|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
nom oferta jest naprawde super, sprzedaja najtańsze algi jakie widziałam, mam nadzieje ze beda dobre bo zamowilam sporo ilosc i oczywiscie Amle tez w fajnej cenie i jeszcze probki tego olejku
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
ja też następne zakupy tam zrobię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1593 |
Zadomowienie
|
po przeczytaniu Waszych postów postanowiłam przetestować te indyjskie cuda
![]() dzisiaj dostałam Parachute. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Edit: czytałam też że bardzo chwalicie sesę... dla polujących na nią - pojawiła się na all: http://www.allegro.pl/item885935674_...wypadaniu.html
targowisko: książki ciuchy Pain is inevitable, suffering is optional. blog kulinarny ![]() Edytowane przez ewelinka_111 Czas edycji: 2010-01-15 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1595 |
Raczkowanie
|
Prosze zapoznac sie z Regulaminem forum.Sprzedaz jest zabroniona!
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-01-18 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Czy Wam też tak szybko rosną włosy po olejach??Farbowałam 22 grudnia,to zaledwie miesiąc,a już mam takie odrosty,że mam ochotę znowu ufarbować.Z jednej strony to dobrze,bo zapuszczam włosy,ale z drugiej...nie lubię straszyć odrostami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1597 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1599 |
ma zielone pojęcie
|
Może tak być, że zaczęły ci szybciej rosnąć po olejach. Albo to kwestia samych olei albo masażu skalpu, o ile dajesz oleje też na skórę głowy.
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1601 |
Zadomowienie
|
Drop woman nie zauwazylam spektakularnych efektow po sesa. Były tylko nawilzone.
Edytowane przez brzozka88 Czas edycji: 2010-01-21 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1602 |
Rozeznanie
|
jestem dopiero początkująca, jeśli chodzi o olejowanie włosów
![]() postanowiłam zakupić na helfy.pl olej kokosowy parachute, ale poza tym szukam czegoś, co pomogłoby na moje rozdwojone, zniszczone, przesuszone końcówki oraz ogółem osłabione, wypadające, cienkie włosy.. wyczytałam, że http://www.helfy.pl/amla-olejek-amalaki to byłoby dobre, możecie to potwierdzić? ![]() ![]() i druga rzecz: czy jest coś, co będzie chroniło włosy przed słońcem i wiatrem? dzięki Bogu, że dowiedziałam się o olejowaniu, bo już byłam gotowa kupić maskę loreal intense repair, fluid do rozdwojonych końcówek gliss kura, dwufazową odżywkę regenerującą chroniącą przed promieniami słonecznymi gliss kura .. ![]() ja używam szamponu Dermena przeciw wypadaniu i powiem, że działa ![]() chciałabym mieć piękne, długie, lśniące włosy, nie mordując ich przy tym wszystkimi sztucznościami, dlatego chciałabym spróbować tych specyfików z helfy.pl proszę pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
Kurcze,nie kupiłam Sesy z tego linka,co podała ewelinka_111 bo czekałam na ten obiecany i się chyba nie doczekam
![]() Znalazłam coś takiego: http://www.allegro.pl/item900163456_...sc_wlosow.html Czy ktoś miał z tym do czynienia?Kusi mnie ta podwójna objętość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1604 |
Raczkowanie
|
Kurcze, Dziewczyny, zakupiłam olejek AMLA, firmy KTC.
Czytam skład, a tam: Paraffinum Liquiditum, Parfum i CL coś tam(numerek)! Czy to znaczy że kupiłam coś co występuje pod nazwą ale z tym cudownym agrestem nic nie ma wspólnego?? Ale jestem zawiedziona ![]()
![]() |
#1605 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 |
Raczkowanie
|
A moze macie pomysł do czego się takie coś nada? Jeżę sie ze złości że kupiłam coś co muszę wyrzucić....
![]() Może dodać do żółtka i zrobić maseczkę? Może smarować ciało? Co za oszuści !! ![]()
![]() |
#1607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tylko wykończę moją daburową amlę to się za niego biorę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewentualnie dodać do nich zioła hinduskie sproszkowane. Trzeba być uważną jeśli idzie o składy w olejach hinduskich, jeśli na aukcji nie ma składu, poprosić o niego sprzedawcę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1610 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny! Nie upadłam na duchu, bo razem z Amlą doszedł jojoba i ten mi się sprawdził wszędzie
![]() Dzięki za porady - jakoś zużyję tą parafinę, w najgorszym razie dodam do diesla ![]()
![]() |
#1612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1613 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam pierwsze 17 stron wątku i te najnowsze, za dużo tego dobrego bym była w stanie przejrzeć wszystko.
Wybór olejków jest spory i kompletnie się pogubiłam i nie wiem, który najlepiej wybrać. Proszę o radę. Zależy mi na olejku bez parafiny i podobnych dodatków, o działaniu przeciwdziałającym siwieniu włosów i pobudzającym je do skrętu. Farbuję włosy henną, i jak doczytałam się na jednym z forów to prawdopodobnie spowodowało, że się trochę rozprostowały (bo stały się grubsze) i stały mniej podatne na układanie, mój szampon też może je trochę prostuje. Chciałabym jakoś to odwrócić. Kiedyś odrobina starań gwarantowała mi loki na cały dzień a teraz rozprostowują się po godzinie. Niektóre hinduskie ziółka poprawiają skręt włosów a i o olejkach pisałyście, że dobrze wpływają na włosy kręcone. Może doczekam się efektów? Do tego niestety siwieję i chciałabym jakoś to opóźnić a z opisów ziół wynika, że nawet mogą pomóc w ponownej pigmentacji włosów. Odżywienie i nawilżenie stawiam na drugim miejscu. Myślę, że każdy olej to gwarantuje tylko jedne działają mocniej i szybciej niż inne. Pisałyście, że olejek z amlą ma straszny zapach. A gdyby dodać do niego trochę olejku eterycznego dobrej jakości? Najlepiej do tego co i tak nakłada się na włosy? Jeszcze nie mam żadnego hinduskiego specyfiku więc w nagłej potrzebie nałożyłam olej lniany. Zapach kojarzy mi się z czyszczeniem mebli (do tego go często używam) więc dodałam olejek lawendowy i moje włosy pachną lawendą, a nie olejem. Może tak można by złagodzić zapach amli? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1614 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli dysponujesz większą gotówką to może wypróbuj amlę firmy jiva albo khadi. podobno pachną ładniej. z tego co się orientuje to tylko tylko amla zapobiega siwieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1616 |
Wtajemniczenie
|
Aylin,
Może Sesa będzie dla Ciebie odpowiednia? Ma Ecliptę, która zapobiega (źródło: mazidła, biochemia urody) siwieniu czy może przyczynić się do ponownego wybarwnienia włosa. Ma specyficzny zapach, ale nie nieznośny. Możesz się ewentualnie skusić na płyn z ecliptą do wcierania w skórę głowy (Biochemia urody) czy sproszkowane zioła (mazidła, helfy.pl). Dziewczyny chyba piszą zazwyczaj o Amli Dabur, ta jest na parafinie. A co do prostujących się włosów, zapraszam również na forum o pielęgnacji loków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1617 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za rady!
Forum o loczkach już przeglądałam, jest też wątek o rozprostowaniu. Przeglądałam sporo wątków i stron i trochę mi się mętlik w głowie zrobił. Naczytałam się opisów olejków i ziół w proszku i trochę się pogubiłam co które robi, czy lepszy jest złożony olejek jak, np Vatika czy Bhiringaraj (sporo ziół) czy taki monoskładnikowy - amla, eclipta itd. Nawet zaczęłam się zastanawiać nad zrobieniem olejku w domu, na bazie indyjskich ziół w proszku. Skoro eclipta ma takie działanie to jej poszukam. A co do olejku eterycznego to pomyślałam że to mogło by być rozwiązanie dla cierpiących z powodu zapachu, szkoda że tak się nie da. Moje włosy nie tolerują żadnej chemii (pianki i lakiery odpadają), dla tego mam jeszcze pytanie czy próbowałyście kremów do stylizacji Vatika (są na helfach)? Nie znalazłam wątku o naturalnej stylizacji włosów, jeśli jest to przepraszam za pytanie niezupełnie na temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Problem w tym, że nie zawsze wiadomo jakie jest stężenie danego zioła w oleju, w przypadku Sesy masz wszystko spisane, w przypadku Amli Dabur chyba nie, nie ma pewności czy w przypadku produktu olej+jedno zioło tego zioła jest więcej niż gdy masz 10ziół. Ktoś tu już robił olej samodzielnie i nie wyszło ![]() Możesz zadziałaś na kilku polach, olejować włosy i skalp olejem, wcierać w skórę głowy płyn rozmarynowy z ecliptą i amlą oraz kłaść sproszkowane zioła solo lub z odżywką na włosy. Można też zmieszać zioła z olejem i taki duet położyć na kilka godzin. Co do stylizacji, możesz spróbować żelu lnianego (osobny wątek jest na forum dla zakręconych razem z przepisem i opiniami) albo żelu aloesowego Paloma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1619 |
Przyczajenie
|
Najchętniej zadziałałabym na kilku polach ale niestety finanse nie pozwalają, muszę wybrać jeden specyfik, zwłaszcza, że olejki bez parafiny na ogół są droższe -jiva, khadi. Z tych tańszych Bhringraj nie ma takich dodatków ale faktycznie, nie ma procentowego składu ziół. Na wzmocnienie pewnie jest super ale skoro niektóre zioła mają szczególne działania to chcę z nich skorzystać.
Uwaga o tym, że to w sumie zawartość ziół jest najważniejsza jest wyjątkowo trafna. Dzięki! Zwrócę na to uwagę. {nie wiem jeszcze jak wstawiać cytaty}. Płyn rozmarynowy z BU jest bardzo ciekawy (zawiera amlę i inne dobrodziejstwa, i jest tani ale trzeba dodać alkohol więc się zastanawiam. Zioła solo też są niedrogie, ale na forum pisano o nich różnie, a niektóre używa się po olejowaniu więc to w przyszłości. Stylizacja: o żelu lnianym już czytałam i jutro spróbuję go zrobić, ale czasem łatwiej jest sięgnąć po gotowy krem. Jutro idę na zakupy, do Naturalnego Sklepiku, forum mi przypomniało, że tam bywają indyjskie kosmetyki za co wielkie dzięki forumowiczkom. Jeśli ktoś zna jakieś inne miejsca w Krakowie, gdzie można znaleźć gotowe olejki to proszę podzielcie się tą wiedzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Krakowie chyba tylko w Sklepiku na Krupniczej mają Amlę (i raczej niewiele więcej z hinduskich olejów chyba, że coś się zmieniło ostatnimi czasy), ale Dabur, kosztuje około 18zł. Jako, że jesteś z Krakowa (właśnie się zorientowałam ![]() Jeśli jesteś zainteresowana napisz PW (trzeba kliknąć na nick aby wejść na profil, wybrać zakładkę Kontakty ---> Napisz prywatną wiadomość). A co do cytatów: wybierasz fragment, który chcesz zacytować, zaznaczasz go i klikasz (na pasku narzędzi nad postem) ikonkę w dolnym rzędzie trzecią od lewej. Na początku fragmentu pojawi się [QUOTE] a na końcu to samo ze /. Jeśli nie masz wrażliwej skóry głowy spróbuj płynu z ecliptą, alkohol działa tam jako promotor przejścia czyli umożliwia składnikom aktywnym wniknąć w głąb skóry. Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2010-01-31 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.