|
|
#1891 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Cytat:
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2. Radzę dawać do takich mieszanek więcej nafty niż oleju. W moim odczuciu lepiej wtedy działa to na włosy. 3. Nie szykuj zbyt wiele takiej mikstury, nie nakładaj za dużo na włosy. 4. Nie wmasowuj zbyt wiele tego w skalp. Bo takie tłuste maski nakładane na dłuższy czas to chyba tylko przetłuszczają skórę głowy. 5. Zanim przystąpisz do mycia, spłucz dokładnie (na ile to możliwe) samą wodą włosy, najlepiej pod prysznicem. 6. Myj naprawdę dokładnie włosy, masuj porządnie skórę głowy, miejsce przy miejscu. Jeśli czujesz, że nie starcza Ci szamponu, nie pieni się już, dobierz jeszcze trochę. I dokładnie zmyj z długości włosów taką maskę. Jak Ci się uda nauczyć dobrze myć głowę, nie będziesz potrzebowała więcej nad 1-2 mycia ![]() 7. Spłucz dokładnie pod prysznicem pozostałości maski i szamponu. 8. Koniecznie odżywka..! Eh, myślałam, że uda mi się dekalog utworzyć, a tu inwencji mi zabrakło. Może ktoś dopomoże? ![]() Zmieniam zdanie, jednak nadal czuję naftę po umyciu włosów. Taki lekki, niemal niewyczuwalny zapach, ale jakiś tam jest. Dzisiaj chodziłam w rozpuszczonych włosach, stąd takie nagłe odkrycie ![]() Ale żeby śmierdziały, jak ktoś wcześniej pisał.. Nie, to chyba niemożliwe
|
|
|
|
|
|
#1894 |
|
CORELIPS
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2340992 0]1. Odradzam żółtko. Nie tylko jako przyszła weganka
![]() 2. Radzę dawać do takich mieszanek więcej nafty niż oleju. W moim odczuciu lepiej wtedy działa to na włosy. 3. Nie szykuj zbyt wiele takiej mikstury, nie nakładaj za dużo na włosy. 4. Nie wmasowuj zbyt wiele tego w skalp. Bo takie tłuste maski nakładane na dłuższy czas to chyba tylko przetłuszczają skórę głowy. 5. Zanim przystąpisz do mycia, spłucz dokładnie (na ile to możliwe) samą wodą włosy, najlepiej pod prysznicem. 6. Myj naprawdę dokładnie włosy, masuj porządnie skórę głowy, miejsce przy miejscu. Jeśli czujesz, że nie starcza Ci szamponu, nie pieni się już, dobierz jeszcze trochę. I dokładnie zmyj z długości włosów taką maskę. Jak Ci się uda nauczyć dobrze myć głowę, nie będziesz potrzebowała więcej nad 1-2 mycia ![]() 7. Spłucz dokładnie pod prysznicem pozostałości maski i szamponu. 8. Koniecznie odżywka..! Eh, myślałam, że uda mi się dekalog utworzyć, a tu inwencji mi zabrakło. Może ktoś dopomoże? ![]() [/QUOTE]AH! moje błędy widzę, zbyt mało szamponu, prawie niewyczuwalna granica tzn prawie tyle samo olejki co nafty a powinno byc na odwrot i niezastosowanie wyjatkowo pnie mialam;/] odzywki! jutro poprawka bo nienawidze myc codziennie wlosow. zdam relacje obiecuje :tak: |
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
uzycie nafty i potem nie danie odzywki na włosy to jak dla mnie miazga, siano i męczarnia rozczesania włosów
|
|
|
#1896 |
|
Konto usunięte
|
Kolejna próbowała tej metody?
![]() Ja bym się nie ważyła, tym bardziej po myciu szamponem.. Zawsze odżywka obowiązkowo
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2342714 1]Kolejna próbowała tej metody?
![]() Ja bym się nie ważyła, tym bardziej po myciu szamponem.. Zawsze odżywka obowiązkowo [/QUOTE]Tak jest szefowo. hehe
|
|
|
#1898 |
|
Konto usunięte
|
I to rozumiem!
|
|
|
|
|
#1899 |
|
CORELIPS
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2342714 1]Kolejna próbowała tej metody?
![]() Ja bym się nie ważyła, tym bardziej po myciu szamponem.. Zawsze odżywka obowiązkowo [/QUOTE]nigdy Ci się zwyczajnie odżywka nie skończyła? nie każdy koczuje w drogerii ![]() |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież tatty napisała to w żartach... A swoją drogą odpowiadając na pytanie, to mi się odżywka nigdy w życiu nie skończyła, bo jak widzę, że zaczyna widać dno, zamawiam/kupuję kolejną.
|
|
|
#1901 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do odżywki - był okres w moim życiu, kiedy nie używałam jej wcale.. Brr, myślałam, że takie nijakie włosy to z natury mam. A teraz, gdy zaczęłam stosować odżywkę - nie, nigdy mi się jakoś nie skończyła. Kupuję raczej niedrogie (Isana), więc problemu mi nie zrobiło, aby kupić za jednym zamachem dwa opakowania. Gdy jedno się skończy, w szafce mam drugie i sama mogę wybrać, kiedy mi wygodniej uzupełnić zapas
|
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
A stanie się coś, jeśli zamiast zwykłej nafty będę stosowała petroleum d 5?
|
|
#1903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę po prostu zrobić coś takiego:2 łyżki nafty + łyżka oleju rycynowego + np. żółtko? |
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Może rozjasnić, ale nie musi. Taka mieszanka którą podałaś też może być.
|
|
|
#1905 |
|
Konto usunięte
|
Żółtko to raczej opcja dla napaleńców. Ja bym nie nałożyła
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Dziewczyny! To wcale nie prawda ze nafta pozostawia jakikolwiek przykry zapach!!!!!!! Chyba pisze to ten kto jej wogole nie uzywał!!!
Ja stosuje nafte juz bardzo długo, mam rozjasniane wlosy. Robie mieszanke nafty z olejem rycynowym, witaminą A i E w płynie lub cytryna. wodą z pokrzywy lub brzozowa, nakładam to na max godzine przed myciem jak mam czas (czasem tez z zółtkiem choc na wlosy rozjasniane to nie dobrze wplywa bo robia sie zółte i ten kolor zostaje!!!- a chcaz zniwelowag go pukanką robia sie ciemne, brzydkie i jeszcze bardziej zółte!!! wiec zoltko odstawie )...nie wmasowywuje - moze to i błąd!! od teraz juz zaczne..pozostawiam ja jedynie na wlosach i rozprowadzam po skorze i po calej długosci, a wlosy mam do pasa prawie. Potem zmywam zwyklym szamponem z czarenj rzepy , splukuje, potem znów myje juz lepszym szamponem vichy lub innym ziolowym i nakladam odzywke z radicala ziołową na 5 minut i spłukuje...efekt jest taki ze wlosy sa naprawde puszyste, gładkie, bardzo błyszczace!!! nie ma mowy o zapachu nafty czy innym! Ja nakladam jeszcze potem jedwab na konce i serum z loreala ktore mi nawilza wlosy i w efekcie dobrze sie rozczesuja i pieknie pachna po tym....czasem psikam po skorze glowy seboradin lub mgielke z radicala na wypadanie wlosów.. wizualny efekt jest taki ze wlosow jest wiecej...czy wypadaja dalej? tak...troszke mnie ale jednak..niewiem moze to jesien!!! moze za malo witamin bo nie ukrywam ze odchudzalam sie dpsc intensywnie! glupia bylam bo schudlam 2-3 kilo a stracilam mnostwo wlosow...teraz ratuje je jak sie da!!! byc moze to efekt rozjasniacza, ktory niszczy cienkie wlosy! po nafcie wlosy mniej sie lamią, sa nawilzone ...bardziej polecam do wlosow wlasnie rozjasnianych bo sa wysuszone i nafta nie jest w stanie ich przetluscic...pozaty po dwukrotnym myciu sa jej znikome ilosci!!! aha i przestrzegam przy kupnie! sa nafty koloru zoltego tez,...wiec szukajcie przezroczystych- białych do jasnych wlosow oczywiscie!!! to tyle....buzka! ;-) |
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2344977 3]Żółtko to raczej opcja dla napaleńców. Ja bym nie nałożyła
[/QUOTE]Ja żółtka z naftą też już nigdy nie nałożę heh.
|
|
|
#1908 |
|
CORELIPS
|
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Tragicznie się spłukuje, a pisałam wyżej, że stosowałam tą miksturę:P
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosowałam naftę z żółtkiem i nie mam żadnych zastrzeżeń. Spłukało się wszystko ładnie.
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się wszystko spłukało, ale z trudem, włosy miałam posklejane od tego żółtka.
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Być może zależy od typu włosów.
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
:tak: wyjątkowo nieprzyjemnie spłukiwanie. zakupiłam dziś szampon kaczuszkę dla dzieci (z hpanthenolem) i zaryzykuję zmywanie żóltka i olejku rycynowego , co by zrobić odskocznię od ciagłej nafty. chociaż ... zastanawiam się, czy nie lepiej zmniejszyć częstotliwośc nie do "co 6 dni" tylko "co 16" ;x |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosuje tylko nafte od wielu lat do pielegnacji swoich wlosow,
czesto robie rowniez kuracje z zoltek po ktorych moje wlosy sa miekkie,jeszcze bardziej slniace i mocniejsze.... nie mam zadnych problemow ze zmyciem a mam przeciez bardzo dlugie wlosy
|
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja naftę używam jak mam czas,a ostatnio go nie mam, problemów ze zmywaniem nie mam. Ale oprócz nafty stosuję też różne maski i odżywki, oleje, gdyż mam wielokrotnie farbowane włosy, niegdyś również rozjaśniane. Są w dobrym stanie, czekam aż urosną, choć krótkie też nie są
|
|
|
#1916 |
|
CORELIPS
|
a szampon? jaki?
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Do zmycia nafty?
Ja zmywałam dziecięcym Babydreamem ![]() Swoja drogą możecie na mnie zagłosować kobity- a nóż coś wygram ![]() Jassne... http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...ok-374201.html
|
|
#1918 |
|
ma zielone pojęcie
|
Zależy jak będzie z Twoich włosów schodziła nafta. Jednym wystarcza umycie włosów delikatnym szamponem, a inni- jak ja, muszą porządnie szorować włosy mocnym szamponem ziołowym.
|
|
#1919 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1920 |
|
ma zielone pojęcie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2356657 4]Myślę, że obojętne. Bo to jednak wiele zależy od techniki mycia, bo naftę trzeba zmywać skrupulatnie. Ja zmywam Babydreamem
[/QUOTE]Technika daje wiele, ale niestety nie wszystko. Na moich włosach wszystko się długo trzyma i po prostu musze użyć porządnego, mocnego szamponu... Inaczej nafta nie zejdzie
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

ale to inny temat