|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2131 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Cytat:
Hej, jesli chodzi o wodê 9% to nie próbowa³am..jesli chcesz rozja¶niæ ciemno br±zowe w³osy o parê tonów polecam farbê Brillance Luminance "L¶ni±cy br±z"- farba jednoczesnie rozj¶nia i koloryzuje. Muszê jednak ostrzec, ze odcieñ wyszed³ troche rudy (w s³oñcu) ale bardzo ladny, niestety z ka¿dym myciem ja¶nia³... jednak jesli chodzi komus o rozjasnienie bez szkód dla wlosów to polecam |
|
|
|
|
#2132 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 5 276
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
ja kupilamdzisiaj kaszmirowy ciemny braz ze schwarzkopfa... i zastanawiam sie czy nie wymienic na mrozny kasztan z castnga loreala... robila ktoras??
|
|
|
|
#2133 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 44
|
.
Edytowane przez immortality Czas edycji: 2010-04-02 o 11:58 |
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 20 599
|
mam pytanie,
mam wlosy jasne braz i blond pasemka a chce sobie zrobic jakis ladny brazik albo czekoladke polecicie jakies farby aby ladnie wszystko sie pokrylo?
|
#2135 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
No wiêc,mam do was wazne pytanie... Mam farbowane w³osy ,obecnie bardzo ciemny br±z ,ale nie czarne . Chcia³am ja¶niejsze ,ale takie wysz³y i teraz powracam do naturalnych chcocia¿ trochê to potrwa... Ju¿ mnie mêczy ten ciemny kolor, w ¶wietle dziennym sa ³adne takie kasztanowe,ale w pomieszczeniach prawie czarne przez to starzej wygl±dam i po prostu nie pasuj± mi.
Czy jest jaki¶ 'domowy' sposób ¿eby je chociaz o pó³ tonu ,albo mniej rozja¶niæ? Dekoloryzjacja ODPADA ,ponowne farbowanie równie¿ . Ci±gle myje szamponem przeciw³upiezowym z vichy ,ale nic nie schodzi.Podobno cytryna ,ale nie cchê ¿eby wysz³y rude! B³agam pomó¿cie |
|
|
|
#2136 |
|
BAN sta³y
|
.
Edytowane przez immortality Czas edycji: 2010-04-02 o 11:57 |
|
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
W³a¶nie my³am codziennie,a ostatnio zaczê³am tak co 2dni bo wypadaj± gar¶ciami. Ale z t± cytryn± siê boje ,¿e zrudziej± wiêc chyba nie :P. NIe zafarbuje ju¿ na pewno ,bo zapuszczam do naturalnych ,w³a¶nie boje siê cokolwiek robiæ bo jeszcze bardziej pogorszê sprawe
|
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 632
|
Dziewczyny, macie na w³osach prze¶liczne kolorki!
Przegl±daj±c Wasze fotki postanowi³am od¶wie¿yæ swoj± czuprynê - marzy mi siê ciemny g³êboki br±z koniecznie z fioletowym poblaskiem. Mam zimowy typ urody i w takim kolorze wygl±dam zdecydowanie najlepiej. Mog³yby¶cie mi doradziæ jak± mam kupiæ farbê? By³abym baaaardzo wdziêczna ![]() Jakie¶ 7 lat temu mia³am taki fioletowo po³yskuj±cy br±zik, ale naprawdê nie pamiêtam co to za farba by³a (byæ mo¿e Palette - kasztan?).
Poszukujê do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler Edytowane przez Layila Czas edycji: 2008-12-06 o 23:02 |
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Izzie przecudny masz ten kolorek
|
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
Layila moja przyjació³ka robi od jakiego¶ czasu kolorkiem 4/7 fioletowy br±z firmy Ce-ce
http://www.allegro.pl/item490842707_...do_wlosow.html i te¿ efekt jest super. Farba stosunkowo d³ugo siê utrzymuje a w³oski ³adnie b³yszcz±. ja równie¿ jestem zim± i te¿ przymierzam siê aby na ¶wiêta zafarbowaæ siê w³a¶nie tym kolorkiem
|
#2142 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 632
|
Cytat:
Cytat:
Mro¼ny kasztan ju¿ mia³am, niestety sp³ukiwa³ mi siê na czerwono, a ja w czerwonym i rudym poblasku naprawdê ¼le wygl±dam, bo podkre¶laj± ¶lady po tr±dziku na moim bladym licu ![]() Mam czarne brwi i czarne oczy, br±z jest dla mnie za jasny, a z kolei w czarnym wygl±dam na chor± Poczyta³am trochê postów na forum i wysz³o na to, ¿e faktycznie kolor o który mi chodzi dawa³ kasztan z Palette, bo dziewczyny pisa³y, ¿e wychodzi³a im po nim ¶liwka. No ale Palette niszczy w³osy...Lynn25, czy ten kolorek wygl±da w miarê naturalnie? Przede wszystkim chcia³abym mieæ br±zowe w³osy - z fioletow± po¶wiat±. Pamiêtam, ¿e farbowa³am kiedy¶ L'Oreal Preference fioletowo-br±zowym, ale wyszed³ mi bardziej fioletowy ni¿ br±zowy. A tego chcê w³a¶nie unikn±æ. tak na marginesie, na Wiza¿u farby ce-ce nie maja najlepszej renomy, podobno strasznie szybko siê sp³ukuj±, wiêc sama nie wiem..
Poszukujê do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler Edytowane przez Layila Czas edycji: 2008-12-07 o 22:48 |
||
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Kiedy¶ farbowa³am na fiolety,ale szybko sie sp³ukiwa³y do rudo¶ci ![]() Wiêc potem kombinowa³am i miesza³am dwie farby br±z i fiolet (pó³ na pó³) ale efekt by³ taki sobie ... próbowa³am te¿ mro¼nego kasztana,ale wyszed³ za ciemny ostatnio farbowa³am na g³êboki szatyn - garnier 100% kolor, oko³o 1,5 miesi±ca temu. I to w³a¶nie jego mam ca³y czas na g³owie Fajnie siê sp³ukuje i nie rudzieje
|
#2144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywi¶cie nikogo nie zachêcam ani nie zniechêcam...ja zaryzykujê
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny
![]() odk±d pamiêtam farbowa³am siê na blond. Pierwsz± metamorfozê przesz³am w lutym 2008, kiedy zmieni³am radykalnie kolor w³osów (efekty - tutaj -> http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1597) potem, od lutego, nie farbowa³am w³osów - chcia³am, ¿eby odpoczê³y i wróci³y do porz±dku mój fryzjer te¿ dba o dobr± koloryzacjê, tak¿e nie by³o widaæ mi odrostów. Wklejam kilka zdjêæ z tego okresu (1,2)Po powrocie z wakacji ponownie zdecydowa³am siê na przyciemnienie w³osów (zdjêcia), mijaj± 3 miesi±ce, 23go grudnia idê do fryzjera i zastanawiam siê, co wybraæ. Jestem zdecydowana dalej na ciemne w³osy, ale chcia³abym mo¿e zmieniæ odcieñ... nie wiem czy ciep³y, czy ch³odny... jakie sa Wasze opinie?
Edytowane przez martina@ Czas edycji: 2011-03-22 o 15:44 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2146 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 291
|
Dziewczyny, te które malowa³y w³osy castingiem
Nak³ada³y¶cie farbê tak jak jest napisane w ulotce czy mo¿e jak zwyk³a farbê(pêdzelkiem) ?
|
|
#2147 |
|
BAN sta³y
|
.
Edytowane przez immortality Czas edycji: 2010-04-02 o 11:52 |
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Mój br±zik
aczkolwiek ostatnio zosta³ przyciemniony
|
|
|
|
#2149 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 046
|
Cytat:
to farbowane? je¶li tak, to jaka farba?
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Farbowane
Natural&Easy ale jaki odcieñ no to musze spr bo nie pamietam Dopisze pó¼niej
|
|
|
|
#2151 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 81
|
a co ile farbujecie odrosty? ja mam w³osy takie ciemny blond, odrosty wygladaja troche na jakies siwe ;d ostatni raz farbowalam 2 miesiace temu. chyba powinnam juz isc do fryzjera?
*
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
a to dlugo wytrzymalas ja to do 1,5 miesiaca wytrzymuje maksymalnie, a nie myslalas by odrosty robic samodzielnie?
|
|
|
|
#2153 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 81
|
no wlasnie chyba zaczne, ale ostatnio mialam straszne doswiadczenia ja+farba wiec dalam sobie spokoj ;d a chcialam od razu jakas fryzure na sylwestra wiec chyba teraz wybiore fryzjerke
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
a no tak,tu to nie ma watpliwosci
ale na przyszlosc radze Ci sie zastanowic nad samodzielnym farbowaniem bo szkoda kasy
|
|
|
|
#2155 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 291
|
Cytat:
![]() wiêc nie w ka¿dym przypadku fryzjer jest lepszy
|
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 32
|
Czy ktoras z Pan moglaby mi pomoc??
Kupilam farbe ciemna czekolade (londa color naturals) chce zeby wyszly intensywnie brazowe lecz nie CZARNE czego se najbardziej boje.... ![]() Moje naturalne wlosy sa ciemne najpierw robilam blond pasemka pozniej zamalowalam je czekoladowym brazem... no i sa nijakie ni ciemne ni jasne z poswiata rudego... Czy jesli po nalozeniu ciemnej czekolady (ok 10 min) farbe potrzymam nie wiecej niz 20 min nie wyjdzie mi czarny???? |
|
|
|
#2157 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoras z Pan moglaby mi pomoc??
Kupilam farbe ciemna czekolade (londa color naturals) chce zeby wyszly intensywnie brazowe lecz nie CZARNE czego se najbardziej boje.... ![]() Moje naturalne wlosy sa ciemne najpierw robilam blond pasemka pozniej zamalowalam je czekoladowym brazem... no i sa nijakie ni ciemne ni jasne z poswiata rudego... Czy jesli po nalozeniu ciemnej czekolady (ok 10 min) farbe potrzymam nie wiecej niz 20 min nie wyjdzie mi czarny???? |
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 352
|
Cytat:
poza tym mysle ze nie wyjdzie ci czarny. owszem bardzo ciemny, moze i bedzie wpadac w czern ale po kilku myciach sie spluka. gora po tygodniu, dwoch bedzie ciemny braz i tak juz zostanie. do czasu kiedy nie zrudzieje.
|
|
#2159 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 881
|
Cytat:
) i bêdê miesza³a, po ¶wiêtach chyba...
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Stosujê do nich 6% wodê.

aczkolwiek ostatnio zosta³ przyciemniony
*