|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
![]() ![]() używam Kalpi już chyba z pół roku, włosy są fajne i na pewno ściemniały o parę tonów, ale ciężko powiedzieć czy to akurat zasługa Kalpi, bo używam jeszcze sporo innych specyfików ![]() Sz. i co, jak po tym senesie?
![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Kalpi Tone - to jest maska czy coś bardziej jak henna?? na helfach pisze, że jest to maska do włosów.
czy za pierwszym razem widocznie przyciemni włosy? mniej więcej co jak czas trzeba tego używać, żeby utrzymać przyciemnienie? czy można gdzieś to kupić w stacjonarnym sklepie w warszawie??
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 ![]() ![]() ![]() nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych ![]() Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-09-29 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Twój TŻ znosi ten zapach? Mój kręci nosem i na amlę i na kalpi ;] Cytat:
Co do przyciemnienia- to tez poczytaj dokładnie dwa ostatnie posty- ja napisałam, ze po pierwszym razie nie widzę żadnych efektów (co także odnosi się do przyciemnienia). Agison włosy ściemniały o kilka tonów, ale Kalpi stosuje już pół roku. Odpowiedzi masz w postach jak byk ![]() Pozdrawiam ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() qpiłam też Sesę na spróbowanie i ona ma już całkiem inny zapach, ładny, tylko strasznie słodki ![]() a moje Kalpi pachnie dziwnie, ale nie jakoś bardzo intensywnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę to wypróbować, a takie opakowanie to na kilka razy starcza? czytałam, że to się jakoś rozrabia czy cuś ![]() a mniej więcej co jaki czas jej używacie? raz w tygodniu wystarczy?
![]() |
![]() |
#1896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz przeżywam katusze z khadi na porost włosów-cóż za śmierdziel ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Kalpi jest strasznie intensywna- chyba nawet jeszcze bardziej niż amla ![]() ![]() Następnym razem może skuszę się na sesę ![]() Cytat:
![]() Zobaczymy jednak czy uda mi się je zrealizować, bo rok akademicki już w toku ![]() A wystarczy pewnie na długo- widać, że dużo jej nie schodzi ![]() Rozrabia się- ja pisałam jak zrobiłam, Agison tez ![]() Biedactwo ![]() ![]() Ale daje coś? ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pielęgnacyjnie to ciężko powiedzieć, bo użyłam jej dopiero raz ![]() ![]() ![]() a myjesz głowę przed nałożeniem Sesy, tak jak jest instrukcji? a jak ten khadi na porost? ![]()
![]() |
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
Agison nie myję
![]() ![]() w takim razie będę myła ![]() ![]() co do olejku khadi na porost to używam go dość nieregularnie, głównie przez śmierdzielowaty zapach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi proszę bo nie ogarniam
![]() Vatika to po prostu zwykły kokos? różni się czymś od olejku Parachute? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
mam sposob jak przekonac siebie lub Tz do amli ( my lubimy jej zapach)- polecam wysmarowac sie olejem z awokado, czarnuszki lub neem ( zgnile miesko :P)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawiam się czy to mycie jest naprawdę konieczne, bo sama wolałabym nie myć ![]() ![]() no ale za pierwszym razem ściśle stosowałam się do instrukcji, czyli umyłam głowę i masowałam Sesą skalp przez 20 minut ![]() mniemam że nie masujesz ![]() Cytat:
![]() dzięki za ostrzeżenie ![]()
![]() |
![]() |
#1903 |
Rozeznanie
|
Vatika to kokos z dodatkami.
Agison, po senesie nie widzę różnicy. Z tym, że moje włosy są i tak w takim złoto-miodowym kolorze, może dlatego. Albo też miałam go za mało. Dziewczyny na LU pisały po użyciu Khadi i senesu, że efekty były identyczne. A wie ktoś gdzie można stacjonarnie kupić ten różowy Bhringraj? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
a powiedz mi jeszcze proszę: lepiej na pierwszy raz kupić Vatikę czy Parachute (którego w niższej cenie mogę kupić więcej)? chcę zacząć przygodę z olejowaniem i chcę zamówić Amlę plus coś
Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2010-09-29 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja osobiście liczę na pogrubienie ![]() ![]() ech, to może i ja nałożę w weekend tę sennę ![]() co do olejku Bhringraj to niestety ![]()
![]() |
![]() |
#1906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() latem zupełnie zaniedbałam olejowanie, bo nie miałam ani chęci ani czasu na nie, ale teraz jak zrobiło sie tak przeraźliwie zimno z chęcią wrócę do olejowych rytuałów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
z olejami to jest tak, ze polowa sukcesu jest nakładanie ich- trzeba skórę masować. a oleju wcale dużo nie trzeba, tylko trochę i wmasowywać. Z tgo co czytałam, to kobiety w indiach nie myją po Amli głowy- nacierają nią włosy i głowę masując w miarę równomiernie rozporwadzając po włosach- nie ma wtedy efektu tłustych włosów i można wyjść do ludzi
Edytowane przez lele Czas edycji: 2010-09-29 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a tak serio to masowanie na pewno jest ważne, bo w końcu pobudza ukrwienie i rozprowadzanie, tudzież cebulki włosowe ... trzeba masować, ech ![]() Maqua, jesli mieszkasz w jakimś większym mieście to poszukaj Bomi i zacznij przygodę z olejowaniem od oleju kokosowego z Efavitu ![]() ![]() ![]() i przeszukaj wątek, na pewno znajdziesz w nim wszystkie info których potrzebujesz ![]()
![]() |
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
na pewno masaż skalpu przynosi dobre efekty
![]() ![]() ![]() zaraz wetrę olejek khadi tylko najpierw muszę zmyć waxa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1911 |
Rozeznanie
|
Maqua, Vatika była dla mnie dobra, ale mam wrażenie, że przez nią zaczynał mi się łupież. Teraz mam Parachute i służy mi całkiem dobrze. Wydaje mi się, że sam kokos jest bardziej uniwersalny, czasem używam go jeszcze na twarz i ciało, z taką butlą można zaszaleć ;D
Agison, sama nie wiem jak z pogrubieniem - nie umiem tego ocenić. Może jakieś jest, ale mało spektakularne? Czytałam, że na krótkie włosy trzeba załadować 100 g, a ja miałam tylko 30, może o to chodzi, bo faktycznie jakoś mało tej papki wyszło. Ponoć efekty na zdrowych włosach są mniej widoczne niż na potraktowanych chemią. Może zamówię teraz Khadi, dręczy mnie ciekawość! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1912 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie rady
![]() ![]() EDIT: po namyśle stwierdziłam, że chętnie wymienię się za odlewki różnych olejów do włosów, zapraszam na mój wymiankowy, nie będę marudzić ![]() Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2010-09-29 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak zapach trochu nie odpowiada ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak w ogóle TŻ jak wrócił dziś z pracy i się do mnie przytulił to stwierdził, że po tych hinduskich zabiegach włosy mi pachną jak...Magi ![]() Zaznaczył od razu, ze mu to oczywiście wcale nie przeszkadza... Jasne ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1915 |
Zadomowienie
|
dziewczyny prosze poradzcie mi. mam włosy farbowane na bardzo ciemny braz naturalne sa o około 3 tony jasniejsze.czy uzywajac Kalpi Tone jest szansa ze przyciemni mi odrosty z naturalnymi włoskami?czytam was iniby szansa jest ale mimo to potrzebuje potwierdzenia
![]() co do kokosa -uwielbiam na włosy wymieszany z olejkiem jojoba i na całe ciało . tz mowi ze pachne wtedy jak rafaello ![]()
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie myślałaś o hennie? ![]() A co oleju kokosowego na ciało...ja dziś się smarowałam hihihi ![]() A po amli chyba mam jeszcze lepszy skręt ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1917 |
Zadomowienie
|
Indios Bravosdziekuje za odpowiedz
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 |
Zadomowienie
|
Agison - czy używałaś już sennę?
Czy wogóle któraś z Wizażanek używała sennę? Chciałabym kupić a nie mogę znaleźć informacji ![]()
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie
![]() i dziś też nie użyję jednak, bo mam imprezkę, a przed imprezkami nie experymentuję żeby nie straszyć ludzi ![]() ![]()
![]() |
#1920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak z Kalpi i amli powinnaś być zadowolona ![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.