![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Dobry wieczór, dziewczyny, a chłopaka pomijam, bo mi działa na nerwy :P
Dawno tu nie zaglądałam, teraz dopiero w weekend znowu przeczytałam, co naprodukowałyście. ![]() Robię co mogę, leczę się, więcej nie zrobię i to nie moja wina, że mnie los tak pokarał, a zadręczanie się nic mi nie da. I tak już mi żal tego czasu, który straciłam na przejmowanie się tym dziadostwem. Więc dość mam już bycia ofiarą, biorę się za siebie i go, go power rangers. A Wam wszystkim życzę tego samego, bo czas leci, życie ucieka, a młodość mamy tylko jedną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Raczkowanie
|
wbijam w twoje dobry wieczór więc możesz mnie pomijać, też mi działasz na nerwy do dzisiaj
![]() Pozdrawiam.
#2343 |
Zadomowienie
|
U mnie raz lepiej raz gorzej,aktualnie gorzej bo zbliża się comiesięczna utrata krwi i wtedy cóż nie wyglądam najpiękniej
![]() Zastanawiam się czy można znów pić bratka po ponad rocznej przerwie? Jakoś zaprzestałam i teraz nie wiem czy jest możliwość wysypu.
#2344 |
Zakorzenienie
|
myślę, że wysyp może wystąpić po takim czasie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zadomowienie
|
Dzięki,to w takim razie może kupię pokrzywę,też ziółka ale na włosy
![]()
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Ja wiesiołka jem od ponad roku na bolesne miesiączki. Smaruję nim tez buzię. A cera jest dziwna, bardzo. Już nie wiem co robić, uzywam teraz tylko serum azelo-oliwkowego z BU,soku z aloesu, filtra Lirene, Pixie , nawilżajacej maseczki z Daxa , swietna jest! i zielonej glinki. a twarz byla ladna, teraz pryszcze, pewnie na okres. Większy problem to dla mnie rumień .
![]() ![]() Czarna, jeśli tylko masz za co to bierz sprawy w swoje ręce ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- w dodatku nie moge znaleźc dobrego podkładu, Pixie raz trzyma się świetnie, następnego dnia schodzi po 2 godzinach. A reszta za ciemna.
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Rozeznanie
|
jak dlugo ten wysyp moze trwac? ^^ ja pije juz jakies 3 tygodnie niecale bratka i mam coraz gorzej z buzia :P pozniej sie ona oczysci prawda? i bedzie lepiej?
#2348 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia ile może potrwać wysyp, to chyba sprawa indywidualna...
ja kiedyś brałam jakieś tabletki z bratka i tak pogorszyły mi stan cery, że dopiero po odstawieniu wszystko się unormowało. Nie każdemu bratek służy |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Agusia, też mam tak z minerałami Pixie
![]()
![]() |
#2350 |
Rozeznanie
|
licze ze mi pomoze xD
#2351 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kiedyś natknęłam się na wątek "mój sposob na tłustą skórę" czy coś takiego, chodziło o wnim o sposób na błyszczenie. Napisała tam dziewczyna, że pomogła jej oliwka z hipp'a. Z uwagi na to, że mam dziecko i tą oliwkę zastosowałam się do jej wskazówek i mnie to bardzo pomogło - nałożyć oliwkę na buzię, odczekać 15 minum i nadmiar odciskąć papierem toaletowym, czy chusteczką. \ja to robiłam codziennie, po tygodniu bylo widac rezultaty. Podpisuję się pod opiniami, że nawilżac, nawilżać..... zielona glinka, drzewko herbaciane, chociaż zastanawiam się nad kupnem kremu uriage hyseac z kwasami aha - mam przebarwienia i blizny, więc taki krem co trzecią noc może by mi dobrze zrobił ![]() Ostatnio zakupiłam maseczkę nawilżającą z avene, na noc spróbuję cicalfate, choć mam ochotę na frakcję sojową o której pisze magica. Caly czas hołbię mój kremik na odparzenia dla niemowląt (może ktoś pamieta moje epopeje ![]() ![]() Macie jakies doświadczenia z kremami uriage?? Acha, spryskuję jeszcze twarz wodą termalną avene - SUPER. Jeżeli ktoś chce kupić jakies kosmetyki z Avene, svr czy uriage to do 29 . 10 jest promocja - 30% w superpharm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
Jedna z Wizażanek polecała bardzo ten krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...dzo-suchej.htm tylko, że on jest od 25 lat, myślicie, że może mi zaszkodzić skoro mam 19?
Ostatnio znalazłam ciekawą stronkę http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm wypisane są tam szkodliwe składniki w kosmetykach, niestety praktycznie we wszystkich moich kosmetykach znajduje się przynajmniej jeden składnik odpowiedzialny za trądzik, powinnam wyrzucić te kosmetyki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zadomowienie
|
Prawdę mówiąc nie wiem skąd info że jest od 25 roku życia. Ja mam 22 lata, używa go też moja siostra lat 13 i jest ekstra. Bardzo poprawił jej buzię. Mi zresztą również.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
ja włąśnei zachęcona opiniami o tym kremie kupię go na pewno
![]() w wątku o tej firmie też wyczytałam, że wiele dziewczyn go poleca. Muszę tylko do wypłaty jakoś dotrwać i dalej się smarować moją Ziają Herbika Plant :/ W ogóle ostatnio smarowałam na noc twarz Alantanem i zauważyłam, że zaczerwienienia szybciej poznikały, także dość świerze przebarwienia pozapalne zbledły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a znacie jakis krem ktory nie posiada zadnego z tych skladnikow ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 | |
Raczkowanie
|
Mineral Flowers
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zadomowienie
|
Bywa w promocji co jakiś czas. Trzeba zaglądać do Sephory i zerkać na ceny, jeszcze nie tak dawno temu widziałam 50%.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Rozeznanie
|
cos mi umknelo :S o jakim kremie mowicie?
a ten mineral flowers to gdzie dostane? ![]()
#2359 |
Zakorzenienie
|
No o Mineral Flowers cały czas piszemy :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Rozeznanie
|
omg.. i on kosztuje 75 zl ?
![]() ![]()
#2361 |
Zadomowienie
|
Nie zapycha i jest naprawdę dobry. Nigdy przez całe życie żaden krem mi nie służył i kolejne lądowały w koszu. A tego używam już 5 miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Raczkowanie
|
A ja wczoraj wieczorem byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy i czuje się/wyglądam fatalnie =/
Mam czerwone i jakby lekko podpuchnięte poliki i miejscami chyba będę miała strupy =/ Nigdy nie czułam się tak źle po wizycie u kosmetyczki... Czy któraś z was wie, czym teraz mogę smarować twarz, by podrażnienie jak najszybciej zeszło? Pomijając fakt, ze niedługo muszę iść do pracy, wiec będę musiała naładować na twarz podkładu i męczyć się cały dzień z maska na twarz =/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc najlepiej aloes jeśli masz, przekroić na pół i przykleić plastrem do zaognionych miejsc, a jeśli nie, to żel aloesowy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
Zakorzenienie
|
aloes niektórych podrażnia. Proponuję calendulacrem z Babydream, albo najelpiej okłady z rumianka, nagietka..
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Raczkowanie
|
Dziękuję ;]
Niestety chyba żadnej aloesowej maści w domu nie mam ![]() Jeszcze sprawdzę, ale co jeszcze zamiast tego mogłabym użyć? Okłady z rumianku, maseczke z ogórka albo oliwek, maść z witaminą A lub krem nawilżający dla niemowląt? edit: dopiero teraz zauważyłam twoja dopowiedz, 19agusia91, dziękuję ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Jaki krem? Maśc z witamina a przyspiesza gojenie, ale może zapchać. Rumianek raczej nie zaszkodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Raczkowanie
|
Bambion krem pielęgnacyjny z pantenolem.
Specjalnie szukałam nawilżającego, bo sporo kremów dla dzieci jest natłuszczających, a wtedy to już wogóle miałabym meksyk ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
to jednak lepiej daj rumianekn chyba
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Rozeznanie
|
kochane a ten mineral flowers lepiej dla nas z rumiankiem czy ten 2 ?... bo ten 2 jest niby do mieszanej ale rumianek koi...
![]()
#2370 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za rade ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.