Amla- indyjskie olejki do włosów - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 11:15   #2281
sylvi300
Zakorzenienie

Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Moj maz oleje na glowie znosi spokojnie, ostatnio zgodzil sie zebym spala w turbanie bo robilam hennowanie a powaznie, mezowi wlasnie podobala sie amla, powiedzial ze pachnie jak kadzidelka (a on uwielbia kadzidelka), kotu tez amla bardziej spasowala, jak pierwszy raz nalozylam i polozylam sie spac to kot polozyl sie na poduszce i ciamkal mi wlosy, teraz juz sie przyzywczail ale i tak lubi wachac, shikakai przeszlo bez echa
jak na noc nakładam Amlę lub inne oleje to w nocy mój kotek chodzi mi po głowie dosłownie, gryzie mi włosy, wącha i takie tam :P

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 11:46   #2282
maymay6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Moj maz oleje na glowie znosi spokojnie, ostatnio zgodzil sie zebym spala w turbanie bo robilam hennowanie a powaznie, mezowi wlasnie podobala sie amla, powiedzial ze pachnie jak kadzidelka (a on uwielbia kadzidelka), kotu tez amla bardziej spasowala, jak pierwszy raz nalozylam i polozylam sie spac to kot polozyl sie na poduszce i ciamkal mi wlosy, teraz juz sie przyzywczail ale i tak lubi wachac, shikakai przeszlo bez echa
Dostałam oleje i wyszło, że nawet nie wiem co zamawiam Okazało się, że głupia ja, zamiast dodać do koszyka zakupów Amlę Khadi to dodałam tej samej firmy, ale "Olejek stymulujący wzrost włosów". Krótkowidzenie nie boli, tylko czasami przeszkadza. Nic to, trzeba będzie zużyć co zamówiłam i potem polowac na Amlę. Za trzeci olejek chłop mnie z domu wygoni

Z obserwacji zapachowych to Sesa - cudny zapach jak w sklepie indyjskim z kadzidłami (uwielbiam takie ciężkie zapachy). Khadi - zapach skojarzył mi się z męskimi perfumami z czasów PRL'u, taki ciężki i wręcz duszący. Mam nadzieję, że jakoś to przeżyję i mój kot się tego nie czepi . Dzisiaj wielkie testowanie.

Edytowane przez maymay6
Czas edycji: 2011-03-16 o 11:50
maymay6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 17:33   #2283
_sardyna_
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Potrzebuje waszej pomocy w wyborze jakiegoś olejku, z tych, co tutaj polecacie. Jestem zupełnie nowa, zielona i nie ogarniam ile tu tego

Mam długie ( za łopatki), ciemne, gęste włosy. Zawsze były trochę sianowate, myślę, że to taki rodzaj włosa- gruby taki, wiecie o co chodzi Są niestety bardzo suche, szorstkie w dotyku, a na końcach rozdwojone! Myje je co 2 dni, wieczorem, czekam az wyschną i idę spać. Zawsze jest tak, że świezo po umyciu są sianowate i pokazują się te małe odstające włoski, ale rano już jest lepiej, włoski nie odstają. Juz na drugi dzień, po południu, są przy glowie tłuste, ale na końcach wiecznie suche i zniszczone! Po prostu masakra.

Próbowałam już wielu kosmetyków, począwszy od gliss kurów, l'orealów itp., kończąc na tych z apteki- nic za bardzo nie pomaga. Szampony z normalnych sklepów, czy drogerii zwykle podrażniały mi skórę głowy, a odzywki nawet niektóre dobrze działały, ale nie były to jakieś super efekty, po prostu dzięki nim nie było tragedii... Szampon i odzywka firmy Ce Ce, jak narazie dobrze się sprawdzały, ale wlosy bardzo szybko się bo nich tłuściły, były takie przyklapnięte, obciażone, a mi chodiz o to żeby były dobrze nawilżone, ale czyściutkie i sypkie... Używałam WAX'u do włosów, jedwabiu z tej samej firmy, wszystko to owszem działa, ale na dłuższą metę nie pomaga.

A chciałabym mieć zdrowe, lśniące, miękkie, SYPKIE i NAWILŻONE (!) włosy...
dobrze, że trafiłam na ten wątek. Niestety ogarnięcie go całego jest po prostu niemożliwe, dlatego zwracam się do was o pomoc. Jak myslicie, który rodzaj kosmetyku by mi najbardziej pomógł? Olejek amla zwykły, może kokosowy, vatika? A moze ten musztardowy (chociaz szczerzemówiąc boję się jego zapachu)? Słyszałam tez o maślę shea, ale boję się że on mi za abrdzo obciaży wlosy, że jest za tłusty. Najbardziej waham się miedzy amlą zwykłą (tzn. olejku), a vatiką i nie wiem, która lepsza?
Doradźcie mi coś, proszę!

Edytowane przez _sardyna_
Czas edycji: 2011-03-17 o 17:38
_sardyna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 18:52   #2284
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _sardyna_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Potrzebuje waszej pomocy w wyborze jakiegoś olejku, z tych, co tutaj polecacie. Jestem zupełnie nowa, zielona i nie ogarniam ile tu tego

Mam długie ( za łopatki), ciemne, gęste włosy. Zawsze były trochę sianowate, myślę, że to taki rodzaj włosa- gruby taki, wiecie o co chodzi Są niestety bardzo suche, szorstkie w dotyku, a na końcach rozdwojone! Myje je co 2 dni, wieczorem, czekam az wyschną i idę spać. Zawsze jest tak, że świezo po umyciu są sianowate i pokazują się te małe odstające włoski, ale rano już jest lepiej, włoski nie odstają. Juz na drugi dzień, po południu, są przy glowie tłuste, ale na końcach wiecznie suche i zniszczone! Po prostu masakra.

Próbowałam już wielu kosmetyków, począwszy od gliss kurów, l'orealów itp., kończąc na tych z apteki- nic za bardzo nie pomaga. Szampony z normalnych sklepów, czy drogerii zwykle podrażniały mi skórę głowy, a odzywki nawet niektóre dobrze działały, ale nie były to jakieś super efekty, po prostu dzięki nim nie było tragedii... Szampon i odzywka firmy Ce Ce, jak narazie dobrze się sprawdzały, ale wlosy bardzo szybko się bo nich tłuściły, były takie przyklapnięte, obciażone, a mi chodiz o to żeby były dobrze nawilżone, ale czyściutkie i sypkie... Używałam WAX'u do włosów, jedwabiu z tej samej firmy, wszystko to owszem działa, ale na dłuższą metę nie pomaga.

dobrze, że trafiłam na ten wątek. Niestety ogarnięcie go całego jest po prostu niemożliwe, dlatego zwracam się do was o pomoc. Jak myslicie, który rodzaj kosmetyku by mi najbardziej pomógł? Olejek amla zwykły, może kokosowy, vatika? A moze ten musztardowy (chociaz szczerzemówiąc boję się jego zapachu)? Słyszałam tez o maślę shea, ale boję się że on mi za abrdzo obciaży wlosy, że jest za tłusty. Najbardziej waham się miedzy amlą zwykłą (tzn. olejku), a vatiką i nie wiem, która lepsza?
nie chce Cie smucic ale nic nie sklei rozdwojonych koncow, jedwabiem mozesz je skleic na czas do nastepnego mycia ale to rozdwojenie bedzie szlo dalej, musisz podciac

oleje sa wspaniale ale nie z dnia na dzien, na poczatek kup olej kokosowy, on jako jeden z niewielu wnika do wlosa, sprobuj nalozyc na godzine przed myciem

a jeszcze pytanie jak myjesz wlosy, czy uzywasz szamponu tylko do skalpu czy walisz szampon na cale wlosy? jak to drugie to to moze byc przyczyna wysuszenia, sprobuj metody OMO, wykorzystujac olej albo odzywke (najpierw nakladasz odzywke na dlugosc, potem szampon na skalp i robisz masaz skalpu, splukujesz, splywajacy szampon obmywa dlugosc, nakladasz odzywke do splukiwania lub maske), stosujesz cos po myciu w sensie bez splukiwania, jesli tak to nakladaj od ucha w dol

regeneracja wlosow to dluzsza zabawa ale niestety rozdwojonych nic nie uratuje, ja bym podciela rozdwojone i zaczela olejowac, jesli przetluszcza Ci sie skalp (bo pamietaj ze to nie wlosy a skalp wytwarza sebum ktore same w sobie jest sterylne ale przyciaga brud) to nakladaj olej na dlugosc, mozesz zawinac w folie albo zostawic luzno, po godzinie mycie, ale pamietaj szampon tylko na skalp

nie napisalas co jeszcze uzywasz, stylizujesz? uzywasz produtkow z alkoholem? silikonami?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 19:37   #2285
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeśli końcówki są bardzo zniszczone i rozdwojone to jedyna na nie metoda to podcięcie. Będą się tylko łamać, plątać i osłabiać resztę włosów.
Jeśli o mnie chodzi to wzięłabym kokos, bez ziołowych dodatków. Amla i vatika są dobre, ale może na potem, bo niektórym podsuszają włosy ze względu na zawarte zioła.
Nie wiem jakiego jedwabiu używasz, ale jeśli zawiera w składzie alkohol to możliwe,że to on jest winny przesuszeniu.
Stary 2011-03-17, 21:30   #2286
_sardyna_
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny.
Jeśli chodzi o mycie włosów, to bardzo długo waliłam szampon na całą długość, bo po prostu nie wiedziałam, że to może szkodzić. Teraz już tak nie robię. Staram się delikatnie masować skórę głowy, splukiwac i nie wyciskać w ręcznik, tylko lekko odsączyć z wody. Ostatnio myję włosy szamponem do włosów suchych i normalnych Plantica z Ziaji (z wyciągiem z pszenicy)- jak dla mnie jest w sam raz, bo nie podrażnia mi skóry głowy. Nie zawiera alkoholu, a co do silikonów to nie wiem, jak się je w składzie oznacza (zielona jestem ) . Do tego nakładam odzywki z tej samej serii, niestety ona już zawiera alkohol (i to na 3 miejscu, kurde, dopiero teraz przeczytałam O_O). I widzę po swoich włosach, że jeśli chodzi o odzywkę to tak średnio. Oprócz tego już nic obecnie nie używam, a jedwab, o którym wspomniałam był z firmy Biovax, tak samo maska do włosów (oba te kosmetyki mi się pokończyły).
Włosów nie stylizuje już niczym. Nie używam suszarki, prostownicy (daaawno odłożyłam, używałam pare razy- i chyba o te pare razy za dużo), nic. Odzywki bez spłukiwania również.
Dzięki za rady! Na pewno wypróbuję tej metody OMO, jednak zaopatrzę się w lepszą odzywkę (swoją droga, jaką byście poleciły?). I chyba jestem zmuszona podciąć końcówki. No i kupię olej kokosowy.
Stary 2011-03-18, 10:04   #2287
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny.
Jeśli chodzi o mycie włosów, to bardzo długo waliłam szampon na całą długość, bo po prostu nie wiedziałam, że to może szkodzić. Teraz już tak nie robię. Staram się delikatnie masować skórę głowy, splukiwac i nie wyciskać w ręcznik, tylko lekko odsączyć z wody. Ostatnio myję włosy szamponem do włosów suchych i normalnych Plantica z Ziaji (z wyciągiem z pszenicy)- jak dla mnie jest w sam raz, bo nie podrażnia mi skóry głowy. Nie zawiera alkoholu, a co do silikonów to nie wiem, jak się je w składzie oznacza (zielona jestem ) . Do tego nakładam odzywki z tej samej serii, niestety ona już zawiera alkohol (i to na 3 miejscu, kurde, dopiero teraz przeczytałam O_O). I widzę po swoich włosach, że jeśli chodzi o odzywkę to tak średnio. Oprócz tego już nic obecnie nie używam, a jedwab, o którym wspomniałam był z firmy Biovax, tak samo maska do włosów (oba te kosmetyki mi się pokończyły).
Włosów nie stylizuje już niczym. Nie używam suszarki, prostownicy (daaawno odłożyłam, używałam pare razy- i chyba o te pare razy za dużo), nic. Odzywki bez spłukiwania również.
Dzięki za rady! Na pewno wypróbuję tej metody OMO, jednak zaopatrzę się w lepszą odzywkę (swoją droga, jaką byście poleciły?). I chyba jestem zmuszona podciąć końcówki. No i kupię olej kokosowy.
pisalas ze stosowalas waxa, biowaxa, ten do wlosow suchych i zniszczonych nie ma silikonow, stosuj go 2-3 razy tygodniowo na 15 minut, a na codzien to trudno mi doradzic bo nie mieszkam w Polsce, mozesz sprobowac garniera z maslem karite i avocado, ale to dosc ciezka odzywka wiec dla Ciebie do nakladania od ucha w dol, ale na przesuszone konce bylaby dobra, ja rowniez obecnie nie uzywam odzywki ds i zelow ale nauczylam sie splukiwac 95% odzywki, dokladnie splukuje tak ze nie dotykam wlosow przy splukiwaniu, kraze raczka prysznica przy skalpie aby tam splukac wiecej odzywki, po 3 minutach dotykam wlosow, jak czuje ze sa miekkie w dotyku ale juz nie obciazone odzywka zakrecam kran, nastepnia rekami najpierw odciskam wode jakbym nakladala zel, na takie wlosy delikatnie nakladam gladki recznik (jak mozesz przerzuc sie na stary bawelniany podkoszulek, reczniki tradycyjne moga wplywac nie korzystnie, albo kup recznik z mikrofibry, ja mam recznik akurat gotowy, z gladkiej bawelny ale podkoszulek tez sie sprawdza, uzywalam zanim nie kupilam tego recznika), pamietaj aby nie trzymac wlosow za dlugo w reczniku, zostaw im troche wilgoci jak sobie beda schly, no i cierpliwie poczekaj, najwczesniej zobaczysz efekt za miesiac, jak wlaczysz olej kokosowy moze byc szybciej (i podetnij te rozdwojenia), powodzenia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 10:41   #2288
ckin2u
Zakorzenienie

a gdzie kupujecie oleje? musze sie zaglebic w watek

ja bym chciala jakis nawilzajacy, bo mam 'cienkie siano' na glowie,
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 11:08   #2289
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
a gdzie kupujecie oleje? musze sie zaglebic w watek

ja bym chciala jakis nawilzajacy, bo mam 'cienkie siano' na glowie,
różnie, w sklepach, na allegro

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-03-18, 17:09   #2290
_sardyna_
Przyczajenie

Rybiorek, wieeelkie dzięki za rady Na pewno je wykorzystam, a z wycieraniem włosów w podkoszulek- ciekawe, ciekawe. Sprawdzę Lece szukać oleju kokosowego w jakiś sklepach. Ale przy okazji spytam- wiecie może czy można go dostać w carrefourze na dziale ze zdrową żywnością?
Stary 2011-03-18, 23:12   #2291
sylvia_doll
CORELIPS

Dokladnie , warto polazic od sklepu do sklepu , a na pewno cos znajdziesz . oczywiscie takie sprawdzone to polecamy helfy.pl
na ktory dokladnie polujecie olej teraz?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 09:28   #2292
halucyn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie.. Chcę kupić Sesę, ale na razie tą mniejsza.. A tu nigdzie nie ma.. na helfach juz od jakiegoś czasu jest napisane "chwilowo brak", na allegro też pusto, a czasem się pojawiała... Gdzie jeszcze mogę poszukać?
Pod koniec przyszłego tygodnia powinna być na helfach, taką odpowiedź dostałam na mojego maila. Dowiedziałam się też, że Bhringraja na razie nie będzie, bo w pojemności 100 ml ciężko go dostać, a ja na razie chcę kupić mniejszy, żeby potem nie stał nieużywany. A to rozwiązuje mój problem który z tych dwóch olejków kupić
halucyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 10:30   #2293
OliOli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez halucyn Pokaż wiadomość
Pod koniec przyszłego tygodnia powinna być na helfach, taką odpowiedź dostałam na mojego maila. Dowiedziałam się też, że Bhringraja na razie nie będzie, bo w pojemności 100 ml ciężko go dostać, a ja na razie chcę kupić mniejszy, żeby potem nie stał nieużywany. A to rozwiązuje mój problem który z tych dwóch olejków kupić
Ja też do nich pisałam, napisali że będzie najpóźniej w ciągu 2 tygodni NAPEWNO.. Minęły ponad dwa tygodnie i nie ma dalej... Może tak tylko piszą dla świętego spokoju;/
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 11:15   #2294
Maria Elena
Raczkowanie

Ja tez kilka razy pytalam o te mniejsze opakowania sesy i bhringraja, ale napisali, ze te male opakowania pojawiaja sie bardzo rzadko i tak naprawde zwykle ciezko im powiedziec kiedy dokladnie beda, wiec zamowilam duze i zaluje, bo bringraj mi smierdzi niemilosiernie. Na razie uzywam sesy a moze potem sie przemoge, ale jak patrze na te 200ml to rece mi opadaja, a nos na sama mysl cierpi :P
Maria Elena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 18:21   #2295
NinaSimone
Zakorzenienie

Witam od kilku mies stosuje z powodzeniem oleje. Teraz mam Amle. Mam pyt czy ktos tez tak ma, ze jednego razu po aplikacji tego oleju wlosy sa sypkie, nawilzone, miesiste, a innym razem szorstkie? Czy to normalne? Moje wlosy tez elektryzuja sie, a po rozpuszczeniu wlosow nawet z luznego warkocza sa takie "plaskie". Co robic? Nosze albo kok albo warkocz. Od koka glowa boli.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:22   #2296
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maria Elena Pokaż wiadomość
Ja tez kilka razy pytalam o te mniejsze opakowania sesy i bhringraja, ale napisali, ze te male opakowania pojawiaja sie bardzo rzadko i tak naprawde zwykle ciezko im powiedziec kiedy dokladnie beda, wiec zamowilam duze i zaluje, bo bringraj mi smierdzi niemilosiernie. Na razie uzywam sesy a moze potem sie przemoge, ale jak patrze na te 200ml to rece mi opadaja, a nos na sama mysl cierpi :P
Podobno mają był na przełomie kwietnia/maja. Kuszą mnie i dla mnie to lepiej, że ich teraz nie ma
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 14:11   #2297
LoczuSiek5
Raczkowanie

Witam
Mnie zaciekawiło bardzo olejowanie włosów, być może dlatego że nigdy tego nie robiłam nawet do tej pory Postanowiłam, że musi się to zmienić i zaczynam od Amli Myśle, że pod koniec tygodnia powinna do mnie dotrzeć. Mam już w planach olejowanie w sobote od południa, aż przez całą noc. Zdam relacje
Stary 2011-03-22, 15:33   #2298
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez LoczuSiek5 Pokaż wiadomość
Witam
Mnie zaciekawiło bardzo olejowanie włosów, być może dlatego że nigdy tego nie robiłam nawet do tej pory Postanowiłam, że musi się to zmienić i zaczynam od Amli Myśle, że pod koniec tygodnia powinna do mnie dotrzeć. Mam już w planach olejowanie w sobote od południa, aż przez całą noc. Zdam relacje
Jak na 1. raz to osobiscie odradzam tak dlugiej kuracji Niektore dziewczyny byly niezadowolone, jedna pamietam pisala, ze podczas choroby zostawila olej na 4 dni - bo nie wychodzila z domu <ściana>
Stary 2011-03-22, 17:06   #2299
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Jak na 1. raz to osobiscie odradzam tak dlugiej kuracji Niektore dziewczyny byly niezadowolone, jedna pamietam pisala, ze podczas choroby zostawila olej na 4 dni - bo nie wychodzila z domu <ściana>
No i co w tym takiego strasznego?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 17:12   #2300
sylvia_doll
CORELIPS

Cóż, przede wszystkim to, że struktura jej włosów znacznie się osłabiła. Jak elastyczne gumeczki były.
Mam nadzieję, że to nie Ty xD
Stary 2011-03-22, 18:58   #2301
LoczuSiek5
Raczkowanie

Cytat:
Cóż, przede wszystkim to, że struktura jej włosów znacznie się osłabiła. Jak elastyczne gumeczki były.
Mam nadzieję, że to nie Ty xD
A jest taka możliwa aby struktura włosów się zmieniła przez olejowanie?
Stary 2011-03-22, 19:10   #2302
sylvi300
Zakorzenienie

ja pierwszy raz Amlę trzymałam ok godziny gdyż jej zapach mnie odrzucał i się dusiłam :P ale z czasem się przyzwyczaiłam i nakładam na noc, tylko czekam aż TŻ zaśnie bo nie lubi tego zapachu i się dusi zazwyczaj dopiero nad ranem jest świadomy tego co mam na włosach

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-03-22, 19:20   #2303
LoczuSiek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
ja pierwszy raz Amlę trzymałam ok godziny gdyż jej zapach mnie odrzucał i się dusiłam :P ale z czasem się przyzwyczaiłam i nakładam na noc, tylko czekam aż TŻ zaśnie bo nie lubi tego zapachu i się dusi zazwyczaj dopiero nad ranem jest świadomy tego co mam na włosach
No ja jestem bardzo ciekawa tego zapachu, ale również się boję Bo gorzej jak mi się nie spodoba i pomyśleć sobie, że miałabym nie spać w nocy przez taką amle
Stary 2011-03-22, 19:24   #2304
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jestem bardzo ciekawa tego zapachu, ale również się boję Bo gorzej jak mi się nie spodoba i pomyśleć sobie, że miałabym nie spać w nocy przez taką amle

na początku się dusiłam, ale teraz stwierdzam, że zapach nawet mi się podoba chyba kwestia przyzwyczajenia dasz radę

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-03-22, 19:29   #2305
LoczuSiek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
na początku się dusiłam, ale teraz stwierdzam, że zapach nawet mi się podoba chyba kwestia przyzwyczajenia dasz radę
Mam nadziję Chodz jeszcze wierzę a to, że zapach mi się spodoba i nie bd musiła się przyzwyczajać, jak czytałam recenzje to zdania są podzilne. Innym się podoba a innym nie. Zależy od upodobań
Stary 2011-03-22, 21:27   #2306
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
A jest taka możliwa aby struktura włosów się zmieniła przez olejowanie?
Podejrzewam, że wróciły po kilku myciach do poprzedniego stanu... To jak z silikonami, rozumiesz.
Stary 2011-03-22, 21:37   #2307
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Podejrzewam, że wróciły po kilku myciach do poprzedniego stanu... To jak z silikonami, rozumiesz.
sylvia_doll, a jakim cudem?naturalny środek może oblepić włos bo był stosowany o parę godzin dłużej?w ten sposób rozumując to równie dobrze moznaby powiedzieć, że po paru myciach pozbywamy się tlenu, które włosy wchłonęły na spacerze
Stary 2011-03-22, 22:00   #2308
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
sylvia_doll, a jakim cudem?naturalny środek może oblepić włos bo był stosowany o parę godzin dłużej?w ten sposób rozumując to równie dobrze moznaby powiedzieć, że po paru myciach pozbywamy się tlenu, które włosy wchłonęły na spacerze

Tym razem ja spadłam z krzesła. Dobrze,że nie mam sąsiadów na dole.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 22:51   #2309
sylvia_doll
CORELIPS

Mam ochotę Wam te posty znaleźć. 'Uelastyczniona' narobiła mętlik, potrzymajcie może same 4/5 dni oleje na włosach. Ja wolę nie ryzykować

Edytowane przez sylvia_doll
Czas edycji: 2011-03-22 o 22:52
Stary 2011-03-22, 23:07   #2310
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Mam ochotę Wam te posty znaleźć. 'Uelastyczniona' narobiła mętlik, potrzymajcie może same 4/5 dni oleje na włosach. Ja wolę nie ryzykować
Trzymałam też spokojnie można chodzić kilka dni i jest okwprawdzie wizualnie wygląda to tragicznie, ale dla włosów jest okproblem jest w tym, że nadgorliwie dziewczyny dają i wcierkę i olej i psikadło i jeszcze olejek eteryczny i maskę i odżywkę ds oraz odżywkę bez spłukiwania na cienkie włosy, a cienkie maja wybitny talent i przyjemność oznajmiania co im nie pasuje-wiec po kilku takich aplikacjach po prostu wyraźnie kochane włosięta mówią basta. Dobitnie
Ale mówić, że to wina delikatnego olejka to zbyt wiele.

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Tym razem ja spadłam z krzesła. Dobrze,że nie mam sąsiadów na dole.
Bo najbezpieczniej to jest czytać wizaż siedząc na poduszce położonej na podłodze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości