|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
A uzywalysci moze Amli Plus??Bo ona ma w skladzie olejek migdalowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1442 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam amle plus
![]()
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1444 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie:czy przy uzyciu olejkow bardziej skupic sie na skorze glowy czy na wlosach??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1445 |
Wtajemniczenie
|
I na tym i na tym
![]() ![]()
![]() |
#1446 |
Raczkowanie
|
Uzywam:Vatike,Amle i zamierzam nafte i olejek rycynowy.Jak je powinnam wmasowywac i na czym sie skupic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam, za brak polskich liter. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Amlę, Vatikę i olej rycynowy należy wmasowywać w skórę i włosy, ze szczególnym uwzględnieniem masażu skóry. Naftę wmasowywać w skórę i włosy, ze szczególnym uwzględnieniem włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1449 |
Zadomowienie
|
a tu się nie zgodzę, nafta może wysuszać, więc powinno się ją nakładać na skóre głowy najlepiej jeszcze z jakimś olejem. Zresztą o nafcie jest osobny wątek
![]() |
#1450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1451 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie odkryłam fajny patent na Amlę w proszku. Odmierzacie odpowiednią ilość amli, w celu zagęszczenia dodajecie jedną z odżywek Fitomedu, odpowiednią do rodzaju włosów. Jeśli papka jest za gęsta, możecie dodać zaparzone, wybrane zioła np. skrzyp, pokrzywę, rumianek itp. Nie powinny być ciepłe, raczej już schłodzone. Następnie dodajecie d-pantenol, ceramidy, jak macie, to żel aloesowy Palomy, ew. ekstrakty na porost, możecie też dodać keratynę lub inne proteiny, osoby z suchymi włosami mogą wrzucić trochę oleju kokosowego.. Wszystko jest w Mazidłach. Ważne, aby przy nakładaniu pilnować, żeby odżywka znalazła się u nasady włosów, nie tylko odżywicie cebulki, ale ceramidy uniosą wam włosy, resztę mazidła wcieracie we włosy.. Trzymacie mieszankę z godzinę, zmywacie. Efekt: włosy zdrowe, wzmocnione, gładkie, odżywione, lepiej się układają, jest ich "więcej", połysk pierwsza klasa.
![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
Raczkowanie
|
Ile się daje np. keratyny czy protein do takiej maseczki?
Właśnie przeczytałam na mojej keratynie, że jej data ważności jest do 07.2009r. Nie da rady już jej używać? ;/ Btw. półprodukty przechowujecie w lodówce?
'Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy' bubble jungle! Edytowane przez vanda Czas edycji: 2009-09-24 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1454 | |
Zakorzenienie
|
Parę kropel.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1455 |
Raczkowanie
|
A tą maseczkę nakładać po umyciu na mokre włosy czy na suche?
Bo niby samą Amlę w proszku stosuje się na mokre po umyciu i potem tylko spłukuje, ale co jak dodam te wszystkie mleczka, proteiny?
![]() |
#1456 |
Wtajemniczenie
|
Po umyciu na mokre, potem zmywasz szamponem jeszcze raz
![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
czy zauważyliscie jakas róznice po stosowaniu Amli dabur przez dłuzszy czas? bo ja zadnej
![]() |
#1458 |
Raczkowanie
|
Ja jestem srednio zadowolona z Amli Dabura-gorzej ukladaja mi sie po niej wlosy i szybciej przetluszczaja!:/Juz drugi raz nie kupie.
Lepsza jest Vatika ![]() A uzywal ktos Olejku migdalowego Dabur'a? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1459 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Za to fajnie nawilżała skórę głowy. I miałam odczucie, że wzmocniła cebulki. Nawet po noszeniu włosów spiętych wysoko przez cały dzień nie bolały mnie ani trochę cebulki.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Raczkowanie
|
A po ktorym olejku zauwazylyscie ze wlosy sa grubsze,mocniejsze i ze jest ich wiecej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1461 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć. Mam dylemat co kupić. Otórz mam włosy tlenione blond i oczywiście suche, zniszczone z rozdwajającymi się końcówkami, przetłuszczające się i cieńkie czyli koszmar
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Raczkowanie
|
A czy jak sie stosuje olejki to trzeba czesciej myc wlosy,bo szybciej sie przetluszczaja?Macie tak,bo ja tak..To normalne?
![]() ![]() Edytowane przez Marcia1984 Czas edycji: 2009-09-30 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1463 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny tez tak mialyscie na poczatku?Bo nie wiem czy nie przestac olejowac?..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1464 | |
Zadomowienie
|
Obecnie używam Amli Dabura i nie zaobserwowałam szybszego przetłuszczania. Dodam jeszcze, że Amlę bez problemu zmywam szamponem za 1-szym razem (myję jedynie skórę głowy, a resztę włosów myje ściekająca piana).
Cytat:
Edytowane przez agusia_85 Czas edycji: 2009-09-30 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1465 |
Raczkowanie
|
agusia_85 to skoro Dabur Amla nie nawilża włosów to w zasadzie co ona robi? Na stronce po opisie sądziała, że nie tylko nawilża ale też przyspiesza porost, odżywia i regeneruje, więc myśałam że to jakiś cud. Więc jesli chcę aby włosy mi szybciej rosły, były nawilżone i zregenerowane to zamiast Amli Jasmine mam kupić Amle Plus lub Vatikę tak? A jesli chodzi o szampon to który polecasz? Aha i piszesz że Amla Tobie nie przyciemniła włosów, a jaki kolor masz? Bo nie chcę pozbywać się swojego jasnego blondu. No i czy jesli jednak by zafarbowało to czy podczas kolejnych myć ten kolor schodzi czy już tylko farbowanie zostaje?
---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Własnie przeczytałam opis dotyczący Amli Plus i tam pisza, że w skład wchodzi m.in henna która przyciemnia włosy i zalecają stosować od ciemnego blondu :/ Czy któraś jasna blondynka stosowała ten olejek i może powiedzieć czy faktycznie przyciemnia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
ma zielone pojęcie
|
Ja miałam tylko zwykłą amlę firmy Dabur. I ona nie przyciemniła mi włosów. Naturalnie mam jasny blond.
![]() |
#1467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do szamponów to próbowałam różnych zanim nie zostałam skazana na dermatologiczne, i pamiętam że szampon z Amlą przyciemnił mi leciutko włosy, ale nałożona farba wydobyła z nich na powrót blond. A może spróbowałabyś kuracji łączonej, tzn. Vatika w olejku i Vatika szampon? Najważniejsze, żeby szampon był pozbawiony drażniącej chemii, nawilżył skórę nie podrażniając jej i nie wysuszając. Fajne szampony ma Jiva (jaśminowy - cudny zapach i papaya - bardzo odżywczy), jednakże są dość drogie, Sehat migdałowy też był bardzo fajny, ale miał duży otwór i na początku sporo zmarnowałam zanim się nie przestawiłam na odpowiednie dozowanie. No to powodzenia życzę i bujnej blond fryzury pięknie lśniącej i pachnącej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a dziewczyny ponawiam pytanie motylka- czy zauwazylyscie jakies efekty po stosowaniu oleju amla? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1469 |
Rozeznanie
|
Mam olejek amla dabur i jak dla mnie jest lepszy niz kokos, mocno nawilza,włosy są takie 'mięsiste' i sprezyste anie takie fruwające. Musze kupic amle plus i vatike dla porownania
![]() aha i włosy lepiej falują po amli ![]() ![]()
# Per aspera ad astra # Edytowane przez carlo_rossi Czas edycji: 2009-10-01 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1470 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez tak mam,ze po AMli mi sie wlosy skrecaja
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.