![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Też mi się wydaje, że faceci nie zwracają na to szczegolnej uwagi, zwłaszcza gdy wszystko znajduje sie pod makijażem a tradzik nie jest jakos strasznie nasilony
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o facetów to jakoś nie zauważyłam, żeby komukolwiek przeszkadzały moje pryszcze. Największe branie miałam, kiedy wyglądałam najgorzej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Raczkowanie
|
To ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które używają minerałów.
Jaki byście mi polecaly korektor? Bo już sama nie wiem, a próbek nie dostanę nigdzie... Jaśniejszy od podkładu, czy może ten zielony Mint do zaczerwienień...? |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
Olcia, na wlosy (i buzke) fajnie dziala tran (brak b12). ja biore w kapsulkach, w sumie od niedawna i nie wysypalo mnie.
z krazeniem mnie nie strasz.. mam to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
Mante próbki są na allegro.
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
Niczka, są próbki, ale podkładów (zamówiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Raczkowanie
|
Exotic smile, jeszcze nie wybrałam koloru, bo próbki, które zamówiłam, były strasznie jasne i wyglądałam z nich blado. Zamówiłam jeszcze trochę ciemniejsze i jak tamte przyjdą to dopiero zdecyduję. Na razie najbardziej mi pasuje Golden Fair. Też tyle się nasłuchałam, że ten zielony może przebijać spod podkładu i dlatego mam wątpliwości :P Więc chyba jak będę zamawiać podkład, to wezmę przy okazji dwie próbki korektorów (można na tej stronie polskiego dystrybutora, zdzierstwo straszne, ale jakoś to przeżyję...) - Mint i Intensive Fair.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Raczkowanie
|
A szukałaś za eBayu? Może tam mają kosmetyki EDM. Ja właśnie przegladam allegro ale nie ma tych kolorów co mnie interesują. A jaką formułę zamówiłaś? Obecnie mam Intensive ale teraz szukam Matte bo może będzie lepiej matował.
Kochane co myślicie o tym kremie jako bazie pod podkład http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...awilzajacy.htm ? Mam dość błyszczenia się skóry, myślicie, że on pomoże czy lepiej kupić normalną bazę matującą? Edytowane przez exotic smile Czas edycji: 2010-09-16 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakiś sposób na szybkie pozbycie sie intruza?
![]() W sobote idę na wesele a wczoraj wieczorem po zmyciu makijażu zauważyłam na policzku bolącą gulę z czerwoną otoczką w dodatku ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 |
Zakorzenienie
|
Mante masz rację, teraz nie ma, bo sprawdziłam, ale jeszcze niedawno, może 2-3tyg temu były bo sama zastanawiałam się nad kupnem. Były z firmy EDM. Może napisz do ktoregoś użytkownika, który rozprowadza te kosmetyki i zapytaj czy jest możliwość kupienia próbek korektorów.
![]() |
#2053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
iwona200 pasta cynkowa powinna pomóc - 3zł w aptece. Maść ichtiolowa wyciąga ropę, na mnie nie działa na te wielkie gule.
![]() |
#2057 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Raczkowanie
|
A ja punktowo daję aspirynę i ze wszystkiego co stosowałam do tej pory, a dużo tego było, jest najlepsza
![]() A ja zaczynam akcję Atrederm, i już mi po nim wyskoczył dziad na brodzie :P Exotic smile, nie patrzyłam na eBayu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
Mnie tam od Humektanu i innych kosmetyków ze zbieżnych serii odrzuca - parabeny robią mi sieczkę na twarzy. Trzy dni jest pięknie, a potem tragedia, skóra jakbym miała 44, a nie 22 lata...
A co do matowienia - dziewczyny, wywaliłam wszystkie kremy matujące. Używam tylko nawilżających i co? Niespodzianka - świecenie się skończyło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez niczka87 Czas edycji: 2010-09-17 o 07:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do logiki - niby tak. Ale masa osób jakby nie dopuszcza tego do świadomości, jak zdążyłam zauważyć. Ciągle tylko widzę i słyszę "potrzebuję dobrego matującego kremu!", a to przecież tylko szkodzenie sobie... Podobnie masa wszelkich antytrądzikowych specyfików. 'Leczą' przez obsuszanie i skóra zaczyna się bronić i tyle z cudownego działania. Ja sama ideę nawilżania zrozumiałam dopiero rok temu jakoś. Wcześniej w życiu nie spojrzałabym na nawilżający krem. Taka durna ze mnie zołza. ![]() Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2010-09-16 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tych kremów to niektórym pasują te matujące kremy, ale wydaje mi się, że osobom z nieproblematyczną cerą. Jeśli ktoś ma tłustą skórę [czy używa maści od dermatologów i ma wręcz wiór na buzi, a mimo to skóra jest tłusta] powinien nawilżać, a nie matowić. Taka jest zasada i już nie raz tu na wizażu czytałam jak dziewczynom taka zmiana pielęgnacji pomogła.
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Konto usunięte
|
Do dermatologa - tym razem "państwowo", mam dosyć płacenia za nic - jestem zapisana dopiero na grudzień (kolejki, ale lekarz chyba dobry), a na razie robię sobie kurację sama:
1. Rano przemywam srebrem koloidalnym (za 500 ml dałam 33 zł). 2. Potem emulsja Excipial U Hydrolotion (ale dopiero od dwóch dni; wcześniej z rana używałam kremu Ziaja - normalizującego, ale się nie sprawdził). 3. Wieczorem znowu srebro koloidalne. 4. Na noc krem przeciwtrądzikowy z krzemem 20/ 20 (niecałe 6 zł za 30 ml, mega wydajny). W międzyczasie (w środku dnia, po południu) myję twarz żelem (obecnie używam SI Świt, Acne Line za niecałe 7 zł), czasami dla nawilżenia, odświeżenia cery przemywam twarz tonikiem z L 'Oreal (orzeźwiający lub coś w ten deseń - kupiony w promocji za 13 zł). I to by było na tyle. Mocno podleczyłam skórę - zniknęły lub mocno zmniejszyły się wypryski (takie bolące, czerwone) na policzkach i linii szczęki, ale muszę uważać na okolice nosa, bo ta kuracja służy niestety mocnemu przesuszaniu się niektórych miejsc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Raczkowanie
|
Ja się podpisuję rękami i nogami pod zachwytem Lirriel nt kremu z Mineral Flowers
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.