|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
ja mam takie doswiadczenia z Sesą jak Alien. Z reszta juz o tym pisałam niejednokrotnie.
i tez korci mnie ten khadi!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę coś kupić bo niedługo kończę Sesę.Mam wprawdzie jeszcze olej migdałowy i jaśminowy,ale nie lubię ich używać,zresztą szukam czegoś typowo pobudzającego wzrost i odrost włosów.Dość sceptycznie podchodzę do opisów olejów ze sklepu Helfy,wiadomo,że producent zachwala swoje produkty.Szkoda,że nie ma obiektywnych recenzji gdzieś w necie.I że nie można kupić tych olejków na allegro,na pewno byłyby tańsze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Dlatego,że ze względu na intensywny zapach mogę ich używać tylko pod przykryciem (nie chcę męczyć tym smrodem ani siebie,ani otoczenia),a Sesę nakładam sobie kiedy chcę,mogę z nią chodzić cały dzień,a ostatnio nakładam na całą noc i nie muszę przy tym nakrywać głowy.Jej przyjemny zapach to dla mnie duża zaleta.Ciekawe,czy jest olej,który ładnie pachnie i dobrze działa zarazem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Zadomowienie
|
hehe Alien
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
Alien dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
BAN stały
|
ja sie zdecydowalam na olej migdałowy z KTC ponoc bezzapachowy?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
Alien
![]() zamowilam khadi. niedlugo beda relacje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1721 |
Zadomowienie
|
Alien. jestem po pierwszej aplikacji
![]() zapach: ziołowo- apteczny. Pachnie troche jak syrop na kaszel z dzieciństwa konsystencja: coś między rózową jivą a amlą zwykłą. musze powiedzieć, ze taka w sam raz. Nie za rzadka, nie za tłusta. Efekt końcowy: wlosy bardzo ladne! nawilzone! miekkie! błyszczące! takie były też po wysuszeniu i modelowaniu. Niestety po jakims czasie gdzie niegdzie zaczely mi się wywijać konówki. Ale to głownie wina chyba moich problemowych wlosów. Bo zwykle mam problem z konówkami. Musze je chyba ujarzmić vatika, ktora tez przyszła mi wczoraj albo rycyną. ogólnie jestem naprawde zadowolona!!!! polecam!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dla moich włosów chyba najlepszy olej jak do tej pory... użyłam go dopiero 2x więc nie wiem jak z tym porostem włosów co do wypadania to faktycznie mniej włosów zostało na szczotce (nie wiem czemu, ale strasznie dużo włosów wychodzi mi przy czesaniu zaraz po umyciu ![]() btw wgl nie wiem skąd zachwyty nad Sesą jak dla mnie nic nie robi z włosami... jedynym plusem były lśniące włosy mam do wypróbowania jeszcze Heenare, ale na razie zajmę się Khadi jest na dobrej drodze aby 'pobić' Bhringraj - mojego ulubieńca ![]()
`there's a big a big hard sun beating on the big people in the big hard world..` Edytowane przez Arrasando Czas edycji: 2010-05-21 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
Rozeznanie
|
Próbowałaś już Heenare? Zła jest? :P
Cytat:
![]() ![]() wgl jeśli mówimy o Khadi to kupiłam też odżywke ... jest straszna ![]()
![]() |
![]() |
#1725 |
Zadomowienie
|
nie probowałam. Ale jak widze na forum znów cos nowego to nie moge sie powstrzymac przed kupnem
![]() narazie mialam zakonczyc na khadi... i przez jakis czas nie kupowac nic a co do jivy. o tak. mnostwo nowych wlosow było. czuc je bylo pod palcami, nie ![]() takie sztywne jak szczotka ![]() a ja ostatnio widzialam na helfach, ze wyszly odzywki vatiki. ciekawe czy dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Mi jeszcze po niczym nie rosły nowe włosy
![]() Odżywki Vatiki widziałam już jakiś czas temu na allegro A jaki kolor ma khadi??Mam nadzieję,że nie przyciemni jasnych włosów.Chociaż zastanawiam się czy go kupić,cena spora a nie wiadomo czy na mnie podziała.Ciiekawe czy można go gdzieś kupić taniej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Zadomowienie
|
Alien khadi raczej nie przyciemni ci wlosow. jest jasny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam zamiar kupić Amle z Khadi i poluje na olejek z aloesu, ale narazie muszę przystopować z olejami bo pójde z torbami ![]() teraz zrobiłaś mi 'smaka' na Jive xd kolor hmm.. jasny brązowy/żółty? Co do przyciemniania to nie wiem... ma w składzie rycyne a ona przyciemnia włosy z tego co wiem
`there's a big a big hard sun beating on the big people in the big hard world..` Edytowane przez Arrasando Czas edycji: 2010-05-22 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tę maskę, która jest u nich dostępna za 40 zł i jestem strasznie zadowolona z tego zakupu. Maska nawilża, wygładza, włosy się po niej łatwo rozczesują (jak po masce z silikonami) ale nie są obciążone, chociaż nakładam ją też na skórę głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() miałam heenerę i nie zachwyciła mnie, mocno perfumowany różowy olej, trochę wygładzał i to wszytsko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale odżywka... szkoda, że mi nie przypasowała bo tania nie była ![]() Dam mamie do wypróbowania może dla niej będzie dobra ![]()
![]() |
![]() |
#1732 |
BAN stały
|
do mnie jeszcze nie przyszedl migladowy , obecnie smaruje wlosy jakims olejem omega3(z winogron ,sezam) ktory uzywamy do smazenia
![]() Kusicie tym khadi ,tez bym chciala przyspieszyc porost moich wloskow chociaz o 1cm wiecej miesieczniecznie.. ![]() ![]() Chetnie poczytam o tym khadi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Wasz wątek przypomniał mi o tym, że kiedyś baaardzo chciałam zamówić Vatikę i Amlę, ale jakoś tak się zawsze składało, że miałam inne wydatki. Podobnie jak teraz ;/ Ale chyba w końcu je wypróbuję, bo tyle pozytywnych opini słyszałam. Ale czy jest sens zamawiać Vatikę jeśli używam oleju kokosowego?
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
ja mialam olej kokosowy parachute. jesli porownam go z vatika.... pffff. w ogole nie ma porownania. Vatika nawilza moje wlosy 100 razy lepiej.
a jestes zadowolona z tego oleju kokosowego, ktory uzywasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
W sumie to tak. Kupiłam 2 słoiczek, jest wydajny. Tylko niefajnie włosy wyglądały jak na całą noc zostawiłam. Ale tak go 2 godzin jest fajnie.
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Heenarę, o której mówiłyście niedawno
![]() Fajnie pachnie, włosy po niej naprawdę świetne, ale czy dzięki niej rosną szybciej i mam babyhair, nie wiem, bo stosuję sporo innych rzeczy. W każdym razie jest naprawdę godna polecenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() olejuję już włosy prawie pół roku, używałam m.in. Amli i kilku innych cudeniek też. Teraz myślę czy nie sprawić sobie Kalpi Tone, bo chciałabym lekko przyciemnić włosy. Mam tylko do Was pytanie, na pewno macie większe doświadczenie z pudrami bo ja jeszcze nigdy nie używałam ![]() na helfach wyczytałam że miesza się go z wodą/olejem i trzyma godzinę. Ale nie znalazłam już instrukcji czy te papkę nakłada się przed myciem, jak klasyczne oleje, na "brudne" włosy, a potem zmywa szamponem? czy może lepiej nałożyć go już po myciu (wtedy oczywiście wymieszany z samą wodą) jak maskę, i wtedy spłukać tylko wodą? pomożecie? ![]() przeszukałam wątek pod kątem Kalpi, ale nie znalazłam niestety odpowiedzi na moją wątpliwość ![]()
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nakładam go po umyciu włosów trzymam ok 40 min i spłukuje letnią wodą i tyle ![]() Mały offtop... Dziewczyny jaką polecacie odżywke, która ułatwi rozczesanie włosów? Nie wiem dlaczego, ale ostatnio po umyciu strasznie mi się plączą włosy :/ Może powinnam nakładać jedwab po umyciu?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.