|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Up!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Wtajemniczenie
|
A czy któraś z Was próbowała zalać proszek z amli lub eclipty jakimś zwykłym olejem nierafinowanym np. z winogron. Na stronie różańskiego wyczytałam,że np. z korzenia łopianu tak sie robi olej łopianowy, to może i z amli można....??? NP mieszanka eclipty, amli i neem z olejem z pestek winogron albo z migdałów czy orzechów laskowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Przyczajenie
|
Jeśli pytanie się powtarza to bardzo przepraszam i przyznaję się , że nie przeczytalam dokładnie całego wątku gdyż przy dwójce malutkich dzieci brak mi poprostu na to czasu
Dziewczyny chciałabym prosić o pomoc w sprawie amli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Wtajemniczenie
|
www.helfy.pl/amla-olejek-amalaki
Czy któras stosowała ten olejek na przesuszone włosy? A jak on ma się do porostu włosów? Przyspiesza go ten własnie olejek czy ten juz nie? Rzeczywiście mozna go też używać na suche włosy jako nabłyszczacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wklejam to co znalazlam o niej, moze Ci to ułatwi cos http://www.biochemiaurody.com/vademe...nstr.Amla.html
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
Może mi któraś MIŁA osoba odpowiedziec na pytanie? Bo to,że przypadkowo zaspamowałam(choć nie wiem o co chodzi),to mnie koleżanka uświadomiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba byc cierpliwym jak sie zadaje pytanie, albo nikt nie zna odpowiedzi, lub bylo na wątku i trzeba poczytac.
![]() |
![]() |
#1211 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem też ciekawa czy na allegro te same olejki to nie są podróbki,bo są tańsze nawet o 10 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupowalam kiedys na helfach a potem stwierdzilam ze maja tam drogo, ale nie mam porównania do tych z allegro, bo jeszcze nic nie bralam. z olejami trzba bardzo uwazac jak chce sie stoswac to umyciu wlosow, bardzo, bardzo bo jedna kropla wiecej i beda tłuste
![]() |
![]() |
#1213 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź, teraz już wszystko wiem( no prawie wszystko) o amli . Dziękuję bardzo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Wtajemniczenie
|
Hm,spodziewam się,że z ilością nie poszaleję,bo będą wisały strąki-juz tak z olejkiem rycynowym poszalałam
![]() Tak więc zamówie na allegro-jest napisane tam też,że wzmaga wzrost-zobaczymy czy ruszy to moj 1 cm m-nie,ale to juz inny temat na inny wątek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam go i sobie chwale, takji sam przywiozla z tunezji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aeronauta;12678763]Tak, ale tu chodzi o zrobienie maceratu, żeby te wszystkie dobre rzeczy z tego ziółka wyszły do oleju. A w przypadku amli wydaje mi się jest trochę inaczej. Ja bym nie macerowała amli, ale możesz po prostu dosypywać te wszystkie zioła do oleju i dawać na włosy proszek zmieszany z olejem.
No właśnie. Tam jest napisane,że zalać trzeba na jakieś dwa tyg. Mam zapas amli i jednak spróbuję poeksperymentować. Zobaczę czy coś z tego wyjdzie. Ale dzięki. Dobrze wiedzieć,że to się nazywa macerat. Teraz jest czas na wykopywanie łopianu. W wolne dni idę na łąkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam bardzo wazne pytanie,proszę o odpowiedz,zamówiłam olejek Amla Dabur i zastanawiam się czy jak kupiłyscie to miał jakąś "plombę" zabezpieczajacą na butelce swiadczacą o oryginalności,ze nie był otwierany,ja dostałam jakiś rozlany,nie mam pewności czy nie był jakis "kombinowany".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Kulko, zadna z moich amlii nie miala zabezpieczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Wtajemniczenie
|
Koleżanki czy któraś z Was ma porównanie amli z olejkiem rycynowym bądź naftą? Czy nie są sobie te olejki równe??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Nafta to nie olejek, jej działanie jest inne, nie nawilża (może wręcz wysuszać), a raczej nabłyszcza i wzmacnia. To zupełnie co innego, niż oleje indyjskie czy olej rycynowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amla zawiera dużą ilość wit.C i bardziej odżywia, natomiast oleje nawilżają i natłuszczają. Amla działa na cebulki, które są zdrowsze i się szybciej regenerują, dzięki czemu włos szybciej rośnie i jest silniejszy. Podobnie jak wit.C działa na skórę twarzy. Oleje powodują, że włosy są mniej sianowate i mniej się puszą. U mnie są też jakby bardziej mięsiste i błyszczące. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Carlo rossi. Jeśli na zdjęciu to Twoje włosy to te zabiegi nie zmienią znacznie ich wyglądu, bo już teraz masz super efekt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Wtajemniczenie
|
A jeszcze jedno-mam straszny problem z rozczesywaniem włosow,czy amla wspomoże mnie w tym???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myslę, ze do rozczesywania bedzie lepsza jakas odzywka o delikatniejszej konsystencji. Amle i inne oleje i tak zmywasz szamponem wiec raczej to nie pomoze niestety.
![]() |
![]() |
#1229 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam ![]() Czytam ten wątek od dłuższego czasu i widze, ze mam tu do czynienia z prawdziwymi ekspertkami, dlatego postanowiłam sie poradzic....Moja koleżanka wyjezdza do NY i ja oczywscie korzystając z okazji, poprosiłam ją żeby zakupiła mi pare "cudów" w tamtejszych sklepach, bo słyszałam, ze tam jest multum sklepów prowadzonych przzez Hindusow i podobno to wszytsko jest o wiele tańsze niż u nas....I dlatego pierwsze moje pytanie właśnie do autorki cytowanego postu:Czy z tymi cenami to prawda i ogolnie jak to wygląda i gdzie takie sklepy są...A drugie pytanie to właściwie co mam wybrać dla swoich włosów... Mam włosy ciemne, kręcone i ostatnio wypadają....w związku z tym chce coś co zahamuje ich wypadanie(nie znam przyczyny ich wypadania;nie susze włosów i ogolnie nie niszcze ich....chyba tylko to, ze ciagle je wiąże i moze przez to są osłabione?) , sprawi , ze beda zdrowsze,grubsze i podkresli lub przynajmniej nie zaszkodzi ich skrętowi...Juz od dawna mam ochote na AMLE (tylko co z tym oblepianiem włosa czy to nie wpłynie na nich zle) mysle tez o olejku kokosowym i tym BHRINGRAJ ....teraz na stronie helfy natrafilam na Ziołowy Olejek do Włosów Heenara(nie mam pojęcia co to) i co jeszcze...dziewczy pomóżcie, bo to wypadanie mnie wykończy......jak oglądam te bollywoodzkie produkcje i widze aktorki, to zzera mnie straszna zazdrosc:P no więc czekam na propozycje i z góry dziękuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: Wlasnie nabylam krem i vatike, ktora juz dawno mialam w planach ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-06-13 o 02:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.