![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co takie USG jest podobno bardziej dokładne więc warto je zrobić
![]() ja od dzisiaj biorę antybiotyki na cholerne helicobakter pylori i jakoś słabo się czuję... w głowie mi się kręci przez te antybiotyki... mam zapisane dwa jednocześnie: Duomox i Metronidazol... ech mam nadzieję, że pomogą |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
A u mnie znowu pogorszenie. Na linii żuchwy mam trzy rany po wypryskach i okropnie bolą. Do tego wciąż na policzkach pojawia się coś nowego - takie jakby wypukłości średniej wielkości. Zazwyczaj po prostu wyskakiwały zwyczajne pryszcze, a teraz jakieś takie niewiadomo co, które nie chce schodzić
![]() Siedzę z peelingiem na twarzy i liczę, że pomoże na moje skórki i łuszczącą się twarz. Epiduo odstawiłam półtora tygodnia temu, a wciąż nie mogę doprowadzić twarzy do porządku, a w końcu niedługo trzeba będzie wyjść, a tu nawet podkładu nie nałożę, bo wygląda to okropnie.. A jakbym wyszła bez podkładu, wolę nie myśleć - już dzisiaj podwoziłam mamę i nie wychodziłam z samochodu, więc nikt mnie nie widział, ale jak popatrzyłam w lusterko, to się przeraziłam jakie mam okropne przebarwienia. Ale gdybym miała tylko je to wzięłabym się za intensywne złuszczanie, ale wciąż coś się pojawia, więc muszę używać podkładu no i nie mogę sobie pozwolić na schodzącą płatami skórę... ![]() Powiedzcie mi jeszcze - myślicie, że od potu cera się może pogorszyć? Od jakiegoś czasu rano intensywnie ćwiczę i biegam, więc nic dziwnego, że się pocę ( ![]() ![]() Dobra koniec tego, idę się porozciągać, bo siedzę i siedzę na tym wizażu - wczoraj całe popołudnie ![]()
![]() |
#1804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak naprawdę to jestem ciągle zajęta - to praca, to praktyki, to gdzieś wyjeżdżam (jutro nad polskie morze jadę ![]() ![]() Z cerą jako tako. Na szczęście zaliczyłam sesję letnią bez konieczności poprawek we wrześniu, także zero stresu ![]() Wyskakują mi niespodzianki poniżej linii włosów - jestem pewna, że od preparatów, którymi usiłuję powstrzymać wypadanie kosmyków (wypadła mi na oko 1/2, niedługo będę łysa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
Witaj Olka
![]() Merila-też mi takie coś wyskoczyło na policzku i za koguta nie wiem , co to jest ,bo ani to pryszcz ani jakieś podrażnienie, ale denerwuje niemiłosiernie.Założmy ,że to efekt ,,przed-okresu'' ![]() ![]()
#1808 |
Raczkowanie
|
włoczykijka, przynajmniej nie jestem sama
![]() ale mnie korci, żeby zamówić ten balsam copaiba z mazideł i olej tamanu, ale jeszcze staram się powstrzymywać, bo naprawdę zbankrutuję ![]() ![]() dzisiaj zaczynam kurację mlekową - a nuż pomoże, bo zaszkodzić to już raczej mi nic nie da rady ![]() zaczęłam w poniedziałek dietę i teraz tak sama się zastanawiam co ja mam jeść, bo wszyscy mówią, że białko szkodzi, węglowodany szkodą na cerę, to co ja mam jeść? chyba powietrzem będę żyła ![]() już tyle czytałam się tych artykułów na temat diet dobrych dla cery, że się w tym wszystkim pogubiłam.. w końcu nie wiem jakie produkty są dozwolone, a jakie nie. jedni mówią tak, drudzy inaczej, ech...
Edytowane przez merila Czas edycji: 2010-08-26 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli o kosmetyki to doszedł do mnie dziś pędzel z Pixie Cosmetics,teraz tylko zastanawiam się czy lepiej kupić puder mineralny bambusowy czy zwykły ,,kolorówka'' z Rimmel?
![]() |
#1810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a puder bambusowy z BU? on jest transparentny, chyba że o inny Ci chodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zadomowienie
|
Tak ,ten z BU,dlatego jeśli go kupię,to muszę też kupić jakiś kryjący korektor,pytałam koleżanki o Oriflame i kicha,może wezmę ,,Healthy mix" Bourjois ,wydaje się ok. Co do diety to chyba koleżanka wyżej dobrze napisała,że na każdego działa co innego.
#1813 |
Rozeznanie
|
jak uważacie czy nakładanie podkładu na kilka godzin codziennie działa na cerę negatywnie?
#1814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do jasności, to polecam minerałki albo podkład Revlona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Podkład musisz dopasować do swojej skóry, wtedy nie będzie nic się działo. Spróbuj mineralnych, nie zapychają skóry, a wręcz jej pomagają.
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
Tylko że minerały mają tendencję się utlenić i ściemnieć i warto o tym wiedzieć/pamiętać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja już nie mogę. Wstałam dzisiaj, a tu niewiadomo skąd nagle po kilka pryszczy na policzkach i na linii żuchwy. Nie mam pojęcia skąd się wzięły
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
Hejo,
chciałem tylko napisać, że odkąd jem tylko chleb orkiszowy i nie jem niczego na taniej modyfikowanej mące pszennej, tj. od poniedziałku (5 dni) nic mi nie wyskoczyło, nic a nic, zero, wszystko się goi ![]() Jestem w szoku. Testuję dalej bo 5 dni to może być za krótko by stwierdzać "Eureka!" ![]() Pzdr.
#1820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
Okej.
Jeszcze tylko dodam, że tutaj ma niskie IG: http://www.silownia24.info/indeks_glikemiczny_ig.php więc nie skacze po nim insulina, można go jeść dużo i się po nim nie przytyje, ma dużo ziaren i błonnika co przyspiesza trawienie i jest potrzebne organizmowi oraz.. ma więcej białka niż inne pieczywa ![]() Jest pyszny, kupuję w Hercie za 2,90. Pzdr.
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to Revlon mi czasem ciemnieje na filtrze, ale nie zawsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
BAN stały
|
Hej Wam. Niestety i mnie dotknął ten nieprzyjemny problem trądziku... Jestem z TŻtem juz kilka ładnych lat, a leczę buzie jeszcze dłużej. Jak zaczęliśmy się spotykać, to nawet ta cera nie wyglądała tak strasznie. Później jednak była masakra. Jednak mój TŻ na początku tego w ogóle nie zauważał, dopiero jak zaczęłam marudzić i narzekać, ale nie widać po nim, żeby mu to bardzo przeszkadzało. Miewałam ogromne chwile załamania, ale po kilku latach jakoś z tego wyszłam. Niedawno nie było aż takiej tragedii, uzywałam minerałów i buzia wyglądała ładnie, wszystko było zakamuflowane. A teraz znów jakis wysyp. Mieszkam u TŻ od wtorku, co prawda już dziś wyjeżdżam, ale tak sie wstydzilam chodzic bez makijazu, z obawy, ze nie bedzie mnie chcial, albo ze sie do mnie zrazi. Caly czas chowalam twarz jak moglam. Nawet niedawno chwalilam sie TZtowi, ze juz przestalam sie przejmowac ta cera, ze to nie koneic swiata itp. Jednak wydawalo mi sie tylko. To wszystko znowu wraca zwlaszcza w takich chwilach kiedy spimy u siebie, idziemy na basen albo cos w tym stylu. Naprawde jest mi z tym strasznie zle i nie wiem co mam robic. Oczywiscie bylam juz u kilku dermatologow. Obecnemu pokaze sie dopiero w pazdzierniku. Mam nadzieje, ze ten wysyp i pogorszenie cery to dlatego, ze sie nie wysypiam, pozno chodze spac, nie mam tutaj wszystkich swoich specyfikow itp. Licze, ze jak wroce do doum, zrobie peeling enzymatyczny, naloze maseczke i jakas masc na tradzik to to wszystko minie.
Powiedzcie mi jak Wy sobie radzicie w takich sytuacjach jak ta? Czy Wasi TZci zwracaja uwage na Wasza cere bez makijazu? Tak w ogole to zauwazylam, ze jak TZ mnie caluje po buzi/ po policzkach to jakby ten wysyp sie nasilal - mozliwe to? |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosujesz maści/kremy? Leczysz się u dermatologa?
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
ale to nie są konkrety, zdrowo to pojęcie względne, napisz jak się odżywiasz i czego sobie odmawiasz.
#1826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do całowania po twarzy, to mi się wydaje że może nasilać, bo wszędzie posiadamy bakterie.. Odpowiedziałam na koleżanki pytania, ale sama napiszę coś o sobie, bo pomyślałam że trądzik też mnie dotyczy.. A więc w okresie dojrzewania nie miałam krost, od czasu do czasu pojawiła mi się mała krostka, teraz mam już prawie 19 lat, lecz rok temu po wakacjach nastąpił wielki wysyp.. to był dla mnie koszmar, wielkie ropne cysty, po prostu nie chciałam pokazywać twarzy... jednak poszłam do dermatologa, która pomimo tego że była bardzo niemiła, przepisała mi leki które "zniszczyły" cysty, teraz zmieniłam dermatologa, który na prawdę mi pomoga...a teraz znów koniec wakacji za pasem, a ja się boję że znów wyskoczą mi te okropne krosty ![]()
![]() |
#1827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myszorak może nie warto tak panikować i pisać od razu czarne scenariusze. Trądzik może być po prostu trądzikiem, a nie objawem jakiejś choroby. Poza tym jeszcze dojrzewasz, nawet w tym wieku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
Nie jem słodyczy (w tym jakichś drożdżówek, ciast, itp.), żadnych słonych przekąsek, zrezygnowałam z mąki pszennej i prawie całkowicie nabiału. Jem dużo warzyw (z wyjątkiem pomidorów), owoców, jajek (
![]() ![]() W każdym razie teraz już nie jest tak źle. Posmarowałam się jakąś godzinę czy dwie kremem, zaczerwienienia poschodziły i w ogóle nie wygląda to już tak jak rano (czerwone, jakby podrażnione policzki i czoło, a te pryszcze też jakoś już tak nie są widoczne).. Nie wiem chyba krem-cud ![]()
![]() |
#1829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i niczka87 bardzo dobrze napisała, też już o tym tutaj pisałam... każdy organizm jest inny Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.