|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Bhiringraj stosowałam i jak dla mnie to nie dość że dużo kosztuje to jeszcze żadna rewelacja, wolę Amlę, ale wiadomo każdy włos inny jest.... Na pewno warto spróbować, jeżeli ktoś ma przypływ gotówki.
![]() Guniaaa - też miałam podobny problem z włosami - suche, kruszące się (za sprawą używania prostownicy) i rosły max 1 cm na miesiąc. Teraz jest już dużo lepiej, i olejki mają tu swój wkład. Jeżeli chodzi o przyrost to najlepszy miałam jak używałam olejku rycynowego, jakieś 2 cm/mc. Dla mnie to było "coś". ![]() Jeżeli chodzi o Vatikę, to zależy czy chcesz jej użyć przed myciem czy po. Przed to mi wychodzi więcej niż kilka kropel, ale ja mam dość długie kudły. A po to wystarczy ledwo zmoczyć palce. Asik_ - amli nie stosowałam do rzęs, ale olejek rycynowy tak i polecam. ![]() Deborah100 - "stara" i "nowa" wersja Vatiki ma cytrynę. Właściwie to nie bardzo widzę różnicę między nimi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
ma zielone pojęcie
|
Na to zastosowanie nie wpadłam. Dzisiaj spróbuję
![]()
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To żółte dziadostwo jest dobre tylko do picia ![]() ![]() A w jaki sposób używasz olejku rycynowego? ![]() Heh pierwsze słyszę aby ten olejek nadawał się do włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak cytryna wpływa na Twoje włosy, że aż unikasz jej w produktach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś miałam szampon cytrynowy, miał zmniejszyć przetłuszczanie włosów ale narobił gorzej, ponadto wysuszył włosy i zaczęły mocniej wypadać. Teraz trzymam się z daleka od kosmetyków z cytryną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedawno przeczytalam, że cytryna ma właściwości wysuszające dlatego nie każdy może ją stosować a jak już to w mniejszych ilościach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Zakorzenienie
|
To prawda, ja tez mialam wrazenie po cytrynie przesuszenia wlosow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
Vinga 9669a jak miałabyś mi tak szczerze i z pełnym przekonaniem oraz jednoznacznie powiedzieć,to który bys mi poleciła olejek? Vatike czy Amlę???? Tak jednym słowem
![]() ![]()
![]() |
#1271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podkreślę jeszcze raz, że wszystko to zależy od tego, jakie masz włosy... Chyba na początek polecę Ci Vatikę, gdzieś wyczytałam, że kokos prawie każdemu pasuje. ![]() HA!!! Ile można się dowiedzieć na wizażu, nawet o takiej cytrynie ![]() Edytowane przez vinga9669 Czas edycji: 2009-06-16 o 06:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1273 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pełen skład olejów znajduje się na etykiecie. Producentem jest licencjonowana firma ajurwedyjska ze Sri Lanki. Jej nazwa jest tajemnicą handlową. W myśl przepisów polskich producentem jest importer, czyli w tym przypadku TAST. Receptura stanowi tajemnicę producenta. Głównymi składnikami są bakući i bringraźia. Zapytam jeszcze czy mają olej mineralny.... edit: napisali, że nie Edytowane przez tiare Czas edycji: 2009-06-16 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Amla ma powodowac rowniez szybszy porost wlosow. Jest szansa ze rzesy tez troche urosna?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysuszenia bym się nie obawiała, bo to zasługa kwasu cytrynowego, którego tutaj nie ma. Asik_, pomysł ze stosowaniem olejków do włosów na rzęsy uważam za nienajlepszy. Wiele z nich zawiera substancje zapachowe i inne składniki potencjalnie drażniące oczy. Lepiej sięgać po formuły przeznaczone specjalnie do tego celu.
"...Nieosiągalność nigdy nie jest kontrargumentem przeciwko ideałowi, gdyż ideały są tylko drogowskazami, nigdy zaś celami..." ![]() Edytowane przez una creatura bella Czas edycji: 2009-06-16 o 17:30 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jeśli chodzi o puder Amla, mieszam go z Waxem i nakladam na wlosy. Ale mam takie wrazenie jakby ten puder nieco je wysuszał..... jak to u Was wyglada?
Amla olejek super, sam Wax tez ok, ale ten puder sama nie wiem. Do twarzy sprawdza sie rewelacyjnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Tak, puder amla może wysuszać, bo zawiera sporo tanin, które mają takie działanie ściągająco-wysuszające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz mieszać puder amla z innymi np. brahmi, kalpi tone, neem itp.... Wtedy efekt jest super, włosy wydają się jeszcze grubsze, uniesione, ładnie się układają. Bardzo możliwe, że puder wysusza dlatego należy go stosować raz w tygodniu albo raz na 2 tygodnie. Nigdy nie po każdym myciu. A jaki używasz wax? Zagraniczny czy nasz polski z l'biotica ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Wtajemniczenie
|
Ja mieszam neem, amlę i ecliptę i mam bardzo pozytywne wrażenie, choć nakładanie jest uciążliwe, bo pudry się obsypują. Włosy są ciupeczkę jakby wysuszone albo może bardziej sypkie, a także pogrubione, odżywione i błyszczące. Mi się trochę podkręcają więc nie mam potrzeby żeby były takie ciężkie i lejące. Myślę,że jako przerywnik międzyolejowy puderki są super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo sam wax oraz amla olejek slużą mi dobrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Rozeznanie
|
jaki olej proponujecie do włosów ciemnych przesuszonych i wypadajacych?ale taki zeby nie obciazal włosów?
czy ktos ma problemy takie jak ja i znalazł odpowiedni olej? te które podajecie sa bardzo drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
BAN stały
|
Polecam Vatika olejek kokosowy kub kaktusowy z oliwa z oliwek lub sama oliwe. Przeczytalam gdzies, ze niektore kobiety stosuja jedynie olej kokosowy bez zadnych dodatkow i rezultaty sa podobne. Ja zaczelam dopiero stosowac po skonczeniu Vatiki i musze przyznac, ze wlosow wypada mniej, olejowanie stosowalam co drugi dzien przez dwa miesiace. Rezultat, z ponad setki wlosow jaka mi wypadala codziennie wypada o conajmniej 70 wlosow mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, któraś z Was kiedys pisała, że ma włosy kręcone i zastanawia się nad kupnem olejków....Kurcze, bo ja sie troche obawiam, czy te cudeńka nie wpłynał zle na skręt włosa...a co wiecej, dodatkowo go poprawia!:P:P...macie jakieś doświadczenia??..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Zadomowienie
|
polecam odżywkę do włosów do spłukiwania Vatika.
w tej jasnozielonej buteleczce. Nie wiem ile kosztuje w PL, ale w Austrii ja ja sobie kupuje za 2 euro. starcza mi na 2 miesiace. Wygladza wlosy, ulatwia rozczesywanie, zapach jest naturalny, ziolowy.
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
jojoka ja mam krecone i oleje sobie chwale. wlosy krecone przewaznie sa suche, im lepiej nawilzone tym landiej sie kreca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
ma zielone pojęcie
|
Ja mam falowane i też sobie oleje chwalę
![]()
![]() |
#1289 |
Przyczajenie
|
ooo dziewczyny, dziekuje bardzo, uspokoiłyście mnie troche:P...wiec ja teraz czekam na moje cuda, a od nastepnego tygodnia zaczynam kuracje pokrzywową, mam nadzieje, ze to wszytsko w połączeniu doprowadzi do tego, ze przestaną wypadaccc, bo to juz staje się moja obsesja, a chwilami to w ogole zastanawiam się czy ja sobie tego nadmiernego wypadania po prostu nie wymyslam:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
A czy może ktoś ma w posiadaniu ten olejek?
http://www.helfy.pl/olej-kokosowy Wszystkie pozytywne opinie i można go stosować do włosów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.