![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
oo zaciekawiło mnie to mydło naturalne z nanosrebrem
![]() Możesz coś więcej o nim napisać, ile kosztuje, gdzie kupiłaś i na co pomaga? |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
ja mam takie pytanie czy ktora z was probowala tych mineralow z joko/virtual...bo ostatnio ogladalam SOS uroda , wypowiadal sie na temat tych kosmetykow, ze mineralne, ze dobre do tradzikowej..ale zastanawi mnie to czy faktycznie sa dobre..bo cen wygorowanych nie maja...wiem ze jest juz watek o nich ale ja chcialam zapytac tu , was co mamy problemy skorne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poczytaj sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Już znalazłam na Allegro takie w płynie, w butelce 500ml - cena około 8zł więc na pewno się skuszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
o o o! też zakupie to mydełko, a nóż pomoże...
![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
W dodatku bardzo tanie - pól litrowa butelka na pewno wystarczy na długo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
ja mialam zel do mycia twarzy z aktywnym srebrem z a.t.w calkiem przyjemny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
kurcze nie chce wysnuwac pochopnych wnioskow ale to mydelko hyba troszke saldy niweluje... bo w koncu po tych 3 miesiacach zobaczylama jaka roznice... i to sie tak zbieglo z uzywaniem tego mydelka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny na Biochemii Kosmetycznej pisały, że mydło działa podobnie do siarkowego - bardzo dobrze oczyszcza i jest silnie antybakteryjne, ale może przesuszyć skórę. A ja się tego obawiam więc waham się przed kupnem...
Tobie nie przesuszało przez te 3 miesiące? |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po 3 miesiacach? ![]() ![]()
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogolnie mi wcale nie przesusza twarzy wrecz przeciwnie mam ja taka jedrna i delikatna ![]() fakt mydlo siarkowe jak keidys uzylam to po doslownie juz 3-4 razach mialam jeden zywy przesusozny ogien!! ogolnie nie polecam ![]() Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2010-01-05 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się waham... od dawna używam zwykłego mydła Dove - moja twarz bardzo dobrze je przyjmuje, zresztą dermatolog mi polecił, bo nie miałam kasy na Cethapil. Chciałam coś w końcu zmienić w mojej pielęgnacji, ale obawiam się pogorszenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Probowałaś żel do mycia ciała babydream z rossmana? kosztuje niecałe 10zł za 500ml i nie ma składników podrażniających i takie tam.
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
własnie ostatnio w Rossmanie go oglądałam, ale w końcu nie kupiłam. Jak mi się skończy Dove to na pewno spróbuję, wszędzie go chwalą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Wklejam kolejny raz zdjęcia mojego paskudztwa na twarzy
![]() tylko się nie przestraszcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na zdjęciach jest czoło i policzki... dodam jeszcze że mam to paskudztwo na dekoldzie i plecach, a nawet na ramionach ![]() ehh ![]() niewiem co mam używać, co mam stosować, co mam jeść... żeby to znikło ![]() Załącznik 2768535 Załącznik 2768536 Załącznik 2768537 Załącznik 2768538 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz jak dbasz o cerę, widzę że masz bardzo rozszerzone pory... radzę też poczytać różne wątki na podforum Dermatologia, Pytania do kosmetyczki i Biochemia kosmetyczna Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-01-07 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tu masz kochana fajna stronke o tradziku poczytaj sobie jest tam mnóstwo informacji http://www.powiedznietradzikowi.pl/ Na tej stronie są też adresy gabinetów dermatologicznych w kótrych pracują SPEJALIŚCI , z tego co czytałam można umówić sie na darmową konsultację wystarczy zadzwonić i podać jakieś hasło tam chyba pisze jakie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Niestety ta akcja trwała do końca listopada, także chciałam się załapać na darmową konsultację, ale zadzwoniłam około 5 grudnia i już było za późno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do podkładu to staram się już nie kupować żadnego zwykłego podkładu, żeby nie było gorzej ![]() ![]() ![]() Czy ten citrosept dostane w aptece??? pestki grapefruita kiedyś obiły mi sie o uszy, wiec może coś by pomogło bo jeszcze nie stosowałam tego. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() Teraz aktualnie znowu zaczynam nakładac maseczkę z drożdzy, ale niewiem czy ona pomoże - kiedyś już ją stosowałam i nic ![]() Robię też sobie maseczke z glinki krzemowej, Od niedawna robię sobie raz w tygodniu oczyszczanie twarzy - najpierw robię peeling twarzy, potem robię parówkę pod ręcznikiem z wrzątku z rumiankiem, potem oczyszczam te największe pory przy pomocy chusteczki, potem maseczka i krem. Stosuje tez krem i żel NORMADERM z Vichy, oraz stosowałam też krem z LA ROCHE-POSAY ale dawno temu bo jakoś nie widziałam efektów ![]() Staram się nawilżać cere przy pomocy kremu z nivea, ale wkurza mnie to że potem się błyszczy bo z natury mam strasznie tłusta i grubą skórę na twarzy, ciężko z niej tez usunąć zaskórniki ![]() W domu jak siędze to nic na nią nie nakładam oprócz toniku i kremu, staram się jej też nie dotykać, ani nie wyciskać... no ale czasem to naprawde trzeba ![]() Na te największe pryszcze stosuje też krem Acnefan, no jestem z niego nawet zadowolona, ale tak pozatym to niewiem co robić mam żeby to cholerstwo poznikalo ![]() Najbardziej dołują mnie te czerwone plamy i blizny, których niewiem jak się pozbyć... ![]() ![]() Już nie potrafię z tym żyć... ![]() ![]() Choć u mnie to rodzinne, moja mama miała kiedyś trądzik, moi bracia też, ale im szybciej zeszło... a mi już trzyma 7 lat... i jak widać po mojej twarzy nie ma ochoty tak szybko mnie opuszczać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
To napisz mniej więcej co stosowałaś, może Ci pomożemy ale musimy lepiej poznać w jaki sposób dbasz o swoją twarz. Korzystasz z kremów nawilżających? Jakie maści stosowałaś na trądzik?
edit: Nivea to nie jest odpowiedni krem nawilżający dla Ciebie. Powinnaś stosować coś lżejszego, matującego. Polecam Ci przejrzeć KWC i przenieść sie ze swoim problemem na dział dermatologia - poczytaj tam o kremach, maściach i pielęgnacji problematycznej skóry Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-01-07 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzieki za pomoc ![]() ![]() Chciałabym wlasnie zacząć leczyć trądzik od strony wewnętrznej czyli jak piszesz coś do picia, coś do łykania... szukam też coś co mogłabym wlac do wanny i się w tym wykąpac, coś co by też złagodziło mój trądzik na plecach, dekoldzie i ramionach, może orientujesz się w czymś co by pomogło? Zastanawiam się też nad jakaś dietą, co powinnam jeśc a co nie żeby to cholerstwo zniszczyć, ale niewiem od czego zacząć, gdzie szukać porad ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co teraz uzywasz w tej chwili?? no wlansie wypadalo by isc do dermaologa ale jak nie amsz dobregow okolicy co zleca wymazy itp to nei warto bo wcisnie ci jakies komercyjne gowno za ktore dostanie jaksi profit i bedzie zadowlony... ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() a co do kapeili polecam sol morska ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Jak chcesz wydawać kasę na drożdże, bratka i algi czy inne eksperymenty to juz lepiej te pieniądze zainwestuj w leki od dermatologa
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-01-07 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tą sól tez zakupie, moze mi pomoże, bo już sama niewiem co robić z tym na plecach i dekoldzie i ramionach ;/ smaruje tonikiem, ale i tak nic nie daje ![]() W tej chwili używam tonik: SORAYA CareControl (jedyny po którym nie mam kleistej twarzy i świetnie odświeża), krem i żel to z NORMADERM z Vichy, choć średnio pomagają chyba ![]() peeling to gruboziarnisty z Lirene, a na noc używam albo krem Nivea nawilżający albo z under-twenty. Do demakijażu używam płynu micelarnego z firmy PERFECTA. Czasami nadzień nakładam na twarz krem SUDOCREM albo krem bambino dla dzieci. Maseczki to używam różnych i przeróżnych... ostatnio to z glinki krzemowej no i oczyszczające z NIVEA.
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drożdże nazywają się HUMAVIT są w każdej aptece http://www.allegro.pl/item868341014_...ie_apteka.html Herbata z bratka około 4-5zł wygląda to tak http://www.lekiznatury.pl/217-fiolek...ratka-50g.html Ja wolę ziółka w formie suszu jest tańszy i lepiej działa, bo jest jeszcze herbatka expresowa w torebkach A tu masz Algi czyli Spirulinę http://www.domzdrowia.pl/59351,gal-s...-tabletek.html Co do diety to zero ostrych przypraw, mniej soli, mniej cukru i lepiej ograniczyć czekolade. ![]() Co do kąpieli nie chcę ci doradzać bo aż tak się nie znam, ale słyszałam coś o skrzypie polnym. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Acha wszystkie produkty powinny być w aptece, jeśli nie mają to grzecznie zapytaj czy mogą ci sprowadzić z hurtowni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki bardzo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() glowa do gory kiedys tradzik minie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.