Amla- indyjskie olejki do włosów - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 14:05   #2251
OliOli
Rozeznanie

Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

Dziewczyny pomóżcie.. Chcę kupić Sesę, ale na razie tą mniejsza.. A tu nigdzie nie ma.. na helfach juz od jakiegoś czasu jest napisane "chwilowo brak", na allegro też pusto, a czasem się pojawiała... Gdzie jeszcze mogę poszukać?
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 14:20   #2252
izaabelciaa
Przyczajenie

Lady Guidette , nie ma za co mam nadzieję że ten olej podziała na Twoje włosy równie dobrze co na moje chociaż dla mnie siedzenie z nim na włosach to masakra, mój nos naprawde ciężko to znosi.. Niewiem jak pachnie Twój olej, ale Dabur to hardkor Ale widze po stanie włosów że warto trochę się pomęczyć.
izaabelciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 15:08   #2253
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Ja używam łopianu do płukanek, ale za wcześnie na jakieś efekty. Choć raz taka mieszanka z łopianem ładnie odświeżyła mi włosy.
Mam koleżankę , która używa olejku łopianowego od dawna. I ma taki połysk,że w realu tylko u niej taki widziałam (wizaż pomijam).
Włosy idealnie gładkie i błyszczące. Nie wiem czy to od tego, w każdym razie naprawdę się wyróżniają z tłumu.
Stary 2011-03-02, 15:28   #2254
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady Guidette Pokaż wiadomość
To ja pytałam I dziękuję Ci pięknie za odpowiedź.
Miesiąc temu na Helfach była promocja, olej był po 5 zł /szt. bo miał miesiąc ważności, więc ja, jak to ja, wzięłam od razu 3. Niestety moją radośc całkowicie zgasił zapach musztardy... Ale widzę, że do włosónada sie jak znalazł, więc już dziś spróbuję zostawić go na godzine przed myciem

Ten łopianowy mam, czeka w kolejce. Zauważyłyście po nim przyśpieszony porost włosów?
Aha, i przy okazji polecam szampon z serwatką i łopianem z tej samej firmy co olejek, taki zielony. Jest super, ma naturalny, bogaty skład (milk whey, SlaurethS, ekstrakt z łopianu, NaCl, Fragance, Cl44090, Sodium Benzoate) i mycie nim włosów przypomina mycie odżywką. Nawilża, jest wydajny i wspaniale regeneruje włoski. Jestem nim zachwycona
Masz na myśli ten szampon?
http://www.helfy.pl/szampon-serwatka-mleczna-lopian

Też kiedyś stosowałam płukanki z korzenia łopianu, brzozy i innych ziół. Niestety robiłam to niesystematycznie i nie zauważyłam większych efektów
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 15:33   #2255
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość

Też kiedyś stosowałam płukanki z korzenia łopianu, brzozy i innych ziół. Niestety robiłam to niesystematycznie i nie zauważyłam większych efektów
O tym szamponie czytałam na LU. Polecają go bardzo ale nie ze względu na łopian tylko na serwatkę.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-03-02 o 15:35
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 19:40   #2256
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Mam koleżankę , która używa olejku łopianowego od dawna. I ma taki połysk,że w realu tylko u niej taki widziałam (wizaż pomijam).
Włosy idealnie gładkie i błyszczące. Nie wiem czy to od tego, w każdym razie naprawdę się wyróżniają z tłumu.
Używa na skalp czy na długość?
a może jedno i drugie?
Łopianowy jest na mojej liście, chyba go kliknę, chociaż w domu mam mnóstwo olejków

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 21:40   #2257
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
Używa na skalp czy na długość?
a może jedno i drugie?
Łopianowy jest na mojej liście, chyba go kliknę, chociaż w domu mam mnóstwo olejków

Szczerze mówiąc nie pytałam, ale raczej na wszystko, bo ma włoski do ramion.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 07:41   #2258
Lady Guidette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izaabelciaa Pokaż wiadomość
Lady Guidette , nie ma za co mam nadzieję że ten olej podziała na Twoje włosy równie dobrze co na moje chociaż dla mnie siedzenie z nim na włosach to masakra, mój nos naprawde ciężko to znosi.. Niewiem jak pachnie Twój olej, ale Dabur to hardkor Ale widze po stanie włosów że warto trochę się pomęczyć.
Ja też mam Dabur. Pisali, że ten olej przyśpiesza krążenie, więc zrobiłam sobie balsam ujędrniający do ciała z dodatkiem tego olejku, dosłownie 10 ml, a i tak, na 250 ml mazidła czuć tylko musztardę Nie mam pojęcia jak i czy wogóle się da zneutralizować ten zapach. Stoi teraz w lodówce i tylko patrzeć, jak się przeterminuje. Musze coś z tym zrobić. Chyba zużyję do całych nóg na noc, pod grubą piżamę.

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość

Tutaj chodzi głównie o minerały zawarte w serwatce. Ja wyraźnie widzę ich działanie na włosach, bo stają się błyszczące i jakby grubsze, ale nie oblepione i suche jak po hennie czy innych proszkach. po prosty mam wrażenie, że te minetały na prawdę wnikają w strukturę moich włosów.
Gdzieś jeszcze wyczytałam, że serwatka zawiera składnik przyśpieszający porost włosów, co naj bardziej skłoniło mnie do zakupu tego szamponu
Niestety czystej serwatki, takiej do picia lub do zrobienia maseczki nigdzie nie moge u nas (wyspa Wolin) znaleźć ;/

A do tego szamponu jak najbardziej będę wracać. Oczywiście, jeśli kiedykolwiek mi się skończy, bo strasznie wydajny jest
Stary 2011-03-03, 08:06   #2259
agison
Zakorzenienie

a ja się kiedyś zastanawiałam nad tym szamponem z serwatką, jakoś mialam watpliwości i w końcu nie qpiłam, wydawało mi się że będzie dziwnie pachniał lub coś takiego ale skoro tak go zachwalacie to chyba przy następnej okazji się na niego skuszę
a olejek łopianowy z tej wlaśnie firmy już mi się skończył, ale dołączam się do zachwytów pod jego adresem był naprawdę fajowy

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 18:45   #2260
izaabelciaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lady Guidette Pokaż wiadomość
Ja też mam Dabur. Pisali, że ten olej przyśpiesza krążenie, więc zrobiłam sobie balsam ujędrniający do ciała z dodatkiem tego olejku, dosłownie 10 ml, a i tak, na 250 ml mazidła czuć tylko musztardę Nie mam pojęcia jak i czy wogóle się da zneutralizować ten zapach. Stoi teraz w lodówce i tylko patrzeć, jak się przeterminuje. Musze coś z tym zrobić. Chyba zużyję do całych nóg na noc, pod grubą piżamę.
O matko, nie dałabym rady zasnąć z nim na włosach ani na ciele chyba bym się już nie obudziła właśnie siedze z nim na włosach od 14 i nie moge sie doczekać zmycia, ale jeszcze tylko pół godzinki o balsamie z jego dodatkiem nie pomyślałam nawet, ale nie żałuje a sprawdził się na włosach ?
Stary 2011-03-04, 07:08   #2261
Lady Guidette
Zadomowienie

No i dałam tą musztardę na włosy i... niby taki niepozorny śmierdziuch a efekt baaardzo zblizyny do proszku amla ale z dodatkowym, porzadnym nawilżeniam Włosy są sypkie, puszyste i wyraźnie wzrosło nawilżenie.
Parachute chyba pójdzie do smażenia albo na balsam do ciała bo nic nie robi z moimi włosami, podobnie jak klasyczna Vatika. Kokos w porównaniu do musztardy to dwa różne światy.
Szkoda że ich więcej nie wzięłam w tej promocji Na razie jestem nim zachwycona, ale to dopiero pierwszy raz. Zobaczymy jak pójdzie dalej, bo skoro ma pobudzać krążenie, to może przyczyni się do szybszego porostu?

Trzymałam na głowie ok. godziny przed myciem i nawet zapach stał się całkiem znośny .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 08:26   #2262
curry
Zadomowienie

Niedawno zaczelam sie olejowac Amla z Darbura, mozna powiedziec, ze jestem nowicjuszka ;-)
Mi zapach sie podoba, taki orientalny.
Czy to normalne, ze po olejowaniu musze myc glowe 2 razy bo inaczej jest przetlyszczona? Nie zniszczy to wlosow? Myje dzieciecym Hippem.

curry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 13:38   #2263
cindi
Rozeznanie

właśnie siedzę z Amlą Dabur na włosach po raz 1 zapach jest okropny ja nie lubie takich orientalnych mam nadzieję, że przyśpieszy porost i urosną mi baby hair, wcześniej stosowałam vatike i była ok, ale chciałam zmienić

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 15:13   #2264
sylvi300
Zakorzenienie

ja już przyzwyczaiłam się do zapachu, mogę nawet powiedzieć, że go polubiłam właśnie zmyłam Amlę z włosów, baaardzo ładnie błyszczą

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 17:11   #2265
paula78
Zakorzenienie

Dziewczyny jak stosować Amlę ?
na mokre włosy ?umyte czy tylko mokre ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 22:44   #2266
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Suche (brudne) przed myciem.

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 11:35   #2267
Rybiorek
Zakorzenienie

Nabylam pare tygodni temu Amla Hair Oil o takim skladzie: 15% Amla Extract, Sesame Oil (organic) 65%, Shikakai Extract 5%, Almond Oil (organic) 15%

pachnie najgorzej ze wszystkich ktore mialam do tej pory ale za to efekty sa powalajace, stosuje 2 razy w tygodniu na noc, zmywam mieszanka amli (proszek zalewam goraca woda wieczorem, zeby byl na rano do mycia gotowy) i odzywki (obecnie joanna naturia z miodem i cytryna bo tylko taka mi sie ostala), potem odzywka ds i juz koniec, mam tak nawilzone wlosy ze odzywka bs jest zbedna
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 14:26   #2268
katatarzyna
Raczkowanie

i ja dołączę,
kupiłam Amlę Dabur.
Na włosach miałam około 4 razy (2 razy po 30 minut i ostatnio 2krotnie nakładałam na noc).
Miałam włosy lekko przesuszone trwałą i henną, teraz są nawilżone, błyszczące (a na włosach kręconych naprawdę ciężko uzyskać taki blask, by był on widoczny) i chyba nawet kolor jest bardziej widoczny...
wyprałam skrzydła
w pralce automatycznej
z lenistwa
i nie są już
anielskie
katatarzyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-11, 22:48   #2269
sylvia_doll
CORELIPS

A może ktoś będzie w stanie mi powiedzieć, czy warto jest kupić Amlę [dbam o to by nie przyciemnić włosów] czy lepiej w tej sytuacji podejść do oleju musztardowego?
efekt bedzie podobny?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-12, 08:43   #2270
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
A może ktoś będzie w stanie mi powiedzieć, czy warto jest kupić Amlę [dbam o to by nie przyciemnić włosów] czy lepiej w tej sytuacji podejść do oleju musztardowego?
efekt bedzie podobny?
na opakowaniu Amli Dabur jest napisane, że przy regularnym stosowaniu może przyciemnić, ja dziś dopiero 2 raz będę ją nakładać wiec nie wiem jak jest naprawdę, ale jeśli nie chcesz takiego efektu to ja bym nie ryzykowała

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 10:00   #2271
izaabelciaa
Przyczajenie

Cytat:
efekt bedzie podobny?
Jeśli chodzi o Amle z Dabura, to mi strasznie wypadały po niej włosy . Wszystko się unormowało gdy ją odstawiłam (używałam jakieś 2 miesiące co 2 dni). Fakt, włosy były miękkie, podatne na układanie i błyszczące, ale co z tego skoro zbierałam po niej garść włosów wielkości chomika .. Nie używałam żadnej innej Amli (mam zamiar spróbować Jivy), ale myślę że mój skalp nie lubi się z parafiną, na której jest Daburowa Amla.. Ja nie zauważyłam przyciemnienia, ale nie chce wprowadzić Cię w błąd twierdząc że nie zauważysz tego u siebie. Ale jeśli masz możliwość przetestowania oleju musztardowego to polecam z całego serca, nawilża cudnie i nie powinien przyciemnić (tak mi się wydaje, bo nie ma chyba takich właściwości, jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi) tylko zapach jest ciężki do zniesienia, ale ja już powoli się przyzwyczajam
Stary 2011-03-12, 11:49   #2272
sylvia_doll
CORELIPS

Ojjj w takim razie nawet nie ryzykuję z Amlą. Wszystko co może powodować wypadanie - unikam jak ognia.
Musztarda będzie ok...
Hej hej hej.. a nafta jest na parafinie?
Stary 2011-03-12, 11:55   #2273
izaabelciaa
Przyczajenie

Cytat:
Ojjj w takim razie nawet nie ryzykuję z Amlą. Wszystko co może powodować wypadanie - unikam jak ognia.
Musztarda będzie ok...
Hej hej hej.. a nafta jest na parafinie?
Hm, może w sumie troche źle się wyraziłam.. To, że mi wypadały po niej włosy nie oznacza że Twoje też tak na nią zareagują, używasz naturalnych olejów czy na parafinie ? Bo opinie są podzielone, na niektóre włosy (skalpy) działa dobrze, na mój akurat nie.

Co do nafty: nie, to 2 zupełnie inne rzeczy. Tylko pamiętaj, żeby nie zostawiać jej na włosach dłużej niż 20min, bo może przynieść więcej szkody niż pożytku
Stary 2011-03-12, 12:15   #2274
sylvia_doll
CORELIPS

Spokojnie, wiem wiem, że trzeba pilnować czasu. Właśnie tak się zastanowiłam, bo naprawdę staram się jak najmniej szkody wyrządzić. Nadmiar też szkodliwy yeppp.
Hmm nie wiem sama co robić.. olej jedyny jaki używałam/wam to Parachute nierafinowany i z pestek winogron.
Stary 2011-03-12, 12:50   #2275
izaabelciaa
Przyczajenie

Cytat:
Spokojnie, wiem wiem, że trzeba pilnować czasu. Właśnie tak się zastanowiłam, bo naprawdę staram się jak najmniej szkody wyrządzić. Nadmiar też szkodliwy yeppp.
Hmm nie wiem sama co robić.. olej jedyny jaki używałam/wam to Parachute nierafinowany i z pestek winogron.
Czyli używasz naturalnych olejów. Możesz spróbować z Amlą i zobaczyć czy służyłby Ci olej na parafinie, albo zainwestować w droższą, ale bez parafiny (np Jiva, sama mam zamiar spróbować). Bo w sumie Amla sama w sobie chyba zapobiega wypadaniu? (pytanie do ekspertek ) A jeśli zależy Ci na przyroście i zapobieganiu wypadaniu właśnie, to musztardowy może Ci odpowiadać. Ja czuje lekkie mrowienie i ciepło (o czym pisałam juz na innym olejowym wątku), więc coś tam chyba działa na tym skalpie ale za wcześnie, żeby oceniać.
Stary 2011-03-12, 13:06   #2276
sylvia_doll
CORELIPS

coś Ty, nie chcę jeszcze zbankrutować! 55 zł to nie dam za totototo
dobra, biorę musztardowy i cześć
szkoda, że ta amla tak droga...
Stary 2011-03-14, 15:48   #2277
maymay6
Rozeznanie

A ja w ramach testowania kolejnych olejków, po Vatice, zamówiłam już Sesę i Khadi na porost włosków. Mam nadzieję, że zapach mnie nie zabije bo to duże butle . No i że włoskom podpasują. Już nie mogę sie doczekać aż je dorwę w moje łapci
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 16:40   #2278
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maymay6 Pokaż wiadomość
A ja w ramach testowania kolejnych olejków, po Vatice, zamówiłam już Sesę i Khadi na porost włosków. Mam nadzieję, że zapach mnie nie zabije bo to duże butle . No i że włoskom podpasują. Już nie mogę sie doczekać aż je dorwę w moje łapci
Mam Amle i Shikakai z Khadi i zapachy mnie nie zabily Wydaje mi sie ze Amla ladniej pachnie ale to kwestia gustu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-03-14, 17:49   #2279
maymay6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Mam Amle i Shikakai z Khadi i zapachy mnie nie zabily Wydaje mi sie ze Amla ladniej pachnie ale to kwestia gustu
Pocieszyłaś mnie. TŻ już wczoraj mi marudzić zaczął: "Żeby tylko nie śmierdziały". Koty podejrzewam przeżyją wszelakie paskudztwa.... A ja... cóż, dla porostu włosów poświęcę się.
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 09:25   #2280
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maymay6 Pokaż wiadomość
Pocieszyłaś mnie. TŻ już wczoraj mi marudzić zaczął: "Żeby tylko nie śmierdziały". Koty podejrzewam przeżyją wszelakie paskudztwa.... A ja... cóż, dla porostu włosów poświęcę się.
Moj maz oleje na glowie znosi spokojnie, ostatnio zgodzil sie zebym spala w turbanie bo robilam hennowanie a powaznie, mezowi wlasnie podobala sie amla, powiedzial ze pachnie jak kadzidelka (a on uwielbia kadzidelka), kotu tez amla bardziej spasowala, jak pierwszy raz nalozylam i polozylam sie spac to kot polozyl sie na poduszce i ciamkal mi wlosy, teraz juz sie przyzywczail ale i tak lubi wachac, shikakai przeszlo bez echa
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości