![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
na allegro jakas dziewczyna sprzedaje zestaw mineral flowers. czy którys z tych produktow to ten o którym dziwczyny pisalyscie?
http://allegro.pl/sephora-mineral-fl...299135698.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
Ten jest do skóry suchej - zestaw zielony. My mówiłyśmy o żółtym, dla skóry delikatnej i wrażliwej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a myslisz ze ten bylby dla nas dobry? czy lepiej nie kombinowac? ![]()
![]() |
#2464 |
Zadomowienie
|
Mi przetłuścił skórę. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Któraś z dziewczyn prosiła żebym napisała co mi powiedział drugi dermatolog. No więc już zdaję relację bo właśnie od niego wracam. Całe szczęście że to po znajomości i nie będę się do niego rejestrować(czyli wiadomo czekanie w nieskończoność) ale powiedział żebym wpadła kiedy chcę za około 2 tygodnie na kontrolę a później będziemy się 'spotykać' mniej więcej co miesiąc.
Po pierwsze powiedział że oczyszczanie u kosmetyczki teraz musi być bo mam mocno zanieczyszczoną skórę(już się zapisałam na piątek) i trzeba to wyciągnąć, że później przy leczeniu też ale nie co miesiąc. Ocenił że mam trądzik na pograniczu ropnego i zaskórnikowego( z przewagą tego drugiego). Przepisał tetracyclinum, nystatyne(nie wiem co to ale chyba osłonowo przy antybiotyku tak?), epiduo. Ponadto powiedział że po kosmetyczce nie smarować epiduo że mogę sobie też z tej poprzedniej recepty wykupić clindacne ale już aknemycinu nie ma sensu. I żebym kupiła też physiogel. Tylko nie pamiętam: krem czy żel ale mam napisane. Boję się strasznie wysypu, przesuszenia i masy innych rzeczy. Ale muszę coś zacząć robić. Co do antybiotyku powiedział że będziemy obserwować i w miarę upływu czasu zmniejszać dawkę bo na razie mam łykać w sumie 6 tabletek dziennie(po 2-rano południe wieczór). Wytłumaczył mi przy tym masę rzeczy, m.in. odradził a wręcz zabronił opalania i popatrzył na moją twarz dużo dłużej niż tamta pani dermatolog. Chociaż żadnemu lekarzowi nie ufam w 100% to jemu jednak jeszcze w miarę. Zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mogę się przyłączyć?
![]()
#2468 |
Zakorzenienie
|
jasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Uzywałyscie Salicylol? 5% roztwór kwasu salicylowego w oleju rycynowym
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
nie wiem czy to w tym wątku konkretnie, ale były wspominki o kremie gruszkowym bacteria killer perfecty (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-14021-rec-353805.htm) . używałam przez długi czas, był świetny, dawał efekty, matował pięknie, znikały mi po nim wszelkie ustrojstwa na mojej twarzy, ale niestety wycofali go z rossmana i dali jakiś sporo gorszy zamiennik, który na mnie kompletnie nie działa. jeszcze niedawno widziałam maseczki z tej serii, ale ich już też nie ma. Czy któraś z was widziała może gdzieś ten krem jeszcze? a może ktoś wie dlaczego go wycofali? zależałoby mi na nim, bo odkąd go wycofali nie znalazłam żadnego mu dorównującego kremu. ;(
#2471 |
Zakorzenienie
|
Nie używałam, ale sporo się naczytałam o zbawiennym wpływie kwasów na cerę. Jednak nadal boję się zastosować cokolwiek na własną rękę... mogłabyś podać jakieś szczegóły dotyczące tego specyfiku, jak dokładnie działa, ile kosztuje itp? Nadeszła jesień, może w końcu się odważę na domowe peelingi czy zabiegi kwasowe...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
nie wiem, koło 10 zł podobno. Kwas salicylowy ma działanie keratolityczne, olejek rycynowy moja skóra lubi: nie zapycha, odżywia, super działa na zaskórniki, rozjaśnia lekko, wygładza, ale lubi wysuszać. Taka oliwka pewnie fajnie złuszczałaby, ale jest bez alkoholu to chyba nie byłaby bardzo ostra.
Podobną robiłam 2 tygodnie temu na zajęciach, ale z olejem rzepakowym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
matko bosko przeczytałam jakieś opinie w necie i tu na wizażu wątek o tetracyklinie i jestem przerażona łagodnie mówiąc, to co one wszystkie tam opisują to istna masakra, problemy z żołądkiem,z wątrobą, z bólami mięśni, ze wszystkim problemy a po leczeniu zaraz nawrót..
epiduo też ma różne opinie wiadomo że podrażnia, wysusza itd. no ale to jednak nie tak inwazyjne jjak lek doustny odstawię, czy tam będę bardzo dobrze nawilżać, skóra jakoś wytrzyma ale tetracyklinę mam w założeniu stosować bardzo długo, jestem przerażona po tej lekturze i już naprawdę się zastanawiam, a jutro już mam wykupić wszystkie leki w ogóle czy to nie jest za dużo:tetracyklina, clindacne, epiduo, przecież to wszystko w sumie są antybiotyki tak? zero opalania, filtry, nawilżanie w każdej chwili, odpowiednia pielęgnacja, to jest dla mnie oczywiste ale bóle mięśni, gorsze wyniki krwi, próby wątrobowe to mnie przeraża |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() Mogłabym się też przyłaczyc? ![]() Zwykle tylko przesiaduję godzinami czytajac rozne wątki na temat trądziku ale postanowiłam się poradzic ![]() Zostały mi 2 tygodnie do wesela znajomej a trądzik jak na złosc sie nasilił ;/ Walcze z nim juz od 6 lat i niestety nic na dłuzszy okres nie pomaga ![]() I nic nie pomogła kolejna wizyta u kosmetyczki : mikrodermabrazja, prądy.. Poprawa była widoczna tylko przez kilka dni a potem znów to samo. Najwiecej jest teraz tych ropnych krostek, i pełno wągrów oraz zaskórników. Zdązyły zrobic sie w przeciagu 2 tygodni od oczyszczania. Znacie jakąś masc ktora chociaż trochę złagodziłaby trądzik zeby jakos wygladac na tym weselu? Obecnie stosuja clindacne ale poprawy to po nim nie widzę.
![]() |
#2475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
olej rycynowy dobry na zaskorniki? ![]()
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Nie powienien zapychać
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Rozeznanie
|
czyli jak? na palce go czy na wacik? i puzniej buzie przetrzec/ namiar chusteczka sciagnac? na noc? arano zmyc? czy jak ty go stosujesz? dzis to zrobie ! odwaze sie xD
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Ja samruję buzię na noc, paluchami , wacików zkoda mi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś przyjechałam po krem i ..... cena dalej nie zmieniona 75 zł. a na kasie wchodzi 37 zł. także się nie zrażajcie i poproście panią o sprawdzenie ceny na kasie, bo słyszałyście że....... ![]() Swoją drogą, to testuję inny krem z sephory - nawilżający na dzień do cery mieszanej z ekstraktem z pomidora. REWELACJA, skóra ekstra nawilżona, a co najwazniejsze, zaraz po nałożeniu SUPER MAT. Niestety rumiankowy minerals flowers po nałożeniu się świeci i trochę trzeba poczekać na wchłonięcie..., ale też jest ok. Cena tego z pomidorem powalająca - 99 zł. za 40 ml ..... Jeszcze raz polecam hyseac z kwasami aha .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do reszty - nie mam pojęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co wiem z doświadczenia? Nawilżaj! Nie wiem czym, bo każda skóra jest inna, od siebie mogę polecić babydream gesichtcrem lub calendulacreme. Poza tym mogłabyś spróbować kwasy, u mnie jeden zabieg już poprawiał stan skóry. Ale nie wiadomo jak zachowa się Twoja skóra, więc lepiej nie eksperymentować przed weselem. Niestety, maści które mogłyby Ci pomóc dają efekty po paru miesiącach. Tutaj któraś Wizażanka stosowała Atre derm, nie wiem jak długo i po jakim czasie jej pomogło, ale ponoć skuteczny. Złuszcza dość mocno. Poza tym Opisz może swoją pielęgnację to Ci coś doradzimy.
![]() |
#2483 |
Raczkowanie
|
Właśnie sobie przypomniałam o starym kremie, tylko nie pamiętam jakiej firmy i gdzie go można dostać...
Krem nagietkowy, nawilżający, ale nie Ziaji bron boże, jakiegoś mało znanego producenta w Polsce. Małe okrągłe opakowanie. Krem po prostu był rewelacyjny na przesuszoną skórę i czerwone ślady! Ale miałam problem, by go gdzieś w aptece znaleźć... Kojarzy może któraś taki krem? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
nie zazywam tabletek 3 miesiace i juz zaczynaja wychodzic mi wulkany, ktore bola i zostawiaja slad
![]() ![]() Olka, widze Cie!!!!!!!!!! ![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2010-11-03 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
![]() o żesz! a ja taka nieumalowana ![]() niestety z cerą dużo gorzej, nic mi się nie chcę i ogólnie jesienna załamka ![]()
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wymazialam sie atre i jutro z czerwonym ryjkiem pojde do lekarza, bo przerazliwie boli mnie brzuch. denerwuje sie zeby nie bylo to nic powaznego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Ilu procentowy masz Atrederm?
Jak się dzisiaj pomiziałaś to ile teraz będziesz siedzieć w domu zanim skóra zacznie normalnie wyglądać? ![]() Zastanawiam się nad kuracją jakikmś kwasem, ale wciąż się boję :/ noi praca nie bardzo mi pozwala na chodzenie z czerwoną twarzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana, wg mnie nie ma co sie zastanawiac. teraz jest najlepsza pora na kwaszenie. uzbroj sie w dobry filtr i cos do nawilzania. fajna jest oliwka hipp,bo pozwala zrolowac odstajace skorki ![]() acha, nie musisz miec czerwonej buzki. ja ja mam,bo jednego wieczora pare razy smaruje sie atrem (w przerwach pol godzinnych 3-5 razy).. dlatego mam czerwona, podrazniona cere. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Wtajemniczenie
|
Ja znów wpadłam w pułapkę kwaszenia. Tzn. zrobiłam sobie kwas salicylowy, po 3 dniach zero łuszczenia to doprawiłam. I znów nic. prawie bym już dała 3 raz, ale się opamiętałam
![]() .
#2490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.