|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
Ja zrobi³am mro¼ny kasztan i wyszed³ prawie czarny, a chcia³am ciut rozja¶niæ ...
|
|
|
|
#2012 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 145
|
ciep³y odcieñ br±zu
dziewczyny jaka odbra i trwala farbe polecacie na cieply odcien brazu????
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciep³y odcieñ br±zu
wellaton - jesienne z³oto /nie pali w³osów, i ³adnie pokrywa.
|
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 559
|
a moglabys kochana wkleiæ fotki...? trzyma³a¶ 20 minut..? hmm...
|
#2015 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 158
|
Dot.: Farbowanie na br±z - dorad¼cie
Tak jak Grazin mówi, wszystkie br±zy na nieszczê¶cie wychodz± ciemniejsze ni¿ na opakowaniu, szczególnie czekolady, a karmele wpadaj± w rudy. Z twojej list robi³am obydwoma Decore'ami i wysz³y strasznie ciemne, po drugim u¿yciu prawie czarne. Robi³am wiele lat praktycznie wszystkimi mo¿liwymi farbami no i opinie wielu osób tez to potwierdzaj±. Je¶li chcesz jasny br±z nie kupuj takiego odcienia tylko kup najciemniejszy blond jaki jest dostêpny. Je¶li twoje w³osy s³abo przyjm± pigment i dalej bêd± za jasne to wtedy zrób najja¶niejszym br±zem.
Ja bym ci poleci³a: Garnier, Belle Colore - 5 ciemny blond lub Wella Decore - 7/0 ¶redni blond lub Loreal Casting Creme Gloss - 600 ciemny blond
|
|
#2016 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 662
|
ja lubiê garnier 4.3 ten sam co agnieszka dygant, lub inne ciemny blond, br±zy zawsze wychodz± czarne
wiêc nie polecam
|
|
|
|
#2017 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
wielkie dzieki dziewczyny i zdecydowa³am siê na Loreal Casting Creme Gloss - 600 ciemny blond
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 158
|
Super, ¿e pomoc siê przyda³a. Napisz jakie wra¿enia i mo¿e jak±¶ fotkê bêdziesz mog³a wrzuciæ.Powodzenia!
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 480
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 235
|
Hej
farbowa³y¶cie mo¿e farbami Ce Ce ? Ja wczoraj porwa³am siê na kolor 5/36 czyli jasny czekoladowy br±z, u¿y³am wody utlenionej 3%, trzyma³am 32 minuty (w instrukcji pisze ¿e czas oczekiwania wynosi 35-40 min) i wyszed³ bardzo ciemny br±z z czarnymi pasemkami. W sumie kolorek ³adny, ale mam bardzo jasn± karnacjê i jako¶ nie mogê siê przyzwyczaiæ. A jak wygl±daj± wasze do¶wiadczenia z tymi farbami? Jak je oceniacie?
|
|
|
|
#2021 |
|
Raczkowanie
|
ja farbowa³am Ce Ce ciemnym blondem 6/0 z wod± 6% i kolor wyszed³ ciemny br±z
jako¶ tak jeszcze w dodatku odnoszê wra¿enie, ¿e ona siê bardzo szybko wyp³ukuje...
|
#2022 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 5 276
|
ja 2 tygodnie temu bylam biala blondyna (robione u fryzjera)...
najpierw polozylam 1. per³owy blond Loreal (szampon) 2. kasztan loreal (farba) -> wyszla rudawo i kolor wyplukal sie po tygodniu 3. jasny braz loreal (farba) --> tez sie zmywa i nierowno sie pokryly to wszystko w ciagu 2 tygodni, zle sie czulam w takim jasnym blondzie. i teraz mam pytanie: dlugo jeszcze kolor bedzie sie zmywal? takie ciemne farby niszcza wlosy? jak bede w domku wkleje foto jakie sa teraz. |
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 908
|
Cytat:
Od 3mies nie moge znalezc ciekawego koloru i dlatego nie moge sie zafarbowac
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna nocy, je¿eli masz sklepy fryzjerskie u siebie w mie¶cie to jak najbardziej s± tam próbniki majirel. Ja mam na dysku zdjêcia odcieni, ale zdjêcia wiadomo, ró¿nie bywa...
edit: zreszt± zamieszczê te zdjêcia, zawsze to jaki¶ pogl±d na sytuacjê
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
i cd odcieni i schemat "temperatury" poszczególnych grup
|
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziunia80-> dzieki wielkie!! Ja znalazlam inna strone z probnikami, ale tam fatalnie widac odcienie. Zaraz bede wybierac
![]() Najbardziej podoba mi sie 5.07, moje naturalne sa prawie identyczne. I taki kolor wlasnie chce otrzymac (tez schodze z rudosci po sklepowych brazach )
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
5.07 to bardzo ³adny odcieñ, ja mam w³a¶nie wczoraj po³o¿ony odcieñ 7.1, bo jest zbli¿ony do mojego naturalnego. Ale ju¿ mnie kusi, ¿eby wybraæ ton ciemniejszy, czyli 6.1
|
|
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, wa¿ne jest, aby nie przetrzymaæ farby i nie trzymaæ jej zbyt krótko. Pamiêtaj tylko, ¿eby sugerowaæ siê odcieniem, nie nazw±. Przyzwyczajone dziewczyny do nazewnictwa w farbach drogeryjnych, naprawdê nie potrafi± przyj±æ do wiadomo¶ci, ¿e kolor na poziomie 6 jest ci±gle blondem, a br±zy zaczynaj± siê dopiero od 5.
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu jeszcze link do stronki na której bardzo dobrze widaæ kolorki! http://www.alhemia.com/majirel/majirel_palette.htm Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-10-02 o 22:13 Powód: post pod postem/korzystaj z opcij edycij imulticytowania |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: np. mój kolor, czyli 7.1 wyszed³ mi identyczny z tym, który widnieje na zdjêciu na stronie podanej przez Shade
|
|
|
|
|
#2035 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale i tak od lat przyciemniam wlosy
|
||
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
A ja niebawem idê po kolejn± farbkê. Tym razem bêdzie to z popielatych 6.1, albo 5.11 lub z metalicznych 5.07 lub 5.71 Biedne te w³osy... gdyby umia³y mówiæ to ohohohoho!!
|
|
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
By³am w sklepie.
Co siê naogl±da³am to moje. Zobaczymy. Co do 5.11 - czyli pog³êbionego popielatego, jasnego br±zu - by³ ³adny z takimi szarymi refleksami, natomiast ten kolorek metaliczny 5.07 ma jakby zielonkawe refleksy! Faktycznie totalnie zzzziiimmmnnnyyy! Farbowanko w weekend, choæ ju¿ mnie rwie.... |
|
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
Shade_23 o jakiej firmy farbach piszesz ? Majirel ? Bardzo zainteresowa³ mnie ten odcieñ 5.07 , mo¿e to w koñcu 'to' czego szukam
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siê poczu³am nijaka w kolorze 7.1 i ju¿ dzisiaj zamówi³am kolor 6.22
Chyba zawsze mój naturalny kolor trochê mnie gasi³, dlatego farbujê w³osy odk±d pamiêtam )) Shade, daj znaæ, co kupi³a¶, mo¿e nawet wkleisz zdjêcie do swojego w±tku??
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

zastanawia³am siê tak¿e nad mro¼nym kasztanem...aleon podobno te¿ wychodzi bardzo ciemny.. i jak dla mnie troche wpada w rudy ..
!! 
jako¶ tak jeszcze w dodatku odnoszê wra¿enie, ¿e ona siê bardzo szybko wyp³ukuje...