Amla- indyjskie olejki do włosów - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 17:02   #2341
gosiaaaa1
Rozeznanie

Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Mogłabyś napisać gdzie w Wawie znalazłaś olej musztardowy?
Tyyle się o nim ostatnio naczytałam, a że właśnie skończyłam butlę kokosowego to czaję się na jakąś odmianę
kupowalam na helfach jeszcze w wyprzedazy dlatego mam date waznosci tylko do konca kwietnia i nie mam pojecia gdzie moze byc w warszawie
gosiaaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 18:32   #2342
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
minimum godzinę ja trzymam max dwie, efekt jest lepszy, ale włosy jakby trochę bardziej suche

hmmm ale kusicie tym musztardowym
ojaaa... no to ja kalpi będę trzymać nie dłużej niż godzinkę, teraz się zbliża 45 min chyba lecę zmyć .. co prawda nie będą wysuszone, bo zmieszałam z naturalnym jogurtem i waxem treatment [do blondu mimo ze jestem orzechowomahoniowa]
jak to z iloscia bylo, juz pisze.
1 lyzka jogurtu naturalnego gestego
1 lyzeczka waxu
3 lyzeczki kalpi tone

czas zmyc

Cytat:
Tyyle się o nim ostatnio naczytałam, a że właśnie skończyłam butlę kokosowego to czaję się na jakąś odmianę
yhym, jest naprawde swietny - tak wszedzie pisza, mam nadzieje, ze i Ja, i Ty niedlugo dolaczymy rowniez do osob ktore osobiscie doswiadczyly sekretu oleju z gorczycy
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 18:33   #2343
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
ojaaa... no to ja kalpi będę trzymać nie dłużej niż godzinkę, teraz się zbliża 45 min chyba lecę zmyć .. co prawda nie będą wysuszone, bo zmieszałam z naturalnym jogurtem i waxem treatment [do blondu mimo ze jestem orzechowomahoniowa]
jak to z iloscia bylo, juz pisze.
1 lyzka jogurtu naturalnego gestego
1 lyzeczka waxu
3 lyzeczki kalpi tone

czas zmyc
a zalezy Ci na przyciemnieniu czy wrecz odwrotnie?

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 18:48   #2344
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
jest w sklepie przy Rondzie Radosława, budynek chyba nazywa się Babka Tower, wchodzi się tak jakby od "tyłu" budynku, od strony osiedla mieszkalnego, ale ostrzegam że tam jest mnóstwo olejów z ZSK
Sklep Zdrowia
Aleja Jana Pawła II 80 (lokal nr 2)
00-175 Warszawa
tel. +48 22 216 88 70
onlynature.pl

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 19:53   #2345
sylvia_doll
CORELIPS

powiedzmy tak: zalezy mi, zeby miec wyjatkowo intensywny kolor miodowej rudosci. aby to jednak osiagnac powinnam chyba zadbac o lekkie rozjasnienie. moje naturalne mozna zobaczyc wiadomo w galerii, a marze o owym złotym kolorze... -> załączniki...

wlasnie czekam az mi wyschna wloski po uzyciu tej kalpitone - kocham jej zapach, tyle wiem na pewno (a, zapomnialam wam dodac, ze dorzucilam jeszcze kropli z cwiartki cytryny!)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d6nyt1qk6pg46uts.jpg (45,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-1036236.jpg (28,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-rude-wlosy-10.jpg (25,8 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-04-07, 20:46   #2346
Arrasando
Rozeznanie

Chciałam zamówić kalpi tone, ale waham się z powodu tego co czytałam kiedyś o tej bakteri w produktach Hesh... ale widzę, że dużo osób używa i nic się nie dzieje... sama nie wiem czy kupować.
Jak myślicie jest jakieś zagrożenie?
..`
Arrasando jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 22:16   #2347
Zeila
Raczkowanie

Widzę, że u większości z Was olejowanie włosów (mi chodzi konkretnie o Amlę) jest połączone z wyłączeniem silikonów. A co sądzicie, o stosowaniu Amli przy jednoczesnym używaniu preparatów z silikonami ? Czy to ma sens ?
Pytam bo boję włosy źle znoszą pielęgnację bezsilikonową, jakoś u mnie się to nie sprawdza. Czy amla będzie działać ? Oczywiście miałabym zamiar stosować ją po umyciu włosów jakimś szamponem oczyszczającym bez silikonów.
Zeila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 08:44   #2348
agison
Zakorzenienie

sylvia bardzo fajny kolorek
Cytat:
Napisane przez Arrasando Pokaż wiadomość
Chciałam zamówić kalpi tone, ale waham się z powodu tego co czytałam kiedyś o tej bakteri w produktach Hesh... ale widzę, że dużo osób używa i nic się nie dzieje... sama nie wiem czy kupować.
Jak myślicie jest jakieś zagrożenie?
używam kalpi bardzo namiętnie od ponad roku i nic się nie dzieje, także nie obawiałabym się
Cytat:
Napisane przez Zeila Pokaż wiadomość
Czy amla będzie działać ? Oczywiście miałabym zamiar stosować ją po umyciu włosów jakimś szamponem oczyszczającym bez silikonów.
myślę że tak, zwłaszcza jeśli przed amlą umyjesz szamponem bez silikonów, to już w ogóle

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-04-08, 10:24   #2349
milena798
Rozeznanie

dziewczyny a czy kalpi przyciemnia włosy?
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 10:38   #2350
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy kalpi przyciemnia włosy?
przyciemnia.

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-04-08, 11:18   #2351
milena798
Rozeznanie

dzięki;* w takim razie muszę kupić. znacie jakąś sprawdzoną stronę na której mogę zamówić?
Stary 2011-04-08, 11:26   #2352
agison
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki;* w takim razie muszę kupić. znacie jakąś sprawdzoną stronę na której mogę zamówić?
hehe, taaaak helfy . pl

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-04-08, 11:29   #2353
milena798
Rozeznanie

hehe więc tam kupię .Jakiś miesiąc temu kupiłam na shea Amle i mnie oszukali do dziś walczę z nimi o zwrot kasy no i trochę się zraziłam ale wiadomo nie wszyscy są oszustami
Stary 2011-04-08, 20:50   #2354
biała_czekolada
Rozeznanie

Hej Dziewczyny! Przylaczam sie do watku

Przymierzam sie wlasnie do zakupu olejkow Khadi - oraz szamponu tej samej firmy. Czy ktoras z Was moglaby mi powiedziec, ktory z nich najlepiej nadawalby sie do zmywania olejow? Moje wlosy szybko sie przetluszczaja, wiec zalezaloby mi na szamponie, ktory naprawde by je oczyscil po olejowaniu. Amla, migdalowy, aloe vera, szafran..

Z gory dziekuje za pomoc

S.J.Lec

http://www.przewodnikmp.pl/img-250120080253.png
biała_czekolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 00:30   #2355
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
hehe więc tam kupię .Jakiś miesiąc temu kupiłam na shea Amle i mnie oszukali do dziś walczę z nimi o zwrot kasy no i trochę się zraziłam ale wiadomo nie wszyscy są oszustami
Cytat:
Napisane przez biała_czekolada Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Przylaczam sie do watku

Przymierzam sie wlasnie do zakupu olejkow Khadi - oraz szamponu tej samej firmy. Czy ktoras z Was moglaby mi powiedziec, ktory z nich najlepiej nadawalby sie do zmywania olejow? Moje wlosy szybko sie przetluszczaja, wiec zalezaloby mi na szamponie, ktory naprawde by je oczyscil po olejowaniu. Amla, migdalowy, aloe vera, szafran..
Czesc. W zasadzie to helfy.pl to tylko ludzie importujacy produkty z Indii,nie są bezpośrednoim sprzedawcą, aczkolwiek zespół nigdy nas nie zawiódł..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 12:33   #2356
milena798
Rozeznanie

Już zamówiłam na helfay.pl Amle ;d moja znajoma też robiła tam zamówienie i była bardzo zadowolona jeszcze dali sporo próbek kosmetyków

Do biała_czekolada Wszystkie te szampony się nadają do zmywania olejków ja osobiście używałam tego czarnego i Vatiki słodkie migdały i są dobre dla mnie nigdy nie miałam problemów ze zmyciem

też chciałam zamówić olejek Khadi ale cena mnie odstrasza

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-04-09 o 12:42
Stary 2011-04-09, 14:53   #2357
petrol
Raczkowanie

Po wielu podejściach do olejowania (Kokosowy, rycynowy, łopianowy) myśle, że odkryłam cudo dla moich blond rozjaśnianych włosów - Amla z Khadi. Sama natura w składzie, jak na moje niedoświadczone oko !

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower Oil), Emblica Officinalis (Amla), Eclipta Alba (Bringaraj), Bacopa monniera (Brahmi), Nardostachys jatamansi (Jatamansi), Cyperus rotundus (Nagarmootha), Symplocos racemosa (Lodhra), Terminalia chebula (Haritaki), Terminalia belerica (Bahera), Azadirachta indica (Neem), Sesamum indicum (Sesame),Lawsonia inermis (Henna), Cinnamomum camphora (Camphor), Prunus Amygdalus Dulcis (Almond Oil), Tocopherol (Vitamin E).

Po prostu nie mogę się nadziwić, jak pięknie mogą moje włosy wyglądać, a w dodatku okazało się, że się kręcą Naprawdę moge z czystym sumieniem polecić ten olej, cena może i odstrasza, ale myśle, że dłuuuugo bede się cieszyć tym specyfikiem, bo pojemność jest wcale nie taka mała - 210 ml

petrol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 15:21   #2358
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Już zamówiłam na helfay.pl Amle ;d moja znajoma też robiła tam zamówienie i była bardzo zadowolona jeszcze dali sporo próbek kosmetyków

Taaaak, mnie jeszcze przeraza cena olejku sesa - 58 zl...
ooo... ostatnio za mocne 100zl zamawialam i probek nie otrzymalam, ale nie obrazam sie, teraz kolejne zamowienie, bede cierpliwa moze kieeedys tam nagrodza

Cytat:
Napisane przez petrol Pokaż wiadomość
Po wielu podejściach do olejowania (Kokosowy, rycynowy, łopianowy) myśle, że odkryłam cudo dla moich blond rozjaśnianych włosów - Amla z Khadi. Sama natura w składzie, jak na moje niedoświadczone oko !

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower Oil), Emblica Officinalis (Amla), Eclipta Alba (Bringaraj), Bacopa monniera (Brahmi), Nardostachys jatamansi (Jatamansi), Cyperus rotundus (Nagarmootha), Symplocos racemosa (Lodhra), Terminalia chebula (Haritaki), Terminalia belerica (Bahera), Azadirachta indica (Neem), Sesamum indicum (Sesame),Lawsonia inermis (Henna), Cinnamomum camphora (Camphor), Prunus Amygdalus Dulcis (Almond Oil), Tocopherol (Vitamin E).

Po prostu nie mogę się nadziwić, jak pięknie mogą moje włosy wyglądać, a w dodatku okazało się, że się kręcą Naprawdę moge z czystym sumieniem polecić ten olej, cena może i odstrasza, ale myśle, że dłuuuugo bede się cieszyć tym specyfikiem, bo pojemność jest wcale nie taka mała - 210 ml
taaaakk po raz kolejny! ja jestem ciekawa czy brac zwykla amle czy ta ulepszona, racze ejdnak wezme wlasnie nowsza wersje GOLD
Stary 2011-04-09, 15:51   #2359
Dink
Rozeznanie

Witam. Na allegro pojawiły się jakieś inne oleje Prachute:advanced i Advanced cooling czy ktoś je zna, stosował?
Zastanawiam się czy nie są na parafinie, gdzieś czytałam że Parachute hot oil jest na parafinie, nie wiem jak te
Dink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 17:38   #2360
sylvia_doll
CORELIPS

Dziewczeta! na stronce http://www.hennaforhair.com/faq/amla/ wygrzebalam informacje jakoby 'dodanie amli do henny czystej nie wplywa na farbowanie' takze wychodzi na to, ze nie ma roznicy czy henna z amla, czy henna bez amli ? myslalam, ze dodanie jej do henny sprawia, ze efekt bedzie wpadajacy bardziej w braz...

A co do tych parachute, to sa na pewno dobre nowosci! Jakby ulepszone, pewnie odpowiedz na konkurencyjna vatike - ona ma w koncu te ziolka rowniez i cieszy sie chyba wiekszym powodzeniem niz czysty parachucik [ktorego uzywam obecnie]
Teraz... zastanawiam sie tylko, jaki zwiazek ma kokosowy olejek z dzialaniem chlodzacym? [widzicie? "COOLING']

Edytowane przez sylvia_doll
Czas edycji: 2011-04-09 o 17:40
Stary 2011-04-09, 19:25   #2361
OliOli
Rozeznanie

Cytat:
A co do tych parachute, to sa na pewno dobre nowosci! Jakby ulepszone, pewnie odpowiedz na konkurencyjna vatike - ona ma w koncu te ziolka rowniez i cieszy sie chyba wiekszym powodzeniem niz czysty parachucik [ktorego uzywam obecnie]
Teraz... zastanawiam sie tylko, jaki zwiazek ma kokosowy olejek z dzialaniem chlodzacym? [widzicie? "COOLING']
Właśnie obejrzałam sobie toto noo i ciekawi mnie też, czyżby kolejny olej do kolekcji?:p tylko kurczę moje włosy niezbyt lubią się z Vatiką, a to pewnie coś podobnego ;( Na razie jestem zakochana w Amli, ale Gold i w olejku z Lidla, chyba własnie przez dodatek ziół mam takie przesuszone włoski po Vatice a szkoooda bo wydaje się że ten nowy Parachute to ładny składowo olej
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 21:08   #2362
biała_czekolada
Rozeznanie

Cytat:

Do biała_czekolada Wszystkie te szampony się nadają do zmywania olejków ja osobiście używałam tego czarnego i Vatiki słodkie migdały i są dobre dla mnie nigdy nie miałam problemów ze zmyciem

Dziekuje Chyba zdecyduje sie na migdala.Mnie tez cena troche przeraza, ale przemawia do mnie naturalnosc. Myslalam o Dabur - ale parafina zle dziala na moje wlosy

S.J.Lec

Stary 2011-04-09, 22:40   #2363
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
Właśnie obejrzałam sobie toto noo i ciekawi mnie też, czyżby kolejny olej do kolekcji?:p tylko kurczę moje włosy niezbyt lubią się z Vatiką, a to pewnie coś podobnego ;( Na razie jestem zakochana w Amli, ale Gold i w olejku z Lidla, chyba własnie przez dodatek ziół mam takie przesuszone włoski po Vatice a szkoooda bo wydaje się że ten nowy Parachute to ładny składowo olej
ojejjj... to moze warto mieszac z odzywka te ziolowe w Twoim przypadku? ciezka sprawa kochana, szkoda, ze nie mozesz faktycznie! ja sie skusze...

Cytat:
Dziekuje Chyba zdecyduje sie na migdala.Mnie tez cena troche przeraza, ale przemawia do mnie naturalnosc. Myslalam o Dabur - ale parafina zle dziala na moje wlosy
Miła, mogłabyś opowiedzieć jak na Ciebie działa parafina? Ja nie wiem nawet czy byłabym podatna na 'zły wpływ' ale nafta np. mi nie szkodzi
chcęęę mieć, i amle gold, i bringaraja

A gwoli ścisłości... zwykły olejek amla ma parafinę, a amla gold - nie?
Stary 2011-04-09, 22:44   #2364
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Zarówno Amla jak i Amla Gold zawierają parafinę.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-10, 10:50   #2365
Dink
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
Jeśli on jest na bazie oleju kokosowego to też bym chętnie wypróbowała. Tylko że kupiłam niedawno dużą Sesę, mam jeszcze olejek Jiva, zwykły Parachute i jak na razie się wstrzymam, chociaż mam ochotę zamówić. Vatikę też lubię, ale na razie nie stosuję za jakiś czas pewnie do niego wrócę, też mi trochę wysusza włosy, pewnie ze względu na zioła, ale przy dłuższym stosowaniu Vatiki mam wrażenie że poprawił się ich stan i są jakby mocniejszy.
Stary 2011-04-10, 11:49   #2366
biała_czekolada
Rozeznanie

Cytat:

Miła, mogłabyś opowiedzieć jak na Ciebie działa parafina? Ja nie wiem nawet czy byłabym podatna na 'zły wpływ' ale nafta np. mi nie szkodzi
chcęęę mieć, i amle gold, i bringaraja

A gwoli ścisłości... zwykły olejek amla ma parafinę, a amla gold - nie?
Moje wloski parafina przesusza, staja sie takie..tepe Licze na to ze olejki bez parafiny beda na mnie dzialac lepiej...ale jak bedzie to sie dopiero okaze Chyba wszystkie amle Dabur maja parafine niestety jako pierwsza w skladzie.

S.J.Lec

Stary 2011-04-10, 14:11   #2367
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Moje wloski parafina przesusza, staja sie takie..tepe Licze na to ze olejki bez parafiny beda na mnie dzialac lepiej...ale jak bedzie to sie dopiero okaze Chyba wszystkie amle Dabur maja parafine niestety jako pierwsza w skladzie.
hmmmm bylby ktos skory mi wytlumaczyc 'wlasciwosci i dzialanie' parafiny?
nafta mi niby podchodzi.. chociaz fakt, sa troche suche, dlatego obowiazkowo duzo odzywki...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-10, 14:54   #2368
NinaSimone
Zakorzenienie

Czy jest tutaj ktos kto uzywal Vatiki i nie byl zadowolony natomiast zwykly olej Parachute dal dobre efekty? Stosuje olejki kilka mies ale moje wlosy sie elektryzuja, co z tym zrobic?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-10, 15:07   #2369
Dink
Rozeznanie

Ja stosuje Parachute zwykły i lepiej mi pasuje niż Efavitu np., zapach też mi się bardziej podoba.Mi się włosy nie elektryzują wieć nie wiem czy pomaga na to, po Parachute włosy nawilżone, miękkie i lśniące.

A tak poza tym jakby kogoś interesowało to na Helfy jest juz mała Sesa, ktoś chyba wcześniej pisał że czeka na nią. pojawiły się tez szampony i odżywka Sesy, trochę załuję że nie poczekałam i zamówiłam wczesniej dużą Sesę, bo chciałam tez szampony, a wtedy nie było
Stary 2011-04-10, 15:15   #2370
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Ja stosuje Parachute zwykły i lepiej mi pasuje niż Efavitu np., zapach też mi się bardziej podoba.Mi się włosy nie elektryzują wieć nie wiem czy pomaga na to, po Parachute włosy nawilżone, miękkie i lśniące.

A tak poza tym jakby kogoś interesowało to na Helfy jest juz mała Sesa, ktoś chyba wcześniej pisał że czeka na nią. pojawiły się tez szampony i odżywka Sesy, trochę załuję że nie poczekałam i zamówiłam wczesniej dużą Sesę, bo chciałam tez szampony, a wtedy nie było
jest juz mala.. no to niezle, moze pojde w tym kierunku.. aczkolwiek .. sluchajcie - czy uzywalyscie takich szamponow???? http://www.talia24.pl/szampony/aritha-szampon.html kusi mnie jeszcze Fitomed Mydlnica - szampon z henną ...
Napiszcie napiszcie!

skoro sie elektryzuja to bede oryginalna i polece Ci, NinaSimone, spray glisskur naprawde mi pomaga na puszenie niesforne. i odzywkeIsany do kreconych wlosow... ja nie mam kreconych raczej, falowane, ale ona tu sie dobrze sprawdza przy elektryzowaniu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości