Trądzik - cz. 3 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 22:21   #2041
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Też mi się wydaje, że faceci nie zwracają na to szczegolnej uwagi, zwłaszcza gdy wszystko znajduje sie pod makijażem a tradzik nie jest jakos strasznie nasilony Moj TŻ ciagle mnie w tym utwierdza, powiedzial nawet, ze gdybym ja tyle o tym nie gadała to on w zyciu nie pomyslalby, ze mam problem z tradzikiem, ot mam jakies krostki, ale to jak każdemu się zdarza On sam nie ma poblemu z tradzikiem, wrecz przeciwnie, ma bardzo sucha skóre i jemu slowo tradzik kojarzylo sie z mocną postacia tradziku, ronym i takim czerwonym. A mój ex dotykał mnie po policzku i mówił nie raz, że mam taka gładką buzię A taka nigdby nie była, wtedy było nawet gorzej niż teraz, poza tym wtedy bez makijażu w ogóle praktycznie sie nie pokazywałam
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 10:23   #2042
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
To chyba nie masz tendencji do zapychania, bo on ma wysoko w skladnie silikony i jeszcze olej mineralny Ojej nie chciałabym się oglądać po kilkukrotnym uzyciu Taki mam wlasnie problem, ze kiedys kupowalam, bo moze mnie nie zapcha, a zwykle tak bylo, a teraz patrze na sklad i juz widze, ze mnie zapcha. I to z kazdym podkladem jakiego bym sie nie tknęła
Widzisz, ja to jestem trochę dziwna, bo na przykład nawet taki głupi humektan mnie zapycha, a podkłady niespecjalnie. Już dawno właściwie żadnego płynnego podkładu nie używałam, więc tak naprawdę nie wiem, jak by to było. Póki co to wiem, że nie mogę używać niczego, co ma w składzie propylene glycol, bo po dwóch użyciach zaczynam wyglądać szkaradnie ;p

A jeśli chodzi o facetów to jakoś nie zauważyłam, żeby komukolwiek przeszkadzały moje pryszcze. Największe branie miałam, kiedy wyglądałam najgorzej Chociaż nie wiem, może tacy litościwi byli ale wątpię, bo z moim TŻ jestem już 3 lata jestem i jakoś nie widzę z jego strony litości, a już mnie widział w każdym wydaniu.
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 11:56   #2043
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o facetów to jakoś nie zauważyłam, żeby komukolwiek przeszkadzały moje pryszcze. Największe branie miałam, kiedy wyglądałam najgorzej Chociaż nie wiem, może tacy litościwi byli ale wątpię, bo z moim TŻ jestem już 3 lata jestem i jakoś nie widzę z jego strony litości, a już mnie widział w każdym wydaniu.
Hehehe dobre. To takie budujące...
Stary 2010-09-15, 15:29   #2044
Mante
Raczkowanie

To ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które używają minerałów.
Jaki byście mi polecaly korektor? Bo już sama nie wiem, a próbek nie dostanę nigdzie... Jaśniejszy od podkładu, czy może ten zielony Mint do zaczerwienień...?
Mante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:47   #2045
dagna1
Zakorzenienie

Olcia, na wlosy (i buzke) fajnie dziala tran (brak b12). ja biore w kapsulkach, w sumie od niedawna i nie wysypalo mnie.
z krazeniem mnie nie strasz.. mam to samo

pusta miska.. ale możesz ją napełnić!
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 18:55   #2046
niczka87
Zakorzenienie

Mante próbki są na allegro.
Stary 2010-09-15, 19:03   #2047
Mante
Raczkowanie

Niczka, są próbki, ale podkładów (zamówiłam ), korektorów nie ma. Nic, zamówię chyba Intensive Fair. Najwyżej będę żałować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 09:11   #2048
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mante Pokaż wiadomość
Niczka, są próbki, ale podkładów (zamówiłam ), korektorów nie ma. Nic, zamówię chyba Intensive Fair. Najwyżej będę żałować
Ja mam chęć spróbować tego mint ale już mam zielony z oriflame i przebija mi przez podkład i przez to jest nie zdatny Ale może mineralny nie będzie taki zły. Jaki masz odcień podkładu? Ja mam Medium Beige ale jest ciut za ciemny i muszę teraz szukać próbek jeden lub dwa tony jaśniejsze.
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 09:45   #2049
Mante
Raczkowanie

Exotic smile, jeszcze nie wybrałam koloru, bo próbki, które zamówiłam, były strasznie jasne i wyglądałam z nich blado. Zamówiłam jeszcze trochę ciemniejsze i jak tamte przyjdą to dopiero zdecyduję. Na razie najbardziej mi pasuje Golden Fair. Też tyle się nasłuchałam, że ten zielony może przebijać spod podkładu i dlatego mam wątpliwości :P Więc chyba jak będę zamawiać podkład, to wezmę przy okazji dwie próbki korektorów (można na tej stronie polskiego dystrybutora, zdzierstwo straszne, ale jakoś to przeżyję...) - Mint i Intensive Fair.
Stary 2010-09-16, 09:50   #2050
exotic smile
Raczkowanie

A szukałaś za eBayu? Może tam mają kosmetyki EDM. Ja właśnie przegladam allegro ale nie ma tych kolorów co mnie interesują. A jaką formułę zamówiłaś? Obecnie mam Intensive ale teraz szukam Matte bo może będzie lepiej matował.

Kochane co myślicie o tym kremie jako bazie pod podkład http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...awilzajacy.htm ? Mam dość błyszczenia się skóry, myślicie, że on pomoże czy lepiej kupić normalną bazę matującą?

Edytowane przez exotic smile
Czas edycji: 2010-09-16 o 10:19
Stary 2010-09-16, 10:30   #2051
iwona200
Zakorzenienie

Dziewczyny macie jakiś sposób na szybkie pozbycie sie intruza?

W sobote idę na wesele a wczoraj wieczorem po zmyciu makijażu zauważyłam na policzku bolącą gulę z czerwoną otoczką w dodatku I nie wiem co mnie podkusiło, ale próbowałam ja wycisnąć (ale nic z tego) I teraz możecie sobie wyobrazić jak to wygląda. Tylko pogorszyłam sprawę, jest to już taki zaczątek strupka, próbowałam to wycisnąć i wyleciała ropa (taka woda). Ale nie chcę na weselu świecić taką diodą, na razie siedzę z glinka zmieszaną z kaolinem i wodą na tym pryszczu, ale może macie jakieś inne sposoby żeby szybko złagodzić coś takiego i zmniejszyć zaczerwienienie, żeby już tylko strupek został?
Stary 2010-09-16, 11:01   #2052
niczka87
Zakorzenienie

Mante masz rację, teraz nie ma, bo sprawdziłam, ale jeszcze niedawno, może 2-3tyg temu były bo sama zastanawiałam się nad kupnem. Były z firmy EDM. Może napisz do ktoregoś użytkownika, który rozprowadza te kosmetyki i zapytaj czy jest możliwość kupienia próbek korektorów.
Stary 2010-09-16, 11:05   #2053
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny macie jakiś sposób na szybkie pozbycie sie intruza?

W sobote idę na wesele a wczoraj wieczorem po zmyciu makijażu zauważyłam na policzku bolącą gulę z czerwoną otoczką w dodatku I nie wiem co mnie podkusiło, ale próbowałam ja wycisnąć (ale nic z tego) I teraz możecie sobie wyobrazić jak to wygląda. Tylko pogorszyłam sprawę, jest to już taki zaczątek strupka, próbowałam to wycisnąć i wyleciała ropa (taka woda). Ale nie chcę na weselu świecić taką diodą, na razie siedzę z glinka zmieszaną z kaolinem i wodą na tym pryszczu, ale może macie jakieś inne sposoby żeby szybko złagodzić coś takiego i zmniejszyć zaczerwienienie, żeby już tylko strupek został?
Spróbuj maścią ichtiolową

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:11   #2054
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ercola Pokaż wiadomość
Mam taką w domu, tzn taką robiona na bazie tej maści ichtiolowej w aptece, ale mam ją już z 3-4 miesiące, w lodowce trzymam, czy ona jeszcze sie nada?
Stary 2010-09-16, 11:31   #2055
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ercola Pokaż wiadomość
A co to za maść jest? Mogłabyś coś więcej o niej powiedzieć? Punktowo stosuję Acnefan ale jakoś nie specjalnie się spisuje.
Stary 2010-09-16, 12:16   #2056
niczka87
Zakorzenienie

iwona200 pasta cynkowa powinna pomóc - 3zł w aptece. Maść ichtiolowa wyciąga ropę, na mnie nie działa na te wielkie gule.
Stary 2010-09-16, 13:46   #2057
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Mam taką w domu, tzn taką robiona na bazie tej maści ichtiolowej w aptece, ale mam ją już z 3-4 miesiące, w lodowce trzymam, czy ona jeszcze sie nada?
nada sie
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:37   #2058
Mante
Raczkowanie

A ja punktowo daję aspirynę i ze wszystkiego co stosowałam do tej pory, a dużo tego było, jest najlepsza Taka rozmieszana z wodą. Wczoraj właśnie coś się próbowało wybić, ale zabiłam aspiryną i do dziś nic nie ma.
A ja zaczynam akcję Atrederm, i już mi po nim wyskoczył dziad na brodzie :P

Exotic smile, nie patrzyłam na eBayu Zamówiłam intensive, dopóki mi chociaż trochę nie zbledną przebarwienia, inna nie ma sensu, bo chodzi mi głównie o krycie... Na allegro mają niestety głównie jakieś cienie do powiek i róże, podkładów tylko kilka i żaden kolor mi na pewno nie spasuje z tamtych :/
Stary 2010-09-16, 19:42   #2059
Lirriel
Zadomowienie

Mnie tam od Humektanu i innych kosmetyków ze zbieżnych serii odrzuca - parabeny robią mi sieczkę na twarzy. Trzy dni jest pięknie, a potem tragedia, skóra jakbym miała 44, a nie 22 lata...

A co do matowienia - dziewczyny, wywaliłam wszystkie kremy matujące. Używam tylko nawilżających i co? Niespodzianka - świecenie się skończyło.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 20:07   #2060
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
Mnie tam od Humektanu i innych kosmetyków ze zbieżnych serii odrzuca - parabeny robią mi sieczkę na twarzy. Trzy dni jest pięknie, a potem tragedia, skóra jakbym miała 44, a nie 22 lata...

A co do matowienia - dziewczyny, wywaliłam wszystkie kremy matujące. Używam tylko nawilżających i co? Niespodzianka - świecenie się skończyło.
a jakich nawilżających uzywasz ? też miałam taki zamiar ale one zwykle sa tłuste, albo ja nie potrafię szukać i bałam się zapychania.
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 20:52   #2061
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
a jakich nawilżających uzywasz ? też miałam taki zamiar ale one zwykle sa tłuste, albo ja nie potrafię szukać i bałam się zapychania.
Mineral FLowers żółty (rumiankowy) - superlekki, nie przetłuszcza (do skóry nadwrażliwej, w tym może być do bardzo suchej, ale do tłustej sprawdza się super), używam go od czerwca bodaj i udało mi się nim zarazić Mante. Nie trzeba się bać tego 'do bardzo suchej', bo do suchej skóry, stricte nawilżający, jest mineral flowers w zielonym opakowaniu. A żółty jest łagodzący i cudowny. Po niczym nie miałam takiej ładnej skóry jak po nim. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...dzo-suchej.htm W sephorze można spokojnie poprosić o próbkę. Aha - używam i na dzień, i na noc wersji dziennej. Po wersji nocnej budziłam się z jednak lekko świecącą skórą, więc odpuściłam. Ale wersja dzienna jest wspaniała.
Stary 2010-09-16, 20:52   #2062
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
Nie do mnie było, ale się wetnę. Jest bardzo dużo nawilżających kremów, którym do tłustości daleko. Po prostu trzeba testować na własnej skórze, innej opcji nie ma. Już wyżej polecałam: humektan, babydream rossmanowski z woskiem pszczelim, pantenolem, rumiankiem czy AA help nawilżający. Czytałam też o kremie Bambino dla dzieci z cynkiem, w tym pudełeczku (jak stary najzwyklejszy krem nivea). Niby ma tłustą konsystencję, ale ludzie wypowiadają się bardzo pozytywnie o nim (min. że nie zapycha, dobrze się wchłania i pryszcze szybciej schodzą). Te kremy ogólnie nie są drogie, więc warto popróbować po prostu na sobie. No niestety nie masz innego wyjścia.

Cytat:
No toż logiczne, że przetłuszczającą się skórę należy nawilżać kremami, a nie jeszcze dodatkowo ją matowić i wysuszać.

Edytowane przez niczka87
Czas edycji: 2010-09-17 o 07:59
niczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 20:56   #2063
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
A co to za maść jest? Mogłabyś coś więcej o niej powiedzieć? Punktowo stosuję Acnefan ale jakoś nie specjalnie się spisuje.
Kosztuje 3 zl, dostepna przewaznie w kazdej aptece Ogółem wyciąga rope, przyspiesza gojenie. Jak dla mnie jest ok, szkoda tylko, że tak okrutnie śmierdzi

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 22:04   #2064
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
Nie do mnie było, ale się wetnę. Jest bardzo dużo nawilżających kremów, którym do tłustości daleko. Po prostu trzeba testować na własnej skórze, innej opcji nie ma. Już wyżej polecałam: humektan, babydream rossmanowski z woskiem pszczelim, pantenolem, rumiankiem czy AA help nawilżający. Czytałam też o kremie dla dzieci z cynkiem, w tym pudełeczku (jak stary najzwyklejszy krem nivea) tylko nazwy nie pamiętam coś tam 'baby'. Niby ma tłustą konsystencję, ale ludzie wypowiadają się bardzo pozytywnie o nim (min. że nie zapycha, dobrze się wchłania i pryszcze szybciej schodzą). Te kremy ogólnie nie są drogie, więc warto popróbować po prostu na sobie. No niestety nie masz innego wyjścia.

No toż logiczne, że przetłuszczającą się skórę należy nawilżać kremami, a nie jeszcze dodatkowo ją matowić i wysuszać.
Mam wrażenie że mówisz o sudocremie - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...=2&produkt=303 Mylę się?

A co do logiki - niby tak. Ale masa osób jakby nie dopuszcza tego do świadomości, jak zdążyłam zauważyć. Ciągle tylko widzę i słyszę "potrzebuję dobrego matującego kremu!", a to przecież tylko szkodzenie sobie... Podobnie masa wszelkich antytrądzikowych specyfików. 'Leczą' przez obsuszanie i skóra zaczyna się bronić i tyle z cudownego działania. Ja sama ideę nawilżania zrozumiałam dopiero rok temu jakoś. Wcześniej w życiu nie spojrzałabym na nawilżający krem. Taka durna ze mnie zołza.

Edytowane przez Lirriel
Czas edycji: 2010-09-16 o 22:10
Stary 2010-09-17, 07:58   #2065
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wrażenie że mówisz o sudocremie - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...=2&produkt=303 Mylę się?

A co do logiki - niby tak. Ale masa osób jakby nie dopuszcza tego do świadomości, jak zdążyłam zauważyć. Ciągle tylko widzę i słyszę "potrzebuję dobrego matującego kremu!", a to przecież tylko szkodzenie sobie... Podobnie masa wszelkich antytrądzikowych specyfików. 'Leczą' przez obsuszanie i skóra zaczyna się bronić i tyle z cudownego działania. Ja sama ideę nawilżania zrozumiałam dopiero rok temu jakoś. Wcześniej w życiu nie spojrzałabym na nawilżający krem. Taka durna ze mnie zołza.
Ja pisałam o kremie nawilżającym (BAMBINO - już przypomniałam nazwę). Sudocrem wysusza, a nie nawilża.

A co do tych kremów to niektórym pasują te matujące kremy, ale wydaje mi się, że osobom z nieproblematyczną cerą. Jeśli ktoś ma tłustą skórę [czy używa maści od dermatologów i ma wręcz wiór na buzi, a mimo to skóra jest tłusta] powinien nawilżać, a nie matowić. Taka jest zasada i już nie raz tu na wizażu czytałam jak dziewczynom taka zmiana pielęgnacji pomogła.
Stary 2010-09-17, 08:32   #2066
201803290936
Konto usunięte

Do dermatologa - tym razem "państwowo", mam dosyć płacenia za nic - jestem zapisana dopiero na grudzień (kolejki, ale lekarz chyba dobry), a na razie robię sobie kurację sama:
1. Rano przemywam srebrem koloidalnym (za 500 ml dałam 33 zł).
2. Potem emulsja Excipial U Hydrolotion (ale dopiero od dwóch dni; wcześniej z rana używałam kremu Ziaja - normalizującego, ale się nie sprawdził).
3. Wieczorem znowu srebro koloidalne.
4. Na noc krem przeciwtrądzikowy z krzemem 20/ 20 (niecałe 6 zł za 30 ml, mega wydajny).

W międzyczasie (w środku dnia, po południu) myję twarz żelem (obecnie używam SI Świt, Acne Line za niecałe 7 zł), czasami dla nawilżenia, odświeżenia cery przemywam twarz tonikiem z L 'Oreal (orzeźwiający lub coś w ten deseń - kupiony w promocji za 13 zł).

I to by było na tyle. Mocno podleczyłam skórę - zniknęły lub mocno zmniejszyły się wypryski (takie bolące, czerwone) na policzkach i linii szczęki, ale muszę uważać na okolice nosa, bo ta kuracja służy niestety mocnemu przesuszaniu się niektórych miejsc.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:06   #2067
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Mineral FLowers żółty (rumiankowy) - superlekki, nie przetłuszcza (do skóry nadwrażliwej, w tym może być do bardzo suchej, ale do tłustej sprawdza się super), używam go od czerwca bodaj i udało mi się nim zarazić Mante. Nie trzeba się bać tego 'do bardzo suchej', bo do suchej skóry, stricte nawilżający, jest mineral flowers w zielonym opakowaniu. A żółty jest łagodzący i cudowny. Po niczym nie miałam takiej ładnej skóry jak po nim. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...dzo-suchej.htm W sephorze można spokojnie poprosić o próbkę. Aha - używam i na dzień, i na noc wersji dziennej. Po wersji nocnej budziłam się z jednak lekko świecącą skórą, więc odpuściłam. Ale wersja dzienna jest wspaniała.
Mnie niestety nie stać na taki drogi krem, mam bardzo dużo wydatków i zbieram pieniążki na laptopa. Ja używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...onalosciom.htm na zaskórniki nic nie pomaga ale zawsze coś nawilża. A pod makijaż też stosujesz ten krem?
Stary 2010-09-17, 10:34   #2068
Mante
Raczkowanie

Ja się podpisuję rękami i nogami pod zachwytem Lirriel nt kremu z Mineral Flowers Ja go kupiłam w promocji, która była niedawno, za 30 coś tam złotych, więc nie było tak tragicznie, a jest naprawdę bardzo fajny, taki delikatny, a pod makijaż po prostu idealny, suchych skórek nie ma, a on się ładnie wchłania
Stary 2010-09-17, 10:41   #2069
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mante Pokaż wiadomość
Ja się podpisuję rękami i nogami pod zachwytem Lirriel nt kremu z Mineral Flowers Ja go kupiłam w promocji, która była niedawno, za 30 coś tam złotych, więc nie było tak tragicznie, a jest naprawdę bardzo fajny, taki delikatny, a pod makijaż po prostu idealny, suchych skórek nie ma, a on się ładnie wchłania
Ale mi narobiłyście ochotę na ten krem Poszukam na allegro może będzie coś tańszy.
Stary 2010-09-17, 13:34   #2070
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Mnie niestety nie stać na taki drogi krem, mam bardzo dużo wydatków i zbieram pieniążki na laptopa. Ja używam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...onalosciom.htm na zaskórniki nic nie pomaga ale zawsze coś nawilża. A pod makijaż też stosujesz ten krem?
Nie wyobrażam sobie makijażu bez tego kremu, szczególnie do płynnego podkładu. Teraz akurat nie kojarzę, żeby był na allegro, ale na promocje jeszcze można się natknąć (sephora jest wyłącznym dystrybutorem, a tam często są obniżki). Albo można sobie zażyczyć w prezencie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości