Trądzik - cz. 3 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 14:18   #2131
exotic smile
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja na szczęście na filtry wydałam "tylko" w sumie jakieś 200zł. Ale ile bym mogła zaoszczędzić, jakbym od początku tego używała...
A co do Evy, to w ogóle polecam kosmetyki z tej firmy, chyba wszystko mają fajne I do tego tanie, opłaca się zrobić większe zamówienie ze strony
A to na jakiej stronie się je zamawia? Nie można go dostać w drogerii?
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:14   #2132
Mante
Raczkowanie

http://www.sklep.pollenaewa.com.pl/ w drogeriach też pewnie jest, ale już nie ten sezon, więc wydaje mi się, że może być ciężko dostać, dlatego wolę zapłacić te 8,50 i oszczędzić sobie biegania po mieście

Dostałam dzisiaj próbki minerałów i chyba w końcu wybrałam swój kolor - Linen z EDM.
Mante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:20   #2133
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mante Pokaż wiadomość
http://www.sklep.pollenaewa.com.pl/ w drogeriach też pewnie jest, ale już nie ten sezon, więc wydaje mi się, że może być ciężko dostać, dlatego wolę zapłacić te 8,50 i oszczędzić sobie biegania po mieście

Dostałam dzisiaj próbki minerałów i chyba w końcu wybrałam swój kolor - Linen z EDM.
Dziękuje Mam jeszcze jedno głupie pytanie(nigdy nie używam filtrów) czy filtry powinno używać się tylko latem czy zimą też?
Stary 2010-09-22, 16:44   #2134
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Dziękuje Mam jeszcze jedno głupie pytanie(nigdy nie używam filtrów) czy filtry powinno używać się tylko latem czy zimą też?
Zimą też Jeśli dobrze pamiętam, to latem działa promieniowanie odpowiedzialne za raka skóry, a zimą za starzenie.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:44   #2135
visionAM
Zakorzenienie

zima także
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 17:15   #2136
exotic smile
Raczkowanie

To muszę go koniecznie zakupić tylko musze poszukać w drogerii bo na tej stronie wiecej wynosi przesyłka niz cały krem.
Stary 2010-09-22, 17:37   #2137
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Lirriel, a może to te minerały mają na Ciebie taki dobry wpływ...?
I w ogóle zazdroszczę, u mnie ciągle gładko, ale te przebarwienia, jakoś mam wrażenie, że nigdy nie zejdą :|
Heheh, raczej nie minerały. Moja skóra ma tendencje się pogarszać i poprawiać w cyklach nie-wiadomo-jakich. Teraz już znowu coś się pogorszyło, no i podbródek dalej się trzyma zapaskudzony, ale ogólnie nie ma tragedii. A w porównaniu do tego, co były w minionych latach to łohohoho, poprawa 99,9%... Ale w ogóle, widzę, że moim największym problemem jest aktualnie fakt, że moja skóra jest taka... no właśnie, taka. Nie umiem tego do końca określić. Nawet nie zniszczona. Po prostu budzę się i jest ładna, gładka. A potem się stopniowo coraz bardziej i bardziej rozszerzają pory i robi się taka dziwna, wymęczona, z każdą godziną coraz bardziej. Nie rozumiem co się dzieje i co więcej, kompletnie nie wiem, jak temu przeciwdziałać. Jak ma się wypryski to przynajmniej mniej więcej wiadomo co robić, ale w takiej sytuacji...? Mam zawias. Po prostu nie mam pojęcia czym się ratować.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 17:41   #2138
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
Heheh, raczej nie minerały. Moja skóra ma tendencje się pogarszać i poprawiać w cyklach nie-wiadomo-jakich. Teraz już znowu coś się pogorszyło, no i podbródek dalej się trzyma zapaskudzony, ale ogólnie nie ma tragedii. A w porównaniu do tego, co były w minionych latach to łohohoho, poprawa 99,9%... Ale w ogóle, widzę, że moim największym problemem jest aktualnie fakt, że moja skóra jest taka... no właśnie, taka. Nie umiem tego do końca określić. Nawet nie zniszczona. Po prostu budzę się i jest ładna, gładka. A potem się stopniowo coraz bardziej i bardziej rozszerzają pory i robi się taka dziwna, wymęczona, z każdą godziną coraz bardziej. Nie rozumiem co się dzieje i co więcej, kompletnie nie wiem, jak temu przeciwdziałać. Jak ma się wypryski to przynajmniej mniej więcej wiadomo co robić, ale w takiej sytuacji...? Mam zawias. Po prostu nie mam pojęcia czym się ratować.
Też tak mam

A ostatnio odkryłam, że czekolada nic złego nie robi mojej cerze. Wręcz przeciwnie! Zjadam ostatnio nawet 2 tabliczki dziennie przez stres, a skóra jest jakby bardziej jednolita i ani trochę szara, jak dotychczas

Stary 2010-09-22, 18:13   #2139
Mante
Raczkowanie

Lirriel, jyyli, ja też tak mam! Jak czasem wrócę wieczorem do domu po męczącym dniu to wyglądam po prostu tragicznie :| W ciągu jednego dnia potrafię przejść z maksimum (bo mi się wydaje, że jest w miarę ok i wyglądam nawet w porządku) do załamania (bo się właśnie skóra robi jakaś taka... zmęczona, nierówna, no i brzydka ogólnie :P). A to wszystko w kilka godzin. Też nie wiem, co z tym zrobić :| Może spać, jak się da? Skoro jak się budzimy rano, to jest ok...
Stary 2010-09-22, 18:35   #2140
Marzena17
Rozeznanie

Lirriel, jyyli, Mante
też tak mam. Budzę się z ładną, głądką, matową twarzą,a w ciągu dnia robi się coraz brzydsza. U mnie może jest to jeszcze kwestia tego, czego używam na twarz w ciągu dnia. Na razie mnie to po prostu nie zapycha i tego się trzymam, ale będę też próbować inych rzeczy.
Ja to mam dodatkowo tak, że jak wieczorem zmyję wszystko z twarzy, to moja skóra zaczyna wyglądać lepiej, niż przed umyciem Może powinnam zrezygnować z makijażu w ogóle, ale chyba jeszcze nie mam odwagi i warunków do tego, żeby paradować z gołą skórą.
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 19:12   #2141
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Też tak mam

A ostatnio odkryłam, że czekolada nic złego nie robi mojej cerze. Wręcz przeciwnie! Zjadam ostatnio nawet 2 tabliczki dziennie przez stres, a skóra jest jakby bardziej jednolita i ani trochę szara, jak dotychczas
Nic nie mów, mi się zdarzyło o zgrozo pożreć w dwa dni wielką tabliczkę Lindta, boję się sprawdzać, ale ona ma chyba 300 gramów... Ale nic się nie stało, i faktycznie, dla mnie czekolada jest czysta. Ale na pewno źle się dzieje po bardzo tłustym lub ostrym jedzeniu, a także po niesyntetycznym nabiale - z moich prowadzonych z zapamiętaniem badań wynika, że nic mi się nie dzieje po maśle i śmietanie ze sklepu, a po wiejskich tragedia. Co oznacza, że te sklepowe to sama chemia i nie mają specjalnie naturalnych składników w sobie... ale przynajmniej dzięki temu mogę je jeść bez obawy o megawysyp. Zresztą, bywają takie dni, że nawet standardowo niebezpieczne rzeczy uchodzą mi na sucho... na przykład niedawno pożarłam kilka placków ziemniaczanych z wiejską śmietaną, bo innej nie było w domu, a chora jestem, to nie wychodzę. Spodziewałam się niespodzianek na następny dzień, a reakcja była zerowa. Nic z tego nie ogarniam...
Cytat:
Lirriel, jyyli, ja też tak mam! Jak czasem wrócę wieczorem do domu po męczącym dniu to wyglądam po prostu tragicznie :| W ciągu jednego dnia potrafię przejść z maksimum (bo mi się wydaje, że jest w miarę ok i wyglądam nawet w porządku) do załamania (bo się właśnie skóra robi jakaś taka... zmęczona, nierówna, no i brzydka ogólnie :P). A to wszystko w kilka godzin. Też nie wiem, co z tym zrobić :| Może spać, jak się da? Skoro jak się budzimy rano, to jest ok...
Właśnie, niezła opcja z tym spaniem, bo jak mi się zdarza zdrzemnąć w ciągu dnia to budzę się z ładniejszą skórką, naprawdę...
Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
Lirriel, jyyli, Mante
też tak mam. Budzę się z ładną, głądką, matową twarzą,a w ciągu dnia robi się coraz brzydsza. U mnie może jest to jeszcze kwestia tego, czego używam na twarz w ciągu dnia. Na razie mnie to po prostu nie zapycha i tego się trzymam, ale będę też próbować inych rzeczy.
Ja to mam dodatkowo tak, że jak wieczorem zmyję wszystko z twarzy, to moja skóra zaczyna wyglądać lepiej, niż przed umyciem Może powinnam zrezygnować z makijażu w ogóle, ale chyba jeszcze nie mam odwagi i warunków do tego, żeby paradować z gołą skórą.
Ja to tych warunków chyba nigdy nie będę mieć...
W każdym razie, nie wiem - może dogłębne nawilżanie coś pomoże? Swoją drogą, mi to zdecydowanie zalatuje jakimś zaburzeniem pracy gruczołów łojowych... ale stosowałam Pityval i kicha, jak wszystkie la roche posaye poszedł w odstawkę i nawet nie chciało mi się z nim użerać. A co do wyglądania lepiej niż przed umyciem - też to czasem widzę!
I jeszcze jedno - tak się trąbi, że pod minerałki dobrze jest nałożyć bazę. To nałożyłam. Ło Boże. Sama się siebie przestraszyłam, jak spojrzałam w lustro po paru godzinach, pory jak kratery i aż czułam, jak ta skóra mnie błaga o litość. ^^ Szszszszszlag, no. Dzisiaj się nasmarowałam olejkiem Decleora (chociaż mam go od prawie roku, otwarty był, i nie wiem czy w ogóle jeszcze można go używać - jak ktoś to wie, to niech mnie nie uświadamia, bo nie chcę tego wiedzieć... ^^) i na niego nałożyłam serum witaminowe Bare Minerals (jest na kwasach, niby idealne pod minerały, ale efekt taki sam jak po wspomnianym nałożeniu bazy), a wcześniej zrobiłam drobny peeling, zobaczymy co będzie dalej. Z jednej strony bym chciała jak najmniej dawać skórze popalić, ale z drugiej widzę, że to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę, bo jak się korzysta z kosmetyków - to źle, jak się nie korzysta - wcale nie jest lepiej. Więc walczą we mnie tendencja minimalistyczna z tendencją do ciapciania się toną kremów które mają (w założeniu) POMÓC. Mhh, beznadzieja. Aż łapię doła jak sama się czytam.
Aaaaaa. Jeszcze jedno. Wiecie co mi szkodzi na milion procent, jeśli chodzi o stan skóry w ciągu dnia? Gorące jedzenie. Zjem takie i zaraz ta skóra zaczyna wyglądać jakbym miała co najmniej 50 lat. Chore. Tak ostatnio to zaobserwowałam, nie mówiąc już o tym, że po gorącym jedzeniu lubi wyłazić rumień, który nie chce zleźć do końca dnia albo i dłużej. Pod gorące jedzenie w sumie załapuje się także gorąca herbata, zwłaszcza czarna, tu sama się doprawiam, bo spijam ją ostatnio litrami, jak to zwykle w chorobie. Zielona nie przechodzi mi przez gardło. Tyle z moich kolejnych obserwacji.
No, może jeszcze jedna, w żadnej aptece w mojej okolicy nie da się kupić silicol skina (ani silicosanu), i po obejściu 10 zaczynam się zastanawiać, czy to znaczy, że mam nie topić w nim bezsensownie pieniędzy...
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 08:20   #2142
Mante
Raczkowanie

A ja mam dołek, bo zaczyna się robić źle
Wyskakują mi takie podskórne gule, wiecie jakie... Bolą, są strasznie czerwone, ale wyjść za cholerę nie chcą, więc nawet ich nie ruszam. W ciągu pięciu dni wyszły mi trzy, dziś rano na brodzie, a za dwa dni jestem świadkiem na weselu................
Najgorsze, że nie wiem, skąd to się bierze, a jedyne co mi przychodzi do głowy to niestety podkład z Revlona, a tak się już z nim polubiłam...
Ech
Stary 2010-09-23, 09:53   #2143
Lilllith
Rozeznanie

kochane czy uzywa przy ktradziku ktoras z was cetaphilu? w szczegolnosci chodzi mi o mazidlo na buzie.. to jest krem czy balsam? wiem ze MD ma byc ale kremu nigdzie nie maja a balsam to mi sie kojarzy do ciałka niz do buzi :P

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:23   #2144
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
kochane czy uzywa przy ktradziku ktoras z was cetaphilu? w szczegolnosci chodzi mi o mazidlo na buzie.. to jest krem czy balsam? wiem ze MD ma byc ale kremu nigdzie nie maja a balsam to mi sie kojarzy do ciałka niz do buzi :P

wiec tak jest cetaphil emulsja do mycia twarzy i cepathil dermoprotektor krem do twarzy, do ciala, ja sie nim czasem smaruje po debilacji, moj chlopak uzywa do rak bo ma bardzo suche, i oboje sobie chwalimy

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:11   #2145
Mante
Raczkowanie

Kolejny, zaraz przy pierwszym
Jasna dupa!!!
Stary 2010-09-23, 15:16   #2146
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Wiecie,że moja twarz też rano wygląda najlepiej?

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:32   #2147
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
Wiecie,że moja twarz też rano wygląda najlepiej?
moja tez

Mante-> odłóż ten podkład moze to byc jego wina a jak wysyp nie minie to najlepiej wybierz sie do dermatologa glowa do gory! wiem jak potrafia zalamac takie pogorszenia ah.....ale badz silna!
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:41   #2148
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
wiec tak jest cetaphil emulsja do mycia twarzy i cepathil dermoprotektor krem do twarzy, do ciala, ja sie nim czasem smaruje po debilacji, moj chlopak uzywa do rak bo ma bardzo suche, i oboje sobie chwalimy

kochana no wlasnie mam do mycia pyszczka i chcialam kremik ale mi w aptece mowia ze w hurtowniach jest tylko balsam i tak nie pisze czy do ciala czy do buzi. jest w takiej samej buteleczce co ten do mycia. wiec sama juz nie wiem

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:26   #2149
Mante
Raczkowanie

Dzięki, gogela
Ale trochę się zdenerwowałam, bo za dwa dni to wesele, ja jako świadek będę na połowie zdjęć, a już było naprawdę w miarę ok... Mam nadzieję, że to koniec i nic więcej nie będzie :/ Mam jeszcze jednego podejrzanego - krem Avene SPF 30, jego też odstawiam i powinno być lepiej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 20:22   #2150
Depresja2010
Zakorzenienie

GG do Depresja2010

Cytat:
A ja mam dołek, bo zaczyna się robić źle
Wyskakują mi takie podskórne gule, wiecie jakie... Bolą, są strasznie czerwone, ale wyjść za cholerę nie chcą, więc nawet ich nie ruszam. W ciągu pięciu dni wyszły mi trzy, dziś rano na brodzie, a za dwa dni jestem świadkiem na weselu................
Najgorsze, że nie wiem, skąd to się bierze, a jedyne co mi przychodzi do głowy to niestety podkład z Revlona, a tak się już z nim polubiłam...
Ech
ja mam to samo,ale wizyta u dermatologa w niczym nie pomoze,to od zmiany temperatur tak przynajmniej mi powiedzianeo,ja niczego nowego nie wprowadzałam,a od 4 dni mam kilka babli wielkości kraterów na twarzy smaruj mascia ichtiolowa i wtedy one wyjda,ajak maja nie wyjsc to zmaleja,ja mam masc robiona na zamowienie wlasnie z mascia ichtiolowa na takie kratery podskórne,ale mysle,ze zwykla ichtiolowa moze pomoc,nie wyciskaj nie ma mowy!!!!

co do mnie to niestety za chorobcię nie moge dobrac kremu nawilzajacego do skory prbowalam juz tyle,ze bym chyba licencjat napisala;/ do tej pory stosowalam sam physiogel,ale o dziwo zaczal mi wysuszac skore i nawet podkladu nie moge nalozyc co robic?
czy ktoras z Was nie uzywa kremu?

a co do całego watku ja mam niestety blizny i nie tylko na duszy mimo,ze mam faceta,który kocha mnie i podziwia ja tak do konca nigdy nie zaakceptuje się przez te rozszerzone pory itp;/
ja bym bardzo duzo oddala za zwykla skóre zdrowa tyle co sie nalatalam i nameczylam to ma bardzo silny wplyw na moja psychike niestety;/
Depresja2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:41   #2151
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Dziewczyny, ja Wam zazdroszczę TŻ-ów, bo jednak sam fakt, że ktoś chce być z drugą osobą, musi bardzo podnosić na duchu, a jeśli jeszcze prawią komplementy, to już w ogóle
Mi komplementy na temat urody mówi tylko mama, a wiadomo, że matki kochają swoje dzieci bezwarunkowo i często je idealizują, więc nawet, jeśli komplementy są prawdziwe, czasem ciężko w nie uwierzyć Co innego mężczyzna, który jest z daną kobietą z wyboru.

U mnie teraz paskudnie wygląda dekolt A buzia się łuszczy, ale to efekt zamierzony po Atre

Stary 2010-09-24, 10:43   #2152
Mante
Raczkowanie

jyyli, Atrederm jest świetny, aż żałuję, że teraz mam to wesele i się nie mogę połuszczyć, ale zaraz jak wrócę to... Posmarowałam się nim dwa razy, dzień po dniu i mi przebarwienia zblakły na tyle, że kładę jedną warstwę podkładu mniej

depresja2010, ja takie smaruję zieloną glinką i aspiryną, jeden już znika, a pozostałe do jutra też mam nadzieję zbledną :P A co do kremu nawilżającego to musi być i to podstawa, ja sama widzę, że mam strasznie przesuszoną skórę, chociaż używam regularnie. My tu z Lirriel dużo razy się zachwycałyśmy tym:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...dzo-suchej.htm
Wg mnie jest świetny i na dzień i na noc
A co do psychiki, to szkoda gadać, bo ja już w te wakacje byłam na skraju załamania nerwowego
Stary 2010-09-24, 11:06   #2153
Depresja2010
Zakorzenienie

GG do Depresja2010

wiem,ze krem to podstawa,ale mi kosmetyczka zakazała wszelakich kremów;/,ale widac cos musze nakładac
tylko boję się,ze kolejny raz wydam tyle na krem i znowu mnie wysypie
gdzie mozna dostać ten krem?
Depresja2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:36   #2154
Mante
Raczkowanie

Jest w Sephorze, tylko, że rzeczywiście dość drogi. Ale jest taki delikatny (jeden z małej ilości zakupów kosmetycznych, na który nie żałuję ani jednej wydanej złotówki :P), do wrażliwej skóry, mi po nim nie wyszedł ani jeden pryszcz, więc musisz się optymistycznie nastawić, może się wystraszą i też nie wyjdą
Też jestem wkurzona, bo wiem, że ten wysyp teraz to albo z kremu, albo z podkładu, czyli sama jestem sobie winna, ale co zrobić. Dopóki się nie wypróbuje na sobie, to nigdy nie wiadomo, jak skóra zareaguje...
Stary 2010-09-24, 13:03   #2155
serpentynka14
Raczkowanie

.

Edytowane przez serpentynka14
Czas edycji: 2013-01-25 o 11:21
serpentynka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 14:12   #2156
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez serpentynka14 Pokaż wiadomość
Cześć, nie chciałam tworzyć nowego wątku żeby nie zaśmiecać, więc piszę tu. Chciałam Was poprosić o radę bo już nie wiem co robić, już brakuje mi sił.. Z trądzikiem walczę od 6 lat, nic mi nigdy nie pomagało na dłużej, ani antybiotyk od dermatologa ani żadne maści, jestem w trakcie zażywania 5 opakowania tabletek anty.Syndi 35, myślałam, ze po tym nareszcie nie będę miała tych okropnych gul ropnych i zwykłych pryszczy... przez ostatnie 2 tygodnie myślałam że stał się jakiś cud..miałam tylko jakieś drobne i małe(w porównaniu z tym co zwykle jest)zmiany. I nagle nie wiem czemu, potwornie mnie wysypało..dosłownie wszędzie, nawet na policzkach.. a tam nigdy mi nic nie wyskakiwało.. co więcej, właśnie od kilku dni źle się czuję, jestem bardzo zmęczona, osłabiona i rozdrażniona( nie wiem czy to ma jakiś związek z tym wysypem, ale myślę,że to może mieć coś wspólnego). Ostatnio w ogóle się nie wysypiam, ale żeby od razu po tym miałoby mnie aż tak wysypać?... Proszę doradźcie mi coś...i od razu przepraszam, że zaśmiecam Wam wątek. Pozdrawiam

jezeli bierzesz juz 5 opakowanie i nie widzisz poprawy, to znaczy ze nie warto ich brac, mi odrazu przestalo wyskakiwac...a moze tez zle dobrane tabletki....

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 14:13   #2157
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Dziewczynki-mam taki mały,ambitny plan-myśleć o sobie pozytywnie

Chcę się wyzwolić z kompleksów,że jestem brzydka,gruba,beznadziejn a itp itd

A zresztą...nie ma brzydkich kobiet..Wystarczy dobre ubranie,piękna fryzura,makijaż... Pamiętam,w liceum do równoległej klasy chodziła taka jedna dziewczyna,szczerze mówiąc wiele osób oceniało ją bardzo krytycznie.A tu nagle pewnego dnia dała zdjęcie na nk. Rozpuściła włosy ( swoją drogą aż jej zazdroszczę takich wspaniałych,falowanych,dł ugich włosów),zdjęła mało twarzowe okulary,założyła śliczną sukienkę i...zupełnie inna dziewczyna.Gdybym nie wiedziała,że to jej profil to bym jej nie poznała

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:21   #2158
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

zamowiłam z mazidel frakcje sojowa, ponoc rewelacja- nawilża, matuje, zmniejsza pory i ogólnie poprawia stan cery. i niezbyt droga. zaraz zamierzam ja przetestowacmoże to będzie strzal w 10?

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 06:44   #2159
kalaaga
Raczkowanie

Kochane nie bylo mnie z 2 tyg a tu tyle stron do przeczytania...Ja od wczoraj zaczelam sie luszczyc za pomoca atredermu..Dzis juz widze spora poprawe !polecam z czystym sumieniem
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 06:52   #2160
exotic smile
Raczkowanie

Dziewczyny używa któraś może podkładu Lucy Minerals? Rezygnuje z EDM i chcę ich spróbować ale spotkałam się z paroma opiniami, że mogą zapychać. Co o nich sądzicie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości