|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
A ja mogę zmywać właśnie byle jakim- ale jak źle umyję to nie domyję
![]() Akurat u mnie to technika gra najważniejszą rolę
|
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie to nie wiem, co o tym decyduje, ale wszelkie oleje i maski pięknie schodzą, a z naftą zawsze są problemy. Nawet rycyna zmywa mi się bez problemu, a włosy z naftą muszę szorować długo i kilka razy.
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o szampony to ja używam takich dużych familijnych ziołowych
![]() i to niezależnie czy zmywam naftę czy normalnie myję włosy, oleje i nafta zmywaja się z moich włosów dobrze. Ważne żeby szampon przed użyciem dobrze rozcieńczyć z wodą żeby łatwo się pieniło, przynajmniej w moim przypadku, no ale na każdego działa coś innego. Więc trzeba próbować
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmywam szamponem jakiego aktualnie używam, nie używam szczególnego do zmycia nafty. Schodzi ładnie, czasem dla pewności myję 2x
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Konto usunięte
|
Na pewno też sporo zależy od tego, czym się zmywa naftę.
Ja na przykład ni cholery (za przeproszeniem) nie potrafię zmyć tego samą odżywką. Większość rzeczy schodzi mi ładnie tą metodą. I może niektórym rzeczywiście nie wszystkie szampony pasują do tego celu. Jednak mi wystarcza w zupełności rossmanowy Babydream
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Po babydream schodzi po 1 umyciu?
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1928 |
|
ma zielone pojęcie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2358182 5]Na pewno też sporo zależy od tego, czym się zmywa naftę.
Ja na przykład ni cholery (za przeproszeniem) nie potrafię zmyć tego samą odżywką. Większość rzeczy schodzi mi ładnie tą metodą.[/QUOTE] Samą odżywką się nie powinno próbować zmywać nafty Przynajmniej tak sądzę. Bo jednak odżywka żadnych detergentów nie ma. Przy metodzie CG się nawet silikonów i innych ciężkich rzeczy unika, a co dopiero nafty
|
|
#1929 | |
|
Konto usunięte
|
Mi schodzi. Chociaż niektórym i po 3 myciach silnym szamponem pozostają kluchy. Jestem ciekawa, jak można to osiągnąć
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1930 |
|
CORELIPS
|
by the way... teraz to wyjątkowo się tą zimą mi włosy przetłuszczają! szok!
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie!
To jak to jest z tą naftą? Powinno się nacierać nią tylko włosy? Czy skórę głowy również? I czy można ją używać przed każdym myciem (ja myję włosy co 2 dni) czy raz na tydzień? Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
No przede wszystkim skórę głowy, toż wzmocnić musi od cebulek, a nie same włosy. Na włosach to tylko połysk daje. Jak Ci nie wysuszy włosów masakrycznie to stosuj codziennie, chociaż czytałam że raz na tydzień styknie. Niby na opakowaniu napisane "przed myciem" no to jak ktoś myje codziennie włosy to chyba można.
|
|
|
#1933 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nafta jest dosyć silna, nie wiadomo jeszcze jak Twoje włosy i skóra zareagują na nie. Ja sama zaczynałam od 1 razu tygodniowo, później zwiększałam częstotliwość nakładania. Obecnie wychodzi mi co 2-3 dni ![]() Ale niektórym wizażankom takie częste stosowanie nafty dawało nierzadko w kość I pamiętaj, aby nafty nie trzymać na głowie zbyt długo. Szybko ją rozprowadź po skalpie i włosach, i trzymaj 10-20 minut (tyle, co podają na opakowaniu) od nałożenia. |
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Konto usunięte
|
niczka87 i tatty dziękuję Wam za pomoc
Zacznę na razie tak jak radzicie raz na tydzień a później zobaczymy, mam nadzieję że pomoże na moje wypadające włosy. |
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
anka mi bardzo leciały włosy, wręcz masakrycznie, nafta sobie poradziła z tym w 1-1,5 mca. szczerze polecam
|
|
|
#1936 |
|
CORELIPS
|
johnson dobrze mi kiedyś zmył naftę
![]() ooo to prawda, ze zalezy od skory glowy, mi raz na tydzien nie daje zbyt wielich jednaj efektow a czesciej by mi sie otluszczaly (a nie wysuszaly) |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, ze dziewczyny udzieliły Ci odpowiedzi, ale ja przypominam na przyszłość jedną z zasad forum: Zapoznaj sie z wątkiem i poszukaj na nim odpowiedzi na nurtujace Cię pytanie- jeśli takowe nie ma to wtedy zadaj je sama. Pozdrawiam.
|
|
|
#1938 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
ja też odkryłam uroki nafty ![]() Nie mam najmniejszych problemów ze zmywaniem. Stosuję naftę z żółtkami i olejem rycynowym, czasem dodaję też też jeszcze inne składniki np. sok z czarnej rzepy, pokrzywę Myślę, że to żółtko ułatwia zmycie. Maseczka zastyga na głowie,robi się coś na kształt skorupy, która jednak "odpuszcza" przy spłukiwaniu. Cierpliwości potem wystarczy 2 razy szampon (używam z rzepą Joanny) i nie trzeba nawet odżywki
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Przyczajenie
|
Jak dla mnie nafta działa cuda. miałam strasznie zniszczone włosy rozjaśnianiem a w ogóle strasznie cienkie i delikatne bo w dzieciństwie miałam operacje i narkoza podziałała na cebulki włosowe osłabiając je. chciałam koniecznie zrobić coś z włosami były tak okropne że jak związywałam włosy w kucyk to przy uszach widać mi było łyse miejsca to okropne
włosy nie chciały tez za bardzo rosnąć były kruche i łamliwe, to bardzo dołujące więc zaczęłam działać Najpierw zmieniłam kolor włosów z jasnego rozjaśnianego blondu na ciemny blond już samo to zmieniło wygląd moich włosów nie były wysuszone i błyszczały, później zaczęłam podwójna terapie przyjmowałam belisse włosy skóra i paznokcie i dwa razy w tygodniu stosowałam maseczkę z nafty z olejkiem rycynowym i żółtkiem jajka. Na początku nie byłam zbytnio zadowolona ale cóż nic nie działa od razu. uzbroiłam się wiec w cierpliwość. Teraz jestem zadowolona że wytrwałam. Mam zupełnie inne włosy po nafcie nie przetłuszczają się tak nie muszę myć głowy codziennie, ładnie się układają i jest ich tak jakby więcej są bardzo błyszczące i wyglądają na naprawdę zdrowe włosy. Tabletki tez na pewno jakoś ten proces wspomogły. Więc jakby nie było cierpliwość się opłaciła, włosy naprawdę szybciej rosną i są zupełnie inne po trzech miesiącach było już widać naprawdę znaczną poprawę. I to uczucie gdy ktoś znajomy zapyta co robiłam że tak zmieniły się moje włosy bezcenne
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1940 |
|
CORELIPS
|
oooo cieszę się Twoim szczęściem
rozumiem to uczucie też..
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Przyczajenie
|
Mi nafta niestety wysuszyła mocno skórę głowy i teraz się łuszczy
zastanawiam się czy warto naftę na same włosy nakładać bo są po niej baaardzo fajne ;D
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
MOże za często nakładałaś.
|
|
|
#1943 |
|
Przyczajenie
|
Nałożyłam raz i skończyło się to wysuszeniem głowy. Teraz nie wiem jak sobie z tym poradzić
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
A jak długo trzymałaś na głowie?
|
|
|
#1945 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak na opakowaniu jakieś 15 minut. Skóra głowy raczej szybko mi się przetłuszcza więc to dziwne, na butelce jeszcze jest napisane że łupież zwalcza..
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
To nafta nie jest dla Ciebie. Masz wrażliwą skórę głowy najwidoczniej.
|
|
|
#1947 |
|
Przyczajenie
|
A same włosy warto nią smarować? Bo jak dla mnie to efekt był super, miękkie i błyszczące
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli Tobie odpowiada i pomaga to dlaczego nie.
|
|
|
#1949 |
|
Konto usunięte
|
A mi dzisiaj w połączeniu z Babydreamem skołtuniła nafta włosy.. mnie to zawsze wiatr w oczy, bez rekordowej ilości jedwabiu i nożyczek nie ogarnęłabym tego
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2409164 8]A mi dzisiaj w połączeniu z Babydreamem skołtuniła nafta włosy.. mnie to zawsze wiatr w oczy, bez rekordowej ilości jedwabiu i nożyczek nie ogarnęłabym tego
[/QUOTE]Nożyczek? ![]() Ścięłaś je?!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

Samą odżywką się nie powinno próbować zmywać nafty

włosy nie chciały tez za bardzo rosnąć były kruche i łamliwe, to bardzo dołujące więc zaczęłam działać