![]() |
#2131 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
http://www.sklep.pollenaewa.com.pl/ w drogeriach też pewnie jest, ale już nie ten sezon, więc wydaje mi się, że może być ciężko dostać, dlatego wolę zapłacić te 8,50 i oszczędzić sobie biegania po mieście
![]() Dostałam dzisiaj próbki minerałów i chyba w końcu wybrałam swój kolor - Linen z EDM. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
zima także
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Raczkowanie
|
To muszę go koniecznie zakupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ostatnio odkryłam, że czekolada nic złego nie robi mojej cerze. Wręcz przeciwnie! Zjadam ostatnio nawet 2 tabliczki dziennie przez stres, a skóra jest jakby bardziej jednolita i ani trochę szara, jak dotychczas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Raczkowanie
|
Lirriel, jyyli, ja też tak mam! Jak czasem wrócę wieczorem do domu po męczącym dniu to wyglądam po prostu tragicznie :| W ciągu jednego dnia potrafię przejść z maksimum (bo mi się wydaje, że jest w miarę ok i wyglądam nawet w porządku) do załamania (bo się właśnie skóra robi jakaś taka... zmęczona, nierówna, no i brzydka ogólnie :P). A to wszystko w kilka godzin. Też nie wiem, co z tym zrobić :| Może spać, jak się da?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Rozeznanie
|
Lirriel, jyyli, Mante
też tak mam. Budzę się z ładną, głądką, matową twarzą,a w ciągu dnia robi się coraz brzydsza. U mnie może jest to jeszcze kwestia tego, czego używam na twarz w ciągu dnia. Na razie mnie to po prostu nie zapycha i tego się trzymam, ale będę też próbować inych rzeczy. Ja to mam dodatkowo tak, że jak wieczorem zmyję wszystko z twarzy, to moja skóra zaczyna wyglądać lepiej, niż przed umyciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie, nie wiem - może dogłębne nawilżanie coś pomoże? Swoją drogą, mi to zdecydowanie zalatuje jakimś zaburzeniem pracy gruczołów łojowych... ale stosowałam Pityval i kicha, jak wszystkie la roche posaye poszedł w odstawkę i nawet nie chciało mi się z nim użerać. A co do wyglądania lepiej niż przed umyciem - też to czasem widzę! I jeszcze jedno - tak się trąbi, że pod minerałki dobrze jest nałożyć bazę. To nałożyłam. Ło Boże. Sama się siebie przestraszyłam, jak spojrzałam w lustro po paru godzinach, pory jak kratery i aż czułam, jak ta skóra mnie błaga o litość. ^^ Szszszszszlag, no. Dzisiaj się nasmarowałam olejkiem Decleora (chociaż mam go od prawie roku, otwarty był, i nie wiem czy w ogóle jeszcze można go używać - jak ktoś to wie, to niech mnie nie uświadamia, bo nie chcę tego wiedzieć... ^^) i na niego nałożyłam serum witaminowe Bare Minerals (jest na kwasach, niby idealne pod minerały, ale efekt taki sam jak po wspomnianym nałożeniu bazy), a wcześniej zrobiłam drobny peeling, zobaczymy co będzie dalej. Z jednej strony bym chciała jak najmniej dawać skórze popalić, ale z drugiej widzę, że to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę, bo jak się korzysta z kosmetyków - to źle, jak się nie korzysta - wcale nie jest lepiej. Więc walczą we mnie tendencja minimalistyczna z tendencją do ciapciania się toną kremów które mają (w założeniu) POMÓC. Mhh, beznadzieja. Aż łapię doła jak sama się czytam. Aaaaaa. Jeszcze jedno. Wiecie co mi szkodzi na milion procent, jeśli chodzi o stan skóry w ciągu dnia? Gorące jedzenie. Zjem takie i zaraz ta skóra zaczyna wyglądać jakbym miała co najmniej 50 lat. Chore. Tak ostatnio to zaobserwowałam, nie mówiąc już o tym, że po gorącym jedzeniu lubi wyłazić rumień, który nie chce zleźć do końca dnia albo i dłużej. Pod gorące jedzenie w sumie załapuje się także gorąca herbata, zwłaszcza czarna, tu sama się doprawiam, bo spijam ją ostatnio litrami, jak to zwykle w chorobie. Zielona nie przechodzi mi przez gardło. Tyle z moich kolejnych obserwacji. No, może jeszcze jedna, w żadnej aptece w mojej okolicy nie da się kupić silicol skina (ani silicosanu), i po obejściu 10 zaczynam się zastanawiać, czy to znaczy, że mam nie topić w nim bezsensownie pieniędzy... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
A ja mam dołek, bo zaczyna się robić źle
![]() Wyskakują mi takie podskórne gule, wiecie jakie... Bolą, są strasznie czerwone, ale wyjść za cholerę nie chcą, więc nawet ich nie ruszam. W ciągu pięciu dni wyszły mi trzy, dziś rano na brodzie, a za dwa dni jestem świadkiem na weselu................ Najgorsze, że nie wiem, skąd to się bierze, a jedyne co mi przychodzi do głowy to niestety podkład z Revlona, a tak się już z nim polubiłam... Ech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Rozeznanie
|
kochane czy uzywa przy ktradziku ktoras z was cetaphilu? w szczegolnosci chodzi mi o mazidlo na buzie.. to jest krem czy balsam? wiem ze MD ma byc ale kremu nigdzie nie maja a balsam to mi sie kojarzy do ciałka niz do buzi :P
#2144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec tak jest cetaphil emulsja do mycia twarzy i cepathil dermoprotektor krem do twarzy, do ciala, ja sie nim czasem smaruje po debilacji, moj chlopak uzywa do rak bo ma bardzo suche, i oboje sobie chwalimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Raczkowanie
|
Kolejny, zaraz przy pierwszym
![]() ![]() ![]() Jasna dupa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Wiecie,że moja twarz też rano wygląda najlepiej?
![]()
#2147 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kochana no wlasnie mam do mycia pyszczka i chcialam kremik ale mi w aptece mowia ze w hurtowniach jest tylko balsam i tak nie pisze czy do ciala czy do buzi. jest w takiej samej buteleczce co ten do mycia. wiec sama juz nie wiem ![]()
![]() |
#2149 |
Raczkowanie
|
Dzięki, gogela
![]() Ale trochę się zdenerwowałam, bo za dwa dni to wesele, ja jako świadek będę na połowie zdjęć, a już było naprawdę w miarę ok... Mam nadzieję, że to koniec i nic więcej nie będzie :/ Mam jeszcze jednego podejrzanego - krem Avene SPF 30, jego też odstawiam i powinno być lepiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mnie to niestety za chorobcię nie moge dobrac kremu nawilzajacego do skory prbowalam juz tyle,ze bym chyba licencjat napisala;/ do tej pory stosowalam sam physiogel,ale o dziwo zaczal mi wysuszac skore i nawet podkladu nie moge nalozyc co robic? ![]() czy ktoras z Was nie uzywa kremu? a co do całego watku ja mam niestety blizny i nie tylko na duszy ![]() ![]() ![]() ja bym bardzo duzo oddala za zwykla skóre zdrowa tyle co sie nalatalam i nameczylam to ma bardzo silny wplyw na moja psychike niestety;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja Wam zazdroszczę TŻ-ów, bo jednak sam fakt, że ktoś chce być z drugą osobą, musi bardzo podnosić na duchu, a jeśli jeszcze prawią komplementy, to już w ogóle
![]() Mi komplementy na temat urody mówi tylko mama, a wiadomo, że matki kochają swoje dzieci bezwarunkowo i często je idealizują, więc nawet, jeśli komplementy są prawdziwe, czasem ciężko w nie uwierzyć ![]() U mnie teraz paskudnie wygląda dekolt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
jyyli, Atrederm jest świetny, aż żałuję, że teraz mam to wesele i się nie mogę połuszczyć, ale zaraz jak wrócę to...
![]() ![]() depresja2010, ja takie smaruję zieloną glinką i aspiryną, jeden już znika, a pozostałe do jutra też mam nadzieję zbledną :P A co do kremu nawilżającego to musi być i to podstawa, ja sama widzę, że mam strasznie przesuszoną skórę, chociaż używam regularnie. My tu z Lirriel dużo razy się zachwycałyśmy tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...dzo-suchej.htm Wg mnie jest świetny i na dzień i na noc ![]() A co do psychiki, to szkoda gadać, bo ja już w te wakacje byłam na skraju załamania nerwowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
wiem,ze krem to podstawa,ale mi kosmetyczka zakazała wszelakich kremów;/,ale widac cos musze nakładac
![]() tylko boję się,ze kolejny raz wydam tyle na krem i znowu mnie wysypie ![]() gdzie mozna dostać ten krem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Raczkowanie
|
Jest w Sephorze, tylko, że rzeczywiście dość drogi. Ale jest taki delikatny (jeden z małej ilości zakupów kosmetycznych, na który nie żałuję ani jednej wydanej złotówki :P), do wrażliwej skóry, mi po nim nie wyszedł ani jeden pryszcz, więc musisz się optymistycznie nastawić, może się wystraszą i też nie wyjdą
![]() Też jestem wkurzona, bo wiem, że ten wysyp teraz to albo z kremu, albo z podkładu, czyli sama jestem sobie winna, ale co zrobić. Dopóki się nie wypróbuje na sobie, to nigdy nie wiadomo, jak skóra zareaguje... |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Raczkowanie
|
.
od 12.01.2010r. jestem (nie głupią) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez serpentynka14 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jezeli bierzesz juz 5 opakowanie i nie widzisz poprawy, to znaczy ze nie warto ich brac, mi odrazu przestalo wyskakiwac...a moze tez zle dobrane tabletki.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki-mam taki mały,ambitny plan-myśleć o sobie pozytywnie
![]() Chcę się wyzwolić z kompleksów,że jestem brzydka,gruba,beznadziejn a itp itd ![]() A zresztą...nie ma brzydkich kobiet..Wystarczy dobre ubranie,piękna fryzura,makijaż... Pamiętam,w liceum do równoległej klasy chodziła taka jedna dziewczyna,szczerze mówiąc wiele osób oceniało ją bardzo krytycznie.A tu nagle pewnego dnia dała zdjęcie na nk. Rozpuściła włosy ( swoją drogą aż jej zazdroszczę takich wspaniałych,falowanych,dł ugich włosów),zdjęła mało twarzowe okulary,założyła śliczną sukienkę i...zupełnie inna dziewczyna.Gdybym nie wiedziała,że to jej profil to bym jej nie poznała ![]()
#2158 |
Wtajemniczenie
|
zamowiłam z mazidel frakcje sojowa, ponoc rewelacja- nawilża, matuje, zmniejsza pory i ogólnie poprawia stan cery. i niezbyt droga. zaraz zamierzam ja przetestowac
![]() ![]()
#2159 |
Raczkowanie
|
Kochane nie bylo mnie z 2 tyg a tu tyle stron do przeczytania...Ja od wczoraj zaczelam sie luszczyc za pomoca atredermu..Dzis juz widze spora poprawe !polecam z czystym sumieniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny używa któraś może podkładu Lucy Minerals? Rezygnuje z EDM i chcę ich spróbować ale spotkałam się z paroma opiniami, że mogą zapychać. Co o nich sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.