![]() |
#1471 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Dziewczyny w moim przypadku poprawa po tabletkach anty byla całkowita-ale ponieważ bralam je tylko i wylacznie ze wzgledu na cere dlatego nie chcialabym juz do nich wracac.. bo nie chce brac ich przez kilka lat a nawet i wtedy problemy moga wrocic,one poprawily mi cere i teraz jest jeszcze w miare ale widze,ze zaczyna sie pogarszac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że po jakichś dwóch latach można odstawic, ale chyba najlepiej przejśc na jakieś łagodniejsze tabletki albo plastry, żeby nie było takiego szoku dla organizmu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
A ja sobie wlasnie wrocilam z randki
![]() Wiecie dziewczyny, ogolnie mna sie za bardzo nie sugerujcie co do tego Izoteku, ja mam pco a przy tej przypadłosci on niestety na stałe nie pomaga.. Na jesien jakos tez sobie chyba dołącze duac lub epiduo, cos zewnetrznie tez musi byc, a gentamycynka pewnie juz niedlugo przestanie dzialac. A teraz czekam do konca cyklu i od nowego wezme Diane.. Kiedys myslalam dlugoterminowo, szanowalam swoj organizm. Zadnych tam hormonow, antybiotykow (choc to daaawno bylo).. A teraz juz mysle tylko o tym zeby choc troche, na chwile mi ulzyło.. przykre to ale co zrobic Mante- to rowniez pozdrawiam rowiesniczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ja jakiegoś wielkiego problemu z trądzikiem nie mam, odkąd zaczęłam brać tabletki anty (Cilest). Ale wiadomo, że od czasu do czasu wyskakują jakieś bomby
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1476 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Raczkowanie
|
Mi Epiduo nie pomógł... Tak samo zresztą jak Brevoxyl, teraz tylko stosuję punktowo. W ogóle jestem podłamana, bo nie wiem, czy to dlatego, że się zbliża okres, czy co, ale mam pełno zaskórników na policzkach, i nawet na czole, które zawsze było ok... Pod światło to ohydnie wygląda, góry i doliny (a głównie góry) Plus milion przebarwień, wyglądam, jakbym była w łatki, po prostu niedobrze mi się robi jak się widzę rano w lustrze
![]() A jak pomyślę, że jeszcze pół roku temu nie miałam krosty na policzku, to... No. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Przyczajenie
|
Tabletki bralam przez pol roku .. twarz się oczyściła. Ale teraz bardzo mi się cera przetłuszcza i czasami pojawia się cos na brodzie no i kilka krostek mi wyskoczylo na szyi. Nie jest idealnie tak jak bylo przy braniu tabletek..gdyby tak zostalo to jeszcze okej ale ja mysle,ze bedzie coraz gorzej.. Jakiś rok temu zaczely sie te problemy ale takie wieksze to jak poszlam na studia.. bylo coraz gorzej, do tego stres i okropna dieta.. Co moze byc wazne to,że mam bardzo bolesne miesiaczki, do tego wymioty itp.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Irresistible, to ja bym na Twoim miejscu się nie zastanawiała i wróciła do tabletek. Z tego, co opisujesz, nie wygląda to aż tak źle (w porównaniu ze mną dajmy na to ![]() Ech, chociaż hormony też zdrowe nie są... Ale wiecie co, jeśli mi pomogą, to będę je brała aż wyjdę za mąż, bo normalny wygląd jest dla obecnie mnie cenniejszy niż wszystko inne. Tak jak to Ewa napisałaś. Niestety :P Też wam się przy tych tabletkach tak chciało jeść? A słodycze, to już wcale, ostatnio sobie z głodu upiekłam ciastka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Raczkowanie
|
i mnie też, jestem prawie pewna, że to wina gorąca i słońca...;p
![]() |
#1482 |
Przyczajenie
|
Jejku dziewczyny
![]() O ile jeszcze miesiąc temu moja buźka była względnie ok to teraz popadam w czarną rozpacz ![]() Powiedzcie, co się robi z takimi gulami? ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Raczkowanie
|
Hm, no skoro Brevoxyl działa, to smaruj nim
![]() Myślicie, że może być jakiś związek między uchem a cerą? :P W sensie, ostatnio co chwila mam zapalenie ucha... |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() na forum do Was trafiłam przypadkiem ( jestem nowa), ale też już sama nie wiem co robić.. trądzik hmm do tej pory nie mogę zrozumieć dlaczego jedni go mają a drudzy nie, ale cóż. Może opowiem wam jak zaczęło się u mnie pamiętam że byłam jeszcze w podstawówce i wtedy było rzeczywiście źle, odwiedziłam dermatologów kilku raz było gorzej raz lepiej.. korzystałam z usług kosmetyczki, czego osobiście nie polecam bo ja mam dzięki temu jeszcze małe blizny na czole. Tabletki anty w stylu diane-35 hmm fakt cera była naprawdę po tym ładna ale w moim przypadku zgrubłam z 6 kg więc odpada. Antybiotyki tetrarysal czy tetracyklinum przerabiałam po maści, benzacne, differin, brevoxyl, miałam maści robione, no totalnie już nie wiem po co sięgać. Trądzik został mi tylko na brodzie.. powiedzmy że na czole wyskoczy mi coś czasem.. ale wiadomo chciałabym mieć to totalnie za sobą. Krostki na brodzie są oczywiście bolące i grudkowate. ;/ powiedzcie mi czy znacie jeszcze jakieś `maści cud` czy coś?? bardzo proszę o małą pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
A ja zaczęłam brać witaminę B2, ponoć coś pomaga na trądzik. Na razie wybrałam 12 tabletek i efektów nie widać ale będę cierpliwa
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Raczkowanie
|
Ja też jakoś nie jestem przekonana do Vichy, kupiłam Dermablend i żałuję, bo na pewno go nie użyję, świecę się po nim cała, słabo się trzyma i w ogóle jakoś tak się czuje, że coś jest na twarzy :P
Dużo lepszy jest Unifiance LRP, ten mogę polecić. Chociaż mogliby popracować nad kolorami :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
myslicie,ze witamina a+e, doustnie zaszkodzi?
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- witamina A+E nie zaszkodzi 9 moze nawet troszke pomoc) oczywiscie w odpowiedniej ilosci.. ja kiedys przesadzilam ( pilam po okolo 3 l sokow marchekowych) po trzech miesiacach bylam zolta okropnie mi wypadaly wlosy no i wyrzucalo mnie na twarz) ale jesli nie przeginasz z napojami zawierajacymi betakaroten to spokojnie mozesz brac ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Lepiej brac samą e, nadmiar a może spowodowac wysyp i wypadanie włosów.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
To już sama nie wiem czy go kupować. Szkoda kasy jakby miał się okazać niewypałem. Myślałam najpierw o próbce ale nigdzie nie mogę jej dostać;/ Chyba raczej zrezygnuje z niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Jyyli, to będę łykać jedną na dwa dni zamiast codziennie
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
A ja się męczę z tym paskudztwem od jakiś 7 lat
![]() Co prawda nie jest źle-jakieś 6-7 niedużych lub srednich krostek to nie tragedia,ale...nie ma dnia,żeby moja cera była bez żadnej niedoskonałości,no nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1495 |
Raczkowanie
|
Aaaaaaaa!
A ja właśnie wracam sprzed lustra, gdzie się cała powyciskałam. Teraz mam czerwoną twarz posmarowaną Tormientolem. Najgorsze, że nie mam żadnych wyrzutów sumienia, jedynie poczucie satysfakcji (należało się gnojom! ![]() ![]() Zgańcie mnie jakoś, bo się czuję zdecydowanie za bardzo bezkarnie, a tak długo już mi się udawało trzymać ręce przy sobie... W ogóle mam nowy sposób :P Wymieszałam sobie Brevoxyl z Tormientolem i posmarowałam gada, co się robił przed skórą i strasznie bolał. I wiecie co? W niecałe dwa dni zniknął ![]() Aga, wiem, o czym mówisz... Ja usłyszałam nawet od najlepszej przyjaciółki, że powinnam iść do psychologa, a nie do dermatologa, bo przesadzam. Ale cóż, ona mnie nigdy nie widziała bez makijażu odkąd jestem w takim stanie. Trądzik strasznie niszczy psychikę, obniża samoocenę, wnika we wszystkie sfery życia i ogranicza... Przynajmniej na mnie tak to działa ![]() Odkąd mam taką cerę, nie umiem już dostrzec w sobie nic ładnego. Nawet jak się ładnie ubiorę, uczeszę, zrobię makijaż i naprawdę prawie nie widać, że coś ze mną nie tak (:P), to nigdy nie myślę, że ładnie wyglądam. Komplementów też nie umiem przyjąć. Myślę sobie, że to wszystko dzięki kosmetykom. A bez nich nie miałabym życia. Ech... Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Mante
![]() ![]() Tormentiol jest bardzo dobry,tylko ma straszny zapach ![]()
#1497 |
Raczkowanie
|
Też lubię Tormentiol, mam wrażenie, że tak ładnie wszystko łagodzi
![]() I baaaaaardzo lubię ten zapach, kojarzy mi się z jakimś dobrym jedzeniem... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze taki żel DermoNiz o zapachu zielonej herbaty.Mama go dostała,bo też jej coś nieraz wyskoczy (jakieś 2-3 krostki) Ja kocham jego zapach a moja mama go nie cierpi
![]()
#1499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aczkolwiek ja używałam Dermablendu podkładu i pudru tylko daaawno i razem. Najjaśniejsze odcień był dla mnie minimalnie za ciemny gdy się opalałam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, a moja samoocena to leży i kwiczy..;p ostatnimi czasy i tak jest lepiej, ale pewności siebie za grosz, a już w to, że komuś się mogę spodobać nigdy bym nie uwierzyła.. według mnie moja cera wyklucza możliwość bycia z kimkolwiek, przecież kto mógłby się mną zainteresować;p liczę jednak, że ta najgorsza faza trądziku już za mną, jeszcze rok czy dwa lata, nie będzie już tak źle i wtedy spotkam tego jedynego
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.