|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Up!
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy któraś z Was próbowała zalać proszek z amli lub eclipty jakimś zwykłym olejem nierafinowanym np. z winogron. Na stronie różańskiego wyczytałam,że np. z korzenia łopianu tak sie robi olej łopianowy, to może i z amli można....??? NP mieszanka eclipty, amli i neem z olejem z pestek winogron albo z migdałów czy orzechów laskowych.
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli pytanie się powtarza to bardzo przepraszam i przyznaję się , że nie przeczytalam dokładnie całego wątku gdyż przy dwójce malutkich dzieci brak mi poprostu na to czasu
Dziewczyny chciałabym prosić o pomoc w sprawie amli |
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
www.helfy.pl/amla-olejek-amalaki
Czy któras stosowała ten olejek na przesuszone włosy? A jak on ma się do porostu włosów? Przyspiesza go ten własnie olejek czy ten juz nie? Rzeczywiście mozna go też używać na suche włosy jako nabłyszczacz
|
|
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze trochę zmoczę wlosy zeby olejek lepiej się rozprowadzal , tyle ze mam amle w oleju , a jesli chodzi o proszek to myslę , ze nie ma roznicy .
|
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wklejam to co znalazlam o niej, moze Ci to ułatwi cos http://www.biochemiaurody.com/vademe...nstr.Amla.html
|
|
|
#1208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Możesz ją stosować na brudne/czyste włosy, mokre/suche jak Ci bardziej pasuje. Bo w efektach większej różnicy być nie powinno, tylko musisz wybrać najbardziej pasującą Ci metodę aplikacji.
|
||
|
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Może mi któraś MIŁA osoba odpowiedziec na pytanie? Bo to,że przypadkowo zaspamowałam(choć nie wiem o co chodzi),to mnie koleżanka uświadomiła
Ale niestety nic więcej
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba byc cierpliwym jak sie zadaje pytanie, albo nikt nie zna odpowiedzi, lub bylo na wątku i trzeba poczytac.
|
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale juz nie będe tak robić,ale jak zrobic by wlasnie moje pytanie nie zostało bez odp,gdy tworzą się kolejne posty Nieważne. Może jednak ktoraś będzie znała odpowiedź,bo o tym czy można używać olejku jako nabłyszczacza,nakladając go na suche włosy nie znalazłamJestem też ciekawa czy na allegro te same olejki to nie są podróbki,bo są tańsze nawet o 10 zł
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupowalam kiedys na helfach a potem stwierdzilam ze maja tam drogo, ale nie mam porównania do tych z allegro, bo jeszcze nic nie bralam. z olejami trzba bardzo uwazac jak chce sie stoswac to umyciu wlosow, bardzo, bardzo bo jedna kropla wiecej i beda tłuste
|
|
|
#1213 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź, teraz już wszystko wiem( no prawie wszystko) o amli . Dziękuję bardzo |
|||
|
|
|
|
#1214 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm,spodziewam się,że z ilością nie poszaleję,bo będą wisały strąki-juz tak z olejkiem rycynowym poszalałam
Tak więc zamówie na allegro-jest napisane tam też,że wzmaga wzrost-zobaczymy czy ruszy to moj 1 cm m-nie,ale to juz inny temat na inny wątek Mam nadzieję też,że amla je trochę podreperuje,bo sa strasznie przesuszone coś ostatnio,nawet po rycynie
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam go i sobie chwale, takji sam przywiozla z tunezji. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aeronauta;12678763]Tak, ale tu chodzi o zrobienie maceratu, żeby te wszystkie dobre rzeczy z tego ziółka wyszły do oleju. A w przypadku amli wydaje mi się jest trochę inaczej. Ja bym nie macerowała amli, ale możesz po prostu dosypywać te wszystkie zioła do oleju i dawać na włosy proszek zmieszany z olejem.
No właśnie. Tam jest napisane,że zalać trzeba na jakieś dwa tyg. Mam zapas amli i jednak spróbuję poeksperymentować. Zobaczę czy coś z tego wyjdzie. Ale dzięki. Dobrze wiedzieć,że to się nazywa macerat. Teraz jest czas na wykopywanie łopianu. W wolne dni idę na łąkę |
|
|
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam bardzo wazne pytanie,proszę o odpowiedz,zamówiłam olejek Amla Dabur i zastanawiam się czy jak kupiłyscie to miał jakąś "plombę" zabezpieczajacą na butelce swiadczacą o oryginalności,ze nie był otwierany,ja dostałam jakiś rozlany,nie mam pewności czy nie był jakis "kombinowany".
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Kulko, zadna z moich amlii nie miala zabezpieczenia.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Koleżanki czy któraś z Was ma porównanie amli z olejkiem rycynowym bądź naftą? Czy nie są sobie te olejki równe??
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Nafta to nie olejek, jej działanie jest inne, nie nawilża (może wręcz wysuszać), a raczej nabłyszcza i wzmacnia. To zupełnie co innego, niż oleje indyjskie czy olej rycynowy.
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amla zawiera dużą ilość wit.C i bardziej odżywia, natomiast oleje nawilżają i natłuszczają. Amla działa na cebulki, które są zdrowsze i się szybciej regenerują, dzięki czemu włos szybciej rośnie i jest silniejszy. Podobnie jak wit.C działa na skórę twarzy. Oleje powodują, że włosy są mniej sianowate i mniej się puszą. U mnie są też jakby bardziej mięsiste i błyszczące. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Carlo rossi. Jeśli na zdjęciu to Twoje włosy to te zabiegi nie zmienią znacznie ich wyglądu, bo już teraz masz super efekt. |
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze jedno-mam straszny problem z rozczesywaniem włosow,czy amla wspomoże mnie w tym???
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem ze znacznie nie zmienia ale podtrzymaja ten stan i dluzej mozna sie cieszyc ładnymi koncami, zwlaszca ze teraz zapuszczam i kazdy cm na wage złota ;D Myslę, ze do rozczesywania bedzie lepsza jakas odzywka o delikatniejszej konsystencji. Amle i inne oleje i tak zmywasz szamponem wiec raczej to nie pomoze niestety.
|
|
|
#1229 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam ![]() Czytam ten wątek od dłuższego czasu i widze, ze mam tu do czynienia z prawdziwymi ekspertkami, dlatego postanowiłam sie poradzic....Moja koleżanka wyjezdza do NY i ja oczywscie korzystając z okazji, poprosiłam ją żeby zakupiła mi pare "cudów" w tamtejszych sklepach, bo słyszałam, ze tam jest multum sklepów prowadzonych przzez Hindusow i podobno to wszytsko jest o wiele tańsze niż u nas....I dlatego pierwsze moje pytanie właśnie do autorki cytowanego postu:Czy z tymi cenami to prawda i ogolnie jak to wygląda i gdzie takie sklepy są...A drugie pytanie to właściwie co mam wybrać dla swoich włosów... Mam włosy ciemne, kręcone i ostatnio wypadają....w związku z tym chce coś co zahamuje ich wypadanie(nie znam przyczyny ich wypadania;nie susze włosów i ogolnie nie niszcze ich....chyba tylko to, ze ciagle je wiąże i moze przez to są osłabione?) , sprawi , ze beda zdrowsze,grubsze i podkresli lub przynajmniej nie zaszkodzi ich skrętowi...Juz od dawna mam ochote na AMLE (tylko co z tym oblepianiem włosa czy to nie wpłynie na nich zle) mysle tez o olejku kokosowym i tym BHRINGRAJ ....teraz na stronie helfy natrafilam na Ziołowy Olejek do Włosów Heenara(nie mam pojęcia co to) i co jeszcze...dziewczy pomóżcie, bo to wypadanie mnie wykończy......jak oglądam te bollywoodzkie produkcje i widze aktorki, to zzera mnie straszna zazdrosc:P no więc czekam na propozycje i z góry dziękuje... |
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: Wlasnie nabylam krem i vatike, ktora juz dawno mialam w planach Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-06-13 o 02:34 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

Ja zawsze trochę zmoczę wlosy zeby olejek lepiej się rozprowadzal , tyle ze mam amle w oleju , a jesli chodzi o proszek to myslę , ze nie ma roznicy .

. Możesz ją stosować na brudne/czyste włosy, mokre/suche jak Ci bardziej pasuje. Bo w efektach większej różnicy być nie powinno, tylko musisz wybrać najbardziej pasującą Ci metodę aplikacji.

Ale juz nie będe tak robić,ale jak zrobic by wlasnie moje pytanie nie zostało bez odp,gdy tworzą się kolejne posty