![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
witam
![]() z cerą u mnie średniawo ![]() tak w ogóle to zaczęłam przykładać dużo większą uwagę do stroju i frzyzury - naprawdę to dużo daje. po pierwsze odwraca uwagę innych od nieładnej cery, a po drugie - po prostu lepiej się czuję. muszę tylko jeszcze schudnąć i powstrzymać wypadanie włosów ![]() btw. odkryłam świetną maską do włosów - stapiz, sleek line, regenerująca z jedwabiem i wyciągiem z pestek słonecznika. a przed myciem nakładam olej kokosowy. efekt - moje przesuszone, "sianowate", puszące się, zniszczone i elektryzujące włosy stają się proste, gładkie i takie... mięsiste ![]() ![]() co tam u was słychać po rozpoczęciu roku akademickiego? ja mam chory rozkład zajęć, ale cóż... norma ![]() jakaś głupawka mnie dzisiaj dopadła ![]()
![]() |
#2222 |
Raczkowanie
|
co studiujesz?
![]() ja jestem w 2kl liceum, na językowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pixie minerałki-są bombowe. Rozpaczałam nad EDM-że już ich nie sprzedają-a Pixie są dużo lepsze. Bardziej przywierają do skóry, wtapiają się w nią, są trwałe-12h dziś bez poprawek i nic, świecenia zero, cera ładniusia, no troszkę przesuszona momentami, ale poza tym-miodzio! Kocham Pixie! Jedynie kolor trochę się różni-minimalnie wpada w pomarancz, ale to tak naprawdę malutko ![]()
![]() |
#2225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
na naczynka,tradzik rózowaty,blizny,plamy w końcu kosmetyczka dobrała mi krem,tj uzywam ok 2 tyg i jestem zadowolona krem dzienny,ja uzywam 2 tydzień 2 x dziennie z serii atw z wyciągiem z bylicy boże drzewko, do tego przerzuciłam sie na zwykłe mydło bambino,dostałam wykład od niej i wiem,ze na zwykły krem nawilżajacy bede mogła sobie pozwolic dopiero po 40-tce,więc dobrze,ze chociaz ten mi sie nada mam nadzieje cena 21,50 więc myśle,warto spróbowac
![]() krem uzywa równiez moja mama,która ma problem z naczynkami więc dla tego typu cery chyba tez sie nadaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Wtajemniczenie
|
Ola to ta maska :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...lonecznika.htm i gdzie ja mozna kupic? mi sie dopiero jutro rok akademicki zaczyna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Rozeznanie
|
Witam, nie było mnie już tu wieki !!! Ale czasem Was podczytuję
![]() Pytacie o żel aloesowy, może ten byłby fajny .... http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...l-aloesowy.htm magica - jak tak frakcja sojowa?? Mam ochotę się skusić, chciałabym jeszcze przy okazji zamówić serum z wit C na mazidłach, ale za ch... pip! nie wiem jak się mam do tego zabrać.... Kupować wszystkie składniki osobno... nie wiem czy się w tym połapię... |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |||||
Zakorzenienie
|
Teraz dla odmiany jestem zła
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co studiujesz? Co się stało? Ja na początku pierwszego roku byłam zadowolona, załamanie przyszło dopiero na koniec I semestru, jak zorientowałam się, że będę się musiała tyyyyYYYYyyyle nauczyć do sesji ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I tak trzymaj. Ja też się staram. I nawet prawie mi wychodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Btw mam jeszcze gdzieś dawno zamówione i niewypróbowane podkłady z lumiere (najpierw wezme się za nie ![]() Cytat:
![]() To naprawdę nie jest reklama, po prostu mogę polecić. Zapłaciłam 10 zł za 250g, czyli taniej niż płaciłam za inne. A litrowa była za 25. Następnym razem na 100% wezmę 1l. Dostać można tylko w profesjonalnych sklepach z artykułami fryzjerskimi. Ale ostatnio widzę ich coraz więcej. Wpisz sobie w wyszukiwarce: "stapiz (nazwa miasta)" i powinny wyszukać się wyniki. Cytat:
![]() Na twoim miejscu też bym nie wiedziała, którą historię wybrać, bo obie są bardzo interesujące ![]() ![]()
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2010-10-07 o 17:30 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Raczkowanie
|
Olka, nie mów że z trądzikiem umrzesz, bo to przechodzi. Kiedyś mija. Mimo że teraz w lustrze widzimy grudki, gulki, zaskórniki, to to po pewnym czasie zejdzie. Trochę się podleczymy, i zejdzie, ale na to trzeba czasu. Powinnyśmy tak myśleć przynajmniej. Mieć nadzieję. My tez będziemy miec gładkie buźki jak koleżanki. Na razie taki pryszczaty urok młodości (cytat mojej babci).
co do włosów, to na wypadanie i gładkość dobra jest maska z Waxu. Fajne są, miękkie. I jedwab też wymiata, do moich suchych, grubych sztywnych drutów w sam raz. Ale przez syfy zaniedbałam włosy. Ogólnie się zaniedbałam, martwiąc tylko buźką. No ale na buźce najbardziej zawsze zależy :< |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Wtajemniczenie
|
Cytat Olki
![]() I tak trzymaj. Ja też się staram. I nawet prawie mi wychodzi ![]() ![]() Dokładnie,świetnie to ujęłaś! to jest ostatnio moja jedyna filozofia! Dziś też był świetny dzień ![]() ![]() ![]() W ogóle ostatnio sam cuda... jak ja się zmieniłam, mój Boże. Nie poznaję siebie zupełnie! Jestem taka śmiała, gadam z nowo poznanymi ludzmi i jestem swobodna, otwarta, nie myślę o swojej twarzy. Może to datego, że już jest tak na niej fajnie, ale chyba to coś więcej... doszłam do takiego momentu w swoim życiu, że teraz stawiam wszystko na jedną kartę. Stawiam na NORMALNE życie. niechowanie się, nieunikanie ludzi, a wręcz wychodzenie do nich z otwartymi ramionami. Poza tym... u mnie na roku jest pewien chłopak. Przystojny,ma taaakie niesamowite oczy, zdolny, miły, skromny.... I... bardzo mi się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() P. S. Frakcja świetna. I jako baza pod makijaż, i na noc jako nawilżacz. Ale osobiście polecam na dzień-matuje,nawilża, wchłania się do zera ![]()
http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle Edytowane przez magica Czas edycji: 2010-10-07 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Raczkowanie
|
Hej wam
![]() Też tu dawno nie zaglądałam, bo się rzuciłam w wir życia studenckiego i nie miałam kiedy napisać. Dziewczyny, nie narzekajcie na studia, bo ja jestem z medycyny i już na pierwszych zajęciach nas pytali, a ja oczywiście nie umiałam ![]() U mnie też średniawo, chociaż niby trochę lepiej, smaruję się co tydzień Atredermem, w weekend mi schodzi skóra. Psychicznie tez średnio, bo myślałam jednak, że na studia już będę jakoś wyglądać. Ale jakoś coraz bardziej mi to wisi i już się tak nie przejmuję, chociaż nie umiem tak jak Ty, magica (w ogóle to szacunek za podejście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o włosy dbać trzeba, mnie matka natura obdarzyła gęstymi i grubymi chyba w zamian za obrzydliwą cerę ![]() ![]() I odkryłam wpływ mleka na cerę. Wyjechałam na studia i zamieniłam mleko od krowy na białą wodę z kartonu. Efekt: problemy trawienne i pogorszenie trądziku. Także mleko na pewno żadnej krzywdy nam nie robi, ale prawdziwe, bo to podrabiane szkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
ja sie dowiedziałam,ze ludzie,którzy mają chory żołądek bądź narządy wewnętrzne nigdy nie będę mieć gładkiej buźki tak jak inni bo choruje cały organizm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam ładne włosy, szkoda, że je zniszczyłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tata ma problemy z wrzodami, a mama z nerkami... nieźle ![]() Paczka z mazideł doszła. Testuję. Czekam na tę z bu. Magica - rozumiem, że cię trzesnęła strzała amora ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
jyyli, co Ty nas Tu takimi informacjami straszysz, ja bez mleka żyć nie mogę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Magica, a powiedz czym to tak nawliżasz nawliżasz i nawilżasz ?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Wtajemniczenie
|
Pixie
![]() Kupiłam najpierw parę próbek z Allegro, podpasowały mi wszystkie, ale najbardziej fayette2. zamówiłam refill 3,5 g i z początku kolor wydał mi się sztuczny, ale z każdym kolejym nałożeniem tak jakby wtapiał się, więc teraz jestem zadowolona. Nakładam na sucho-na mokro próbowałam, ale efkt jest gorszy. Używam oczywiście pędzla EDM. Pod spód daję albo frakcję albo babydream gesichtcreme(ten bez cynku). dobrze nwilża, wchłania się i nie zapycha. Pixie świetnie kryją, więc potem daję tylko jeszcze skrobię na wierzch i dzięki temu nie latam do łazienki co godzinę na poprawki, bo od 8 rano do 8 wieczorem mam mmat idealny ![]() Jak wygląda skóra po Pixie? Wydaje mi się, że jest przede wszystkim optycznie wygładzona, taka sfotoszopowana ![]() Plusy Pixie, które zauważyłam: -nie tworzą absolutnie maski! nawet parę warstw wygląda naturalnie, tylko trzeba trafić z kolorem -dobrze współgrają z różnymi kremami-z babydream, z humektanem, z frakcją, nie ważą się -wygładzają optycznie -są treściwe, wystarczy jedna warstewka, żeby wszystko pokryć -razem ze skrobią świetnie matują, bez-nie sprawdzałam, ale duet wypada rewelacyjnie -nic złego z buzią nie robią, właśnie ostatnio mam ją naprawdę ładną , mniej zaskórników ![]() -trwałe, wytrzymają cały dzień i wyglądają jak po nałożeniu -dobrze wyglądają w każdym świetle- w sztucznym, jarzeniowym, dziennym ![]() Sprawa nawilżenia ![]() Otóż ostatnio moja cera nie wyglądała za ciekawie, dużo zanieczyszczeń, taka niemiła w dotyku, choć większych wyprysków nie było. Zauważyłam, że wpadłam w pułapkę kwaszenia się. Zawsze jak tylko jakieś zaskórniki-to znaczy, że cera zanieczyszczona, więc trzeba się łuszczyć. Błąd!!! W rezultacie zawsze miałam jakieś tam zaskórniki i zniszczoną twarz(nierówną, chropowatą). Od tygodnia nawilżam . Niczym specjalnym . Babydream Gesichtcreme w dużej ilości na noc pomieszany z wersją z cynkiem, czasem jeszcze frakcja, humektan. Na dzień Gesichtcreme, bo ten z cynkiem jest za ciężki.Nie stosuję kwasów, a moja buzia i tak się łuszczy-chyba jeszcze po poprzednich. A ja nigdy nie dawałam "wyłuszczyć " jej się do końca, tylko ładowałam kolejne kwasy.teraz wiem, że odstęp pomiedzy nimi powinien być wiekszy. Teraz jestem w szoku. Zaskórniki w dużej części zniknęły. Buzia taka gładka, miła w dotyku, nawilżona, i co najważniejsze w podkłądzie wygląda pięknie! Nierówności się wygładziły, nie widać, że jest jakaś zniszczona, co kiedyś w dziennym świetle na dworze wyglądało paskudnie. Blizny-czyli wszelkie jakieś nierówności- widocznie się wyrównują. Wczoraj spojrzałam na siebie w lusterku w różnych oświetleniach i w każdym było pięknie, a w dziennym-bajka. Byłam w szoku. Dziewczyny, NAWILŻAJCIE, bo to często daje więcej niż wszystkie złuszczacze razem wzięte! Sama się o tym przekonałam i cieszę się, bo nareszcie moja cera odżyła. I przeszedł mój problem ze świeceniem się. Może to Pixie ze skrobią, może fakt dużego nawilżenia-ale łazić w pudrze 12 godzin i nie musieć nic poprawiać zawsze wydawało mi się niemożliwym do spełnienia marzeniem ![]() ![]()
http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle Edytowane przez magica Czas edycji: 2010-10-09 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
hm, a myślisz,ze spryskanie wodą termalna aloesem z to dobry pomysł ?
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Ja mam Babydream z cynkiem, świetnie sie na nim trzyma makijaż, ale używany codziennie lubi zapchac delikatnie. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Pixie to jedyny podkład gdzie trafiłam swietnie z kolorem. Mam też Revlona, fajnei się spisuje,ale za ciemny.
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi za to zupki chińskie nie szkodzą na cerę ![]() Olka, nie martw się, z Wizażem szybko włosy zostaną uzdrowione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
Magica - mam jeszcze kilka pytań
![]() ---jakiej formuły używasz? tej bardziej kryjącej? ---primera ani pudru Pixie nie używasz? ---korektora na wypryski też nie? tylko ten pod-oczny? Taaa... I pewnie te co wypadają przykleją się z powrotem ![]()
![]() |
#2243 |
Raczkowanie
|
Magica, to ciekawe, co piszesz, wiesz
![]() ![]() jyyli, ja się już nie przejmuję, co jem, też dużo słyszałam, że mleko schodzi, ale jakoś usunęłam tą informację do podświadomości i piję dalej. Bo lubię ![]() ![]() A co do włosów, to ja dziś ścięłam na krótko i jestem szczęśliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie używam, choć może jak trochę kasy się znajdzie to wypróbuję ![]() Korektora też nie, jedynie pod-oczny ![]() Cytat:
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do łuszczenia, to je kocham ![]() ![]() Chwała Atredermowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Co to za maść witaminowa ?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Raczkowanie
|
Efekty diety są widoczne po ok. 2 miesiącach dopiero, wiem to po sobie i z autopsji cudzych. Ostatnio kobieta u alergologa, asystentka powiedziała mi, że ma dietę pod grupę krwi i jest zadowolona z efektów. Miała cerę doskonałą.
Dla mnie były to bujdy, ala horoskopy ale postanowiłem to sprawdzić i nie mogę uwierzyć ale opis pasuje do mnie idealnie, mam AB: http://www.dzikimietek.com/index.php...krwi&Itemid=59 Dużych modyfikacji nie ma więc sprawdzę taką dietę. ja np. jestem uczulony na orzech laskowy i w tej diecie pod moją grupę jest on właśnie zakazany. Jak chcecie poeksperymentować to polecam. badania na grupę krwi kosztują ok. 30 zł jak nie macie w książeczce zdrowia. Pzdr ![]()
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-10-09 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Zwykła za 2 zł z apteki, na parafinie zapewne, baaardzo tłusta
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() także widocznie grupa krwi to nie wszystko, ale na pewno są osoby, którym bardzo służy. Poza tym najpierw jest napisane, że mam jeść paprykę, a potem, żeby jej unikać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Można się przyłączyć? Borykam się z trądzikiem, który obsypał mi twarz dzięki tabletką anty ![]() Zawsze miałam ładną cerę, nigdy nawet najmniejszego zaskórnika, a tutaj bach ![]() ![]() -Clindacne (rano) -Isotrexin (wieczór) -mydełko antybakteryjne Protex 2 + cynk w tabletkach Stosowała te specyfiki, któraś z Was? ![]() Chętnie będę podczytywać rady , aby buźka była gładka jak pupa niemowlaka ![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, martwię się
![]() cera mi sie poprawila, gdyz nie wyciskalam, odpowiednia ja pielegnowalam i generalnie dałam jej ODDYCHAC. Ost zjadlam jednak dużo słonych i kwaśnych rzeczy + zbilza mi się @ wiec.. powstalo mi kilka ropniaków podskórnych. Jednak najbradziej marwti mnie czolo. Wydaje mi sie, jakbym na nim pod skora miala doslownie PEŁNO ROPY. Robi mi sie jedna mala podskórna krostka, wiem ze nie powinnam no ale wyciskam ja, wychodzi z niej troszkę ale obok z tej "plaskiej" skóry gdzie nie ma zadnych wysprysków takimi jakby kanalikami wychodzi ropa i wychodzi.. (biała) jakby z jakiś głebysz warstw skóry. Wczoraj raz takie cos zaobserowoalm i dzisiaj drugi raz. (wczesniej tez mi sie to zdarzało). I jak juz zaczne wyduszac taki obszar to robi sie rana bo ta skora z kilkunastu takich kanalikow z ktorych uchodzi ta ropa sie rozrywa ocztwiscie no i w koncu jest jakby czysta rana. Zawsze po takim zabiegu odkazam woda utleniona to miejsce. Przy okazji: woda utl strasznie sie w tym miesjcu pieni wiec domyslam sie ze musi byc tam strasznieee duzo bakterii ![]() Nie wiem co mam z tym robić. Obiektywnie czolo wydaje sie czyste, ale wlasnie sa jakby takie ukryte ropne obszarny na nim i boje sie z czego to wynika, czy czasem nie jest to jakies zapalenie skóry? Zakazenie? Ta ropa nigdy sama nie wychodzi dopiero jak zaczne wyduszac jakas mala grudkę, pryszczyk- to wtedy obok powstaje nast i nast kanalik z ropą.. To jest przerazajace! Doam tylko, że nie mam przetluszczajacej sie cery. Raczej normalną, na niesie mam pelno wągrów i na brodzie, na policzkach troche zapchanych porów i okazjonalnie jakis pryszcz. Takich "ropnych obszarów" nie ma nigdzie indziej tylko na czole wlasnie ![]() --> cala twarz myje Cetpahilem, pryskam wodą Avene i kremuje Duaciem na noc a na dzien krem Avene HOL z filtrem 20' i lekki makijaz. Moze kupic jakis mocniejszy zel oczyszczjacy na to czolo? np oslawiony effaclar? Lub jakis peeling? boje sie go sotosowan na cala twarz, bo generlanie mam cere sklonna do uczulen/podraznien. Ale nosze grzywkę, wiec czolo mogę poswiecic ![]() Prosze doradzcie mi cos ![]() Ew moge na czolo zamiast duacu dawac differin moze mi wyciagnie to wszystko? Przepraszam, za taka długą wiadomosc ;(
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.