![]() |
#1231 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
olka a te przebarwienia to takie bardziej czerwone czy brązowe?
julbog, jakiego samoopalacza używasz? nie zatyka Ci porów? u mnie zdecydowanie lepiej. lewy policzek to już od paru miesięcy śliczny, prawy niestety-zawsze brzydszy ![]()
#1232 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki muszę się pochwalić, iż moja buźka wygląda już prawie idealnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale co do gładkiej buźki - powodzenia, zdecydowanie. Ja się cholera dalej załamuję. Cytat:
Cytat:
![]() A ja wytaczam ciężką artylerię przeciwko ogólnemu osyfieniu twarzy (bo aż się załamuję, patrząc w lustro, a potem na zdjęcia, gdzie na policzku miałam DWA paskudztwa, a teraz mam chyba ze trzydzieści ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idąc na uczelnię (10 minut) zazwyczaj nakładam filtr. Tylko po tych czasem 8-10 h jak wracam, na pewno już nie chroni. Nie wyobrażam sobie powtórnej aplikacji ![]() Niektóre pomarańczowe, niektóre brązowe ![]() Cytat:
Ehhh. Przetrwać lato, a na jesieni muszę się pozłuszczać. A najgorsze, że pojawiły się naczynka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Zakorzenienie
|
http://www.revitol.pl/14,revitol-spot-gel.html
Przypadkiem sie na to natknełam, moze warto poczytac o tym zelu wiecej albo popytac, moza faktycznie jest taki dobry jak pisza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Któras z obecnych wizazanek napisala ze stosuje w swej kuracji samoopalacz?? I mam kilka pytanek do niej Nie zapycha Cie?? Jakiej firmy kupujesz?? Umiesz nakaldac rownomiernie? ( o zgrozo kiedys mi kolzanka nakladala na ciele oprocz twrzy wygladalam jak krowka w plamki) Co robisz by Ci schodzil rownomiernie ( bez okropnych plam), ogolnie przy uzywaniu jakichkolwiek masci robioa sie odbarwienia na skorze posmarowanej samoopalaczem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm na allegro znalzalam jeszzcze tabletki tej firmy: http://allegro.pl/item1090969059_rev...najtaniej.html ehh ale czy to nie koljeny pic na wode?? http://allegro.pl/item1090968930_rev...najtaniej.html krem duzo tanszy .. ehhh kazda cene bym mogla dac byle pomoglo Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2010-06-23 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja zabardzo nie wierze w takie cud kremy tabletki pewnie tylko pieniadze wyludzaja od zdesperowanych ludzi ![]() napewno troche pomagaja ale to co jest w nich mozna znalesc w wielu innych tabletkach czy kremach np. wyciag z aloesu, oczaru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Mam do was pytanie, może coś poradzicie. Stosuje rano locacid i na wieczór epiduo. Na poczatku co 2-3 dzien teraz codziennie ale raz w tygodniu, czasem 2 robie sobie przerwe zeby twarz troszke odpoczela. Oczywiscie wszystkie leki przepisane od dermatologa. Taki zestaw stosuję od miesiaca. Przez pierwsze dwa tygodnie szukałam odpowiedniego filtru (polecanego przez dermatolog) a w tym czasie mialam krem z vichy 15 i podkład z la roche z 20 wiec ochrona tez jakas byla. Oczywiscie nigdy nie siedziałam na słoncu, nie opalałam sie. Wczoraj mialam dziwną sytuacje na wieczór posmarowałam sie epiduo i skóra strasznie zaczela mnie piec, nie mgołam wytrzymac, zmyłam nałożoną warstwe, osuszyłam i stwierdzilam ze dzis bedzie odpoczynek. W nocy jeszcze mnie dosyc mocno pieklo a dzisiaj rano skora zaczerwieniona i pojawiła sie dziwna, moze nie tyle biala, ale jasniejsza na zaczerwienionym policzku, plama. Zastanawiam sie czego to moze byc wynik. W ostatnich dniach uzywalam juz filt la roche 30 do skóry tradzikowej, słonca nie bylo a ja na powietrzu bylam doslownie godzine. Troche sie przestraszylam. Myslicie ze to moze zaczerwienione miejsca od epiduo czy wplyw słonca, ktore jak wiemy jest tez w pochmurniejsze dni..
Moze ktoras stosowala taki zestaw i cos poradzi. Skóra jest czerwona, naciagnieta, sucha i do tego lekko swedzi. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
I tak chyba zrobię. Obawiam sie tylko o te jakby odbarwienia od leku, jasniejsze miejsca. Moze masz jakis sprawdzony krem naiwlżający? Z tego co widze moja skóra dobrze toleruje kosmetyki LRP, Avene. Lek stosuje na noc wiec moglby byc nawet tlusty krem byle mocno nawilzal i koil podraznienia. Zastanawialam sie nad seria z LRP Toleriane.
Edytowane przez Camarilla Czas edycji: 2010-06-24 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Zakorzenienie
|
Ja dziewczyny nie wiem bo takich problemów nie mam, wiem ze cena jest straszna ale moze warto zapytac jakiegos dermatologa o opinie, on pewnie bedzie lepiej wiedział
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zielona glinka- nie ma jej na KWC, jest ona firmy Argiletz w tubce(jest też w proszku ale tej nie polecam); Maść cynkowa- również nie ma jej na KWC, firma Aflofarm; Peeling Ziaja- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...ymatyczny.htm; Muszę też pochwalić maść skinoren, troszkę jest droga ale skuteczna. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Raczkowanie
|
U mnie ta maść się nie sprawdziła. Zapychała niestety ;/ może nie strasznie, ale pojedyncze ropniaki albo stado małych krostek się pojawiało. Jeśli się nie mylę 90 % tego kremu to wazelina, więc jak coś to radzę tylko na pryszcze nakładać, chyba, że kogoś to nie zapycha. Poza tym badziewna tubka, po jakimś czasie wyciskania schodzi farba i zostaje na rękach.
#1248 |
Raczkowanie
|
Ejoł.
Pisałyście w tym wątku o składnikach zapychających cerę itp., ja sam też szukałem jakiejś listy i.. trafiłem na fajny spis. Nie wiem, może ją znacie, ale zapodaję linkiem tak w razie czego. Skala od 1-5, przy cerze trądzikowej powinno się unikać składników w skali 3-5 (COM - trądzik, IRR - podrażnienia). http://www.zerozits.com/Articles/acn...e/article6.htm Krócej tutaj: http://wizaz-rybnik.blogspot.com/200...kow-czyli.html Idę powywalać z łazienki to co ma jakiś zapychacz w składzie.
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-24 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale lepiej być przezornym niż sprawdzać po kolei każdy składnik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Zakorzenienie
|
mnie większość tych niby zapychających nie zapycha,tu także trzeba zachowywać zdrowy rozsądek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
Teraz tak zastanawiam się jak to kiedyś ze mną było... jak miałam 17 lat dostałam strasznego trądziku, wyleczył mnie Unidox i Aknemycin jednak pamiętam, że potem miałam super buźkę niemal bez żadnych przebarwień! Nies tosowałam żadnego filtra, nie miałam pojęcia o pielęgnacji cery, nie przesiadywałam godzinami na Wizażu, nie czytałam recenzji kremów i maseczek, nie sprawdzałam składu kosmetyku... po prostu myłam twarz... kostką myjącą Dove
![]() i miałam się wtedy o wiele lepiej niż teraz ![]() nie było przebarwień, nie było rozszerzonych porów, nie było świecenia skóry. Jesli chodzi o kolorówkę to także stosowałam to, co akurat mi się spodobało, raz jeden fluid, raz drugi, raz ten puder raz tamten.... Natomiast po wakacjach 2009 kiedy dostałam ponownie strasznego wysypu i lekarz postanowił leczyć mnie Cyprestem (anty-androgenne hormony) mam w sumie teraz gładką buzię, czasami coś wyskoczy, ale te przebarwienia mnie dobijają ![]() Czy to środowisko się tak zmieniło czy przesadne dbanie o siebie może zaszkodzić... Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-06-25 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
A mi mój wysyp ( odpukać) powoli znika.Co prawda powoli,ale zmiany są już mniejsze i mniej czerwone
![]() ![]()
#1253 |
Raczkowanie
|
podziel się składem tego kremu, bo w KWC nie widać tego produktu.
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
Przecież istnieje także coś takiego jak Google
![]() krem Vitella Ictamo - cena ok. 13 zł Petrolatum, Mineral Oil, Zinc Oxide, Calcium Carbonate, Talc, Sodium Shale Oil, Sulfonate (Ichthammol Pale). Ichtiol jasny - 3% Tlenek cynku - 10% https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=160380 Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-06-25 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie teraz nic nie zapycha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Zakorzenienie
|
a ja mam tak dziwnie, bo np. wazelina w Alantanie mnie nie zapycha, ale wazelina w maści z witaminą A już zapycha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Zakorzenienie
|
Dlatego zamiast maści cynkowej lepiej jest stosować pastę cynkową
![]() zazwyczaj sprzedawana w malutkim słoiczku, sama w sobie dość sucha, stosowana punktowo na pewno nikogo nie zapcha, no i ładnie wysusza ropne krosty |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Raczkowanie
|
wow! Ale fajne to Google, dzięki Tobie @visionAM odkryłem świetną wyszukiwarkę. Nie wiem tylko co znaczy komenda pytająca w Google:
site:wizaz.pl + Vitella http://www.google.pl/search?hl=pl&cl...=&oq=&gs_rfai= Szybko się uczę, znalazłem też to. ![]() Racja, kurcze dzisiaj się uczę tych skłądników, byłem dzisiaj w Rossmanie po krem z malutką karteczką z wypisanymi największymi zapychaczami :P Trochę siara ale nikt nie wiedział co tam mam i na pewno wszyscy myśleli, że mam na tej kartce listę zakupów :P Idę czytać dalej. Pozdrawiam.
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-25 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Zakorzenienie
|
skorzystanie z google zajęłoby Ci tyle samo czasu co napisanie posta:
Cytat:
![]() Poza tym kremów, które w składzie nie mają niczego co zapycha jest chyba niewiele, więc życzę powodzenia w szukaniu ![]() ![]() Tym bardziej, że każdego zapycha co innego, a niektórych typowe zapychacze nie zapychają wcale... no ale ty wiesz lepiej ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-06-25 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.