Trądzik - cz. 3 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 10:58   #1651
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Trądzik - cz. 3

ja dzisiaj zastanawialam sie dlaczeggo ostatnio moja cery nie wygladala tak ciekawie, tzn ze wyskakiwalo mi cos tam ...i zaczelam analizowac ze przestalam 2 miesiace temu smarowac sie kremem z babydream na noc, bo wydawal mi sie za ciezki na lato... a przez caly okres jak stosowalam, jakies 3 miesiace bylo rewelacja...wroce teraz do niego i zobacze co bedzie wspominam o tym kremie, bo widze tutaj sporow nowych dziewczyn i nie wem czy slyszala i wiedza o tym kremie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 11:07   #1652
Lirriel
Zadomowienie

Tak to jest z nami problematykami.
Ale w końcu będzie dobrze. Gogelko, baw się w Chorwacji jak najlepiej i niczym się nie martw.

Argh, no i rozdrapałam jednego obrzydliwca z podbródka... No to teraz już tylko czekam aż mnie obsypie na całej twarzy... W ogóle dopada mnie przeziębienie, walczę z katarem, bólem głowy... Zawsze w takich sytuacjach mnie atakują niespodzianki. A i okres się zbliża wielkimi krokami, załamka...

Edytowane przez Lirriel
Czas edycji: 2010-08-20 o 14:46
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:48   #1653
merila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zastanawialam sie dlaczeggo ostatnio moja cery nie wygladala tak ciekawie, tzn ze wyskakiwalo mi cos tam ...i zaczelam analizowac ze przestalam 2 miesiace temu smarowac sie kremem z babydream na noc, bo wydawal mi sie za ciezki na lato... a przez caly okres jak stosowalam, jakies 3 miesiace bylo rewelacja...wroce teraz do niego i zobacze co bedzie wspominam o tym kremie, bo widze tutaj sporow nowych dziewczyn i nie wem czy slyszala i wiedza o tym kremie
Chodzi Ci o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-27639-opis-Rossmann-Babydream-Natural-Gesichtscreme-Krem-do-twarzy.htm ?
Używałam go jakiś czas, ale musiałam przestać, bo zaczął mnie zapychać, ale stosowany co jakiś czas, nie jako zwykły krem na noc czy tam na dzień, faktycznie pomaga

A ja siedzę sobie w domku i nudzę się jak mops ósemka mi wychodzi i boli mnie już drugi tydzień, ciężko mi nawet mówić, ale najgorzej jest wieczorem - gardło boli i nawet ślinę ciężko mi się połyka. Boję się trochę, że ten ząb może być już chory, bo żeby aż tyle bolało A to czasem tak jest, że jeszcze nie wyjdzie, a już coś tam z nim nie tak i może od tego to pogorszenie cery?

Idę piec chleb Przez następny tydzień pewnie będę eksperymentowała trochę w kuchni, bo co tu robić, jak wyjść nie można, a ja jeść uwielbiaaam

Wiecie co, przed chwilą posmarowałam tego wyżynającego się zęba i okolice olejkiem pichtowym - nie słyszałam, żeby pomagał na ból zębów, ale o dziwo pomogło

Edytowane przez merila
Czas edycji: 2010-08-20 o 14:50
merila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:18   #1654
Mante
Raczkowanie

gogela, a dokąd konkretnie jedziesz w Chorwacji? Bo ja też jadę, dzisiaj w nocy. Może się spotkamy, tylko nie będziemy o tym wiedzieć Ja będę tydzień w miejscu, którego nazwy nie umiem zapamiętać (gdzieś koło Splitu), a tydzień na wyspie Korcula. Chorwacja jest piękna, prawda?
Też już mam spakowany krem 50+, wielki kapelusz i pół torby książek (drugie pół kosmetyków, ledwo wcisnęłam ubrania...)

merila, to dobrze, że już Ci lepiej. Też tak zawsze mam, że jak jest jakiś gorszy czas to mnie niesamowicie uspokaja myśl, że nigdzie nie muszę wychodzić, mogę sobie posiedzieć w domu i nikt mnie nie widzi Jedyny stres, jak listonosz przyjdzie...
A z siedzeniem w kuchni też Cię rozumiem. Zawsze sobie myślę, że jak już jestem pryszczata, to chociaż będę umiała gotować, o I powiem Ci, że nic tak nie odpręża jak pieczenie ciasteczek Albo ciasta. Tylko, że zawsze to wszystko potem zjadam. I jeszcze oglądanie seriali w Internecie, a że ostatnio cały czas było źle i nie chciałam wychodzić, to obejrzałam całe 6 sezonów Gotowych na wszystko

A ten krem to chyba ten niebieski, prawda? Z Babydream. Też kiedyś miałam wrażenie, że mnie zapycha, ale teraz do niego wróciłam i zobaczymy, co z tego będzie
Mante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:27   #1655
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez merila Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-27639-opis-Rossmann-Babydream-Natural-Gesichtscreme-Krem-do-twarzy.htm ?
Używałam go jakiś czas, ale musiałam przestać, bo zaczął mnie zapychać, ale stosowany co jakiś czas, nie jako zwykły krem na noc czy tam na dzień, faktycznie pomaga

A ja siedzę sobie w domku i nudzę się jak mops ósemka mi wychodzi i boli mnie już drugi tydzień, ciężko mi nawet mówić, ale najgorzej jest wieczorem - gardło boli i nawet ślinę ciężko mi się połyka. Boję się trochę, że ten ząb może być już chory, bo żeby aż tyle bolało A to czasem tak jest, że jeszcze nie wyjdzie, a już coś tam z nim nie tak i może od tego to pogorszenie cery?

Idę piec chleb Przez następny tydzień pewnie będę eksperymentowała trochę w kuchni, bo co tu robić, jak wyjść nie można, a ja jeść uwielbiaaam

Wiecie co, przed chwilą posmarowałam tego wyżynającego się zęba i okolice olejkiem pichtowym - nie słyszałam, żeby pomagał na ból zębów, ale o dziwo pomogło
Merila, ja UWIELBIAM gotowanie i pieczenie. W razie czego uderzaj na priv, podzielę się przepisami które kocham i które robią u mnie w domu furorę.
Powodzenia z ząbkiem. I nie przejmuj się, to nie znaczy, że jest zepsuty. Po prostu czasem tak jest, że boli aż do utraty przytomności. Na pewno to trochę osłabia organizm, ale już się z tym tyle męczysz, że niedługo przejdzie, a myślę, że wtedy i stan skóry Ci się polepszy! Bądź dobrej myśli.

Cytat:
Napisane przez Mante Pokaż wiadomość
gogela, a dokąd konkretnie jedziesz w Chorwacji? Bo ja też jadę, dzisiaj w nocy. Może się spotkamy, tylko nie będziemy o tym wiedzieć Ja będę tydzień w miejscu, którego nazwy nie umiem zapamiętać (gdzieś koło Splitu), a tydzień na wyspie Korcula. Chorwacja jest piękna, prawda?
Też już mam spakowany krem 50+, wielki kapelusz i pół torby książek (drugie pół kosmetyków, ledwo wcisnęłam ubrania...)

merila, to dobrze, że już Ci lepiej. Też tak zawsze mam, że jak jest jakiś gorszy czas to mnie niesamowicie uspokaja myśl, że nigdzie nie muszę wychodzić, mogę sobie posiedzieć w domu i nikt mnie nie widzi Jedyny stres, jak listonosz przyjdzie...
A z siedzeniem w kuchni też Cię rozumiem. Zawsze sobie myślę, że jak już jestem pryszczata, to chociaż będę umiała gotować, o I powiem Ci, że nic tak nie odpręża jak pieczenie ciasteczek Albo ciasta. Tylko, że zawsze to wszystko potem zjadam. I jeszcze oglądanie seriali w Internecie, a że ostatnio cały czas było źle i nie chciałam wychodzić, to obejrzałam całe 6 sezonów Gotowych na wszystko

A ten krem to chyba ten niebieski, prawda? Z Babydream. Też kiedyś miałam wrażenie, że mnie zapycha, ale teraz do niego wróciłam i zobaczymy, co z tego będzie
Hahaha, przypomniało mi się - jak jechałam nad morze w lipcu, to kiedy wracaliśmy, oddaliśmy bagaże do przechowalni - trzy torby. I dostaliśmy kwitek w którym było napisane, że wartość bagażu to 900 zł. Towarzysz podróży na to spojrzał i mówi "Ta, tyle to jest warta jedna twoja kosmetyczka"... Miałam trzy takowe, chyba z pół torby kosmetyków faktycznie, na każdą okoliczność, po prostu szaleństwo... I faktycznie, jakby przeliczyć w głowie wartość to wychodzi zawrotna suma (chociaż nabiły ją trochę perfumy)... aż mnie to smuci i drażni. Często mi się zdarza myśleć "dlaczego akurat ja". No zazdroszczę, szczerze zazdroszczę tym, co nie mają problemów skórnych... Ale, Mante, baw się dobrze, testuj kremiki. )

Ale ten tekst o byciu pryszczatym z umiejętnością gotowania... ^^ Wysiadłam... ^^

Edytowane przez Lirriel
Czas edycji: 2010-08-20 o 16:34
Stary 2010-08-20, 16:51   #1656
merila
Raczkowanie

Oo ja też mam tyle kosmetyków, że masakra jak idzie gdzieś jechać, bo a nuż mi się przyda Wszyscy lubią przeglądać moją kosmetyczkę, bo zawsze można w niej znaleźć coś ciekawego Potrafię w jednym momencie mieć trzy różne balsamy do ciała, a już o wszystkich mazidłach do twarzy nie wspominając. Dobrze, że w innym miejscu przechowuję rzeczy typu kwas salicylowy czy mlekowy, bo by ludzie pomyśleli, że powariowałam
Stary 2010-08-20, 17:06   #1657
19agusia91
Zakorzenienie

Mi na kremie Babydram,z nagietkiem rewelacyjnie trzyma się makijaż. Ale faktycznie lubi zapchać często uzywany.

Testuję Revlona, jak na razie nei zapycha

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Też mam dużo. Maśc na pryszce podskórne, ropne,zwykłę czerwone na blizny, na przebariwenia
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 17:20   #1658
kalaaga
Raczkowanie

[QUOTE=gogela;21499804]
Cytat:
Napisane przez kotburyy Pokaż wiadomość
A ja w tamtym roku pojechałam do Chorwacji z syfami, a wróciłam cakowicie bez Aż się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę ten czas. Niestety później w euforii szczęścia zaniedbałam jakoś to wszystko i od początku to samo Ale tobie życzę gładziutkiej cery! I udanych wakacji, a pewnie będą

dziekuje
a jak myslisz czym byla spowodowana ta poprawa? sloneczkiem woda czy moze chodzeniem bez makijazu?
to widocznie musisz znowu sie wybrac do Chorwacji!!!
Po 2 tyg wypadzie do chorwacj rowniez mialam nieskazitelna buzke... jest to spowodowane zasoleniem wody w morzu..tyle tylko ze ten efekt nie utrzymywal sie dlugo.. ale jak dobrze zadbasz o skore podczas pobytu tam to kto wie moze efekt zostanie na dluzej

Co do chorwacji polecam wyspe Brac ( zloty rog w miejscowosci bol) oraz Split, Dubrovnik a i bardzo malowniczym miasteczkiem jest Baska Voda Ogolnie chorwacje najmilej wpsominam z moich wypadow zagranicznych , jest tam pieknie )

Edytowane przez kalaaga
Czas edycji: 2010-08-20 o 17:40
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 17:28   #1659
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Mi na kremie Babydram,z nagietkiem rewelacyjnie trzyma się makijaż. Ale faktycznie lubi zapchać często uzywany.

Testuję Revlona, jak na razie nei zapycha

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Też mam dużo. Maśc na pryszce podskórne, ropne,zwykłę czerwone na blizny, na przebariwenia
Mogłabyś podać link na tego Revlona?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 17:44   #1660
19agusia91
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...nOily-Skin.htm

nie kryje rewelacyjnie, ale bardzo długo się trzyma matuje.
Jedynie szkoda,ze kolor za ciemny mam, ale jąśniejszego juz nie produkują. To i tak chyba najjaśniejszy podkąd jaki kiedykolwiek miałąm. No mozę Golden Rose w musie był jaśniejszy, ale trwały nie był nawet tak w połowie jak Revlon.

Od kilku dni smaruję buzie na noc olejkiem rycynowym, lepiej wygląda.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-08-20, 17:47   #1661
BlackCat1990
Rozeznanie

ja mialam próbkę Revlona i dostałam strasznego wysypu po nim :/ jest nafaszerwoany silkonami
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 18:02   #1662
lullaby97
Rozeznanie

.

53-52-51-50

Edytowane przez lullaby97
Czas edycji: 2013-01-01 o 16:00
lullaby97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:18   #1663
19agusia91
Zakorzenienie

Ja myłąm twarz tym mydełkiem, wszytko super, zero podrażnień, wysuszenia, ale potem mnie zapchało ;f teraz tylko zęl micelarny z Biedornki za 2,99
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-08-20, 18:27   #1664
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lullaby97 Pokaż wiadomość
Tak was podczytuję i podczytuję, aż w końcu postanowiłam się dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
z trądzikiem walczę już jakieś 5 lat,raz bywało lepiej (np. 2 lata temu kiedy miałam zupełnie gładką buzię), raz gorzej (np. teraz). strasznie spadła mi przez to samoocena, zaczęłam odsuwać się od znajomych, unikać wspólnych wyjść. Na początku wakacji byłam u dermatologa w mieście, w którym studiuje- dostałam Sumamed na 3 dni, znany wam Aknemycin, Cetaphil MD Dermoprotektor,oprócz tego łykam codziennie po 4 tabletki bratka i karczochów. Przez pierwsze dwa tygodnie efekt był świetny, w końcu chodziłam cała zadowolona, ale oczywiście było za dobrze i znów wszystko wróciło w tym tygodniu mama namówiła mnie na pójście do innego dermatologa, opierałam się,bo pan ma ponad 60 lat i uparcie twierdziłam, że jego metody są na pewno z poprzedniej epoki i nic mi nie pomoże. na przyjęcie czekałam dokładnie 4,5 godziny,mimo że była to wizyta prywatna, ludzie w poczekalni byli nie tylko z moich okolic,ale i z innych części kraju,podobno lekarz jest na tyle znany i ceniony, same ochy i achy można usłyszec ,że gdy zaczyna przyjmować o 16, ostatni pacjenci wychodzą po 22. Dosyć sceptycznie byłam nastawiona na ta wizytę, no ale skoro nic mi nie pomagało, doszłam do wniosku, że nie tracę za wiele. tym razem dostałam szczepionkę Broncho- Vaxom (kuracja na 5 miesięcy), Sumamed, ale już nie na 3 dni, oraz płyn i krem robiony w aptece. lekarz zabronił mi używania wszelkich żeli,toników itd. twarz mam myc tylko mydłem Bambino. powiedział, że daje mi swój zestaw sztampowy, jeżeli chodzi o leczenie trądziku, który w 85% zawsze się sprawdza (no ale tu chodzi o mnie,wiec na pewno jestem w tych 15 ). dziś mam drugi dzień dopiero leczenia się wg jego metody, a po dziesięciu ma być wyraźna poprawa. zrobiłam sobie zdjęcia policzków, za 10 dni zrobię następne, oczywiście się z wami podzielę,że zobaczyć efekt (o ile będzie). Jak mi to pomoże ( a probowalam już naprawdę wielu metod i środków) i dziadek dermatolog okaże się cudotwórcą, to was wszystkie pozapraszam do siebie i wyślę do tego dziadka, żebyśmy mogły zachwycać się gładką buzią
witam Ciebie
Jak duzy masz tradzik ?? i u kogo bylas i w jakim miescie??
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:47   #1665
kotburyy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalaaga Pokaż wiadomość
Co do chorwacji polecam wyspe Brac ( zloty rog w miejscowosci bol) oraz Split, Dubrovnik a i bardzo malowniczym miasteczkiem jest Baska Voda Ogolnie chorwacje najmilej wpsominam z moich wypadow zagranicznych , jest tam pieknie )
Tak, najbardziej zapadła mi w pamięci ta piękna niebieska woda Co najśmieszniejsze pojechałam do Chorwacji, a większość czasu w tym noclegi przesiedziałam w Bośni (a cały czas byłam przekonana, że jedę tylko w jedno miejsce)! Ale to i to podobne!

lullaby97 A bo ci starsi ludzie to mają więcej doświadczenia Mam nadzieję, że zaproponowana kuracja ci pomoże, jak tak, to zapraszaj zapraszaj! Dla mnie to dobrze, że dermatolog nie wypisał ci samych maści (co następuje praktycznie przy każdej wizycie) tylko postawił na coś innego!
kotburyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 19:04   #1666
lullaby97
Rozeznanie

.

53-52-51-50

Edytowane przez lullaby97
Czas edycji: 2013-01-01 o 16:00
lullaby97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 19:04   #1667
19agusia91
Zakorzenienie

świetny jest, polecam
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-08-20, 19:51   #1668
merila
Raczkowanie

Cytat:
Tak was podczytuję i podczytuję, aż w końcu postanowiłam się dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
z trądzikiem walczę już jakieś 5 lat,raz bywało lepiej (np. 2 lata temu kiedy miałam zupełnie gładką buzię), raz gorzej (np. teraz). strasznie spadła mi przez to samoocena, zaczęłam odsuwać się od znajomych, unikać wspólnych wyjść. Na początku wakacji byłam u dermatologa w mieście, w którym studiuje- dostałam Sumamed na 3 dni, znany wam Aknemycin, Cetaphil MD Dermoprotektor,oprócz tego łykam codziennie po 4 tabletki bratka i karczochów. Przez pierwsze dwa tygodnie efekt był świetny, w końcu chodziłam cała zadowolona, ale oczywiście było za dobrze i znów wszystko wróciło w tym tygodniu mama namówiła mnie na pójście do innego dermatologa, opierałam się,bo pan ma ponad 60 lat i uparcie twierdziłam, że jego metody są na pewno z poprzedniej epoki i nic mi nie pomoże. na przyjęcie czekałam dokładnie 4,5 godziny,mimo że była to wizyta prywatna, ludzie w poczekalni byli nie tylko z moich okolic,ale i z innych części kraju,podobno lekarz jest na tyle znany i ceniony, same ochy i achy można usłyszec ,że gdy zaczyna przyjmować o 16, ostatni pacjenci wychodzą po 22. Dosyć sceptycznie byłam nastawiona na ta wizytę, no ale skoro nic mi nie pomagało, doszłam do wniosku, że nie tracę za wiele. tym razem dostałam szczepionkę Broncho- Vaxom (kuracja na 5 miesięcy), Sumamed, ale już nie na 3 dni, oraz płyn i krem robiony w aptece. lekarz zabronił mi używania wszelkich żeli,toników itd. twarz mam myc tylko mydłem Bambino. powiedział, że daje mi swój zestaw sztampowy, jeżeli chodzi o leczenie trądziku, który w 85% zawsze się sprawdza (no ale tu chodzi o mnie,wiec na pewno jestem w tych 15 ). dziś mam drugi dzień dopiero leczenia się wg jego metody, a po dziesięciu ma być wyraźna poprawa. zrobiłam sobie zdjęcia policzków, za 10 dni zrobię następne, oczywiście się z wami podzielę,że zobaczyć efekt (o ile będzie). Jak mi to pomoże ( a probowalam już naprawdę wielu metod i środków) i dziadek dermatolog okaże się cudotwórcą, to was wszystkie pozapraszam do siebie i wyślę do tego dziadka, żebyśmy mogły zachwycać się gładką buzią
witamy no zobaczymy czy metoda zadziała, zdawaj regularnie relacje

ja właśnie przekopuję biochemię w poszukiwaniu idealnego filtra czyli takiego, który na kwc nie będzie miał ani jednej opinii mówiącej o zapychaniu - chyba jestem zbyt dużą optymistką
Stary 2010-08-20, 20:56   #1669
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
ja mialam próbkę Revlona i dostałam strasznego wysypu po nim :/ jest nafaszerwoany silkonami
Silikony źle wpływają na buźkę? Przez parę miesięcy używałam bazę pod podkład z silikonami, z tydzień temu mi się skończyła i moja cera sporo się poprawiła. Możliwe, że dzięki odstawieniu tej bazy?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 21:21   #1670
merila
Raczkowanie

Dziewczyny używała któraś z was tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-24474-opis-Iwostin-Solecrin-Wodoodporna-emulsja-ochronna-SPF-50.htm albo tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-24470-opis-Bioderma-Photoderm-AKN-Mat-SPF-40-UVA-26-Krem-ochronny-do-skry-tradzikowej-wysoka-ochrona.htm
filtra? Miałam zamiar kupić Avene, bo przeczytałam kilka pochlebnych opinii, ale potem znalazłam kilka o zapychaniu, więc zrezygnowałam.. Wcześniej używałam Lirene - robiłam dwa podejścia i okazało się, że mnie zapycha. Babydream też niestety, więc teraz zamierzam kupić jakiś lepszy, ale trudno mi się zdecydować... Może macie jakieś swoje ulubione filtry?
Stary 2010-08-21, 08:21   #1671
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Silikony źle wpływają na buźkę? Przez parę miesięcy używałam bazę pod podkład z silikonami, z tydzień temu mi się skończyła i moja cera sporo się poprawiła. Możliwe, że dzięki odstawieniu tej bazy?
silikony bardzo źle wpływają na buzie
to jest największe zło dla problematycznej cery!
ja ostatnio na wesele się wymaziałam bazą Soraya i miałam potem przez dwa tygodnie walkę z krostami... a zanim użyłam bazy to nie miałam NIC! i teraz walę głową w mur przez moją głupotę...

Cytat:
Ja myłąm twarz tym mydełkiem, wszytko super, zero podrażnień, wysuszenia, ale potem mnie zapchało ;f
jakim cudem mydełko Cię zapchało?

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-21 o 08:22
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:40   #1672
kotburyy
Raczkowanie

Cytat:
tak mi mama tłumaczyła wspominasz o maściach- masz teraz jakieś przepisane i używasz?
Mam, mam. Skinoren na dzień i Epiduo na noc. Stosuję jakieś 1,5 miesiąca. Na razie bez cudownych efektów, ale dam jeszcze im szansę i zużyję wszystko do końca, może potrzeba więcej czasu. Ale wysuszają strasznie
kotburyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:00   #1673
19agusia91
Zakorzenienie

visionAM, moja twarz nie lubi gliceryny, dlatego zapychało pewnie. Jak odtswiłąm to było lepiej.

Z ato ciało jest po nim super , niczym innym juz sie nie myję
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-08-21, 18:17   #1674
merila
Raczkowanie

sobotni wieczór i dziewczyny wybyły
a ja siedzę z peelingiem z kwasem salicylowym na buźce i liczę, że może chociaż trochę poradzi sobie z zamkniętymi zaskórnikami, które mnie ostatnio prześladują, bo jak nie to
zrobiłam już zamówienie na BU i mazidłach, a potem z wizazu dowiedziałam się jeszcze o dwóch fajnych specyfikach. Jeden z BU - http://biochemiaurody.com/sklep/serum-azelo.html drugi z mazideł - balsam copaiba. Żałuję, bo nie opłaca mi się ich samych zamawiać. Mogłam wcześniej wszystko przejrzeć, a nie tak jak zwykle

W każdym razie, miłego wieczoru
Stary 2010-08-21, 18:20   #1675
19agusia91
Zakorzenienie

merila, co to za peeling?
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2010-08-21, 19:02   #1676
merila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
merila, co to za peeling?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...em+salicylowym - tutaj o nim cały wątek

Mi ostatnio skończył się już PEG, więc robię z olejem rycynowym. Jak stosowałam systematycznie, widziałam efekty. Teraz to tylko jak sobie przypomnę, ale chyba do niego wrócę, bo dobrze radzi sobie z zaskórnikami
Stary 2010-08-21, 21:53   #1677
Lirriel
Zadomowienie

A u mnie pogorszenie, chorobowoniewiemjakie.
Zastanawiałam sie, czy nie zainwestować w jakieś minerałki... ale boję się. Że to się nie sprawdzi, że stracę masę pieniędzy...
I zastanawiam się nad kwasem migdałowym, ale czy to można zrobić jak są normalne, zapalne wypryski (cały podbródek w nich mam...)? Czy może być nałożony tylko na przebarwienia i blizny?

Merilko, wysłałam Ci pw, jakby nie doszła (była długa), daj proszę znać.
Stary 2010-08-21, 22:06   #1678
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

A mi znów jakieś badziewia zaczynają wyskakiwać

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 22:16   #1679
włoczykijka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez merila Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...em+salicylowym - tutaj o nim cały wątek

Mi ostatnio skończył się już PEG, więc robię z olejem rycynowym. Jak stosowałam systematycznie, widziałam efekty. Teraz to tylko jak sobie przypomnę, ale chyba do niego wrócę, bo dobrze radzi sobie z zaskórnikami
Przepraszam,że nie odpisałam na Twoje pytania,ale ze mną tak jest,że piszę coś a później mi się przypomina ,że być może ktoś chce się o coś zapytaćOgólnie to z BU zakupiłam hydrolat aloesowy i serum lemon.Hydrolat-w porządku,ale brud najlepiej czyści micel z ZiajiSerum jest dobre na czoło,bo u mnie z policzkami idzie opornie-nie wiem jak to określić,ale mam wieczorem o wiele bardziej tłustą cerę i widać mi taką jakby ,,kaszkę",właśnie chcę się jej pozbyć,ale nie mam pomysłu. Nie wiem czy będę obiektywna co do tego czego używam ,bo największy trądzik miałam z 4 lata temu i wtedy pomógł mi żel Avene Cleanance,cynk+omega3 w tabletkach,herbatka z bratka i chyba Brevoxyl. Z tym,że nie wprowadziłam tego wszystkiego,,na raz",tylko stopniowo. Aktualnie używam : żelu oliwkowego Ziaji z dodatkiem olejku herbacianego(sama wlałam jakieś parę kropli),hydrolat aloesowy z BU,serum lemon z BU parę razy w tygodniu,peeling Bandi drożdżowy, filtr Bioderma AKN 30spf i punktowo Brevoxyl.No i piję pokrzywę,bratka...Najgors ze u mnie jest to ,że w lato nie chce mi się ani ćwiczyć,ani unikać lodów a osobiście uważam,że sport jednak trochę pomaga cerze.
Co do filtrów:miałam Bioderma AKN 40,które teraz przeszło na 30spf,którego teraz używam-trochę szkoda,bo wolę większą ochronę,ale polecam je ,bo nie powoduje u mnie wysypu,dobrze się wchłania i pasuje pod makijaż. Miałam Lirene kiedyś- wysyp,więc pozostanę przy aptecznych.Nie wiem tylko czy nie zmienię Biodermy jak się skończy,bo wolę coś ok 40/50 spf ,ale znaleźć filtr dla siebie to jak szukanie igły w stogu siana.
Stary 2010-08-21, 23:13   #1680
Tomaan
Raczkowanie

Co Wy na to? Ja jem bochenek białego chleba z Kubiaka dziennie, od jutra spróbuję ograniczyć do 1/3:

http://www.zdrowie.med.pl/nowosc.pht...wo=tr%B1d&nr=9

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości