|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
To może zetnij?
Po co się męczyć z długimi skoro w krótkich jest Ci tak bardzo do twarzy? Krótkie, szczególnie przy ładnej twarzy, prezentują się wyśmienicie ![]() A nafta...oj tak- nie narzekam ![]() Ostatnio nałożyłam...wczoraj Przed myciem ![]() I po umyciu czułam, że są niedomyte Coś mnie chyba własna metoda zawiodła Ale kontynuując- nie miałam już czasu myc jeszcze raz, bo nie wyschłyby mi do pracy...zresztą już nie dawałam rady z plecami (mam tak, ze jak myję włosy z samego rana to czuję, że kręgosłup mi prawie pęka :/) Dałam wiec też normalnie odżywkę po umyciu itp., itd. ![]() Jak mi wyschły...okazało się, że było troszkę tej nafty, ale dosłownie troszeczkę...jednak- odkrycie! Włosy kręciły mi się jak u baranka! I były tak odbite od głowy jakbym pół dnia dyfuzorem suszyła i zużyła cały lakier do włosów :PKurczę...to jest zastanawiające...muszę wyciągnąć z tego jakieś wnioski...
|
|
#1652 |
|
Rozeznanie
|
no to świetnie, pozazdrościć
wyciagaj wnioski koniecznie, bo moze odkrylas zupelnie inna metode co do ścięcia, od dziecka miałam krótkie, teraz uparłam się i zaparłam, że będę hodować i koniec kropka. w sumie teraz dzień w dzień je spinam, wiec bez roznicy co sie z nimi dzieje, niech sobie robia co chca
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Ojojooooj- coś mi się wydaje, że nam wątek zamiera
![]() Może postaram się go trochu ożywić :P Jak tam efekty w stosowaniu nafty? ![]() Ja teraz używam tylko raz na 2 tyg., nie dodaję nawet do masek Bardziej intensywną pielęgnacje zostawię na okres jesienno- zimowy ![]() W związku z okropną duchotą zbudziłam się przed 5 i już nie zasnęłam. Siedzę więc teraz z tą naftą na głowie i za pół godzinki idę zmywać ![]() Stwierdzam, że moim włosom naprawdę służy Nie chcę tylko z nią przesadzić, dlatego w okresie letnim, gdy moje włosy nie są zniszczone, wydaje mi się, że raz na 2 tyg. jest w sam raz ![]() W ogóle kończy mi się nafta z biopierwiastkami i czas zamówić kolejną...nie wiem, którą wybrać hihihi- tyle jest do wyboru ![]() Jednak kusi mnie klasyczna i podobno najlepsza- z olejkiem rycynowym
|
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też się wczesnie obudzilam i skorzystam z tego faktu, ze TŻ jeszcze spi i nic nie widzi i zrobie sobie jakąś papkę na wlosy. Odnośnie nafty, na początku uzywalam regularnie ale potem się zniechęciłam - spłukiwanie- i ją odstawiłam. Aktualnie się przeterminowała, o jakieś 1.5roku
Chyba nie nadaje się do uzycia? Nie chce mi się leciec do apteki po nową
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja korzystam z tego, ze TŻ postanowił dzisiaj jeszcze iść do pracy do południa i się maskuję właśnie ![]() A naftę naprawdę da się łatwo zmyć Mi się zmywa po jednym umyciu Babydreamem Trzeba mieć tylko odpowiednia technikę
|
|
|
#1656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może zakupię naftę jak będę gdzieś w pobliżu apteki
|
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja mam takie pytanko- chciałabym spróbować nałożyć naftę ale obawiam się czy mi nie zredukuje koloru włosów, jestem jasną blondynką- farbowaną i niewiem w końcu czy nafta rozjaśnia, czy przyciemnia włosy, dodatkowo mam słabe te włosy i raczej suche od rozjaśniania |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi po dwoch stosowaniach wyjasnialy ale to moje naturalne nie farbowane wiec nie wiem jak to by bylo u Ciebie
|
|
|
#1659 |
|
Konto usunięte
|
Mi naturalne nie wyjaśniały. Widocznie zależy od włosów.
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
Może jestem jakaś nieuwiadomiona, ale może mnie ktoś olśnić co takiego ma w sobie nafta, że pozytywnie wpływa na stan włosów?
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam się do pytania Skarpetty, po nałozeniu nafty moje włosy to taki splatany kołtun ( po zmyciu jej z głowy) że wszystkie stoja pionowo na głowie
![]()
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skarpetta: nafta przede wszystkim wzmacnia włosy Wy tu piszecie o trudnościach ze zmyciem, a mi akurat cudownie schodzi (nie to co olejek rycynowy ),ostatnio nawet zapomniałam, że trzeba ją zmyć, dodałam do maseczki , a potem zmyłam tylko wodą i nie było śladu
|
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nie wierzę w to by nafta rozjaśniała włosy
![]() Przyciemnić podobno moze ta z olejkiem rycynowym, ale ja uważam, ze to nie działanie "pigmentujące" ![]() Po prostu kiedy włos jest gładki, zdrowy a łuski na nim ciasno do siebie przylegają- wtedy mamy do czynienia z optycznym "ciemnieniem" włosów ![]() Zauważcie (dla kontrastu) jak wyglądają końcówki bardzo zniszonych włosów- są jasne, prawie, że białe ![]() Anaogicznie więc- jeśli włos jest zadbany i gładki mozemy mieć doczynienia z optycną zmianą barwy na ciemniejszą ![]() Ale to też nie zawsze ![]() Ninlil- skoro tak Twoje włosy reagują na naftę, Cochonetta może miec rację w sprawie oddziaływania nafty na włosy zniszczone... Ja nie mam zniszczonych włosów- z nakładaniem i zmywaniem nafty nie mam problemu ![]() Ja nakładam na całe włosy wraz ze skalpem. Bardzo przykładam się też do nasmarowania nią końcówek ![]() Na mnie wpływa rewelacyjnie. Może spróbuj nakładać ją tylko na sam skalp? ![]() Cochonetta- nie wszyscy mają problemy ze zmyciem nafty Ja domywam za pierwszym razem, myjąc szamponem dla dzieci Babydream
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-07-19 o 12:37 |
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama się nad tym zastanawiałam. Ciocia Wikipedia mówi, że nafta jest mieszaniną węglowodorów, których cząsteczki zawierają 12-15 atomów węgla. Niestety, mnie, ciemnemu człowiekowi, który jest na bakier z chemią, mało to mówi |
|
|
|
|
|
#1665 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale fakt, że nafta zadziwiająco dobrze działa na włosy. Chociaż mojej mamie je wysusza ;O
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
Na moje porowate włosy spróbuję zastosować naftę nałożoną na ok.10 minut. Może nie zaowocuje to strąkami
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Konto usunięte
|
Na opakowaniu mojej nafty jest informacja o tym, że zawiera jakieś witaminy. Chyba o to chodzi
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;20786416]Na opakowaniu mojej nafty jest informacja o tym, że zawiera jakieś witaminy. Chyba o to chodzi
[/QUOTE]Nie, te witaminy mogą być dodatkiem do nafty. Sama nafta nie zawiera witamin. Trochę dzisiaj czytałam o tych wszystkich węglowodorach, ale dalej nic mi to wszystko nie mówi Chatul, zawsze można spróbować wymieszać naftę z czymś nawilżającym, np. miodem
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Konto usunięte
|
Może właśnie z powodu tych witamin nafta robi się "kosmetyczna". Same węglowodory zbyt odżywcze nie są
|
|
|
|
|
#1670 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;20787955]Może właśnie z powodu tych witamin nafta robi się "kosmetyczna". Same węglowodory zbyt odżywcze nie są
[/QUOTE]Nafta nie musi być z dodatkiem witamin, żeby była kosmetyczna W sklepach można znaleźc naftę z różnymi dodatkami (olej rycynowy, witaminy itp), a także czystą.Czy ja wiem? Ja nie mam wrażenia, że natłuszcza. Nie umiem porównać działania nafty z działaniem innego produktu Fajnie, jakby się wypowiedziała osoba, która się zna na chemii.
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodatki nie świadczą o tym, ze nafta jest kosmetyczna- to jest pewne ![]() Zresztą nasze babcie nie miały możliwości stosowania naft kosmetycznych tylko takie do lamp I też dobrze działały ![]() W czym tkwi sekret? Nie wiem Ale takie efekty za 5 złotych miesięcznie...ja biorę w ciemno
|
|
|
#1673 |
|
BAN stały
|
Jeśli chodzi o słabe spłukiwanie nafty
mocząc głowę przed nałożeniem szamponu robię to dłużej, moczę porządnie i staram się spłukać jak najwięcej nafty masując włosy potem szampon normalnie się pieni i nie muszę myć 2 razy kiedyś jak nie udawało mi się dobrze jej zmyć, lubię też oliwę z oliwek mam grube i (i możne już nie tak gęste włosy, bo farbuję) ale robię 3 podejścia do oliwy. Muszę ze trzy razy się nią podsmarowywać by porządnie wsiąknęła we włosy. Ale warto
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie 3 pytanka.
1. Czy naftę przed użyciem lepiej podgrzać.? 2. Lepiej działa na włosy sama nafta czy lepiej zrobić sobie taka odżywke (nafta+olejek rycynowy+żółtko)..?? 3. Zmoczyć głowę przed nałożeniem nafty czy na sucho.?
Moment w którym Ty, patrzysz w oczy mi ..... Edytowane przez malinka996 Czas edycji: 2010-07-22 o 19:32 |
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilanet- i super
Ja też robię podobnie Obydwie jesteśmy przykładem, że da się zmyc naftę za pierwszym razem ![]() A oliwę z oliwek też uwielbiam ![]() Najlepiej sprawdza mi się jako dodatek do odżywki d/s, maski czy...do smarowania twarzy i ciała ![]() Dawno nią nie olejowałam...oj dawno... Malinka: 1. Nie trzeba podgrzewać- niepodgrzana radzi sobie rewelacyjnie ![]() 2. Ja używam samą + na zimę jako dodatek do cotygodniowej maski, którą robię też m.in. z żółtkiem. Ja osobiście jeszcze nigdy nie robiłam maski nafta+żółtko+ olejek rycynowy. Nafta ma działanie takie samo- tylko, że w tej masce dodatkowo będzie działać żółtko i olejek rycynowy ![]() Przypominam także, ze są różne rodzaje nafty- m.in. ta z olejkiem rycynowym nad którą warto się zastanowić Sama ją wczoraj zamawiałam ![]() 3. Nie mocz- nie ma takiej potrzeby ![]() Właśnie mój TŻ zmył naftę- glindziłam mu dłuższy czas, bo martwił się wypadaniem włosów... Ech- on jest ze mną biedny ![]() Jutro odbieram naftę z olejkiem rycynowym
|
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie nafta+olej rycynowy+żółtko nie działa... w ogóle ja nie wiem, nie widzę żadnej poprawy kondycji włosów. Albo nie umiem robić takich eksperymentów.. hm wiem że jeszcze dodawałam do tego albo odżywkę albo balsam do włosów zamiast żółtka, by zagęścić jakoś maskę.
Problemów ze zmywaniem też nie miałam żadnych. |
|
|
|
|
#1677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ___ Wczoraj zrobiłam sobie maseczkę / 2,5 łyżki nafty+1żółtko+troche olejku rycynowego. Moja mama która uważa, że jest to gówno i nic mi nie da, po tym jak już spłukałam to wszystko i włosy mi podeschły to chodziła za mną i dotykała moje włosy nie mogąc wyjść z podziwu jakie sa miękkie, błyszczące itp. Dziś zrobiła sobie też taką maseczkę ale nie miała takiego efektu jak ja. Nie wiem czemu. Ale powiem szczerze nafta jest THE BEST..!!
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cała przyjemność po mojej stronie ![]() Używaj nawet tej maseczki regularnie a efekty będą jeszcze lepsze ![]() Powodzenia!
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
ja po przykrej akcji z żółtkiem, powiedziałam nigdy więcej i tego postanowienia się twardo trzymam.
nafta+rycyna i są super efekty
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Ile już stosujesz?
![]() U mnie nadal efekty są rewelacyjne ![]() Teraz kupiłam z olejkiem rycynowym- w przyszły wekend testuję ![]() A przynajmniej taką mam nadzieję, że mimo sząłu przeprowadzkowego uda mi się znaleźć choć trochę czasu na włosięta
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

Po co się męczyć z długimi skoro w krótkich jest Ci tak bardzo do twarzy? 
Przed myciem 

),ostatnio nawet zapomniałam, że trzeba ją zmyć, dodałam do maseczki , a potem zmyłam tylko wodą i nie było śladu