![]() |
#1981 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
ja trzymam ja 30-40 minut, wydaje mi sie ze 15 by nic nie dalo. i fakt zasycha ale pozniej normalnie zmywam ja woda letnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1983 |
Wtajemniczenie
|
postanowiłam pokazac swoje zdjecie, bo wydaje mi się, że jest dużo lepiej. Wprawdzie zrobiłam ostatnio kwasy (migdałowy i troche glikolu) i aktualnie trochę mnie wysypuje-to jednak jest poprawa. to lewy policzek, na dole jakaś gula, nie wiem skąd, bo b.rzadko takie miewam, mam nadzieję, że niedługo zniknie
![]() przepraszam za te żółte prostokąty, ale wole być anonimowa ![]() szukałam w sieci zdjęć, które przedstawiałyby twarz z tradzikiem podobnym do tego, jaki miałam jeszcze parę lat temu. http://www.billboardmama.com/images/acne1.jpg -- trochę zbliżone, może miałam mniej zaognione, ale za to dużo więcej przebarwień cieszę się, że powoli mi to wszystko znika. Niestety, mam dużo zaskórników(białych), które psują cały efekt, ale jestem dobrej myśli.
http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle Edytowane przez magica Czas edycji: 2010-09-09 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
Ja maskę gruszkową Perfecty trzymam 15 minut na oko. Ktoś wyżej napisał, że trzyma 30-40minut bo 15min by nic nie dało, ale przeciez tak jest na opakowaniu
![]()
![]() |
#1985 |
Raczkowanie
|
Avene diacneal niezły na 'mniejsze' problemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Raczkowanie
|
Pierwsze zdania mówią wiele..
![]() http://www.bioter.pl/jelita/index.htm
#1987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Raczkowanie
|
Magica, i jak się tych przebarwień pozbyłaś...?
Tomaan, coś Ty się tak uwziął na te jelita? Wiadomo, że zdrowa dieta jest bardzo ważna, ale jak się tak będziesz przejmował, to popadniesz w paranoję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poradzila mi tak kiedys dziewczyna tutaj na forum i od tego czasu tak robie. magica gratuluje pieknej buzi ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2010-09-09 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
kasiam i co jak dłużej trzymasz to lepszy efekt?
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
A ja staram się od dziś wykazywać silną wolą i nic nie wyciskać
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1992 |
Wtajemniczenie
|
wiesz wydaje mi sie , ze jest skora lepiej nawilzona, bo jak trzymalam krócej to mnie wydawalo mi sie ze mnie przesusza troche, tak jak kolezanke co tu wyrzej pisala. w sumie to roznie trzymam, bo zwykle nakladam i ide cos robic, czasem zapomne ze trzeba zmyc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ALE! Dobra praca jelit jest ważna przy trądziku, nie można dopuszczac do zaparc, można się suplementowac żywymi kulturami bakterii raz na jakiś czas i jeśli nie dzieje się nic niepokojącego, nie dac się zwariowac. Ja miałam strasznego dziada na brodzie, nie miałam takich, odkąd biorę tabsy. Bezmyślnie go zeskubałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Raczkowanie
|
A ja sobie własnie robię peeling migdałowy 20%. Znaczy, siedzę z tym na buzi. Już jakieś 10 minut i nic, żadnego szczypiania, pieczenia, ani nawet zaczerwienienia :|
Jestem nosorożcem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pamiętam, że po długim czasie niestosowania ta maseczka mnie zapchała i wyskoczyło mi coś dziwnego.. ale nie wiem czy nie było to spowodowane okresem... ![]() teraz kupiłam clean&clear na wypryski (tonik) i Acnefan(maść,którą kiedyś używałam i pomógł) a do niego dostałam 3 saszetki Ziaji Nuno [antytrądzikowy krem tonujący,cera zanieczyszczona,skłonna do wyprysków] zobaczymy co zdziałam.. ![]() ![]()
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Maska może wyciągać syfy na wierzch. Sama nazwa na to wskazuje, bo jest to maseczka OCZYSZCZAJĄCA.
![]()
![]() |
#1997 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No, jeszcze do końca się nie pozbyłam, na prawym policzku trochę mi zostało ![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() Mam nadzieję, że będzie lepiej. W tradziku jest najgorsze to, że już się człowiek cieszy, kiedy jest poprawa, myśli , że to koniec- i nagle wysyp:/ Tyle razy tak miałam. mam nadzieję, że teraz powoli zmierza ku dobremu. W ogóle dziękuję Wam wszystkim za to, że jesteście, bo w grupie zawsze raźniej ![]()
![]() |
#1998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Wtajemniczenie
|
tak, sama, kupilam na mazidlach. migdal jest dosc lagodny, wiec jesli nic nie czulas to mozesz smialo ponowic probe
![]()
![]() |
#2000 |
Zadomowienie
|
Powiedzcie, Dziewczyny, czy wysyp oczyszczającej się skóry to są małe (w niektórych przypadkach ropne) krostki? Bo mi takich wyskoczyło multum (i jedna wielka gula na policzku...) i nie wiem czy to od nabiału czy co się znowu dzieje... jak zwykle, było dobrze a jest kijowo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby to naprawdę było to. Szkoda tylko że lada dzień zaczynam na uczelni egzaminy przesunięte z czerwca, a wyglądam jak koszmar na dwóch nogach... W ogóle trzymajcie kciuki, bo nauka mi koszmarnie nie idzie! Nic nie umiem, a to już... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Raczkowanie
|
Lirriel, nawet nie strasz, że po minerałach tak wysypuje, bo to jest moja nadzieja, już mam zamówione próbki... I oczywiście, trzymamy kciuki
![]() Magica, dzięki za informacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zadomowienie
|
Mante kochana, nie sądzę, żeby to były minerały jako takie. Uważam, że to jest spowodowane czym innym. Mianowicie (moja obserwacja) - kiedy używałam podkładów w płynie, plus wiadomo, puder, a pod podkład jakiś krem, to na wieczór ścierałam twarz najpierw mleczkiem, potem ją myłam, a potem przecierałam tonikiem. I co? Ile bym się jej nie naprzecierała mleczkiem i nie namyła, przy przecieraniu tonikiem I TAK BYŁA BRUDNA! Wacik był albo szarawy, albo lekko zabarwiony podkładem! Z początku myślałam, że po prostu niedokładnie myję twarz, ale z biegiem czasu zwątpiłam. Ten syf po prostu się tak skutecznie przyczepia do twarzy, w związku z czym jest cały czas brudna i zapchana. A teraz? Na wieczór przecieram ją mleczkiem Avene na zaczerwienienia albo Aquaruborilem, potem myję i jak używam jeszcze toniku Clinique'a albo Lysanela, to wacik jest czyściutki. Więc pierwszy raz od dawien dawna moja skóra jest *naprawdę* czysta. I mniemam, że to stąd taka reakcja, skórka korzysta z okazji i wywala całą obrzydliwość spod spodu, zamiast ją tam sobie kumulować.
Więc wierzę, że jeszcze będzie lepiej. ![]() I wciąż dopiero opracowuję metodę ich nakładania, bo nie wiem jak dziewczyny z tematu o minerałach (przed i po, czyli jak minerały zmieniają nasz look, czy jakoś tak) to robią, że wyglądają tak super. I ja korzystam niby z mineralnego korektora przed nakładaniem samego podkładu, ale i tak zawsze mi wszystkie przebarwienia i syfy są widoczne. Więc wczoraj w desperacji zainwestowałam 40 zł w kamuflaż art deco, naprawdę jest EKSTRA, wszystko potrafi przykryć. Ale nierównej grudkowatej skóry to mi nie ukryje, niestety... Cóż, pokombinuję jeszcze trochę i może wrzucę w profil za jakiś czas jakieś zdjęcia, na których tym razem widać coś konkretnego. Bo tamte są tak prześwietlone albo niedoświetlone, że dają wrażenie gładkiej skóry i robią ze mnie histeryczkę, a ja naprawdę normalnie mam całą twarz w syfkach (oprócz czoła) i do tego z rumieniem i grudkami... |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Wtajemniczenie
|
Muszę się pochwalić, że używam szarego mydła i kremu Penaten na noc i cera poprawiła się, z makijażem prezentuję się lepiej...Myślę, że to zasługa tego kremiku
![]()
![]() |
#2006 |
Raczkowanie
|
Uff, to ja mam nadzieję, że skoro już mam w miarę gładką skórę, to może nie siedzi tego pod spodem strasznie dużo i mnie mocno nie wysypie.. Lirriel, a jakiej firmy masz te minerały, i jaki korektor? Bo ja myślałam albo o jakimś jasnym, albo o tym Mint na zaczerwienienia, i nie wiem, na jaki się zdecydować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zadomowienie
|
Mante, Bare Minerals, kupiłam starter, opisywałam wcześniej swoje przygody, bo mi dobrali za ciemny i jestem 300 zł w plecy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jesli chodzi o ta baze ze smashboxa tez sie boje zapychania i jak narazie uzylam raz na nos tylko ,nie zapchala mnie ale wole nie stosowac ![]() i nie wracaj czasem do zwyklego podkladu! ja tez jak mnie tak wysypalo zaczelam smarowac sie podkladem ale mowie dosc! wrocilam do mineralkow wszystko sie uspokoilo ![]() zycze powodzenia na egzaminach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam próbki z EDMu, wszystkie najjaśniejsze, jakie były
![]() A, mam jeszcze pytanie do "dziewczyn od minerałów ![]() ![]() Gogela, też kupiłam puder bambusowy, tyle że z jedwabiem, mam nadzieję, że się sprawdzi na moje ostatnie świecenie się jak... <wybierz z całej gamy określen, od: latarnia, po: psu jajca ![]() O, kasiam, i nieświadomie Ci odpowiedziałam na pytanie o EDM ![]() ![]() Edytowane przez Mante Czas edycji: 2010-09-11 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.