Trądzik - cz. 3 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 21:58   #1891
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez kalaaga Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi czy korektor serio daje jakąś dużą różnice?? czy nie warto sie bawić w szukanie jakiegoś fajnego??? A i czy wybierając go mam sie kierować jakimiś zasadami?? tzn czy korektor może zapchać?? sa jakieś składniki zapychające?? jaki kolor wybrać?? jaki najlepiej kryje?? Heh jestem zielona w tych sprawach może mi ktoś pomoc?
Ja nie używam, bo nie umiem i nie lubię. Dla mnie lepsze efekty daje mocno kryjący podkład.

Cytat:
Napisane przez ThisIsWar Pokaż wiadomość
jestem tu nowa mam dopiero 12 lat , a już zaczyna się problem z trądzikiem nie wiem co robić , staram się regularnie i nie w przesadnych ilościach używać kosmetyków na cerę , ale pomaga to tylko na krótką metę. ;(
wiem , może (a nawet na pewno) powtórzę pytanie , ale czy są jakieś naturalne i skutecznie sposoby na pryszcze , wągry - ogólnie na cerę?
Picie bratka 3 razy dziennie i niewysuszanie skóry kosmetykami antytrądzikowymi, często robią gorszą krzywdę. Ale skoro masz 12 lat, to może po prostu trądzik wiąże się z dojrzewaniem i za parę lat minie Do dermatologa też warto pójśc, naprawdę

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 15:56   #1892
Ercola
Zadomowienie

Ja dziś jestem lekko zrezygnowana. Umówiłam się wieczorem ze znajomymi na piwo, a wysyp przed okresowy nadal trwa Już mi ręce opadają No,ale postaram się, żeby nie zepsuło mi to wieczoru. Poza tym dostałam skierowanie na badania krwi i poziomu TSH. Ciekawe jaki będzie wynik

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:16   #1893
--Olka--
Zakorzenienie

Witam
Wróciłam z nad morza. Pogoda piękna (przyjemne 20 stopni powietrza i wody), słońca nie za dużo. Jak zrzucę zdjęcia z aparatu to może któreś wam ujawnię. Od jutra czekają mnie kolejne praktyki w kancelarii.
Z cerą nie za dobrze, ale staram się nie przejmować.
PStaram się przykładać bardziej do diety - ze względu na oponkę na brzuchu, ale może cerze też wyjdzie na zdrowie.
Stary 2010-08-31, 23:22   #1894
lullaby97
Rozeznanie

.

53-52-51-50

Edytowane przez lullaby97
Czas edycji: 2013-01-01 o 15:55
lullaby97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 06:20   #1895
kiniaczeq
Zakorzenienie

Gratuluje klask i:
Stary 2010-09-01, 08:11   #1896
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby97 Pokaż wiadomość
Dwa tygodnie leczenia za mną. Wrzucam zdjęcia. Tylko nie mówcie mi że nie widac różnicy Pierwsze dwie fotki- początek, ostatnia- dziś.
Widać BARDZO dużą różnicę

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:19   #1897
Ewuska_90
Raczkowanie

WOW :O Jak dla mnie ekstra, teraz tylko same plamki. Czym sie leczyłas?

A ja w pt jade z chłopakiem na dwa dni na mały trip i z tej okazji zrobił mi się taki dojrzewający wulkan na srodku czoła (które było juz czyste,nawet prawie nie dawałam na niego podkładu- od 5ciu lat mi sie to nie zdarzyło!) ze akurat na piatek bede miała świecącą w ciemnosci czerwoną diodę -___-
Ewuska_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:08   #1898
Kenamysz
Przyczajenie

Dziewczyny, jaki podkład polecacie do skóry trądzikowej? Mam buzię w łaty, czerwone, różowe, fioletowe, muszę to jakoś wyrównać, ale boję się, że podkład mnie zapcha i będzie kolejny wysyp pryszczy...
Kenamysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:41   #1899
niczka87
Zakorzenienie

mineralne są dobre, bo nie zapychają, np. EDM

ja np. używam max factor lasting performance i jest genialny, bo krycie ma super, ale to nie mineralny.
Stary 2010-09-01, 10:57   #1900
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Dwa tygodnie leczenia za mną. Wrzucam zdjęcia. Tylko nie mówcie mi że nie widac różnicy Pierwsze dwie fotki- początek, ostatnia- dziś.
gratuluje! slicznie Ci sie podleczyla buzia

a u mnie beznadziejnie porobilo mi sie duzo takich czerwonych niezaduzych krostek tak jakby te zaskorniki sie oczyszczaly;/
widocznie tak moja cera zareagowala na slonce!
wogole nawet z filtrem na twarzy ja opalilam i przez to ze wrocilam do duacu a on dziala lekko zluszczajaco mialam na twarzy raz opalenizne raz nie takie plamki i musialam ja porzadnie peelingowac zeby wrocic do normalnego koloru wiec podsumowujac nie opalac sie!!!
mam nadzieje ze ja szybko wylecze
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:21   #1901
Strawberry_Baby
BAN stały

Cytat:
Wow, ładnie I to tylko w dwa tygodnie? Przypomnij jak możesz co stosowałaś przez te 2 tygodnie. Co zamierzasz teraz zrobić z tymi śladami, które Ci zostały?
Strawberry_Baby jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 12:06   #1902
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:

niesamowita poprawa jak na dwa tygodnie Jak ja bym chciała, żeby u mnie wszystko tak szybko znikało teraz to już z górki będzie

Ja sobie ostatnio zrobiłam mały eksperyment i kupiłam żel z wyciągiem z grejpfruta z nadzieją, że jak mam jakieś bakterie jeszcze na twarzy to mi je wybije. Wmówiłam sobie, że propylene glycol nie będzie miał na mnie żadnego wpływu, chociaż już wcześniej zauważyłam, że jak tylko zaczęłam stosować coś z tym składnikiem od razu miałam masakrę. No i tym razem tez nie było inaczej. PO trzech użyciach miałam takie śliczne zaskórniki na żuchwie, odstawiłam i już ich nie ma...a taką nadzieję miałam, że żel czyszczący jeszcze mi tę moją skórę doczyści a tu lipa
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:07   #1903
19agusia91
Zakorzenienie

ogromna różnica! Zazdorszce rownego koloru twarzy i szyi

Mnie mineralki EDM zapychały.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:55   #1904
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość

ja np. używam max factor lasting performance i jest genialny, bo krycie ma super, ale to nie mineralny.

ja tez uzywam tego podkldu

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:23   #1905
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Mnie mineralki EDM zapychały.
Dziwne, przeciez tam same mineraly, to co tam ma zapychać?
Stary 2010-09-01, 14:33   #1906
kokojamboho
Raczkowanie

Dziewczyny! polecicie jakas tanią glinke?
kokojamboho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:50   #1907
gogela
Raczkowanie

po minerałach czesto jest wysyp ale po pewnym czasie mija i to nie przez to ze zapychaja tylko przez to ze skora sie oczyszcza
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:54   #1908
niczka87
Zakorzenienie

dermaglin [chyba] z rossmana 3-4zł i na kilka razy

Cytat:
Napisane przez gogela Pokaż wiadomość
po minerałach czesto jest wysyp ale po pewnym czasie mija i to nie przez to ze zapychaja tylko przez to ze skora sie oczyszcza
Poważnie? Pierwszo słyszę :szok:
Stary 2010-09-01, 15:00   #1909
kokojamboho
Raczkowanie

Cytat:
dermaglin [chyba] z rossmana 3-4zł i na kilka razy
dziekuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 15:05   #1910
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

A ja mam świetny humor i nic go nie zepsuje. Wyjazd miałam udany (wróciłam dziś rano). Pojechałam tam z taką sobie cerą. byłam wkurzona, bo robiłam kwasy i miałam nadzieję, że akurat na wyjazd będzie git. Ale, ale...po 2 dniach pobytu cera się złuszczyła (widocznie miała lekkie opoznienie) i nagle stała się cudowniutka potem miałam wracać, ale część ludzi jeszcze zostawała. myślęk, ja też zostaję. najpierw nie chciałam, bo to latanie non stop w pudrze mi się nie uśmiechało. Tzn. zmywałam na noc, ale spałam po 3 godziny, czyli tyle co nic. potem była masakra, myślę:wracam do domu, nie będę z takim ryjkiem chodzić. I nagle myśllej to! i olałam. i o dziwo, parę osób nawet mi mówiło , że jestem naprawdę śliczną dziewczyną. Wytrwałam w tym wysypie i nagle znów się wszystko złuszczyło(nie wiem jakim cudem) i znów jest fajnie Jestem taka dumna, że się nie poddałam i dzięki temu miałam super wyjazd-bo w domu to bym tylko siedziała i się obijała.

teraz mam zasadę:jeśli się wahasz czy wyjść z domu czy nie- wychodź. ZAWSZE mi to wychodziło na dobre. A to kogoś fajnego poznałam, a to coś fajnego przeżyłam. Oczywiście nie polecam wychodzić kiedy z cerą jest naprawdę źle... bo to też wypróbowałam. wtedy myślę tylko o tym, a całą frustrację wyładowuję na bliskich osobach-przyjaciołach itd. Dlatego jeśli mam naprawdę meeega wysyp- nie wychodzę. Dla dobra innych. natomiast jeśli cera jest taka sobie, ale nie tragiczna- czym prędzej gdzieś się ulatniam.

Poznałam fajnych chłopakówJeden z nich najwyrazniej mnie polubił-nie mowie , że coś więcej,ale na dobry początek wystarczy wciąż się do mnie uśmiechał, prawił komplementy, pomagał mi. A i ja przy nim czułam się super- tak radośnie i swobodnie. niestety , jest pewien problem- nie mam do niego namiarów tzn. mogę zdobyć, ale jak to zrobić, żeby nikt się nie pokapował o co mi chodzi?

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 16:23   #1911
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Roznice bardzo widac !! Jest o niebo lepiej.Mozesz nam wszystkim przypomiec co uzywalas przez te 2tyg??
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:38   #1912
lullaby97
Rozeznanie

.

53-52-51-50

Edytowane przez lullaby97
Czas edycji: 2013-01-01 o 15:54
lullaby97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 06:28   #1913
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:

Czy ten podkład z Max Factora nie zapycha? Mogłabyś coś więcej o nim napisać np. ile się utrzymuje na twarzy i czy dobrze kryje? Zależy mi bardzo żeby nie zawierał sylikonów i nie zapychał.

Jeśli chodzi o EDM to nie zapychają, ale strasznie ciemnieją, krótko się trzymają i słabo kryją i głównie z tych powodów z nich zrezygnowałam.

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kokojamboho Pokaż wiadomość
Dziewczyny! polecicie jakas tanią glinke?
W aptece ziołowej można kupić gotowe w tubkach. kosztują ok 20zł, ale na długo Ci wystarczy Odnośnie glinek czy stosujecie się do instrukcji i używacie jej tylko raz w tygodniu czy częściej?

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Dziękuje baaaardzo za te wszystkie miłe słowa
moja kuracja to była (i jest) szczepionka Broncho- Vaxom, antybiotyk Sumamed (6 tabletek), mydełko Bambino oraz płyn i krem robiony na receptę. Dzisiaj byłam na kontroli, pan doktor zadowolony z rezultatów. Dalej ciągnę to samo leczenie które miałam, tyle, że antybiotyk mi odpada w przyszłym tygodniu. Pryszczy w zasadzie już nie mam, w dotyku skóra jest gładka, zostały tylko te nieszczęsne przebarwienia (chociaż usłyszałam, że to nie przebarwienia, a zniszczona skóra w tych miejscach). Dręczyłam doktora, żeby coś mi na to dał, no i oprócz tego co opisałam wyżej, muszę kupic emulsję aloesową (ok. 70zł), z tym, że nie dostanę jej ani w aptece, ani w drogerii żadnej, dostałam adres i muszę udać się do jakiejś pani, która sprowadza naturalne produkty. Aaa, wspomniałam doktorowi o moich planach wyjazdu zagranicę pod koniec miesiąca, co on na opalanie, jakie filtry itd., to powiedział, że jak najbardziej powinnam jechac, mam na twarz nie stosowac filtrów ale nie mogę leżeć na słońcu między 11-14. Zdziwiona jestem bardzo, nie wiem co o tym myśleć, no ale do tej pory mnie nie zawiódł, więc wierzę, że mi to pomoże i będzie coraz lepiej
Gratuluję tak widocznej poprawy Ten doktorek musi być świetny Nie wiesz czasami jakie zadanie ma spełniać ta emulsja aloesowa?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 09:50   #1914
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Czy ten podkład z Max Factora nie zapycha? Mogłabyś coś więcej o nim napisać np. ile się utrzymuje na twarzy i czy dobrze kryje? Zależy mi bardzo żeby nie zawierał sylikonów i nie zapychał.

Jeśli chodzi o EDM to nie zapychają, ale strasznie ciemnieją, krótko się trzymają i słabo kryją i głównie z tych powodów z nich zrezygnowałam.
Mnie ten podkład nie zapycha. Poczytaj recenzje na kwc - są b. pozytywne. Na buzi trzyma się długo, genialnie kryje. Ale wiadomo, że jak 99 osobom ten podkład pasuje, to nie znaczy, że i Ty będziesz zadowolona, każdy ma inną skórę.

A o EDM czytałam, że pudry z tej firmy sa bardzo chwalone. Ale jak widać co komu. :P
Stary 2010-09-02, 10:28   #1915
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------
wiesz mnie chyba tez nie zapycha, trudno mi ocenic, bo juz zadko mi na twARZY cos wysakuje. ale jest dosyc fajny, musze tylko uzywac wraz z nim skrobi bo nie matuje mnie za dobrze. a EDM , raz mialam po nich wysyp ten poczatkowy i sie tak wystrSZYLAM ZE odstawilam....teraz boje sie znowu tego wsypu, wiec niechce probowac, a moze by zdrowiej dla skory bylo Max Factor najlepiej na allegro kupowac, przez pol taniej

i mam jeszcze pytanie do Olki...dalej leczysz sie hormonalnie czy juz odstawilas te tabletki co bralas?

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2010-09-02 o 10:29
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 14:55   #1916
kokojamboho
Raczkowanie

wielkie dzieki za podpowiedzi z glinką, ja uzywalam kiedys i widzialam poprawe

Nie wiem czy słyszałyście/uzywałyście kozieradke? Polecila mi ja pani ze sklepu zielarskiego, podobno corka jej znajomej dowiedziała się o niej w Finlandii i od tej pory robiła sobie regularnie maseczki. Zeszły jej wszystkie plamki po wyciskaniu i etc.
Stary 2010-09-02, 15:55   #1917
creates
Raczkowanie

czy mzoecie cos wiecej powiedziec o tych glinkach bylabym wdzieczna cos z wlasnego doswiadczenia..

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

mozecie powiedziec cos wiecej, z wlasnego doswiadczenia, o tych glinkach ?
creates jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 16:18   #1918
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokojamboho Pokaż wiadomość
wielkie dzieki za podpowiedzi z glinką, ja uzywalam kiedys i widzialam poprawe

Nie wiem czy słyszałyście/uzywałyście kozieradke? Polecila mi ja pani ze sklepu zielarskiego, podobno corka jej znajomej dowiedziała się o niej w Finlandii i od tej pory robiła sobie regularnie maseczki. Zeszły jej wszystkie plamki po wyciskaniu i etc.
Nie słyszałam o niczym takim.
Cytat:
Napisane przez creates Pokaż wiadomość

mozecie powiedziec cos wiecej, z wlasnego doswiadczenia, o tych glinkach ?
Ja używałam krótko i sporadycznie, więc większego efektu nie zauważyłam. Ale generalnie powinna zasuszać krostki i zmniejszać błyszczenie skóry. To naturalny kosmetyk, więc to też jest plusem.
Stary 2010-09-02, 18:12   #1919
kalaaga
Raczkowanie

dziewczyny kupiłam ten korektor,któras z was go uzywala??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...radzikowej.htm
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 18:16   #1920
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez kalaaga Pokaż wiadomość
dziewczyny kupiłam ten korektor,któras z was go uzywala??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...radzikowej.htm
Ja mam, ale ciemnieje mi na twarzy, więc do makijażu go nie używam, ale jest świetny punktowo na pryszcze Lepiej się goją.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości