|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Rozeznanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
kupowalam na helfach jeszcze w wyprzedazy dlatego mam date waznosci tylko do konca kwietnia i nie mam pojecia gdzie moze byc w warszawie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2342 | ||
CORELIPS
|
Cytat:
jak to z iloscia bylo, juz pisze. 1 lyzka jogurtu naturalnego gestego 1 lyzeczka waxu 3 lyzeczki kalpi tone czas zmyc ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2344 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Sklep Zdrowia Aleja Jana Pawła II 80 (lokal nr 2) 00-175 Warszawa tel. +48 22 216 88 70 onlynature.pl
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2345 |
CORELIPS
|
powiedzmy tak: zalezy mi, zeby miec wyjatkowo intensywny kolor miodowej rudosci. aby to jednak osiagnac powinnam chyba zadbac o lekkie rozjasnienie. moje naturalne mozna zobaczyc wiadomo w galerii, a marze o owym złotym kolorze... -> załączniki...
wlasnie czekam az mi wyschna wloski po uzyciu tej kalpitone - kocham jej zapach, tyle wiem na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2346 |
Rozeznanie
|
Chciałam zamówić kalpi tone, ale waham się z powodu tego co czytałam kiedyś o tej bakteri w produktach Hesh... ale widzę, że dużo osób używa i nic się nie dzieje... sama nie wiem czy kupować.
Jak myślicie jest jakieś zagrożenie? ![]()
![]() |
#2347 |
Raczkowanie
|
Widzę, że u większości z Was olejowanie włosów (mi chodzi konkretnie o Amlę) jest połączone z wyłączeniem silikonów. A co sądzicie, o stosowaniu Amli przy jednoczesnym używaniu preparatów z silikonami ? Czy to ma sens ?
Pytam bo boję włosy źle znoszą pielęgnację bezsilikonową, jakoś u mnie się to nie sprawdza. Czy amla będzie działać ? Oczywiście miałabym zamiar stosować ją po umyciu włosów jakimś szamponem oczyszczającym bez silikonów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2348 | ||
Zakorzenienie
|
sylvia bardzo fajny kolorek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2349 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a czy kalpi przyciemnia włosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2351 |
Rozeznanie
|
dzięki;* w takim razie muszę kupić. znacie jakąś sprawdzoną stronę na której mogę zamówić?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
hehe więc tam kupię .Jakiś miesiąc temu kupiłam na shea Amle i mnie oszukali do dziś walczę z nimi o zwrot kasy no i trochę się zraziłam ale wiadomo nie wszyscy są oszustami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2354 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny! Przylaczam sie do watku
![]() Przymierzam sie wlasnie do zakupu olejkow Khadi - oraz szamponu tej samej firmy. Czy ktoras z Was moglaby mi powiedziec, ktory z nich najlepiej nadawalby sie do zmywania olejow? Moje wlosy szybko sie przetluszczaja, wiec zalezaloby mi na szamponie, ktory naprawde by je oczyscil po olejowaniu. Amla, migdalowy, aloe vera, szafran.. ![]() Z gory dziekuje za pomoc ![]()
![]() |
#2355 | ||
CORELIPS
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Rozeznanie
|
Już zamówiłam na helfay.pl Amle ;d moja znajoma też robiła tam zamówienie i była bardzo zadowolona jeszcze dali sporo próbek kosmetyków
![]() Do biała_czekolada Wszystkie te szampony się nadają do zmywania olejków ja osobiście używałam tego czarnego i Vatiki słodkie migdały i są dobre dla mnie ![]() też chciałam zamówić olejek Khadi ale cena mnie odstrasza Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-04-09 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2357 |
Raczkowanie
|
Po wielu podejściach do olejowania (Kokosowy, rycynowy, łopianowy) myśle, że odkryłam cudo dla moich blond rozjaśnianych włosów - Amla z Khadi. Sama natura w składzie, jak na moje niedoświadczone oko !
INCI: Helianthus Annuus (Sunflower Oil), Emblica Officinalis (Amla), Eclipta Alba (Bringaraj), Bacopa monniera (Brahmi), Nardostachys jatamansi (Jatamansi), Cyperus rotundus (Nagarmootha), Symplocos racemosa (Lodhra), Terminalia chebula (Haritaki), Terminalia belerica (Bahera), Azadirachta indica (Neem), Sesamum indicum (Sesame),Lawsonia inermis (Henna), Cinnamomum camphora (Camphor), Prunus Amygdalus Dulcis (Almond Oil), Tocopherol (Vitamin E). Po prostu nie mogę się nadziwić, jak pięknie mogą moje włosy wyglądać, a w dodatku okazało się, że się kręcą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2358 | ||
CORELIPS
|
Cytat:
ooo... ostatnio za mocne 100zl zamawialam i probek nie otrzymalam, ale nie obrazam sie, teraz kolejne zamowienie, bede cierpliwa moze kieeedys tam nagrodza ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2359 |
Rozeznanie
|
Witam. Na allegro pojawiły się jakieś inne oleje Prachute:advanced i Advanced cooling czy ktoś je zna, stosował?
Zastanawiam się czy nie są na parafinie, gdzieś czytałam że Parachute hot oil jest na parafinie, nie wiem jak te |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2360 |
CORELIPS
|
Dziewczeta! na stronce http://www.hennaforhair.com/faq/amla/ wygrzebalam informacje jakoby 'dodanie amli do henny czystej nie wplywa na farbowanie' takze wychodzi na to, ze nie ma roznicy czy henna z amla, czy henna bez amli
![]() A co do tych parachute, to sa na pewno dobre nowosci! Jakby ulepszone, pewnie odpowiedz na konkurencyjna vatike - ona ma w koncu te ziolka rowniez i cieszy sie chyba wiekszym powodzeniem niz czysty parachucik [ktorego uzywam obecnie] ![]() Teraz... zastanawiam sie tylko, jaki zwiazek ma kokosowy olejek z dzialaniem chlodzacym? [widzicie? "COOLING'] Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2011-04-09 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2361 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2363 | ||
CORELIPS
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chcęęę mieć, i amle gold, i bringaraja ![]() A gwoli ścisłości... zwykły olejek amla ma parafinę, a amla gold - nie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2364 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Zarówno Amla jak i Amla Gold zawierają parafinę.
![]()
![]() |
![]() |
#2365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2367 | |
CORELIPS
|
Cytat:
![]() nafta mi niby podchodzi.. chociaz fakt, sa troche suche, dlatego obowiazkowo duzo odzywki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Czy jest tutaj ktos kto uzywal Vatiki i nie byl zadowolony natomiast zwykly olej Parachute dal dobre efekty? Stosuje olejki kilka mies ale moje wlosy sie elektryzuja, co z tym zrobic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2369 |
Rozeznanie
|
Ja stosuje Parachute zwykły i lepiej mi pasuje niż Efavitu np., zapach też mi się bardziej podoba.Mi się włosy nie elektryzują wieć nie wiem czy pomaga na to, po Parachute włosy nawilżone, miękkie i lśniące.
A tak poza tym jakby kogoś interesowało to na Helfy jest juz mała Sesa, ktoś chyba wcześniej pisał że czeka na nią. pojawiły się tez szampony i odżywka Sesy, trochę załuję że nie poczekałam i zamówiłam wczesniej dużą Sesę, bo chciałam tez szampony, a wtedy nie było |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2370 | |
CORELIPS
|
Cytat:
![]() Napiszcie napiszcie! ![]() skoro sie elektryzuja to bede oryginalna i polece Ci, NinaSimone, spray glisskur ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.