|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1861 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 008
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
£adny kolor ³adne b³yszcz±ce w³osy ale to ma byc CIEMNY BLOND?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 363
|
Pofarbowa³am siê na ¶redni kasztan (chyba tak to siê nazywa³o
![]() Jestem jednak bardzo zadowolona bo wyszed³ mi kolor a'la Kim Kardashian- a taki chcia³am ![]()
![]() |
#1863 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 235
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 832
|
Cytat:
Dziêkujê ![]() Nie, odcieñ jest bardzo naturalny, powiedzia³abym, ¿e neutralny, nie ma w sobie nic z czerwieni. Pod spodem mia³am kiedy¶ czerwone pasemka, wiêc aparat móg³ je wychwyciæ, bo farbowa³am 10 cm odrostu, a resztê w³osów tylko przeci±gnê³am farb± na 15 min przed koñcem farbowania. Aha, ja mam do¶æ ciemny wyj¶ciowy kolor w³osów, dlatego i efekt koñcowy jest taki ciemny; choæ w sumie nawet na próbniku ten ciemny blond wygl±da jak bardzo nasycony br±z ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 901
|
Ja te¿ kup³am czekoladke, ciekawe jak u mnie wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Raczkowanie
|
Ratujcie... da³am siê skusiæ na orzechowy br±z joanny... i teraz mam nawet ³adny br±z z czerwonymi refleksami, ale s± dwa problemy:
- po pierwsze niektóre miejsca siê niezafarbowa³y i gdzie nie gdzie s± takie jakby blond plamy ![]() - po drugie, jak ten kolor bêdzie siê zmywa³ to bêdzie ró¿owawy.... macie mo¿e na to jaki¶ sposób? Mo¿e jaka¶ p³ukanka? Szamponetka? prosze o odpowied¼, szczególnie na drugie pytanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
a sk±d wiesz ¿ bêdzie siê zmywa³ na ró¿owawy?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 111
|
Voodia mam pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
mam pytanie.ktory kolor jest ja¶niejszy? l'oreal casting czekolada czy pralina?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno s± takie kolory, pamiêtam z palety ![]() O, tutaj jest paleta: http://allegro.pl/item386969884_kolo...ie_kolory.html (¿eby nie by³o- nie reklamujê aukcji, nawet nie znam sprzedawcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie ja¶niejsza jest czekolada, z kolorow nowych ktore teraz wysz³y najjasniejszy jest carmel, pó¼niej czekolada za nia pralina.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Wtajemniczenie
|
Tak, ch³odny, bardzooo jasny br±z kiedy farbowa³am 7.1.
Ostatnio farbowa³am ciemnym blondem 6.0 i wyszed³ ciut ciemniej, ale to dlatego, ¿e pod³o¿e by³o do¶æ ciemne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Raczkowanie
|
br±zy tak mi siê zmywaj±...tzn. szamponetki zawsze zmywa³y siê na jasny br±z który wygl±da³ jak lekko ró¿owy, tak mówili znajomi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zadomowienie
|
Ja farbuje aktualnie Goldwelem ale chcia³am zmieniæ na inny br±zik
![]() czytam i ogl±dam farby ale nie wiem jaki kolor mi wyjdzie na moje ju¿ br±zowe w³osy? Czy Renee Blanche a mo¿e majirel L'oreal? Co by¶cie mi radzi³y ¿eby wyszed³ ³adny br±z (czekoladka) ale nie czarne |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
zalezy jaki masz odcien brazu, jezeli chcesz miec w tej samej tonacji to musisz wybrac farbe albo ciemniejsza albo w tym samym tonie , bo jasniej nie wyjdzie np..jezeli masz kolor w tonacji 6 to mozesz wybrac 6.4T lub ciemniejsze 5.4t , 4.4t czekoladka w odcieniu cieplym lub w odcieniu zinym i tak : 6.38, 5.38lub 4.48 Renee Blanche i zawsze oxydant 2% nie ma potrzeby uzywac silniejszych bo zmienia i rozmyja odcien
#1878 |
Zadomowienie
|
dziêki gaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Witajcie dziewczyny!
![]() Mam takie pytanie czy mog³yby¶cie doradzic mi odcieñ farby w odcieniu br±zu. Ale chodzi mi o taki kolor jaki ma...i tutaj wstawi³am Wam linka do wystêpu Britney Spears ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=tiLSNpHdulw Ten kolorek to dla mnie taki prawdziwy br±zik widac ¿e nie jest ciemny tylko taki ciep³y odcieñ. By³am raz w zak³adzie fryzjerskim i ogl±da³am farbê z Matrixa odcieñ Mocca. I mam pytanie czy która¶ z Was u¿ywa³a tej farby w tym odcieniu?? jeszcze my¶la³am o majirel ale nie mam pojêcia co mo¿e byc podobne do tego kolorku ![]() Bardzo Was pozdrawiam i mam nadziejê ¿e pomo¿ecie, aha i moje w³osy s± jasne. P.S. przepraszam ¿e piszê bez literki"c (ci)" ale nie mogê jej wstawic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
Ja farbowa³am w marcu garnier colo naturals pisa³o,¿e trwa³a farba u¿y³am bodaj¿e ciemny blond ,a wyszed³ mi bardzo ciemny br±z (prawie czarny) ale z dnia na dzien ja¶nia³ nawet jak my³am w³osy to w wannie br±zowa woda ;/ minê³y 3tygodnie i mia³am swój naturlany kolor w³osów ciemny blond ,a po tej farbie zosta³y jakie¶ rude pasma :[
Teraz chcia³abym mieæ kasztanowe w³osy ,nie za ciemne ,szukam jakie¶ trwa³ej farby ¿eby siê nie spiera³a i ¿eby tak szybko nie wyblak³a . Jakie polecacie? Czyta³am ró¿ne opinie ,ale dalej nie wiem... Aha i jesczze jedno ,mam d³ugie w³osy do po³owy pleców ,czy kupiæ dwie farby czy wystarczy jedna? |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Witaj!
To zale¿y, je¶li masz gêste w³osy to nawet i trzy farby musisz u¿yc. My¶lê ¿e jak chcesz aby w³osy ci naprawdê równo pokry³o to musisz miec wiêcej farby aby znowu ci nie przebija³y te rude pasemka. Ja mam w³osy do ramion i chcia³am zrobic z blondu na ¶redni blond i po nalo¿eniu jednej farby zabrak³o mi drugiej tuby. A potem mia³am prze¶wity tych jasnych na tych ciemniejszych. Lepiej dac na pocz±tku wiecej farby ni¿ miec dwukolorowe w³osy. Sama piszesz ¿e masz w³osy do po³owy pleców to 2 farby to minimum. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
mam pytanie i prosze o pomoc. wczoraj pofarbowalam wlosy garnier 100% kolor miedzianoz³oty blond czy cosw tym rodzaju.. i wygladam jak wiewiorka! a mialam brazowe wlosy, pojutrze wyjezdzam i nie chce tak wygladac. prosze powiedzcie jaka farba przykryje te rude pasma?? cos z brazow?? POMOCY!!!!!!
#1883 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
prosze o pomoc
#1884 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
Tak to jest z garnierem ...wg mnie najgorsza farba ,ale ja Ci radzê i¶c do fryzjera masz pewno¶c ,¿e zrobi wszystko OK a sama jesczze mo¿esz pogorszyæ.
Ja te¿ zdecydowa³am siê pój¶æ do frycka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Witam forumowiczki, jest to mój debiut na tym forum. Mam problem z w³osami, mia³am naturalny ciemny blond lub te¿ jasny br±z- w zale¿no¶ci od ¶wiat³a. Potem przefarbowa³am Garnierem na Jasny Z³oty Br±z.. by³ strasznie ciemny, wrêcz podchodzi³pod czarny, teraz praktycznie siê zmy³ i mam ju¿ swój jasny br±zik tylko ta po¶wiata z³ota strasznie mi nie odpowiada. Sadze, ¿e ch³odny odcieñ na pewno bardziej by mi pasowa³.. Czym mog³abym pokryæ z³ot± po¶wiatê i jednoczesnie nadaæ w³osom jasnego zimnego br±zu? Z góry dziêkuje za odpowied¼
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Rozeznanie
|
je¶li chcesz tylko och³odziæ w³osy to polecam niebieskie/fioletowe szampony p³ukanki itd kolor wlosow automatycznie sie zmieni
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Mam podobny problem ... 2 tygodnie temu farbowa³am w³osy na ''skandynawski blond'' z Palette.. jednak ¼le czuje sie w takich jasnych w³osach.. [ naturalne swoje mam troche jasniejsze od sredniego blondu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dziêkuje Zuni. A w jakim czasie te p³ukanki schodz± z w³osów? I jak czesto nale¿y je stosowaæ?
![]() BuuuuuxD rozmawia³am z fryzjerk± na temat ciemnych blondów i jej zdaniem lepiej malowaæ w³osy jasnym br±zem,bo ponoæ wiekszo¶æ ciemnych blondów po kilku myciach zyskuje zielon± po¶wiatê, czego za pewne zadna z nas nie chce na g³owie.. W sumie nie wiem,sama tego nie do¶wiadczy³am, ale s±dze ¿e fryzjerka z tyluletnim sta¿em, co ona nie opowiada mi bzdur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 102
|
A czy jest tu kto¶ kto u¿ywa, lub u¿ywa³ kolor Z³ocisty Cynamon z Safiry? Mam zamiar go u¿yæ, jednak obawiam siê aby nie wyszed³ rudy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Cytat:
![]() skandynawski blond to w ogóle pora¿ka :/ chcia³abym po tym nieszczêsnym blondzie uzyskaæ taki kolor jak mia³am naturalne w³osy na fotce w za³±czniku ![]() jaka to farba by by³a? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.