Amla- indyjskie olejki do włosów - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-19, 23:05   #1441
Marcia1984
Raczkowanie

Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

A uzywalysci moze Amli Plus??Bo ona ma w skladzie olejek migdalowy
Marcia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 23:17   #1442
Anariel
Wtajemniczenie

Ja mam amle plus
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 23:58   #1443
Marcia1984
Raczkowanie

i jak??Lepsza niz Amla?
Stary 2009-09-20, 18:23   #1444
Marcia1984
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie:czy przy uzyciu olejkow bardziej skupic sie na skorze glowy czy na wlosach??
Stary 2009-09-20, 21:36   #1445
Anariel
Wtajemniczenie

I na tym i na tym Zalezy jakiego olejku uzywasz. Jedne dzialaja na porost wiec bardziej skora glowy itd a inne odzywiaja kolor czy nawilzaja wlosy wiec bardziej wlosy

Stary 2009-09-21, 00:07   #1446
Marcia1984
Raczkowanie

Uzywam:Vatike,Amle i zamierzam nafte i olejek rycynowy.Jak je powinnam wmasowywac i na czym sie skupic?
Stary 2009-09-21, 07:55   #1447
marmotta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcia1984 Pokaż wiadomość
Uzywam:Vatike,Amle i zamierzam nafte i olejek rycynowy.Jak je powinnam wmasowywac i na czym sie skupic?
vatike, amle i rycyne naklada sie zarowno na skalp jak i na wlosy, masujac przy tym porzadnie glowe. nafty nie uzywam, wiec nie wiem.
przepraszam, za brak polskich liter.
marmotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 10:34   #1448
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Cytat:
Napisane przez Marcia1984 Pokaż wiadomość
MOIM zdaniem:

Amlę, Vatikę i olej rycynowy należy wmasowywać w skórę i włosy, ze szczególnym uwzględnieniem masażu skóry.

Naftę wmasowywać w skórę i włosy, ze szczególnym uwzględnieniem włosów

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-21, 13:01   #1449
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusia_85 Pokaż wiadomość
MOIM zdaniem:

Amlę, Vatikę i olej rycynowy należy wmasowywać w skórę i włosy, ze szczególnym uwzględnieniem masażu skóry.

Naftę wmasowywać w skórę i włosy, ze szczególnym uwzględnieniem włosów
a tu się nie zgodzę, nafta może wysuszać, więc powinno się ją nakładać na skóre głowy najlepiej jeszcze z jakimś olejem. Zresztą o nafcie jest osobny wątek
Stary 2009-09-21, 19:07   #1450
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Cytat:
Napisane przez doruś Pokaż wiadomość
a tu się nie zgodzę, nafta może wysuszać, więc powinno się ją nakładać na skóre głowy najlepiej jeszcze z jakimś olejem. Zresztą o nafcie jest osobny wątek
No oczywiście, że może, ale podobnoż nadaje włosom blask, więc warto stosować i na włosy, tak jak mówisz z jakimś dodatkiem. Ja jej już nie używam, bo miałam okropne problemy ze zmyciem

Stary 2009-09-23, 16:27   #1451
Maria221
Wtajemniczenie

Właśnie odkryłam fajny patent na Amlę w proszku. Odmierzacie odpowiednią ilość amli, w celu zagęszczenia dodajecie jedną z odżywek Fitomedu, odpowiednią do rodzaju włosów. Jeśli papka jest za gęsta, możecie dodać zaparzone, wybrane zioła np. skrzyp, pokrzywę, rumianek itp. Nie powinny być ciepłe, raczej już schłodzone. Następnie dodajecie d-pantenol, ceramidy, jak macie, to żel aloesowy Palomy, ew. ekstrakty na porost, możecie też dodać keratynę lub inne proteiny, osoby z suchymi włosami mogą wrzucić trochę oleju kokosowego.. Wszystko jest w Mazidłach. Ważne, aby przy nakładaniu pilnować, żeby odżywka znalazła się u nasady włosów, nie tylko odżywicie cebulki, ale ceramidy uniosą wam włosy, resztę mazidła wcieracie we włosy.. Trzymacie mieszankę z godzinę, zmywacie. Efekt: włosy zdrowe, wzmocnione, gładkie, odżywione, lepiej się układają, jest ich "więcej", połysk pierwsza klasa.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-23, 16:42   #1452
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Właśnie odkryłam fajny patent na Amlę w proszku. Odmierzacie odpowiednią ilość amli, w celu zagęszczenia dodajecie jedną z odżywek Fitomedu, odpowiednią do rodzaju włosów. Jeśli papka jest za gęsta, możecie dodać zaparzone, wybrane zioła np. skrzyp, pokrzywę, rumianek itp. Nie powinny być ciepłe, raczej już schłodzone. Następnie dodajecie d-pantenol, ceramidy, jak macie, to żel aloesowy Palomy, ew. ekstrakty na porost, możecie też dodać keratynę lub inne proteiny, osoby z suchymi włosami mogą wrzucić trochę oleju kokosowego.. Wszystko jest w Mazidłach. Ważne, aby przy nakładaniu pilnować, żeby odżywka znalazła się u nasady włosów, nie tylko odżywicie cebulki, ale ceramidy uniosą wam włosy, resztę mazidła wcieracie we włosy.. Trzymacie mieszankę z godzinę, zmywacie. Efekt: włosy zdrowe, wzmocnione, gładkie, odżywione, lepiej się układają, jest ich "więcej", połysk pierwsza klasa.
Ojej, jaki fajny przepis . Dzięki jutro wypróbuję, szczególnie że muszę w końcu zużyć moją amlę, bo już jej się termin kończy.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 21:00   #1453
vanda
Raczkowanie

GG do vanda

Ile się daje np. keratyny czy protein do takiej maseczki?

Właśnie przeczytałam na mojej keratynie, że jej data ważności jest do 07.2009r. Nie da rady już jej używać? ;/
Btw. półprodukty przechowujecie w lodówce?

'Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy'

bubble jungle!

Edytowane przez vanda
Czas edycji: 2009-09-24 o 21:02
vanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-25, 10:02   #1454
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanda Pokaż wiadomość
Ile się daje np. keratyny czy protein do takiej maseczki?
Parę kropel.

Cytat:
Napisane przez vanda Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam na mojej keratynie, że jej data ważności jest do 07.2009r. Nie da rady już jej używać? ;/
Btw. półprodukty przechowujecie w lodówce?
Tak, keratyna powinna być trzymana w lodówce. A co do daty ważności, teoretycznie nie powinno się używać przeterminowanych produktów , ale nie powiem, moja keratyna była ważna do końca sierpnia 2009, a jeszcze ją dokańczam (bo nie wydaje mi się, żeby się popsuła).
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 08:21   #1455
vanda
Raczkowanie

GG do vanda

A tą maseczkę nakładać po umyciu na mokre włosy czy na suche?
Bo niby samą Amlę w proszku stosuje się na mokre po umyciu i potem tylko spłukuje, ale co jak dodam te wszystkie mleczka, proteiny?

'Sometimes the only way to stay sane is to go a little crazy'

bubble jungle!
vanda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 12:54   #1456
Maria221
Wtajemniczenie

Po umyciu na mokre, potem zmywasz szamponem jeszcze raz.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-28, 08:31   #1457
motylek1007
Zakorzenienie

czy zauważyliscie jakas róznice po stosowaniu Amli dabur przez dłuzszy czas? bo ja zadnej

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-28, 12:20   #1458
Marcia1984
Raczkowanie

Ja jestem srednio zadowolona z Amli Dabura-gorzej ukladaja mi sie po niej wlosy i szybciej przetluszczaja!:/Juz drugi raz nie kupie.
Lepsza jest Vatika
A uzywal ktos Olejku migdalowego Dabur'a?
Stary 2009-09-28, 20:22   #1459
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
czy zauważyliscie jakas róznice po stosowaniu Amli dabur przez dłuzszy czas? bo ja zadnej
W czasie używania amli włosy naprawdę fajne były. Odżywione, nawilżone itd. Ale oczywiście nie tylko amla daje taki efekt.

Za to fajnie nawilżała skórę głowy. I miałam odczucie, że wzmocniła cebulki. Nawet po noszeniu włosów spiętych wysoko przez cały dzień nie bolały mnie ani trochę cebulki.
Stary 2009-09-28, 22:06   #1460
Marcia1984
Raczkowanie

A po ktorym olejku zauwazylyscie ze wlosy sa grubsze,mocniejsze i ze jest ich wiecej?
Stary 2009-09-29, 17:14   #1461
sun_25
Raczkowanie

Question Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

Cześć. Mam dylemat co kupić. Otórz mam włosy tlenione blond i oczywiście suche, zniszczone z rozdwajającymi się końcówkami, przetłuszczające się i cieńkie czyli koszmar Mam nadzieję że Dabur Amla będzie dla mnie ratunkiem, ale podobno przyciemnia włosy. Czy to prawda? Czy może tak samo skuteczna Jest Damur Amla Jasmine?? Chciałabym żeby włosy odrastały mi szybciej mocniejsze i zdrowsze a z tego co tu czytałam jest to możliwe dzięki indyjskim olejkom. Czytałam też że Sesa i Vatika są również bardzo dobre, ale które najlepsze dla moich włosów? Chciałabym od razu zamówić szampon zmywający te olejki ale również ma dylemat który? Moje typy to Heenara, Shikakai lub Sesa odżywczy. Co radzicie? Pomóżcie
sun_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-29, 20:47   #1462
Marcia1984
Raczkowanie

A czy jak sie stosuje olejki to trzeba czesciej myc wlosy,bo szybciej sie przetluszczaja?Macie tak,bo ja tak..To normalne?
(Juz nie wiem czy to normalne objawy stosowania olejkow:Wydaje mi sie,ze moje wlosy sa rzadsze i mniej puszyste..

Edytowane przez Marcia1984
Czas edycji: 2009-09-30 o 11:06
Stary 2009-09-30, 14:44   #1463
Marcia1984
Raczkowanie

Dziewczyny tez tak mialyscie na poczatku?Bo nie wiem czy nie przestac olejowac?..
Stary 2009-09-30, 15:09   #1464
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Obecnie używam Amli Dabura i nie zaobserwowałam szybszego przetłuszczania. Dodam jeszcze, że Amlę bez problemu zmywam szamponem za 1-szym razem (myję jedynie skórę głowy, a resztę włosów myje ściekająca piana).

Cytat:
Napisane przez sun_25 Pokaż wiadomość
Cześć. Mam dylemat co kupić. Otórz mam włosy tlenione blond i oczywiście suche, zniszczone z rozdwajającymi się końcówkami, przetłuszczające się i cieńkie czyli koszmar Mam nadzieję że Dabur Amla będzie dla mnie ratunkiem, ale podobno przyciemnia włosy. Czy to prawda? Czy może tak samo skuteczna Jest Damur Amla Jasmine?? Chciałabym żeby włosy odrastały mi szybciej mocniejsze i zdrowsze a z tego co tu czytałam jest to możliwe dzięki indyjskim olejkom. Czytałam też że Sesa i Vatika są również bardzo dobre, ale które najlepsze dla moich włosów? Chciałabym od razu zamówić szampon zmywający te olejki ale również ma dylemat który? Moje typy to Heenara, Shikakai lub Sesa odżywczy. Co radzicie? Pomóżcie
Jeżeli decydujesz się na oleje to polecałabym Ci raczej te produkowane na bazie naturalnych olei, czyli np. Vatika albo Amla Plus. Amla i Amla jaśminowa Dabura są na oleju mineralnym, moich włosów Amla nie przyciemniła i nie nawilżyła.

Edytowane przez agusia_85
Czas edycji: 2009-09-30 o 15:17
Stary 2009-10-01, 05:41   #1465
sun_25
Raczkowanie

agusia_85 to skoro Dabur Amla nie nawilża włosów to w zasadzie co ona robi? Na stronce po opisie sądziała, że nie tylko nawilża ale też przyspiesza porost, odżywia i regeneruje, więc myśałam że to jakiś cud. Więc jesli chcę aby włosy mi szybciej rosły, były nawilżone i zregenerowane to zamiast Amli Jasmine mam kupić Amle Plus lub Vatikę tak? A jesli chodzi o szampon to który polecasz? Aha i piszesz że Amla Tobie nie przyciemniła włosów, a jaki kolor masz? Bo nie chcę pozbywać się swojego jasnego blondu. No i czy jesli jednak by zafarbowało to czy podczas kolejnych myć ten kolor schodzi czy już tylko farbowanie zostaje?

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Własnie przeczytałam opis dotyczący Amli Plus i tam pisza, że w skład wchodzi m.in henna która przyciemnia włosy i zalecają stosować od ciemnego blondu :/ Czy któraś jasna blondynka stosowała ten olejek i może powiedzieć czy faktycznie przyciemnia?
sun_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 06:06   #1466
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Własnie przeczytałam opis dotyczący Amli Plus i tam pisza, że w skład wchodzi m.in henna która przyciemnia włosy i zalecają stosować od ciemnego blondu :/ Czy któraś jasna blondynka stosowała ten olejek i może powiedzieć czy faktycznie przyciemnia?
Ja miałam tylko zwykłą amlę firmy Dabur. I ona nie przyciemniła mi włosów. Naturalnie mam jasny blond.
Stary 2009-10-01, 07:58   #1467
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli miałabym Tobie coś doradzić to zdecydowanie Vatikę. Sama mam włosy rozjaśniane, naturalnie kręcone i dzięki zabiegom chemicznym drastycznie wysuszone końcówki. Doszło już do tego, że po ich umyciu i wysuszeniu robiło mi się na głowie siano. Kupiłam sobie Dabura olejek jaśminowy i prócz fajnego zapachu nie odnotowałam jakiś rewelacji, natomiast Vatika uratowała mi włosy. Co prawda nie wcieram jej w skórę głowy (mam przypisane dermatologiczne specyfiki na moje ŁZS), ale olejuję końcówki i zostawiam je na noc. Potem zmywam włosy szamponem dermatologicznym (bez problemu schodzi przy pierwszym namydleniu), nakładam odżywkę do spłukiwania, fluid do włosów kręconych Niveai (rewelacja) i NAJWAŻNIEJSZE w końcówki wcieram kropelkę podgrzanej Vatiki. Włosy są miękkie, podatne na układanie, pięknie falują, nie robi się ani puch ani siano. REWELACJA. A jak następnego dnia nie mam czasu na mycie głowy to zwilżam końcówki i znów kropla Vatiki we włosy Vatika ich nie obciąża, nie przetłuszcza, jedynie pięknie nawilży i dopomoże wydobyć kształt loków. A co do olejku wcieranego na noc to lubię je zmieniać i tak na mojej półce jest olejek migdałowy Parachute (pachnie kokosankami - godny polecenia jako nawilżacz), olejek z oliwy i aloesu - fajniutki oraz różowy Bhiringraj ... piszę z pamięci i nazwy nie pomnę, ale ma najintensywniejszy zapach, który jednych drażni, a mnie wprawia w stan upojenia i mam wrażenie, że jest też z tych wszystkich olejków najskuteczniejszy. No i tak od roku, ale pamiętam, że pierwsze efekty zauważyłam już po niespełna miesiącu. Nie wyobrażam sobie teraz pielęgnacji włosów bez olejków!!!
Co do szamponów to próbowałam różnych zanim nie zostałam skazana na dermatologiczne, i pamiętam że szampon z Amlą przyciemnił mi leciutko włosy, ale nałożona farba wydobyła z nich na powrót blond. A może spróbowałabyś kuracji łączonej, tzn. Vatika w olejku i Vatika szampon? Najważniejsze, żeby szampon był pozbawiony drażniącej chemii, nawilżył skórę nie podrażniając jej i nie wysuszając. Fajne szampony ma Jiva (jaśminowy - cudny zapach i papaya - bardzo odżywczy), jednakże są dość drogie, Sehat migdałowy też był bardzo fajny, ale miał duży otwór i na początku sporo zmarnowałam zanim się nie przestawiłam na odpowiednie dozowanie.
No to powodzenia życzę i bujnej blond fryzury pięknie lśniącej i pachnącej
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 08:09   #1468
marmotta
Zadomowienie

Cytat:
agusia_85 to skoro Dabur Amla nie nawilża włosów to w zasadzie co ona robi? Na stronce po opisie sądziała, że nie tylko nawilża ale też przyspiesza porost, odżywia i regeneruje, więc myśałam że to jakiś cud. Więc jesli chcę aby włosy mi szybciej rosły, były nawilżone i zregenerowane to zamiast Amli Jasmine mam kupić Amle Plus lub Vatikę tak? A jesli chodzi o szampon to który polecasz? Aha i piszesz że Amla Tobie nie przyciemniła włosów, a jaki kolor masz? Bo nie chcę pozbywać się swojego jasnego blondu. No i czy jesli jednak by zafarbowało to czy podczas kolejnych myć ten kolor schodzi czy już tylko farbowanie zostaje?

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

ja mam zarówno amle i vatikę i zdecydowanie polecam vatikę. mam włosy po dekoloryzacji, bardzo suche i sianowate. vatika świetnie je nawilża, efekty widać przy systematycznym używaniu. amla strasznie śmierdzi, nie moge z nią wytrzymac godzinę na glowie, a co dopiero calą noc. nie zauważylam tez jakiegos nawilzenia.moze do moich wlosow po prostu sie nie nadaje.

a dziewczyny ponawiam pytanie motylka- czy zauwazylyscie jakies efekty po stosowaniu oleju amla?
marmotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 09:07   #1469
carlo_rossi
Rozeznanie

Mam olejek amla dabur i jak dla mnie jest lepszy niz kokos, mocno nawilza,włosy są takie 'mięsiste' i sprezyste anie takie fruwające. Musze kupic amle plus i vatike dla porownania
aha i włosy lepiej falują po amli

Edytowane przez carlo_rossi
Czas edycji: 2009-10-01 o 09:09
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 09:53   #1470
Anariel
Wtajemniczenie

Ja tez tak mam,ze po AMli mi sie wlosy skrecaja

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości