|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
![]() Są jakieś inne nazwy bezbarwnej henny niż senna i cassie ? Nie wiem, co jeszcze wpisać w wyszukiwarkę, żeby zdobyć jakieś info na temat bezbarwnej henny....
![]() |
![]() |
#1922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie znam żadnych innych nazw ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1923 |
Przyczajenie
|
Ja odnośnie Amli w proszku. Stosowałam i proszek, i olej, i muszę powiedzieć ze proszek jest nieporównywalnie lepszy od olejku, trochę mniej fajny w użyciu, ale za to jakie włoski... marzenie
![]() Tochę niestety ciężko kupić, ale ostatnio pojawiła się na allegro. A, i mam włsy jasny bląd, i nie farbi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1924 |
Rozeznanie
|
O, dobra informacja z tym proszkiem, że nie przyciemnia tak bardzo. Ostatnio z ciekawości kupiłam Amlę Dabur, użyłam dwa razy i na razie nie widzę przyciemnienia, chociaż bardzo ciężko coś stwierdzić, bo moje włosy nie są bardzo jasne. Od swojego ostatniego postu załadowałam na głowę senes raz jeszcze, ale tym razem w większej ilości i podkreślił kolor moich włosów dokładnie tak jak miała to robić senna. Może więc w innych aspektach też to zrobił, są dość "treściwe", ten senes to niezła rzecz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1925 |
Rozeznanie
|
Teraz, po kilku sesjach z senesem, trzech miesiącach codziennego spania z kokosem/vatiką/amlą, szczotkowania tylko naturalną szczotką i nieużywaniu silikonów zaczęłam zbierać komplementy ;D! Te specyfiki działają!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1926 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry,
jeszcze nie przebrnęłam przez cały ten wątek, więc jeśli powtórzę się z jakimś zagadnieniem, to wybaczcie proszę ![]() Interesują mnie wystawione w helfa produkty na porost włosów. Bardzo proszę o informację, jeśli ktoś ich używał i opinię, czy i który z nich warto kupić. http://www.helfy.pl/odrost-serum-porost-wlosow http://www.helfy.pl/olejek-stymuluja...muje-wypadanie http://www.helfy.pl/sesa-olejek-wypa...pecia-lysienie Jeszcze takie pytanie: czy ten produkt http://www.helfy.pl/ziola-wlosy-wzmo...nacja-ajurweda da radę siwiejącym włosom (rozumiem, że jeśli już, to nie po pierwszym użyciu). Pozdrawiam, Bluette ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Kochane, a czy wiecie może, czy cassia z eld zawiera jakieś dodatki? Pani w sklepie nie potrafiła odpowiedzieć na moje pytanie. A produkt niby tani, ale nie lubię kupować kota w worku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1928 |
Raczkowanie
|
Kochane, uzywała któraś z Was może odżywki stymulującej porost włosów Kapoor Kachli?
http://helfy.pl/kapoor-kachli-odzywk...ulujaca-zapach jesli tak to bardzo prosze o jakas pomoc odnośnie sposobu stosowania. Wiem że to nie jest stricte na temat olejkow tylko bardziej indyjskich ziol do włosów ale to jest chyba najblizszy temu tematowi watek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1930 |
Raczkowanie
|
dziekuje Ci agison
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie miałam opakowania, więc nie zdążyli zbić mnie z tropu ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1932 |
Zadomowienie
|
Pod wpływem wizażanek planuje kupić olejek kokosowy oraz olejek z wyciągiem z owoców amla (Dabur), zobaczymy jak wplynie na moje włoski.
. Edytowane przez Inka_ Czas edycji: 2010-11-07 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1933 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
dostalam dzis moja Amle
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam Amlę od paru dni
![]() I zapach tej z Dabura jest nawet ładny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak wrócę na weekend do domu, to poszukam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1938 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez roamer Czas edycji: 2010-11-08 o 18:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1941 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-07
|
Hej, mam takie pytanko: po jakim czasie stosowania olejku dabur alma widziałyście jakieś efekty/ poprawę kondycji włosów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
Witam po długiej przerwie
![]() Mogę coś niecoś zaopiniować teraz ![]() Wzięłam się za siebie i wykorzystuję regularnie TŻta do wmasowywania mi w skórę głowy olejków i wcierek ![]() Z tym wypadaniem już nie dawałam sobie rady :/ Efekty? Chyba mniej mi kłaczków wypada, ale dalej jest to masakra ![]() Amla wpływa na moje włosy całkiem nieźle- przede wszystkim skręt jest rewelacyjny ![]() Dodatkowo przełamałam lody i zaczęłam ją zostawiać na następny dzień do wieczornego mycia głowy ![]() Okazuje się, że nikogo nie razi zapachem i w spiętych włosach jakoś nie rzuca się w oczy ten tłuszcz ![]() Skład jednak ma niefajny i chyba następnym razem postawie tylko i wyłącznie na amlę w proszku- tzn. tę maskę z helf ![]() W sumie...już tak zrobiłam ![]() Dziś złożyłam zamówienie właśnie na amlę w proszku, olejek sesa i heenara ![]() ![]() Jak będzie mnie stać to kupię sobie olejek amla z Khadi na naturalnych olejach ![]() ![]() Wcieram dodatkowo Jantar i nie mogę się doczekać jego końca xD No cóż...na mnie najlepiej działało wcieranie Joanny Rzepy- i już nie mogę się doczekać jej zakupu ![]() A z nowych nabytków helfowych oczywiście zdam relację ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1943 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1944 |
SPAMER
|
negatywne?? o_o czyli jakie?
ja stosowałam póki co 2 razy jakoś na 1h/1,5h przed myciem. I jak miałam olejek na głowie to czułam się super, włosy mięciutkie, błyszczące, ale po zmyciu olejku włosy były szorstkie i trochę się plątały, także byłam zmuszona używać po myciu odżywki.. Ale może trzeba jeszcze trochę poczekać, żeby zregenerować trochę przesuszone włosy? Dzisiaj robię kurację całonocną- zobaczymy jak będzie jutro ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
SPAMER
|
Muszę przyznać, że jestem mocno zawiedziona..
![]() Trzymałam olejek na głowie całą noc, a rano po spłukaniu i wysuszeniu włosów zamiast gładkich i nawilżonych miałam puszyste 'siano' na głowie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
Raczkowanie
|
Od drugiego uzycia zaczely masakrycznie wypadać mi włosy. Nie używałam nic innego oprocz standardowego szamponu do wlosow i sporadycznie odzywki (zadne z nich nie robilo takich numerow ani wczesniej an pozniej). Amli Jasmine Dabur uzywalam lacznie dwa miesiace regularnie co dwa dni, zwykle zostawialam na cala noc na wlosach. Nie zauważyłam pozytywnych efektów a szkoda. Mozliwe też ze za krotko stosowalam, ale chcialam zeby mi troche wlosow zostalo na glowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1947 | |
SPAMER
|
Cytat:
ja się zastanawiam teraz nad kokosowym, waham się między olejkiem dabur vatika, a parachute.. wie ktoś może czym się one różnią? a może miał ktoś oba i powie który lepszy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1948 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie z wypadaniem dalej walczę, stąd moje zainteresowanie olejkami, natomiast udało mi się zahamować mocne sypanie. Goldika - nie wiedziałam, że nie wolno wstawiać linków (jestem dosyć nowa jeśli chodzi o aktywność, choć rejestrowałam się dawno temu, nie przeczytałam regulaminu) - czy jakiś admin może wykasować ? Pozdrawiam i przepraszam za kłopot. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1949 |
Rozeznanie
|
Czy ktoś miał może olej Prachute Advanced? Czy jest dobry? wyczytałam, że do stosowania na zimę, zastanawiam się nad kupnem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.