekkiej i przyjemnej w dotyku czupryny. innym razem nalozylam wieksza ilosc olejku i zostawilam na noc. rano bardzo dobrze umylam szamponem i efekt byl naprawde super- miekkie wlosy (dodam, ze mialam wtedy dlugie, suche i zniszczone wlosy).
wniosek: nie polecam olejku osobom z cienkimi wlosami ze sklonnoscia do przetluszczania, a szczegolnie stosowania go na wlosy jezeli nie ma sie zamiaru ich w krotkim czasie umyc. na pewno lepiej by sie spisal na wlosach grubych i kreconych- ladnie podkreslilby loki. olejek w Indiach jest podstawowym kosmetykiem do pielegnacji wlosow. jest on rozprowadzany najpierw na wlosach a nastepnie masuje sie dosc energicznie skore glowy przez dluzsza chwile. olejek podobno nawet zwalcza lupiez. nie probowalam jeszcze olejku z amly, ale dzisiaj ide na zakupy, wiec dodam go do swojej listy. mam nadzieje, ze okaze sie jeszcze lepszy niz olejek kokosowy ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Mam Jasmine firmy Dabur - do włosów blond. Produkują też Amla do ciemnych włosów. Mam grube,sztywne, gęste włosy i ten olejek wspaniale je obciąża i przygładza. A przy tym zapach: słotki, erotyczny, utrzymuje się długo. kupiłam w sklepie przy restauracji Namaste w W-wie za 22 zł. Puder Amla widziałam w sklepie Mazidła.com 100 g. za 21 zł.
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
zachęcona waszymi opiniami o amli kupiłam ją na helfy - i olejek i sproszkowaną, bo te na allegro nie wyglądały mi na całkowicie oryginalne, różnily się opakowaniami i były o wiele droższe, także wolałam nie ryzykować. czas pokaże co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
rowniez zachecona tym watkiem zakupilam na helfy olejek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
niewielka ilosc olejku naniesc na dlon, rozetrzec i masowac skore glowy przez ok. 15 min. a nastepnie dobrze umyc szamponem. najelpiej stosowac conajmniej raz w tygodniu. jesli ma sie grube, krecone wlosy mozna kropelke olejku wetrzec w suche wlosy
![]()
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
dzisiaj doszła moja paczka z olejkiem i amlą w proszku i mam dylemat, które użyć, bo przecież nie obydwa jedno po drugim
![]() ![]() edit: ostatecznie zrobiłam sobie kurację olejkiem, nałożyłam go na włosy i wmasowałam w skórę i nałożyłam na to ręcznik, trzymam teraz pod takim kompresem do momentu mycia włosów o jakiejś 19 ![]() ![]() Edytowane przez raus Czas edycji: 2008-01-12 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Natomiast olejek jaśminowy można spokojnie stosować przy wszystkich kolorach włosów. Cytat:
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
włosy po olejku są miłe w dotyku i jakby nabrały trochę na obęjtości, bo są cięższe i grubsze, natomiast boję się, że rano ten efekt zamieni się w tłustą warstewkę - oby nie!! jutro popołudniu zamierzam zrobić sobie maskę na włosy z amli w proszku i tu pytanie - jak wy ją rozrabiacie, w wodzie, czy w waxie (takie opinie też słyszałam) - co lepiej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
[quote=una creatura bella;6276840]Kolor włosów ma znaczenie o tyle, że olejek Dabur Amla ma dość intensywny zielony kolor. Istnieje więc ryzyko, że błond włosy zmieną trochę odcień
![]() ![]() Natomiast olejek jaśminowy można spokojnie stosować przy wszystkich kolorach włosów. mam ten olejek (vatika) ale on nie ma zielonego koloru jest bezbarwny o lekko slomkowym kolorze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
ja nakładam olejek Dabur, właśnie ten zielonkawy, i nie widzę różnicy w kolorze włosów, dodatkowo zrobiłam już raz maskę z amli w pudrze i mimo przerażenia w kolorze (zielonkawo-błotnisty) włosy też nie zmieniły koloru, wręcz przeciwnie - zaczęły lśnić jak nigdy dotąd - coraz bardziej podoba mi się ta kuracja amlą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
A jak działają pozostałe odżywki ziołowe ze sklepu Helfy?Ktoś już probował?Czym się rożni np. brahmi czy tulsi od amli?A używał ktoś tego:
http://www.helfy.pl/henna-odzywka-do-wlosow ?
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
VATIKA to jest wlasnie to czego moje wlosy potrzebuja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
jakiej jest konsystencji? to też taki tłusty olejek jak Dabur Amla? ja właśnie siedzę z nim na głowie (dzisiaj nie zmywam aż do wczesnego ranka przed pójściem do pracy) i powiem szczerze, że ta konsystencka mnie czasami przeraża - włosy od razu robią się lepkie i tłuste, aż trudno uwierzyć, że da się to potem w ogóle z zmyć (chociaż daje się dość ciężko, a to też nie jest plus)
pozdrawiam Wizażanki!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja uzywalam tylko Dabur Amli i olejku Vatika(Vitaka?) obydwa polecam. Z tym, ze Dabur Amla nie nadaje sie dla blondynek Vatika tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
Jestem po dwóch użyciach amli w proszku i muszę powiedziec że ma korzystny wpływ na włosy, poprawił się wygląd włosów nawet po kilku myciach wyglądały ładnie, błyszczały; otoczenie to zauwazyło, pytalo co zrobilam z włosami. Trochę babrania z tym było to fakt
No i używałam też olejku Vatika, który ma w swoim składzie amlę, jako tako na wygląd nie podziałały ale zauważyłam wzmocnienie, takie jakby grubsze też mi się wydają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
czemu nie nadaje się dla blondynek? ja korzystam z niej, fakt że dopiero parę razy, i wcale nie widzę różnicy w kolorze :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Charlotto, wklejam link do strony producenta, gdzie możesz sobie poczytać o właściwościach tych ziół: http://www.heshpharma.com/hair-care-products.html
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Creaturo, a czy używalaś kiedyś Brahmi hm..na pamięć?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale to nie było takie brahmi ![]() Bo z brahmi sprawa jest trochę skomplikowana: zioło do włosów to Centella asiatica, a to wzmacniające pamięć to Bacopa monnieri ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
ooo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
gdzie można zakupić?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
http://uk.youtube.com/watch?v=OpEc0bKBw5A
hmm.. Czy taki był efekt ![]() Qrcze strasznie się napaliłam na ten szampon.. Mieszkam w Anglii i trochę nie wiem gdzie się ruszyć. No ebayu mozna kupić.. ale wolę w sklepie.. Może w pierwszym lepszym hinduskim sklepie będzie.. Czy ktoś się orientuje??? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Wszelkie szmapony z Amla spisują się świetnie, tylko wtedy gdy jesteśmy posiadaczkami grubych, prostych, nieprzesuszonych włosów. Przy cienkich i kręconych/falowanych uzyskujemy bardzo sztywną, sprawijącą wrażenie przesuszonej fryzurę.
Testowałam szampony z Amla firm: Jiva, Better Botanicals, Dabur, Hesh Pharm po zastosowaniu każdego efekt był tak samo niezadowalający. Natomiast olejek firmy Jiva działa bajecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Ale to była reklama olejku Amla , a nie szampionu, tak mnie się coś wydaje
![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
tak to na pewno olejek dabur, bo ja mam takie samo opakowanie, zresztą nie słyszałam, żeby oni wypuścili też szampon na rynek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
raus ---> U nas na pewno nie ma szamponu Dabur, ja go miałam bezpośrednio z Indii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.