|
|
#211 |
|
BAN stały
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
właśnie przeglądam tą strone i natrafiłam na puder do włosow (!) co to jest???
|
|
|
|
|
#212 |
|
Przyczajenie
|
Patrzcie ile tego na Allegro
poszukajcie sklepu aspirante |
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
olinciaa -xxxxx
Iść za marzeniem i znowu iść za marzeniem - i tak - ewiq - usque ad finem [wiecznie - aż do końca] Edytowane przez gaga Czas edycji: 2008-05-27 o 07:51 Powód: prosze zapoznac sie z zasadami forum |
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
używam SEHAT oliwkowy kupiłam u habibi schop - na allegro . Chyba najbardziej mi służy.Używam też agar z alepi - to już na helfy.pl. Mam też ten przeceniony z neem - też jest OK.
Włosy mam do ramion , proste jak suszę, kolor bliżej nieokreślony - zależy jak światło pada .Zwykle coś koło kasztanu . A jak nie suszę , to mi ię falują. Mam naturalne włosy, ale o zawsze nakładałam odżywki po myciu.teraz tego nie robię ! moje loreale i inne - oddałam .Włosy mam gładkie , nie plączące - z połyskiem. To pewnie trochę zasługa oleków. pozdrawiam |
|
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Robie sobie wieczorem masaz przy uzyciu olejku, nakladam czepek i ide spac. Rano po umyciu glowy szamponem wlosy sa nawilzone, podniesione u nasady i mocniej sie kreca. Zdecydowanie Amla wiedzie prym wsrod odzywiaczy |
|
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie na początku przyszłego miesiące chyba się na nią skuszę
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam powiedzieć, że produkty Alepii są dostępne w Gdyni (min. płyny do mycia oraz oleje). W Klifie zaraz na przeciwko delikatesów Bomi, sklep z kosmetykami naturalnymi: Soap&Co
Natomiast produkty Jiva: szampony i lejki są dostępne w dwóch sklepach w W-wie: http://www.ajurweda.pl/index.php?PG=34
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
|
#219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Aha wasz olejek z amli też jest dość rzadki , czy to z moim jest coś nie tak .Słuchajcie jeszcze mam pomysł i pytanie w związku z tym: czy np. do olejku z amli (zacznę go uzywać jak vatika sie skończy ) mogę dodać henny tej w pudrze?Bo znalazłaj na allegro dość tani: http://www.allegro.pl/item375302256_...jita_jain.html Jak kombinować to kombinowac . Próbowała któraś mieszać puder z olejkami
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
witam kobitki
ja przetestowałąm wczoraj szampon neem i w końcu moje włosy się błyszczą... a nie mogłam dojść co im jest. znowu stały się gładkie, śliskie,ujarzmione. Już przy suszeniu wydawały mi się niesamowite jestem zadowolona w 100%. szampon oczyścił bezbłędnie.mam jeszcze amlę w pudrze (hesh) słuchajcie ile ja tego mam dac do tj gorącej wody i miodu? łyżkę, dwie? |
|
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Zrobię mały off top - Kosmarko kiedyś gdzieś rozmawiałyśmy na temat spray-u matrixa biolage i widzę, że piszesz dwa posty wyżej, że go używasz. Napisz mi tylko czy ty również odczuwasz taki okropny zapach? Jakiś duszący a fe..
![]()
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
kesii, co to za szampon neem? czy mozesz zalaczyc jakies zdjecie jak to wyglada?
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda nie jestem Kesii, ale wydaje mi się, że to ten
![]() http://www.helfy.pl/szampon-neem-przeciwlupiezowy Niby ważny do końca maja był, przez to taki tani, ale ja sie skusiłam i tak
|
|
|
|
|
#224 |
|
Przyczajenie
|
Szampon z Neem jest naprawde swietny, do cienkich i słabych włosów. Pogrubia i nawilza, dla mnie chyba najlepszy z tych wynalazków. Dosyć wydajny, srednio drogi
wpiszcie w wyszukiwarke allegro tez są dostępne Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-06-02 o 20:38 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funcki edytowania postów! |
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Na helfy jest tańszy
Dlatego będzie Pani musiała trochę spuścić z ceny ![]() Poza tym taka reklama jest zabroniona
|
|
|
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
ja akurat kupilam ten szampon w sklepie joga joga
o kurcze to mnie sie tutaj o reklame posadza? myslalam ze to wolne forum i moge powiedziec ze na alegro olejek Dabur Amla u uzytkownika GS-sklep kosztuje 23,50 a ten sam w helfy 30? To nie na tym polega wymiana mysli i doswiadczen? Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-06-02 o 20:39 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funcki edytowania postów! |
|
|
|
|
#227 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
Nic z tego nie rozumiem, pojawiaja sie tutaj linki i jest Ok. Napisalam o sklepie aspirate bo mieli olejki w cenie 24 zł z przesylka, juz nie maja. Znalazlam innego sprzedawce z tanimi olejkami i tez o tym napisalam. Kupowalam kosmetyki w sklepie joga joga .Przeciez tez wymieniacie nazwy. Jaka reklama? Czego? Olejku ktory jest tematem topiku?
|
|
|
|
|
#229 | |
|
|
Cytat:
Raz jeszcze doradzam zapoznanie się z regulaminem oraz bardziej precyzyjne, a mniej enigmatyczne formułowanie postów. |
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#231 |
|
Przyczajenie
|
Nigdy nie pomyslalabym ze tak to zostanie odebrane. Kupuje duzo kosmetykow mam kilku ulubionych sprzedawcow , kilka sklepow i portali aukcyjnych ktorych nazwy juz nie wymienie. Zawsze cenie sobie okazyjne zakupy , czasem warto kupic cos za granica pokrywajac nawet koszty przesylki po prostu za ta sama cene mam kilka produktow. Sprzedawcy zarabiaja na kosmetykach ok 100% czesto duzo wiecej szczegolnie wtedy gdy czuja sie monopolista.
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz Araniko, jeżeli źle Cię zrozumiałam, ale tak jak mówiła Estelle-w pierwszym swoim poście ni z gruszki ni z pietruszki mówisz o pewnym sklepie na allegro, a w następnym poście, że takie szampony z neem są super i cudowne i są na allegro, wpisuję na allegro "szampon neem" i wcale się nie zdziwiłam, że wyskoczył sklep, o którym pisałaś w pierwszym swoim poście
Nie trzeba by być wilekim detektywem, żeby dojść do takiego wniosku jak ja ![]() Jeżeli jednak-jak już wyjaśniłaś-nie chciałaś się reklamowac, to przepraszam
|
|
|
|
|
#233 |
|
Przyczajenie
|
Nie masz za co mnie przepraszac a ja nie mam sie o co obrazac. Czysty przypadek i zbieg okolicznosci . Chodzilo o brak precyzji w mojej wypowiedzi natomiast ja nie moglam zalapac co zrobilam nie tak.
Wracajac do szamponu , firma Ayucare taka sobie a ich produkty powiedzmy sobie szczerze troche bazarem traca. Gdybyscie natomiast jeszcze kiedys uruchomily wyszukiwarke i wskoczy produkt firmy Neem Aura Naturals - ktorego faktycznie teraz brak, to szczerze polecam . Szampon nie jest zageszczony, przez co moze mniej wydajny ale naprawde samo umycie wlosow wystarczy . Wlosy sa sprezyste co przy wlosach cienkich raczej trudno osiagnac, pogrubione, naprawde fajne. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
|
Mnie straszliwie kuszą te indyjckie szampony i olejki, po tym jak zasmakowałam w smarowaniu włosów kokosem
A czy one nie przyspieszają przetłuszczania? Olej kładę na długość, omijając skórę, ale nawilżającymi szamponami trochę boję się myć głowę, co by mie rozregulowały mi gruczołów na głowie... |
|
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Estelle - jestem po zastosowaniu dwukrotnym szamonu z 1 zdjęcia
-nie przesusza, ani nie przyspiesza przetłuszczania-jest w sam raz (ale mam wrazenie jakby trochę ściągał włosy, jak spłukkuję pianę)-vatikę lux zmył; vatika poszła na całe włosy (choć zawsze jak stosowałam coś nawilżającego to dawałam tylko na włosy po długości, omijałam skórę głowy), włącznie z masażem skalpu A oto moja kolekcja
|
|
#236 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
, no oczywiście oprócz kolekcji matrixa , której nie pokarze - bo to nie ten watek .Edit: Fajnie ci to wyszło Estelle .
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Kosmarko swietna kolekcja
Ja musze przyznac, ze olejek dabur amla stal sie moim ukochanym. Wole go od rycyny i kokosa. Zdecydowanie najwiekszy komfort nakladania i najlepszy efekt - miekkie, lsniace loki |
|
|
|
|
#240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro czytasz, że może wysuszać-to dla mnie mijałoby się z celem , trodno zostanę chyba przy olejkach .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

Zamowilam sobie Amle do ciemnych wlosow (olejek) na poprawe skretu. Chcialabym zafarbowac wlosy Castingiem L'oreala.Czy moge stosowac Amle na Casting bez problemu? Bo wiem, ze odwrotna kolejnosc (1.Amla 2.farba) moze nie dac efektu ze wzgledu na to, ze Amla oblepia wlos. Jak to jest w druga strone?

Aha wasz olejek z amli też jest dość rzadki
, czy to z moim jest coś nie tak
) mogę dodać henny tej w pudrze?